نکاتی برای انتخاب راحتتر خودرو

به گزارش دنیای اقتصاد، در بازار روبه رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیتهای فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.
رنو تندر یا پژو پارس

این گوشه بازار خودرو هم از گوشههایی است که انتخاب در آن مشکل است؛ هم به دلیل قابلیتهای این دو خودرو و هم به دلیل ماهیت قیمتی آنها که باعث میشود مخاطبان این گوشه از بازار کسانی باشند که یک خودرو را برای مدت زمان طولانی مورد استفاده قرار میدهند. پس اینجا مساله اصلی کیفیت است. پژو پارس که اکنون با مدل سال رنگ و لعاب بهتری هم پیدا کرده بهترین فیسلیفتی است که روی پژو 405 در سراسر جهان انجام شده است. به همین دلیل از نظر طراحی چه داخلی و خارجی کفه ترازو به سود پارس سنگینی میکند. به خصوص در طراحی داخلی که با ارائه داشبوردهای معروف به سوناتایی ظاهر شیکتری هم پیدا کرده است. از آن سو در بحث فنی برتری با خودرو فرانسوی است. تندر 90 دارای پلتفرمی است که تقریبا 20 سال به روزتر از پژو پارس است. همین به روز بودن باعث میشود عواملی مانند مصرف سوخت و استهلاک در تندر وضعیت بهتری داشته باشند. اگرچه تندر 90 استهلاک کمتری در مقایسه با پژو پارس دارد، اما در نهایت زمانی که احتیاج به تعویض قطعه باشد، هزینه قطعات یدکی تندر 90 بالاتر است. یکی دیگر از برتریهای پژو پارس بر تندر این است که این خودرو راحتتر با قطعات یدکی غیر اصلی کنار میآید.در قطعات بزرگ مانند در یا گلگیر هم قطعه نو و بدون رنگ آن راحتتر از تندر پیدا میشود. از نظر خدمات پس از فروش و فراوانی نمایندگیها این دو خودرو برتری خاصی بر هم نداشته و از این نظر مشکلی وجود ندارد.
کیا سراتو یا تویوتا کرولا

دو خودرو کیا سراتو و تویوتا کرولا دو خودرو همکلاس به حساب میآیند. در سالهای قبل قیمت این دو خودرو به یکدیگر نزدیکتر بود و همین مساله موضوع قیمت را هنگام انتخاب بین آنها کماثر میکرد. اما یکی دو سالی میشود که کرولا با جهش قیمت از سراتو فاصله گرفته است. اگر برایتان قیمت چندان مهم نیست به سراغ بقیه ویژگیها برویم. هر دو خودرو موتورهای یکسان 2 لیتری دارند. اما شتاب کیا سراتو آشکارا بیشتر است. از نظر طراحی بدنه نیز باید بگوییم که خودرو سراتو در نسل جدید خود کاملا ماهیت اسپورت پیدا کرده و از حالت یک خودرو با طراحی معمولی بیرون آمده است.این مساله در کیفیت ساخت داخل آن نیز صدق میکند.کرولا نیز در مدل 2016 کمری هیجانانگیزتر طراحی شده و از این نظر هم قدرت رقابت با اسپورتها را پیدا کرده است. اما در کل کرولا یک سدان خانوادگی اقتصادی است. از نظر استهلاک تویوتا چند سر و گردن بالاتر قرار میگیرد. بالاتر نه اینکه استهلاکش بیشتر باشد بلکه کاملا کماستهلاک بوده و میتوان گفت یکی از کماستهلاکترین خودروها در بازار کنونی ایران است. طراحی داخلی سراتو جوان پسندتربوده و حس داشتن یک خودرو مدرن را بهتر تداعی میکند. از آن سو کیفیت مواد استفاده شده در کابین تویوتا بهتر است. از نظر فراگیر بودن نمایندگیهای مجاز برتری خاصی بر هم ندارند، اما قیمت لوازم یدکی سراتو ارزانتر است.
امویام X33 یا لیفان X60

تا همین دو سال پیش خودروهای بی رقیبی در بازار کراس اوور یا به قول نمایشگاه دارها نیم شاسی بودند، اما اکنون هموطنهای دیگرشان نیز این بازار را شلوغ کردهاند. لیفان X60 و امویام X33 خودروهایی هستند که به راحتی میتوانند خریدار را برسر دوراهی قرار دهند. طراحی و امکاناتی که این دو خودرو به نسبت قیمتشان در اختیار مالک میگذارند میتواند وسوسهکننده باشد. لیفان X60 خودرویی است که با ظرافت بیشتری طرحی شده، داخل آن از نورپردازی برخوردار است و حس داشتن یک خودرو نیمه لوکس را القا میکند. البته دقت کنید که گفتیم حس آن را و البته این برای بسیاری ممکن است راضیکننده باشد. همچنین زیربندی نرم تری در مقایسه با رقیبش دارد.در مقابل خودرو ام وی ام X33 از فنی قوی تری برخوردار بوده و موتور و سیستم تعلیق آن قدرتمندتر است. به این ترتیب اگر قصد استفاده شهری و جادهای را دارید میتوانید X60 را انتخاب کرده و پول کمتری هم بدهید، اما اگر فکر میکنید به دفعات به مسیرهای آفرود گذارتان میافتد، بهتر است به سراغ X33 بروید. از نظر خدمات پس از فروش هم هر دو خودرو در ردیف خودروهایی با گستره تعمیرگاههای خوب به حساب آمده و مشکلی ندارند. در مورد بازار دست دوم هم هر دو خودرو به نسبت خودروهای چینی بازار خوبی دارند هر چند با افت قیمت مواجه میشوند.
هیوندای النترا یا میتسوبیشی لنسر

آئودی Q5 یا بامو X4

آلفارومئو میتو یا ولووC30
