bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۲۵۲۰۷

ارزیابی الیاس حضرتی از کابینه دوازدهم

اصلاح‌طلبان با وجود آنكه حتي انتقادهايي هم داشتند، بازهم تلاش كردند تا به دفاع از جنبه‌هاي مثبت دولت بپردازند.

تاریخ انتشار: ۰۹:۵۷ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۶
روز گذشته در آخرين لحظات كاري مجلس، معاون پارلماني رييس‌جمهور ليست وزراي پيشنهادي را به استثناي وزير علوم به مجلس فرستاد.

 الياس حضرتي نماينده مردم تهران در اعتماد نوشت:
روز گذشته در آخرين لحظات كاري مجلس، معاون پارلماني رييس‌جمهور ليست وزراي پيشنهادي را به استثناي وزير علوم به مجلس فرستاد.
 
در يك نگاه كلي به ليست وزراي پيشنهادي مي‌توان گفت معدل كلي كابينه «قابل دفاع» است و اين كابينه در بخش‌هاي زيادي داراي قوت‌هاي قابل قبولي است كه انباشتي از تجربه و مديران هماهنگ و همفكر با شخص رييس‌جمهور در آن حضور دارند.
 
البته در بخش كمي از اين كابينه هم ضعف‌هايي مشاهده مي‌شود. يادآوري اين نكته ضروري است كه اصلاح‌طلبان در طول چهار سال گذشته به آقاي روحاني قول كمك و پشتيباني داده بودند و در تمام فراز و نشيب‌ها و مشكلات در تك تك مناظرات دانشگاهي و تلويزيوني و حتي در تيترهاي رسانه‌هاي اصلاح‌طلب با تمام توان و ظرفيت در دفاع از كاركرد و سياست‌هاي دولت با او بودند، در مقابل اتهاماتي كه به دولت وارد مي‌شد از او پشتيباني مي‌كردند و به بياني به قول‌شان وفا كردند.
 
اصلاح‌طلبان با وجود آنكه حتي انتقادهايي هم داشتند، بازهم تلاش كردند تا به دفاع از جنبه‌هاي مثبت دولت بپردازند.
 
در اين دوره هم همچون دولت قبل منسجم‌تر و جدي‌تر به پشتيباني از دولت آمدند. كل مجموعه انتخابات را اصلاح‌طلبان بر عهده گرفتند و به ميدان آمدند.
 
اقبال خوبي كه مردم ما نسبت به صداقت، سلامت و صراحت لهجه اصلاح‌طلبان دارند يك پل قوي و محكمي از اعتماد را ميان آنان ايجاد كرد و همينطور مواضع خود آقاي روحاني مخصوصا در سياست خارجي و پرونده برجام باعث شد يك انتخابات بسيار خوب و باشكوه با حضور بي‌نظير مردم و با آراي محكم برگزار شود.
 
آقاي روحاني و دولت او در روزهاي كنوني با سه ويژگي روبه‌رو هستند كه در دفعات گذشته خبري از آنها نبوده است و توجه به اين سه ويژگي جديد ضروري است.
 
نخستين ويژگي اين است كه چهار سال تجربه را پشت سر دارند و شرايط، ديگر مثل سال ٩٢ نيست. آقاي روحاني اين دفعه شناخت كاملي از مديران اجرايي و اطرافيان خود دارد و اين يك فرصت براي او ايجاد كرده است.
 
نسبت به همين فرصت هم مردم انتظار بالايي از او دارند. دومين ويژگي آقاي روحاني اين است كه راي بسيار خوبي را كسب كرده است و اين راي قوي، قدرت و پشتوانه بسيار خوبي براي دولت ايجاد كرده است. سومين نقطه قوت دولت يك مجلس نسبتا هماهنگ است. در سال ٩٢، آقاي روحاني نه تنها با چنين مجلسي روبه‌رو نبود بلكه با مجلسي روبه‌رو بود كه يكپارچه منتقد او بودند و در موقعيت‌هاي مختلف كارشكني مي‌كردند.

اين سه ويژگي جديد از شرايط سال ٩٦، انتظار ويژه‌اي براي مردم و اصلاح‌طلبان ايجاد كرده بود. به هر شكل اصلاح‌طلبان اين انتظار را داشتند كه يك دولت قوي‌تر و جامع‌تر از اين به ميدان بيايد. جامعيت هم از اين نظر است كه توجه به اشخاص يا افراد نيست بلكه توجه و انتظار اصلي تحقق رويكردهاست.
 
رويكردهايي كه بارها و بارها در تريبون‌هاي رسمي و غيررسمي و به ويژه در سخنراني‌هايي كه جنبه وعده انتخاباتي هم داشت توسط آقاي روحاني اعلام شده است.
 
در كابينه‌اي كه روز گذشته معرفي شد يك نقيصه اساسي به چشم مي‌آيد كه آن هم «عدم حضور زنان» در هيات وزيران است. انتظار بر اين بود كه حداكثر سه و حداقل يكي از وزارتخانه‌ها به يكي از زنان شايسته كه در جامعه و اطراف آقاي روحاني كم هم نيستند واگذار شود. اين كار مي‌توانست رويكرد ليست وزرا را براي مردم زيبا و جذاب كند. ٥٠ درصد جمعيت ما را زنان تشكيل مي‌دهند و زنان بدون شك لياقت و شايستگي فوق‌العاده بالايي دارند. نقيصه دوم اين ليست كه مي‌توان به آن اشاره كرد عدم توجه به اقوام است.

 انتظار بر اين بود كه آقاي روحاني كه در مناطق اهل سنت بالاي ٧٠ درصد راي كسب كرده است يكي از وزارتخانه‌ها را به اهل سنت مي‌سپرد تا يك پاسخ تشكرآميز به آنها باشد. ضعف سوم اين كابينه كه البته در ليست وزرا نيست و ما در اخبار تكميلي مي‌شنويم عدم ادامه حضور برخي چهره‌هاي شاخص، خوش فكر و صادقي است كه در تمام طول خدمت‌شان هم شفاف بودند و هم براي حمايت از آقاي روحاني تلاش ويژه‌اي داشتند. شخصيت‌هايي همچون آقاي مجيد انصاري يا خانم مولاوردي از جمله آنها است.

حتي جابه‌جايي خانم ابتكار هم مثال ديگري در اين مورد است. البته جابه‌جايي يك امر طبيعي است ولي بايد در مسير مثبت باشد. نقيصه چهارم كابينه اما بي‌رمق شدن وزارتخانه‌هاي فرهنگي است. در ملاقاتي كه با آقاي روحاني داشتيم هم به ايشان عرض كرديم كه به هيچ‌وجه دنبال اشخاص نيستيم، بلكه دنبال وعده‌هايي هستيم  و تاكيد به رويكردي داريم كه ايشان انتخاب كرده كه در طول انتخابات  هم به مردم وعده داده‌ايد.
 
نبايد فراموش كنيم كه يكسري از وزارتخانه‌ها شاخص و داراي اهميت بالايي هستند. به عنوان مثال وزارت ورزش در اين ميان خيلي حياتي نيست اما وزارت فرهنگ و ارشاد و وزارت كشور بسيار مهم هستند.
 
وزارت اقتصاد هم با توجه به اينكه محور همه مناظرات انتخاباتي بيكاري و فقر بود اهميت بالايي دارد. وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم هم دو شاخص هستند و من متاسفم كه با وجود اين همه شخصيت توانمند هنوز وزارت علوم در ليست وزراي پيشنهادي نيست و دولت هنوز به دنبال يك وزير براي اين وزارتخانه است.
 
وزير آموزش و پرورش هم دوشنبه‌شب و بالاجبار انتخاب شد كه مشخص هم نيست چقدر بتواند از پس اجراي اين‌بار سنگين بربيايد. البته در اين ميان قوت‌هايي هم وجود دارد. ماندگاري آقايان زنگنه، هاشمي، ظريف، علوي، شريعتمداري، آوايي، بيطرف و آخوندي بسيار اهميت دارد كه چهره‌هاي درخشان كابينه هستند.
 
به بيان كلي معدل كابينه قابل دفاع است اما در ذيل آن ضعف‌هايي هم وجود دارد كه اميد دارم مجلس و دولت در كنار هم به يكديگر براي رفع اين نقايص كمك كنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۸
نه به کابینه...
بصیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۸
دولت جوان ؟!
انتشار یافته: ۲