ترنج موبایل
کد خبر: ۳۰۰۶۶

علیرضا بهشتی:

خاتمي و كروبي عضو شوراي مركزي ”راه سبز اميد“ هستند

خاتمي و كروبي عضو شوراي مركزي ”راه سبز اميد“ هستند
تبلیغات
تبلیغات


فرارو- میر حسین موسوی در ديدار با اعضاي انجمن اسلامي جامعه پزشكي ايران تلويحا طرح تشکیل شبکه ای اجتماعی سیاسی با عنوان «تشكيلات راه سبز اميد» را عنوان كرد.

به گزارش فرارو؛ وی به شكل‌گيري اين تشكيلات به عنوان يك نهضت فراگير اشاره كرد و رنگ سبز را نماد این راه و مطالبه اجراي بدون تنازل قانون اساسي را شعار آن عنوان کرد.

موسوی شبكه‌هاي اجتماعي خودجوش و خودمختار بي‌شمار و گسترده در سطح جامعه را بدنه اين جنبش دانست.

اما این اعلام موسوی، از سویی استقبال برخی از فعالان سیاسی را در پی داشت و از سوی دیگر واکنش های تند و تیز جناح مخالف را.

کوثری نماینده اصولگرا مجلس در گفت و گو با «فرارو» با بیان این که موسوی اگر بخواهد یک "ان .جی. او" هم راه اندازی کند بالاخره باید مجوز بگیرد، گفت: «همین طوری نمی شود در کشوری که قانون دارد تشکیلات راه اندازی کرد، تشکیلات موسوی خارج از چهار چوب قانون است.»

صادق زیباکلام عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با «فرارو» با میمون و مبارک دانستن اعلام موجودیت تشکیلات «راه سبز امید» مهمترین وظیفه و کار ویژه آن را جلوگیری از گسترش یاس و سرخوردگی در میان اقشار ناراضی جامعه دانست.

موضع گیری مدیر مسئول روزنامه کیهان حسین شریعتمداری نیز در نوع خود جالب بود؛ وی اعلام ایجاد این تشکل را حلقه دیگر از پیش گویی های کیهان دانست.

شریعتمداری نوشت: «ميرحسين موسوي - دقيقاً همانگونه كه كيهان از قبل پيش بيني كرده بود - مرحله ديگري از پروژه پلكاني سازمان «سيا» براي مقابله با جمهوري اسلامي ايران را كليد زد و در جمع يكي از گروههاي جبهه اصلاحات، از تصميم خود براي راه اندازي يك جريان سياسي موسوم به «تشكيلات راه سبز اميد»! خبر داد.»

این در حالی است که عليرضا حسيني بهشتي مشاور ارشد میر حسین موسوی در گفتگو با ایلنا استيفاي حقوق مردم و تحقق مطالبات‌ مردم را دلیل تشکیل "راه سيز اميد" دانست.

علیرضا بهشتی گفت با اشاره به تماسهاي مكرر شهروندان با دفتر ميرحسين موسوي براي مشاركت در مسائل گوناگون گفت: «با توجه به تخلفاتي كه در انتخابات رخ داد و در حالي كه دستگاه‌هاي مربوطه هم زير بار اين تخلفات نمي‌روند و راه‌حلي هم براي احقاق حقوق وجود ندارد بايد به فكر استيفاي حقوق مردم و تحقق مطالبات‌شان با توجه به اين نيروي عظيمي كه اغلب هم در ميان زبدگان، نخبگان و فرهيختگان جامعه وجود داشت بود به همين دليل بايد به يك نوع تشكيلات مي‌رسيديم.»

وی گفت: «شرايطي كه در طي اين انتخابات پيش آمد يك شرايط خاصي است و به تعبير برخي از دوستان جامعه‌شناس گويا يك ملتي در جريان اين انتخابات دوباره متولد شد و طبيعي است كه به هر حال اين نيروهايي كه به ميدان آمدند و براي تحقق مطالبات به حق مردم تلاش كردند نمي‌توان از آنها براي يك دوره كوتاه انتخابات انتظار داشت كه در ميدان باشند و از مشاركت آنها براي پيشبرد اهداف متصور استفاده نكرد.»

فرزند شهيد بهشتي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چرا موسوي با توجه به عضويت‌اش در حزب جمهوري اسلامي به فكر تاسيس حزب نيافتاد، گفت: «چند نوع تشكل مي‌توانست مطرح شود كه يكي از آنها تشكيل يك حزب بود. آقاي موسوي قبلا تجربه عضويت در يك حزب را داشته‌اند ولي مساله اين بود كه با توجه به جايگاهي كه احزاب در ايران دارند و محدوديت‌هايي كه خود حزب به صورت طبيعي دارد و نيز امكاناتي كه لازم دارند آيا مي‌تواند يك ساختار مناسب براي اين نوع فعاليت‌ها باشد؟»

وي ادامه داد: «در اين خصوص بحث و گفت‌وگو زياد شد و به هر حال به اين نتيجه رسيديم كه شكل حزب نمي‌تواند خيلي مفيد و پايدار باشد بعد از آن صحبت يك جبهه بود. در جبهه هم به آن صورتي كه به طور سنتي در جامعه ما شناخته مي‌شود اين است كه احزاب و سازمان‌هاي گوناگون دور هم جمع بشوند و فعاليت داشته باشند. اين يك قدم به جلو در واقع مي‌توانست بهتر پاسخگوي نيازها باشد تا تشكيل يك حزب اما ايراداتي هم داشت.»

بهشتي با اشاره به اين شبكه اجتماعي، بخشي از شكل‌گيري آن را در جريان انتخابات دانست و گفت: «آن چيزي كه اكنون شكل گرفته بخشي از آن به قبل و حين انتخابات برمي‌گردد كه افراد اين شبكه نوعي همبستگي با همديگر احساس مي‌كنند و ارتباط راحتي با هم برقرار مي‌كنند.»

وي با اشاره به گسترش اين شبكه اجتماعي در فضاي مجازي، اظهار داشت شكل‌گيري اين شبكه بايد سامان و گسترش پيدا كند. اين چيزي است كه هدف شكل‌گيري راه سبز اميد است.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه منظور موسوي ازجلوگيري از تنازل قانون اساسي كه اخيرا در صحبت‌هاي خود آن را مطرح كرده بود چه مي‌باشد؟ گفت: «منظور آقاي موسوي اين بود كه فقط يك بخش‌هاي خاصي از قانون اساسي نخواهد در كشور عملي بشود و برخي مورد در واقع مورد احترام قرار بگيرد ولي بسياري از بخش‌هاي ديگر از آن كاملا ناديده گرفته بشود.»

بهشتي خاطرنشان كرد: «اين نهضت فراگير به اين معنا است كه در واقع مي‌توانند اقشار مختلف جامعه و تفكرات مختلف جامعه را در بر بگيرد و همچنين به لحاظ جغرافيايي محدوديتي ندارد و در سراسر ايران مي‌تواند شكل بگيرد چنانكه در طول انتخابات هم گام‌هاي اوليه شكل‌گيري نهضت فراگيري به طور طبيعي برداشته شد.»

وي در پاسخ به اين سوال كه چه كسي پيشنهاد نام راه سبز اميد را ارائه كرده است؟ گفت: «اسامي مختلفي مطرح ولي شخص آقاي موسوي اين عنوان را پيشنهاد كردند و در بين عناويني كه پيشنهاد شد«راه سبز اميد» جامع‌تر به نظر مي‌رسيد از سوي ديگر مي‌خواستيم اين نام به گونه‌اي باشد كه تداعي حزب يا جبهه به معناي كلاسيك خود را ايجاد نكند و بتواند با نوع شبكه‌سازي اجتماعي تطبيق كند.»

مشاور مير حسين موسوي در خصوص انتخاب رنگ سبز در عنوان اين تشكيلات نيز گفت: «رنگ سبز هم نمادي ملي و هم مذهبي است و در طي اين انتخابات مردم رابطه خوبي با آن پيدا كردند و در همان مدت كوتاه توانست هويتي را براي خود كسب كند.»

وي ادامه داد: «دليل آوردن كلمه «اميد» هم اين است كه قرار بود، «دولت اميد» تشكل شود و از مردم هم مي‌خواهم علي‌رغم تمام مشكلات دچار ياس، سرخوردگي نشوند زيرا حوادثي كه پيش آمده، امكان ايجاد چنين فضايي را به وجود آورده و نوعي سرخوردگي، دل‌مردگي و نوميدي نسبت به حركت اصلاحي ايجاد شده است.»

بهشتي همچنين به مخالفت‌هايي كه احتمالا با راه اندازي اين شبكه اجتماعي در بخشي از حاكميت صورت خواهد گرفت اشاره كرد و گفت: «ما مطمئنيم كه اين كار مخالفيني هم خواهد داشت. مخصوصا از سوي گروه‌هايي كه موافق فعاليت‌هاي مدني نيستند و طبيعي است كه اين مقاومت‌ها خواهد بود. ولي در روند توسعه سياسي هر كشور، اين مسائل هميشه بوده و به تدريج خيلي موارد جاي خود را باز مي‌كند و خيلي از بدفهمي‌هاو كج‌فهمي‌ها به تدريج برطرف مي‌شود و يا حداقل ما اميدواريم كه چنين اتفاقي بيافتد.»

بهشتي در خصوص شوراي مشورتي نيز گفت: علت محدود بودن شوراي مركزي "راه سبز اميد" نيز گفت: «شوراي مشورتي راه سبز اميد مجموعه بزرگتري از شوراي مركزي است كه حدود 30-40 نفر را شامل مي‌شود و به تدريج و به طور طبيعي بايد شكل گيرد و چيزي نيست كه از قبل تعيين شود. در واقع بايد از دل كميته‌ها افراد مناسب انتخاب شوند.»

وي با بيان اينكه در اين شبكه، مطبوعات و رسانه‌ها هم جاي خود را دارند و همه دست به دست هم مي‌دهند تا اهداف مورد نظر را مورد بررسي قرار دهند،اظهار داشت: «يك شوراي مركزي براي اين كار در نظر گرفته شده است كه متشكل از چهره‌هاي موثري خواهد بود همچنين يك شوراي مشورتي وجود خواهد داشت و كميته‌هاي ديده‌باني هم كار خود را انجام خواهندداد.»

وي با بيان اينكه نهادهاي مدني در راه سبز اميد نقش موثري ايفا مي‌كنند در خصوص سرمقاله يكي از روزنامه‌ها كه راه اندازي اين تشكيلات را الگو برداري از كشورهاي خارجي عنوان كرد نيز گفت: «غالبا هم اين افراد از واژه‌هاي مهندسي استفاده مي‌كنند و گمان مي‌كنند جامعه و افراد مثل مواد خاصي مي‌مانند كه به هر شكلي كه آنها بخواهند مي‌توانند شكل بدهند.»

مشاور مير حسين موسوي در پايان تاكيد كرد: «اينگونه تفكرات(توهم توطئه) متاسفانه در خط تحليل مسئولين ما رسوخ كرده و اين به خاطر اين است كه برخي مسئولين ما فاقد ظرفيت‌ها و توانايي‌هاي لازم براي تحليل شرايط هستند.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات