ترنج موبایل
کد خبر: ۳۲۰۴۱۴

اصلاح طلبان و اصولگرایان درباره توهین به روحانی چه می گویند؟

و اما بعد از توهین به "رئیس جمهور"

و اما بعد از توهین به "رئیس جمهور"

بسیاری از فعالان دو جریان سیاسی کشور نسبت به حواشی روز قدس واکنش نشان دادند اما در این میان شاید سوال برانگیز ترین مسئله در خصوص واکنش ها، عدم اظهار نظر روسای قوه مقننه و قضائیه بود. شاید بسیاری با توجه به رابطه روحانی با علی لاریجانی انتظار داشتند که وی نیز به اتفاقات روز قدس واکنش نشان دهد و نظر خود را بیان کند

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- در آخرین جمعه ماه رمضان در میان حضور بی‌شمار ملت ایران برای راهپیمایی روز قدس حوادثی رخ داد که حواشی بی سابقه ای را رقم زد. عده ای آمدند و علیه رئیس جمهور و معاون اول وی و همچنین نایب رئیس مجلس شعار دادند و این اتفاق واکنش های متعددی و البته متفاوتی از سوی فعالان سیاسی به همراه داشت.
و اما بعد از توهین به
به گزارش فرارو بعد از این که روز جمعه برخی افراد علیه مقامات دولتی و مجلس، یه خصوص شخص رئیس جمهور شعارهای توهین آمیزی سر دادند، بسیاری از فعالان سیاسی و رسانه‌ها نسبت به آن واکنش نشان دادند. اما این واکنش‌ها از لحاظ نگاه و رویکرد با یکدیگر متفاوت بودند.

اصولگرایان و چند واکنش متفاوت
درباره حواشی رو جمعه اصلاح‌طلبان بر این تاکید داشتند که نه تنها این قبیل رفتارها کاملا محکوم است بلکه موجب دوقطبی شدن جامعه می شود.ضمن اینکه آنها بر این باور هستند که اتفاقات روز جمعه سازمان یافته بود. اما از سوی دیگر اصولگرایان هرچند این رفتارها را محکوم کردند اما برخلاف اصلاح طلبان معتقد بودند که این یک حرکت خود جوش بوده و مقصر اصلی آن هم شخص رئیس جمهور است.

به عنوان مثال الیاس نادران نماینده سابق مجلس و از فعالان سیاسی اصولگرا در واکنش به این اتفاق در تویتر خود نوشت: «شعارتفرقه‌افکن ناپسند بود سخنان تفرقه‌افكن این روزهای منتخب مردم ناپسندتر!» یا سعید مهدوی‌کنی رئیس دانشگاه امام صادق(ع) در این باره گفت: نباید هر اقدام ناپسندی را بر مبنای نظریه تئوری تحلیل کرد و خاطی را توطئه‌گر نامید. البته از کارهای ناپسند این افراد هرگز دفاع نمی‌کنیم، ولی باید زمینه پیدایش چنین رفتاری را بررسی کرد. بعضی مسئولان با دو قطبی کردن جامعه به گونه‌ای صحبت می‌کنند که چنین فضایی در جامعه فراهم می‌آورند.

البته برخی از اصولگرایان هم این اتفاق را بدون اینکه رئیس جمهور یا دولت را مقصر معرفی کنند، محکوم کردند که احمد توکلی یکی از این افراد بود. او در صفحه توییتری خود نوشت: رئیس‌جمهور منتخب اکثریت است که حکمشان را رهبری تنفیذ می‌کنند. اگر اهانتی به وی صورت گیرد، متوجه مردم و رهبر نیز می‌شود و ناروا را نارواتر می سازد.

یا محسن کوهکن نماینده فعلی مجلس که در این‌باره گفت: طبق اعتقادات و مطابق قانون هر نوع سخنی که موجب توهین به مقامات کشور شود به هیچ وجه قابل دفاع و قابل حمایت نیست. افسوس می‌خورم که به جای ارزیابی حضور مردم در روز قدس باید درباره تحت‌الشعاع قرار گرفتن این روز بزرگ سخن بگویم یعنی ضرر و زیان نظام.

محمدرضا باهنر هم از همین گروه بود. او هم در واکنش به حواشی روز قدس گفت: توهین ممنوع است! چه توهین به رئیس جمهور محترم و منتخب ملت ایران در انتخاباتی بزرگ و حماسی (حواشی بسیار ناخوشایند گروهی اندک در راهپیمایی میلیونی روز قدس) و چه توهین به رأی ملت ایران در انتخاباتی آزاد و باشکوه.

اما در این میان احمدی نژادی ها هم به این ماجرا واکنش نشان دادند. واکنش‌هایی که هرکدام با واکنش های گسترده ای در شبکه های اجتماعی مواجه شد. یکی از این افراد مهرداد بذرپاش بود که در کانال تلگرامی خود نوشت: شعار علیه رئیس جمهور کار ناپسندی بود که هیچ کس از آن دفاع نمی کند. ولی ببینید چه کار بدی است علیه یک رئیس جمهور منتخب اینگونه رفتار شود. در سال ۸۸ شماها نه علیه رئیس جمهور وقت بلکه علیه کل نظام اینگونه رفتار کردید.کسانی که دنبال پیراهن عثمان درست کردن هستند آن موقع یا در صف شعار دهندگان بودند یا آنها را تشویق می کردند، یا ساکت بودند و دردل خوشحال.

در کنار این اظهار نظر بذرپاش، واکنش علی اکبر جوانفکر مشاور رسانه‌ای احمدی‌نژاد هم بسیار مورد انتقاد قرار گرفت. او در این باره در کانال تلگرامی خود نوشت: «با اینکه توهین صورت گرفته را باید تقبیح کرد اما شاید نشود به توهین کنندگان چندان نیز خرده گرفت زیرا آنها طی چهار سال گذشته شاهد توهین های زشت‌تری نسبت به خود بوده اند.»

اما برخی شخصیت ها و نهادها و تشکل های اصولگرا نیز مسئله توهین به رئیس جمهور را نادیده گرفتند هیچ واکنشی نسبت به آن نشان ندادند. موحدی کرمانی، احمد جنتی، ائمه جمعه، سپاه پاسداران، احزابی مانند موتلفه اسلامی، جامعه روحانیت مبارز و... از این دست بودند که با وجود اینکه چند روزی از این ماجرا گذشته است، اما هیچ واکنشی نسبت به آن نشان ندادند.

از آسیب به وحدت ملی تا اقدام سازمان‌یافته

بعد ماجرای جمعه همانطور که انتظار می رفت اصلاح‌طلبان واکنش های زیادی نشان دادند با جدیدت این اقدامات را محکوم کردند و تاکید داشتند که این قبیل رفتارها به وحدت ملی لطمه می زند و نباید تکرار شود.

عبدالله نوری وزیر کشور دولت اصلاحات در بیانیه‌ای اعلام کرد: "‏تداوم این رفتارها که بیشتر برخاسته از پایبند نبودن بخشی از اقلیت، به قواعد ‏دموکراسی و ناشی از روی‌گردانی اکثریت ملت از آنان است، نتیجه‌ای جز برهم ریختن ‏آرامش و امنیت کشور و بغرنج‌تر شدن دشواری‌ها و گرفتاری‌های ‏مردم نخواهد داشت ‏و پیامدهای زیان بار آن دامان همه را خواهد گرفت؛ "وَ اتَّقُوا فِتْنَةً لا تُصیبَنَّ الَّذینَ ظَلَمُوا ‏مِنْکُمْ خَاصَّةً - از فتنه‏ اى که تنها دامن گیر ستمکاران شما نمى‏ شود بلکه همه را فرا ‏خواهد گرفت، بترسید‎".

همچنین مصطفی معین در یادداشتی در اینستاگرام درباره توهین به روحانی در راهپیمایی روز قدس نوشت: دشمن‌ستیزی یا مردم ستیزی، رییس‌جمهور منتخب مردم بالاترین مقام اجرایی کشور ، مجری قانون اساسی و میثاق ملی و نماینده ملت است. اهانت به او توهین به همه مردم و خیانت به آرایشان است. به راستی دادستان قاضی القضات و مسئولان اطلاعات و امنیت کجا هستند؟!

از سوی دیگر سید حسین مرعشى خواستار برخورد با متخلفان و وحدت شکنان شد و نوشت: توهین به رییس جمهور محترم که ریشه در عصبانیت ناشى از شکست برخى از افراد تندرو در انتخابات گذشته را دارد، توهین به نظام و توهین به ملت بزرگ ایران تلقى مى شود و نحوه برخورد با متخلفان و وحدت شکنان آزمون بزرگ مقامات قضایى و امنیتى است. ملت بزرگ ایران و همه شخصیت‌ها و احزاب در این مقطع تاریخى وظیفه حمایت از رییس جمهور محترم، مقابله با بد اخلاقى صورت گرفته و تلاش براى رفع تشنج در فضاى سیاسى را دارند.

از میان علمای اصلاح طلب آیت الله بیات زنجانی هم به این اتفاق واکنش نشان داد. وی در بیانیه ای متذکر شد: توهین برخی افراد به رئیس جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از مسؤولین منتخب از سوی مردم در ماه مبارک رمضان و در راهپیمایی روز قدس که قرار است روز مبارزه با ظلم و خودکامگی باشد، نه عقلانی است و نه عقلائی. با مواجب‌بگیران که کاری نیست و تکلیف‌شان روشن است و رفتارشان باید توسط مسئولان امنیتی و قضائی مورد بررسی قرار گیرد؛ لیکن به خواهران و برادرانی که دغدغۀ ایمانی و انقلابی دارند توصیه می‌کنم که به شنیده‌ها و شفاهیات سطحی برخی خطبای سیاسی اکتفا نکنند؛ افسار فکر خویشتن را به دیگران ندهند و به‌جای آن به مطالعه آثار مکتوب در سنت اسلامی بپردازند.

حتی برخی از فعالان این جریان اتفاق روز جمعه را نوعی تکرار دوباره وقایع دوران دولت اصلاحات دانستند که در آن زمان عده‌ای با رفتارهای این چنینی به شخصیت های سیاسی حمله می کردند و مراسم های سخنرانی قعالان سیاسی را برهم میزدند و در راهپیمایی ها علیه افراد شعار می دادند.

اعضای حزب اراده ملت از این دست بودند. آنها طی بیانیه ای اعلام کردند: جای تاسف است جریان هایی که به قول خودشان به دنبال دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی هستند هیچ گاه حاضر به پذیرش رای اکثریت مردم نیستند، و این را به ذهن متبادر می کند که جریانی خاص و عده ای قلیل به دنبال تکرار تاریخ هستند تا دموکراسی را قربانی کنند ولی غافل از آنند که اکنون ملت ایران آگاهانه در صحنه حضور دارند و با ابراز انزجار از چنین رویدادهایی به دفاع از آرمان های مردم سالارانه نظام می پردازند.

در مجموع بسیاری از فعالان دو جریان سیاسی کشور نسبت به حواشی روز قدس واکنش نشان دادند که آنچه در بالا آمد تنها بخشی از آنها بود. اما در این میان شاید سوال برانگیز ترین مسئله در خصوص واکنش ها، عدم اظهار نظر روسای قوه مقننه و قضائیه بود. شاید بسیاری با توجه به رابطه روحانی با علی لاریجانی انتظار داشتند که وی نیز به اتفاقات روز قدس واکنش نشان دهد و نظر خود را بیان کند.

با همه این تفاسیر هنوز این مسئله که اتفاق های روز قدس سازمان یافته بود یا خیر، شواهد و مدارکی در اختیار نیست. البته دادستان تهران قول داده است که آن را پیگیری کنند و در انتظار ارائه مدارک از سوی وزارت کشور است. با اینحال نگاه متفات اصولگرایان و اصلاح‌طلبان در خصوص علل وقوع این رویداد بسیار جالب توجه بود و این سوال مطرح می شود که آیا مقصر اصلی این اتفاق رئیس جمهور است؟
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۳۶ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات