bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۵۱۹۷

تفکرات لاکچری

تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۵
یادداشت دریافتی- سیامک داودی؛ لاکچری یک سبک زندگی است که در آن فرد اصرار دارد گران قیمت ترین و با کیفیت ترین اقلام را در میان کالاها و خدمات انتخاب کند چرا که گمان می کند با این کار تجربه ممتاز و حس برتر و بالاتری نسبت به هم رده های خود در جامعه پیدا می کند.

اتومبیل های لاکچری را همه در زیر پای فوتبالیست های مشهور دیده ایم. ساعت ها، جواهرات، مبلمان و وسائل خانگی و همینطور هتل ها و رستوران ها از کالاها و خدمات لاکچری به حساب می آیند.

خرید بلیط تجربه های لذت بخش و نادر مثل سفر به فضا هم از جمله خریدهای لاکچری شناخته می شود. میوه فروشی که میوه های درشت و با کیفیت را در فضایی جداگانه نگه می دارد هم یک لاکچر فروش است که دنبال مشتری پولدار و لاکچرپسند می گردد.

یا همه در میان دوستان و آشنایانمان کسانی را سراغ داریم که عادت دارند بهترینها را برای خود بخواهند مثلا در مهمانی سعی می کنند در صدر مجلس نشسته و در صحبتها و عقاید خود را برتر از همه نشان دهند به قول معرف بهترینها را برای خود بخواهند حتی اگر دیگران به روی خود نیاورند که چرا او در صدر مجلس نشسته و یا ...

این افراد نظر دیگران و ضربه ای که با این طرز تفکر به دیگران می زنند اصلا برایشان مهم نیست و به این طرز تفکر که " آنچه که برای خود نمی پسندی برای دیگران نیز نپسند " اعتقادی ندارند بلکه معتقدند که "دیگی که برای من نجوشد بهتر است که سر سگ در آن بجوشد "

از دهه های قدیم نیز این طرز تفکر در میان سلاطین ، خوانین و ... وجود داشت و اصلا گروهی از مردم این طرز تفکر را قبول کرده و به آن عادت کرده بودند.

ادیان الهی به شدت مخالف طرز تفکر لاکچری هستند به خصوص دین مبین اسلام که حضرت رسول (ص) برای جامعه بشری به ارمغان آورد و در کتاب آسمانی قرآن مجید باری تعالی می فرماید:
یا أَیهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکمْ مِنْ ذَکرٍ وَ أُنْثی وَ جَعَلْناکمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکرَمَکمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ؛
ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و به اقوام و تیره های گوناگونی تقسیم نمودیم تا به وسیله آن همدیگر را بشناسید(نه آنکه به آن افتخار کنید) گرامی ترین فرد در پیشگاه خداوند، پرهیزگارترین شماست؛ همانا خدا دانا و آگاه است

پس در نظر باری تعالی هیچ فرد یا گروهی بر دیگران برتری ندارد الا به تقوا در نتیجه طرز تفکر لاکچری از نظر دین مبین اسلام مردود است.

حال با توجه به این مقدمه چند سوال را طرح می کنم و داوری در این مورد را به خوانندگان این متن رجوع می دهم چون از بزرگی شنیده ام که بیان داشته من هرگز نظر خود را به کسی تحمیل نمی کنم شاید نظر من اشتباه باشد.

1- تاجری که سرمایه کلانی دارد و در کار تولیدی نیست تا جنسش ارزان شود و قدرت رقابت بیابد ولی به خاطر سود بیشترسعی می کند حداقل دستمزد را به کارگرانش بدهد آنهم با سوء استفاده از حجم بی کاری جوانان کشور و حداقل دستمزد پرداختی را از روی ناچاری به آن کارگر تحمیل می کند یا کول بران را در نظر بگیرید برای به دست آوردن رزق و روز برای خانواده شان ناچارند در سرما کار کرده و یخ بزنند تا تاجران دیگری سود کنند آیا سوء استفاده از این افراد و این نوع طرز تفکر و سوء استفاده سرمایه داران از جان و کار مردم نوعی تفکر لاکچری نیست؟

2-  فردی را در نظر بگیرید که می داند با خرید کالای تولیدی خارج از کشور به اشتغال جوانان کشور و تولید کنندگان ایرانی مشابه آن کالا ضربه می زند و در میان دوست و آشنا تجملات زندگی خود را با وسائل گرانقیمت خارجی به رخ می کشد آیا ایشان نیز طرز تفکر لاکچری ندارد؟

3-  مدیران کانون وکلا می دانند که هزاران فارغ التحصیل بی کار رشته حقوق وجود دارد و طوری امتحان می گیرند که پذیرش این جوانان در امر وکالت حداقلی باشد نه حداکثری و کاری به بی کار ی سایر فارغ التحصیلان رشته حقوق ندارند که چه سرنوشتی را خواهند داشت و به این فکر نمی کنند که رفاه وکلای فعلی در اثر بی کار نگه داشتن سایر حقوق خوانده هاست و به منافع افراد صنفشان بیشتر اهمیت می دهند یا سازمان نظام پزشکی را در نظر بگیرید در جرآید خواندم که حدود 12000 نفر پزشک عمومی هنوز به این سازمان برای اخذ پروانه پزشکی مراجعه نکرده اند و کسی نمی داند کجایند و به چه کاری مشغولند در صورتیکه در کشور با کمبود شدید پزشک متخصص مواجه هستیم ولی چرابرای افزایش تربیت پزشک متخصص با وجود این تعداد زیاد پزشک عمومی اقدام نمی شود نمی تواند ناشی از تفکر لاکچری در میان مدیران این دو صنف باشد؟ آیا وجود آوردن انحصار در خدمات عمومی و برتری دادن صنف یا گروه خود بر دیگری نیز نوعی طرز تفکر لاکچری نیست؟

4-  هنوز هم در کشور کسانی را داریم که با افتخار خود را از طبقه خوانین و یا فلان طایفه مشهور یا وابسته به فلان فرد مشهور می دانند و برای خودناخود آگاه امتیازی بالاتر از دیگران قایل هستند آیا این طرز تفکر لاکچری نیست؟

مثالهای زیاد دیگری را می توان در ادامه طرح کرد که طرح این مثالها را بر عهده خوانندگان متن می گذارم عزیزان خواننده این مطلب طرز تفکر لاکچری از نظر من خطرناک است و باید با این طرز تفکر مبارزه کرد چون اگر با این طرز تفکر مبارزه نشود احتمال دارد جهان رو به نابودی برود اگر بپرسید چرا امکان دارد جهان رو به نابودی برود مثالی دیگر را طرح می نمایم.

کشور آمریکا ثروتمندترین کشوری است که مدیران سطح بالای آن اکثرا طرز تفکر لاکچری را دارند به خصوص با روی کار آمدن آقای ترامپ به راحتی این طرز تفکر برجسته شده است چون معتقد است منافع مردم آمریکا در اولویت است نه منافع کل جهان از طرفی در محل زندگی ایشان و زندگی لوکس و تجملی وی به راحتی طرز تفکر لاکچری عیان است نگاهی به برج محل سکونت سابق وی و...  نشاندهنده این است که متاسفانه فردی معتقد به تفکر لاکچری، سکان قدرت را در بزرگترین کشور دارای سرمایه جهانی بر عهده گرفته است.

چه تضمینی برای بشریت وجود دارد که فردی همانند ترامپ روزی اگر دید احتمالا منافع کشورش یا جانش در خطر است چنین تصمیم خطرناکی که شاید موجب نابودی بشریت شود را نگیرد.

در آن طرف کشوری مانند کره شمالی را در نظر بگیرید الان دارای سلاح اتمی است اگر روزی در این کشور سلاح اتمی قدرتمندی ساخته شود که بتواند هزاران کیلومتر از کره خاکی را نابود کند یا این سلاح بتواند لایه ازن را در قسمتی از کره زمین از بین ببرد و کسی با این طرز تفکر بر این کشور حکفرما شود که اگر به مردم کشور من توسط آمریکا و یا ... فشار بیاید و این طرز تفکر را داشته باشد که "دیگی که برای من نجوشد بهتر است که سر سگ در آن بجوشد " و با اعتقاد به این تفکر همانند بمب گذاران انتحاری داعش دستور دهد با سلاح در اختیار لایه ازن کره زمین از بین برود آیا کل کره زمین در خطر نخواهد بود و موجب نابودی بشریت نخواهد شد.

اکثر اختراعات و اکتشافات بشری بر اثر افکاری بوده است که زمانی برای بشر فقط در مخیله افراد قابل تصور بود مانند سفینه های فضایی یا اینترنت پس از من ایراد نگیرید که چطور ممکن است به عنوان مثال کره شمالی صاحب چنین سلاح خطرناکی شود که بتواند برای کل بشریت خطرناک باشد یا شاید گروهی مانند داعش موفق به ساخت سمی شوند که با ریختن مقدار کمی از آن در آب جان کل بشریت در خطر بیفتد.

خوانندگان مطلب انشاءالله شما نیز با من هم عقیده شوید که کسانی که دارای طرز تفکر لاکچری هستند در هر صنف یا گروه و دسته ای افکارشان به حال جامعه مضر خواهد بود و وظیفه خود بدانیم که امثال افرادی با این طرز تفکررا راهنمایی کنیم.

انشاءالله همیشه سالم وتندرست باشید