این گزارش تکمیل می شود
آخرین خبرها از مناطق زلزلهزده

زلزله ۷.۳ریشتری شامگاه یکشنبه (۲۱ آبانماه جاری) در استان کرمانشاه بیش از ۴۳۶ کشته و ۹۳۸۸ زخمی بهجای گذاشته و سبب تخریب و آسیبدیدن بسیاری از واحدهای مسکونی شهری و روستایی در این استان شده است.
این زمینلرزه که مرکز وقوع آن "ازگله" کرمانشاه بود در بسیاری از مناطق غربکشور و مرکز از جمله تهران، ایلام، همدان، لرستان، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، مرکزی، زنجان، کردستان، اردبیل و چندین استان و شهر دیگر احساس و حتی سبب آسیب به برخی مناطق غربی شد.
دکتر مهدی زارع استاد پژوهشگاه بینالمللی زلزله با تاکید بر اینکه گسل مسبب این زلزله، هنوز مشخص نیست، ادامه داد: ولی گسل فعال خمیدگی جبهه کوهستان زاگرس و گسلهای پهنه گسله ذهاب (یا سرپل ذهاب) در همین منطقه قرار دارد.
زارع با تاکید بر اینکه گسل "پی سنگی ذهاب" از گسلهای سامانه گسله خمیدگی جبهه کوهستان زاگرس است، خاطرنشان کرد: سازوکار این زلزله فشاری و صفحه گسله نزدیک به قائم بوده است.
این محقق مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه این زلزله را حدود 150 میلیون نفر در ایران و عراق و در هر دو پایتخت حس کردند، خاطرنشان کرد: طبیعتا رخداد این زمینلرزه به تحریک گسلهای دور از منطقه مرکزی مانند گسلهای تهران، تبریز و قم و یا سایر گسلها ربطی ندارد.
وی همچنین در خصوص تصاویر منتشر شده در خصوص این زلزله توضیح داد: تصویری که از این زلزله منتشر شده به زلزله اخیر کرمانشاه تعلق ندارد بلکه مربوط به زلزله مکزیک است.

استاد پژوهشگاه بینالمللی زلزله در ادامه تاکید کرد: ارائه اطلاعات بیشتر منوط به انجام مطالعات میدانی است که فردا عازم این منطقه هستم.
به گزارش ایسنا، زلزلههای ۹۵۸ میلادی و ۱۱۵۰ میلادی سرپل ذهاب و در سده بیستم زلزله ۱۹۶۷ میلادی با بزرگای ۵.۷ و زلزله ۵.۱ سال ۱۹۸۳ میلادی از جمله زلزلههای تاریخی این منطقه است.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ساعاتی قبل به منظور سرکشی و دیدار با مردم در مناطق زلزله زده غرب کشور حاضر شده اند.
به گزارش سپاهنیوز، سردار سرلشکر پاسدار محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بازدید از مناطق زلزلهزده غرب کشور روند اقدامات امدادرسانی یگانهای بسیج و سپاه را مورد پیگیری و ارزیابی قرار داد.
سرلشکر جعفری در نشست فرماندهان و مسئولین یگانها و ردههای سپاه با اشاره به اهمیت تمرکز تلاشها و اقدامات به اولویت نیاز هموطنان زلزلهزده اظهار کرد: بحمدالله با همت فراوان مردم و همه دستگاهها و نهادها از مرحله بحران و اضطرار عبور کردهایم و با تأمین نیازهای اولیه مانند خوراک و پوشاک و چادر با جدیت بایستی مراحل بعدی را با هماهنگی و همافزایی سپری نماییم.
وی افزود: با توجه به تقسیم کار صورتپذیرفته و توافق ارتش و سپاه و سپردن امر مهم اسکان موقت زلزلهزدگان روستاها، به قرارگاه خاتم الانبیا(ص) امیدواریم با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فرآیند ساخت و آمادهسازی و استقرار کانکسهای مسکونی بر حسب اسکان موقت مردم عزیز عملیاتی و با توجه به فصل سرما و بارندگی، دغدغه مردم عزیز را در این زمینه ظرف یکی دوماه آینده مرتفع سازیم.
فرمانده کل سپاه در ادامه با اشاره به عزم همه نیروها و ردههای سپاه برای کمک به مردم زلزلهزده از همان ساعات اولیه خاطرنشان کرد: سپاه به خادمی ملت ایران بهویژه هموطنان زلزلهزده افتخار میکند و بهفضل الهی همراه با همه دستگاهها و سازمانها و سایر نیروها و بهویژه آحاد مردم تا بازگشت وضعیت عادی به زندگی زلزلهزدگان کنار آنها خواهد بود.
سرلشکر جعفری در پایان با بیان اینکه سپاه بر عهد خود در کمک به زلزلهزدگان پایبند است؛ تصریح کرد: بر اساس سازماندهی و برنامهریزیهای بهعملآمده و با احصای نیازمندیها و اولویتهای منطقه تحت تأثیر زلزله بین 31 رده سپاه؛ و با تقسیم و همکاری قرارگاه خاتم الانبیا و سایر نیروها مورد رسیدگی قرار خواهند گرفت و بهیاری خدا با کمک دولت و ارتش بتوان با آواربرداری زمینههای اسکان دائمی زلزلهزدگان را نیز فراهم کرد.
به گزارش مهر، پاسداران گمنام امام زمان (عج) چند محموله دپو شده کمکهای امدادی مردم به زلزله زده ها را شناسایی و به به نهادهای مسئول برای توزیع تحویل دادند.
یک منبع خبری امنیتی با اعلام این خبر گفت: مردم شریف ایران که به امداد زلزله زدگان آمدند کمکهای خود را به نهادهای مسئول تحویل دهند تا در دام سودجویان نیفتند.
وی محموله های کشف شده را در شهرستانهای اسلام آباد غرب، هرسین، سرپل ذهاب و قصرشیرین اعلام کرد.
علی لاریجانی امروز (۲۸ آبان) در جلسه ستاد بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه با تلاش همه دستگاهها، نیروهای نظامی و انتظامی و همه بخشها و نهادها در همان لحظات اول پس از زلزله کار انتقال مجروحین انجام شد، گفت: خوشبختانه هم اکنون نیز چادر و امکانات اولیه در اختیار مردم قرار داده شده است.
وی افزود: هم اکنون توزیع مواد خوراکی نیز نظم بهتری گرفته و آن طور که هلال احمر اعلام کرده برای یک ماه آینده نیز پیش بینی های لازم در این زمینه صورت گرفته است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکل آب و برق نیز تا حد زیادی مرتفع شده است، گفت: مشکلی که هم اکنون در مناطق زلزله زده مشهود است، بحث بهداشت است که باید دستگاه های مربوطه به سرعت به این مسئله رسیدگی کنند.
وی نیاز دیگر منطقه را بحث اسکان موقت اعلام و تصریح کرد: باید در اسرع وقت به جای چادر اسکان مرتبتری فراهم شود و برای آنها که میتوانند جایی اجاره کنند اجاره پرداخت شود و برای مابقی افراد و روستاییان نیز باید کانکس نصب شود.
لاریجانی با بیان اینکه بانکها باید سخت گیری در پرداخت وام به زلزلهزدگان را کنار بگذارند، گفت: سختگیری در این شرایط روحی مردم درست نیست و باید تضامین متناسب با شرایط زلزله زدگان باشد.
لاریجانی با بیان اینکه باید از هم اکنون برای اسکان دائم نیز تدابیر لازم اندیشیده شود، گفت: دولت در این زمینه تدابیری از جمله پرداخت تسهیلات و نیز پرداخت مبالغی کمک بلاعوض را در نظر گرفته است.
وی افزود: باید در این زمینه فرماندهی شکل گرفته و یک نهاد محوریت کار قرار گیرد که با توجه به تجارب بسیار، بهتر است بنیاد مسکن محور کار قرار گیرد و سایر نهادها و ارگان ها و حتی بخش خصوصی با بنیاد مسکن همکاری کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: در خصوص میزان خسارت زیرساختها و دستگاهها و ادارات دولتی نیز از مسئولین استان می خواهیم برآوردی داشته و سعی کنند در لایحه بودجه سال آینده بگنجانند. البته شرایط سخت بودجه را هم درنظربگیرند و آنچه که واقعا نیاز است را اعلام کنند.
وی تاکید کرد: قطعا در مجلس هرکاری بتوانیم برای مردم مناطق زلزله و حل مشکلات آنها انجام میدهیم و قطعا انجام امور را از طریق نمایندگان استان پیگیری خواهیم کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه باید فکری به حال اشتغال و اوضاع اقتصادی استان بویژه در این شرایط شود، گفت: در این شرایط اگر امکان معافیت مالیاتی صنایع مناطق زلزله زده و استمهال بدهیهای آنها وجود دارد از دستگاههای مسئول میخواهیم همکاری کنند.
وی به منطقه آزاد قصرشیرین نیز اشاره کرد و گفت: ایجاد منطقه آزاد قصرشیرین در حال پیگیری است و ظرف روزهای آینده در دستور کار مجلس قرار می گیرد و امیدواریم از این امکان برای استان به نحو مطلوب استفاده شود.
به گزارش سازمان پزشکی قانون کشور، با فوت یکی از مصدومان سرپل ذهاب که به بیمارستان های تهران منتقل شده بود، پزشکی قانونی استان کرمانشاه آخرین آمار جانباختگان زلزله این استان را 437 نفر اعلام کرد.
علی لاریجانی در بازدید از مناطق زلزله زده کرمانشاه پس از بازدید از منطقه ازگله، به سرپل ذهاب رفته و در جریان مشکلات زلزله زدگان این شهرستان قرار گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی، از مسکن مهر این منطقه نیز بازدید به عمل آورد و در گفت و گو با مردم سرپل ذهاب در جریان مشکلات مردم و این منطقه زلزله زده قرار گرفت.
در این بازدید همچنین، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران و امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن گفتوگو با زلزله زدگان سرپل ذهاب به بررسی مشکلات آنها پرداختند.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در حاشیه بازدید از شهرستان زلزله زده سر پل ذهاب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تأمین چادر و امکانات اولیه مانند آب و غذا تا حد زیادی انجام شده و مسائل بهداشتی نیز باید حتما رفع شود و توصیه کردیم تا هر چه سریعتر امکانات بهداشتی تأمین شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به فصل سرما برای اسکان موقت مردم زلزله زده طراحیهایی انجام شده است، بعضی از ساختمانهای آسیبدیده را مردم میتوانند با کمکهای دولتی تعمیر کنند تا هر چه سریعتر ساخته شود.
وی افزود: برخی مکانها مانند مسکن مهر سر پل ذهاب که خسارت بیشتری دیده باید کمک فراوانی شوند تا عملیات تعمیر آن انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت تصمیم گرفته تا برای اسکان موقت کمکهایی انجام شود و تأکید ما نیز بر این است که هر چه سریعتر ساخت و سازها آغاز شود. توصیه ما به دولت و تلاش ما در مجلس این است که هر چه سریعتر سرپناه مردم ساماندهی شود.
در این بازدید، همچنین جمعی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی از جمله فرهاد تجری، شهاب نادری، سیدجواد حسینی کیا، سیدقاسم جاسمی، حشمت الله فلاحت پیشه، احمد صفری، همچنین بازوند استاندار کرمانشاه و کرباسیان وزیر امور اقتصاد و دارایی، لاریجانی را همراهی می کنند و از نزدیک در جریان وضعیت مناطق زلزله زده استان کرمانشاه قرار گرفتند.
علی مفاخری در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: صبح امروز ساعت ۹ و ۵۰ دقیقه زلزلهای به مقیاس ۴.٢ ریشتر شهرستان سروآباد را لرزاند که خوشبختانه خسارات جانی در پی نداشت.
وی افزود: این زلزله موجب تخریب جزئی برخی از منازل روستاهای منطقه هورامان و ترس مردم شد.
به گزارش پایگاه خبری سپاه پاسداران، سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه اعلام کرد: در پی آغاز مراحل جدید عملیات امداد، خدمترسانی و رسیدگی به وضعیت مردم زلزلهزده غرب کشور، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای پیگیری روند پیشرفت تصمیمات و اقدامات یگانهای سپاه و بسیج صبح امروز وارد استان کرمانشاه شد.
وی افزود: فرمانده کل سپاه در این سفر ضمن سرکشی از مناطق روستایی، از چگونگی انجام مراحل جاری اقدامات و برنامههای سپاه و بسیج به ویژه امکانسنجی احداث اسکان موقت مردم و استقرار تجهیزات و امکانات بهداشتی و... بازدید به عمل خواهند آورد.
همچنین پایگاه اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی خبر داد که سرلشکر موسوی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی صبح امروز مجددا از منطقه زلزله زده کرمانشاه بازدید کرد. وی پس از بازدید از مناطق زلزله زده گفت: به منظور بررسی دقیقتر و عرض خسته نباشید و خداقوت به نیروهای امدادرسان نیروهای مسلح در منطقه حضور یافتم.
سردارسرتیپ پاسدار علیاکبر پورجمشیدیان معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه گفت: یگانهای مهندسی نیروی زمینی سپاه ستهای حمام و سرویس بهداشتی سیار را در همه روستاها مستقر خواهند کرد. به گفته وی اولین محموله این ستها به منطقه رسید و یگانهای مهندسی مستقر در نیروی زمینی سپاه در حال نصب این ستها در روستاها هستند.

گزارش مقدماتی زمینلرزه
بزرگی: 4.3
محل وقوع: استان کرمانشاه - حوالی سرپل ذهاب
تاریخ و زمان وقوع به وقت محلی: 1396/08/28 04:37:33
طول جغرافیایی: 45.96
عرض جغرافیایی: 34.45
عمق زمینلرزه: 8 کیلومتر
نزدیکترین شهرها:
8 کیلومتری سرپل ذهاب (کرمانشاه)
31 کیلومتری کرند (کرمانشاه)
34 کیلومتری گیلانغرب (کرمانشاه)
نزدیکترین مراکز استان:
99 کیلومتری ایلام
104 کیلومتری کرمانشاه
به گزارش ایرنا، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان استان از علی لاریجانی در فرودگاه استقبال کردند.
اطلاع از جزئیات تخریب های زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان کرمانشاه، آخرین وضعیت امدادرسانی و اطلاع و تصمیم گیری برای رفع نیازها و مشکلات زلزله زدگان از مهمترین اهداف سفر رییس مجلس شورای اسلامی است.
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت و مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و دارایی نیز وزیر مجلس شورای اسلامی را در این سفر همراهی می کنند.
'عبدالرضا رحمانی فضلی' وزیر کشور عصر شنبه پس از پایان جلسه ستاد مدیریت بحران که در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار شده تا روز سه شنبه هفته جاری تاریخ قطعی آماده سازی مساکن موقت را اعلام کند.
وی در ادامه افزود: بنیاد مسکن تا ظرف یک ماه آینده باید تمام طرح های اسکان دائمی را هم آماده کند.
وزیر کشور تصریح کرد: در زمینه اسکان دائم براساس برنامه ریزی صورت گرفته و طبق برنامه هایی که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارائه کرده منابع، اعتبارات و تسهیلات موردنیاز تصویب شده که روز شنبه وزیر اقتصاد در گزارشی اعلام کرد که اولین قسط این منابع در روز جاری پرداخت شد.
رحمان فضلی تاکید کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی براساس توافقی که با قرارگاه خاتم الانبیا داشته قرار شده ساخت مساکن روستایی توسط این قرارگاه انجام شود.
وی گفت: ساخت مساکن موقت آغاز شده و روزهای آتی با انتقال تجهیزات سرعت بیشتری خواهد گرفت.
زلزله ای به بزرگی 7.3 درجه در امواج درونی زمین (ریشتر) شامگاه یکشنبه 21 آبان استان کرمانشاه در غرب کشور را لرزاند که براثر این زمین لرزه بیش از 430 نفر جان باختند و 7460 تن مجروح شدند.
مجتبی نیک کردار، معاون عمرانی استاندار کرمانشاه در گفتوگو با ایلنا، اظهار داشت: دو ساختمان مسکن مهر در سرپل ذهاب به طور کامل فرو ریخت و 100 نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند.
وی تاکید کرد: در حالی که کمکهای مردمی در برخی اقلام به نقطه اشباع رسیده است، در برخی اقلام دیگر کمبود وجود دارد. از این رو بهتر است هموطنان به جای ارسال شخصی کمکها آنرا در اختیار نیروهای هلال احمر قرار دهند تا عملیات امدادرسانی به نحو موثر انجام شود.
معاون عمرانی استاندار کرمانشاه خاظر نشان کرد: در اثر زلزله 25 هزار واحد روستایی و 4 هزار واحد شهری به طور کامل تخریب شدند.
وی تاکید کرد: عملیات بازسازی از امروز آغاز میشود و خسارت دیدگان میتوانند برای دریافت وام مراجعه کنند.
سردار سعید منتظرالمهدی در ادامه افزود: از همان آغازین لحظات اولیه وقوع زلزله، پلیس با حضور گسترده و چشمگیر خود در کنار سایر دستگاههای امدادی و خدمات رسان، به یاری حادثه دیدگان شتافت؛ تیمهای پلیس به محل حادثه اعزام شده و تامین امنیت منطقه و نیز امدادرسانی به زلزله زدگان را در دستور کار خود قرار دادند.
وی گفت: هر چند که پلیس همچنان در مرز و مسیرهای تعیین شده پیادهروی بزرگ اربعین مستقر و در حال خدمت رسانی به زائران اباعبدلله الحسین (ع) است؛ اما بلافاصله ماموران یگانهای مختلف پلیس به حالت آمادهباش در مناطق زلزلهزده مستقر شده و تامین امنیت منطقه و جان و مال حادثه دیدگان را به عهده گرفتند؛ ارتباط مستمر با معاونان عملیات و روسای تیم عملیات استانهای زلزله زده همچنان برقرار است.
به گفته منتظرالمهدی، علی رغم این که پلیس برخی از کارکنان خدوم و مظلوم خود را در پاسگاههای مرزی و برجکهای دیده بانی و نگهبانی در هنگام زلزله از دست داده و برخی از ماموران ما نیز داغدار خانواده هایشان هستند؛ اما در ابتداییترین ساعات وقوع زلزله با توجه به نزدیکی مرز؛ پرسنل مرزبانی کارهای بسیاری برای کمک به مردم انجام داده و با به کار گیری بیش از ۱۰۰۰ نفر و همچنین ۴۰ دستگاه خودرو سازمانی برای امداد و توزیع کمکهای مردمی و هیئت هایی برای ترمیم مناطق حضور پیدا کردند.
سخنگوی ناجا با بیان اینکه با تلاش همه دستگاههای ذیربط به ویژه ناجا نظم خاصی در این مناطق برقرار شده و امیدواریم در روزهای پیش رو مردم به جز مصیبت از دست دادن عزیزان خود نگرانی دیگری نداشته باشند، گفت: با دستور فرمانده ناجا، حدود ۶ گردان از مرکز کشور و دیگر استانها به مناطق زلزله زده اعزام شد و ناجا در سه زمینه؛ تامین امنیت مناطق زلزله زده، تامین امنیت و همراهی محمولههای ارسالی و روان سازی آمد وشد انجام وظیفه میکند.
وی گفت: استقرار نیروهای پلیس راهنمایی و رانندگی و کنترل عبور و مرور باعث تسهیل و روان سازی ترافیک در محدوده برون و درون شهری محلهای حادثه شده تا دستگاههای کمک رسان به خوبی بتوانند کار امدادرسانی به زلزله زدگان را انجام دهند. یگان ویژه نیز جهت امداد رسانی از آغازین لحظات حضور داشته و علاوه بر کمک به مصدومان و آسیب دیدگان، کمکها و محمولههای ارسالی مردمی و دولتی را تا رسیدن به دست مردمان عزیزمان در این مناطق اسکورت کرده و در توزیع اقلام نیز شرکت و نظارت دارند؛ تامین امنیت و اسکورت ۵۰۰۰ محموله امدادی در قالب ۸۴ تیم عملیاتی به صورت شبانه روزی تا کنون انجام شده و این روند کماکان ادامه دارد.
به گفته سخنگوی ناجا، اعزام تیمهای تشخیص هویت و DVI به مناطق زلزله زده و همچنین آمادگی کامل برای گشت زنیهای مداوم و مقابله با جرایم مختص این شرایط از جمله سرقت اموال، منازل، خودرو، طلا و جواهرات افراد آسیب دیده در دستور کار پلیس آگاهی قرار گرفته است که در همین راستا ۲۲ سارق دستگیر شدهاند.
وی بااشاره به اینکه معاونت بهداد ناجا نیز با اعزام شش اکیپ امدادی و شش دستگاه آمبولانس به مناطق مذکور؛ به کمک و مداوای مجروحان و آسیب دیدهها شتافته و در بیمارستانهای مختلف مستقر شدند، گفت: اعزام تیمهای روانشناسی و مددکاران اجتماعی ناجا به مناطق زلزله زده در راستای تسکین فوری و تخصصی آلام روانی و کاهش فشارهای روحی آنها نیز به قید فوریت انجام شده است تا از بروز عوارض ثانویه در حادثه دیدگان کاسته شود.
سخنگوی ناجا همچنین باشاره به ادامه حضور بالگردهای هوا ناجا به منظور بررسی و احراز شرایط منطقه به جهت امداد رسانی، انتقال مجروحان و مصدومین به مراکز درمانی و بیمارستانی، جا به جایی اقلام و ... در مناطق آسیب دیده گفت: انجام ۲۱ سورتی پرواز جمعا به مدت ۲۹ ساعت، جابه جایی بیش از ۸۰ نفر مصدوم و مجروح و .. از اقدامات هواناجا تا کنون بوده است. به کارگیری ۶ قلاده سگ زنده یاب پلیس به همراه تیمهای مربوطه در محل همچنان ادامه دارد.
براساس گزارش سایت پلیس، منتظرالهمدی در خاتمه خاطرنشان کرد: بی شک استقرار نیروهای پلیس در مناطق زلزله زده به منظور امدادرسانی به زلزله زدگان و محیا کردن شرایط اسکان و تامین امنیت آنان تا ثبات کافی در آن جا برقرار شود، ادامه دارد.
وزیرکار در قالب یک توییت از ۴ اقدام وزارت کار برای کمک به زلزله زدگان خبر داد.
علی ربیعی در خصوص اقداماتی که از سوی وزارت کار برای زلزله زدگان انجام می شود، در قالب یک توییت خبر داد. بر اساس اعلام وزیر کار،چهار اقدام برای زلزله زدگان در دستور کار قرار گرفته است.
1-برقراری بیمه بیکاری برای 10000 نفر( حدود 140 میلیارد تومان)
2- وام بدون بهره برای همه مستمری بگیران تامین اجتماعی
3- دوبرابر کردن مستمری مددجویان بهزیستی
4-شناسایی و حمایت از کودکان، معلولین و سالمندان مناطق زلزله زده.
آب لولهکشی مناطق زلزلهزده فعلا قابل شرب نیست
مهندس محسن فرهادی درخصوص تمهیدات بهداشت محیط در مناطق زلزله زده غرب کشور، با بیان اینکه از اولین ساعات وقوع زلزله، تیمهای بهداشت محیط کرمانشاه به مناطق هدف اعزام شدند، گفت: در روزهای ابتدایی وقوع حادثه، تمرکز اصلی بر روی امداد و نجات بود، اما بعداز آن اهمیت مباحث بهداشت محیط بیش از پیش مطرح میشود.
وی تصریح کرد: کنترل آب شرب، پسماند و تمهیدات مربوط به فاضلاب، مبارزه با حشرات و جوندگان و کنترل غذاهای ارسالی از سوی سایر هموطنان، از جمله اقدامات مرکز بهداشت محیط است که همچنان درحال پیگیری است. از دانشگاههای معین سه تیم بهداشت محیط و از مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز یک تیم با تجهیزات به مناطق حادثه دیده اعزام شده است.
وی درخصوص راهاندازی شبکه آب لوله کشی توضیح داد: کدورت آب بالا است و آب داخل منابع نیز غیرقابل شرب است و به دنبال مذاکرات صورت گرفته با شرکتهای آب و فاضلاب منطقه، فیلترینگ آب قبل از ورود به مخازن انجام شد و کدورت آب کاهش پیدا کرد و آب به شبکه لوله کشی وارد شده است، اما باید تاکید کنم که این آب فعلا قابل شرب نیست.
مهندس فرهادی خاطرنشان کرد: عمده ترین فعالیتهای مامورین بهداشت محیط، کنترل تانکرهای سیاری است که وارد منطقه شده است، یعنی با تجهیزاتی که در اختیار دارند، کدورت، کلر و PH آب را اندازه میگیرند و چنانچه نیاز به مداخله باشد، کلر به آب اضافه میشود.
وی ادامه داد: در مناطق زلزله زده، مخازن ثابتی نصب شده تا آب در دسترس مردم باشد که آن هم مورد کنترل قرار میگیرد و در مورد توزیع آبهای بطری شده نیز بازرسی و کنترلهایی صورت میگیرد. مشکلی از لحاظ دسترسی به آبهای بطری شده وجود ندارد، اما آبهای لوله کشی برای شرب مستقیم مناسب نیست، زیرا پس لرزههای مداوم در منطقه، موجب شده در سفرههای زیرزمینی تلاطم ایجاد شود و کدورت آب لوله کشی را بالا ببرد.
فرهادی تاکید کرد: تاکنون هیچ موردی از بیماری وبا مشاهده نشده و چنین خطری وجود ندارد و اقدامات بهداشت محیط را با قوت ادامه خواهیم داد. غذاهایی که به شکل کمک از طریق هلال احمر و سایر کانالها به منطقه ارسال میشود نیز کنترل میشوند و تاریخ مصرف کالاها چک میشود و جا دارد به مردم تاکید کنم که چنانچه قصد ارسال موادغذایی را دارند، خودشان هم به تاریخ مصرف آن دقت کنند و بعد ارسال کنند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار داشت: در چنین موقعیتهایی به دلیل اینکه زیرساختها آسیب میبیند، فاضلابها رها شده و چاههای توالتها تخریب میشوند و در نتیجه به ازدیاد حشرات و جوندگان در منطقه منجر میشود که با تامین سموم جونده کش و حشرهکش برای اقدامات احتمالی، این موضوع نیز هدایت و کنترل میشود.
بنابر اعلام وبدا، فرهادی بیان کرد: در حال حاضر نیاز فوری به پرکلرین برای گندزدایی آب شرب تامین شده است، اما چنانچه نیاز باشد، کلر کمکی به منطقه ارسال میشود.
وی ادامه داد: نکته دیگری که از سوی همکاران بهداشت محیط مورد توجه قرار گرفته، نصب سرویس های بهداشتی است که توسط ارگان های مختلف تعبیه می شود، کنترل و گندزدایی این سرویس ها در دستور کار است، چراکه همین سرویس های بهداشتی می تواند، مرکز انتشار آلودگی و تجمع حشرات باشد.
اسماعیل نجار، در تشریح آخرین وضعیت مناطق لزلهزده، اظهار داشت: خوشبختانه با اعزام اکیپهای ویژه، در حال حاضر مشکل آب و برق در تمامی شهرها و روستاهای کرمانشاه رفع شده است.
نجار با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکلی در خطوط تلفن ثابت و همراه در مناطق زلزلهزده وجود ندارد، گفت: ما تا پایان بازتوانی و بازسازی در خدمت مردم آسیبدیده، خواهیم بود. با توجه به حوادثی که در کشور داریم، باید در بحث پیشبینی و پیشگیری تلاش کنیم و در این زمینه مردم باید پیشگام باشند.
رییس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه براساس اعلام پزشکی قانونی، آمار جانباختگان زلزله کرمانشاه، ۴۳۶ نفر است، اظهار داشت: احتمال افزایش فوتیها به ۵۰۰ نفر وجود دارد؛ البته به این معنا نیست که کسی زیر آوار مانده باشد؛ چراکه در ۱۴-۱۵ ساعت اول حادثه، تخلیه از زیر آوار صورت گرفت و مصدومان به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه احتمال دفن اجساد بدون مجوز پزشکی قانونی در روستاها وجود دارد، قرار است آمار دقیقی در این رابطه اخذ شود.
نجار ادامه داد: براساس آماری که در اختیار داریم، تعداد مصدومان حادثه ۷ هزار و ۸۱۷ نفر است که از این تعداد بالای ۱۵۰۰ نفر تاکنون ترخیص شدهاند. البته ممکن است آمار بهداشت و درمان بیش از اینها باشد.
نجار با بیان اینکه ۵۵ هزار تخته چادر در مناطق زلزلهزده توزیع شده است، اما همچنان نیاز به چادر و پتو وجود دارد، گفت: البته در برخی مناطق میزان تخریب کم بوده اما به دلیل پس لرزهها، مردم احساس خطر میکنند و زیر سقف نمیروند.
معاون وزیر کشور ادامه داد: با توجه به برودت هوا، از هلال احمر درخواست کردیم که وسایل گرمایشی و پوششهای نایلونی را در اختیار زلزهزدگان قرار بدهند.
مظفر رحیمی اظهار داشت: با توجه به تخریب زیرساختهای موجود در مناطق زلزلهزده و قطعی آب و برق از همان روز اول تأمین نان مورد نیاز مردم آسیبدیده را در دستور کار قرار دادیم و 70 هزار قرص نان از واحدهای خبازی سطح استان در روز ابتدای حادثه، تأمین و توزیع شد.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه افزود: با همیاری مدیران شرکتهای غله استانهای کشور به ویژه استانهای کردستان، همدان و لرستان، روزانه بیش از 250 هزار قرص نان به مناطق زلزله ارسال شده که تاکنون بیش از یک میلیون و 150 هزار قرص از طریق همکاران ما به صورت شبانهروزی در مناطق زلزلهزده توزیع شده است.
رئیس پلیس راه استان کرمانشاه با درخواست از مردم در رابطه با اینکه کمکهای خود را با خودروهای شخصی به مناطق زلزلهزده ارسال نکنند، گفت: همشهریان عزیز کمکهای خود را از طریق هلالاحمر و سایر دستگاههای امدادی به این مناطق ارسال کنند.
حیدری با بیان اینکه مردم در طول معابر اصلی اقدام به توزیع کمکهای خود نکنند، عنوان کرد: معابر شهرستان سرپلذهاب ظرفیت این حجم از تردد را ندارد و مردم کمکهای خود را در شهرکها و روستاها توزیع کنند.
وی اظهار کرد: تردد خودروها و ترافیک سنگین در این محورها در بسیاری موارد مانع از امدادرسانی به این مناطق شده است.
به گزارش ایلنا شامگاه پنج شنبه (25 آبان ماه) یک دستگاه خودروی باری حامل کمکهای مردمی که از شهرستان بوکان راهی مناطق زلزله زده کرمانشاه بود؛ در جاده چشمه زرشک جوانرود دچار حادثه شد.
در این حادثه، راننده خودرو به نام ابوبکر معروفی درگذشت و دو همراه دیگر وی زخمی شدند.
نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود اینکه تمام دستگاهها پای کار هستند، اما در شهر سرپل ذهاب هنوز هم مشکلاتی وجود دارد.
وی با انتقاد از قصور برخی دستگاههای متولی امدادرسانی از جمله هلال احمر، عنوان کرد: متاسفانه عملکرد هلال احمر در توزیع چادر در مناطق شهری نواقصی داشت.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در شهر سرپل ذهاب که عمده ترین مشکل را داشتیم، هنوز برخی افراد موفق به دریافت چادر نشدهاند و توزیع عادلانه صورت نگرفته است.
به گفته این نماینده مجلس، اسکان اضطراری در برخی از نواحی شهری کامل نشده است.
تجری یادآور شد: در روستاهای سرپل ذهاب با توجه به هماهنگی و همکاری که بین سپاه، هلال احمر و بخشداری صورت گرفت وضعیت توزیع چادر مناسب است و مشکل چندانی نداشتیم، مگر به صورت موردی.
وی ادامه داد: امیدواریم در برخی از روستاهای دیگر و شهرستانها از جمله قصرشیرین، گیلانغرب و... نیز که نیازمندیهایی به چادر وجود دارد، با همکاری این دستگاهها مرتفع شود.
نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عمده مشکل آب و برق مناطق زلزله زده مرتفع شده است، تاکید کرد: به هر حال بخش زیادی از زیرساختهای این مناطق آسیب دیده و حل کامل مشکل آب و برق آنها زمان بر است.
تجری به موضوع بهداشت این مناطق نیز اشاره داشت و عنوان کرد: بهداشت باید در اولویتهای رسیدگی باشد و این مناطق نیازمند حمامها و سرویسهای بهداشتی سیار هستند.
وی با بیان اینکه پس از تکمیل کامل اسکان اضطراری با توجه به شروع فصل سرما و بارندگی باید به سمت اسکان موقت برویم، یادآور شد: شخص استاندار نیز بر این مسئله تاکید جدی دارد و برای پیگیری رفع نواقصی که وجود دارد از سفر مهم به تهران گذشت تا قبل از بارندگی فردا به مشکلات موجود رسیدگی کند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: پس از تکمیل کامل اسکان اضطراری، باید به سمت فراهم کردن مقدمات اسکان موقت برویم.
تجری نکته مهم دیگری که باید پس از این مورد توجه قرار گیرد را عدم توان مردم برای بازسازی مناطق زلزله زده دانست که نیازمند کمک دولت، سازمانها، نهادهای مردمی و ... است.
این عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه از حضور بسیار گسترده و قابل توجه مردم از سراسر کشور هم یاد کرد که برای کمک به زلزله زدگان به کرمانشاه آمدند و مرهمی بر دردها و مشکلات آنها بودند و حتی حضورشان از کمکهای دولتی هم مقداری پررنگتر بود.
وی گفت: در مجموع در این یک هفته همه بخشها و دستگاههای مختلف با تمام توان پای کار بودند. رئیس جمهور و وزرا و مسئولین کشوری با حضور در منطقه به خوبی مسائل را پیگیری کردند و در بخش انتقال مجروحین و دفن متوفیان کمترین مشکل را داشتیم. البته هنوز هم با حد مطلوب فاصله داریم.
مسئول لرزهنگاری استان کرمانشاه با بیان اینکه 30 مورد از پسلرزهها بیش از 4 ریشتر قدرت داشته است، گفت: شاهد هستیم که پسلرزهها هم از لحاظ تعداد و هم از لحاظ قدرت روند کاهشی داشته است.
فروزی با درخواست از مردم در رابطه با عدم توجه به شایعات وقوع دوباره زلزله، بیان کرد: زلزله قابل پیشبینی نیست و مردم به شایعات فضای مجازی توجه نکنند.
وی به وقوع یک زلزله 4.4 ریشتری صبح امروز در قصرشیرین اشاره و اظهار کرد: این زلزله در چهار کیلومتری شهرستان قصرشیرین و 22 کیلومتری ازگله رخ داد.
به گزارش ایسنا، بعد از زلزله هفته گذشته در مناطق غربی کشور به ویژه در استان کرمانشاه که موجب آسیبهای جدی به محل مسکونی در شهرها و روستاهای آن شد، شبکه بانکی و همچنین دولت در راستای حمایت برای بازسازی این مناطق تصمیماتی گرفتند.
در کنار کمکهایی که هر یک از بانکها به طور مستقل اعم از نقدی و غیرنقدی در روزهای اخیر برای کمک به زلزلهزدگان در نظر گرفتهاند، در نتیجه مصوبهای در کمیسیون اعتباری بانک مرکزی قرار بر این شد تا تسهیلات قرضالحسنه ۱۰ میلیون تومانی برای هر خانوار به منظور بازسازی محل سکونت آنها در نظر گرفته شود.
اما طولی نکشید که هیات دولت در جلسه هفته گذشته خود مصوباتی برای شبکه بانکی و البته سازمان برنامه و بودجه به منظور تامین مالی در مناطق آسیب زده داشت. بر این اساس قرار شد در مجموع ٦٥٩ میلیارد تومان از سوی شبکه بانکی و ٢٨١ میلیارد تومان هم از منابع بودجهای به صورت کمک های بلاعوض اختصاص پیدا کند.
اعلام اخیر نوبخت- رئیس سازمان برنامه و بودجه -در رابطه با برنامه تسهیلات رسانی به مناطق زلزلهزده با این توضیح همراه بود که قرار است از دو محل به این خانوارها کمک شود. یکی از طریق تسهیلات ارزان قیمت که برآورد شده با توجه به اینکه ۱۱ هزار خانوار روستایی و ۴۵۰۰ خانوار شهری دچار آسیب شدهاند، به هر خانوار روستایی ۲۵ میلیون تومان و هر خانوار شهری ۳۵ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه اختصاص پیدا کند که شامل کارمزد ۴ درصدی خواهد بود.
همچنین علاوه بر تسهیلات نوسازی، دولت به هر خانوار روستایی ۵ میلیون تومان و هر خانوار شهری ۶ میلیون تومان کمک بلاعوض خواهد شد.
این در حالی است که نوبخت اعلام کرده که بخشنامههای مربوطه برای اجرای این مصوبات به بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده و پرداخت این تسهیلات به زودی در دستور کار قرار میگیرد.
همچنین در رابطه با تسهیلاتی که برای تامین لوازم ضروری در نظر گرفته شده، باید یادآور شد آنچه پیشنهاد شده بود سه میلیون تومان برای لوازم خانگی و دو میلیون تومان کمک بلاعوض بود. اما نوبخت میگوید رئیس کل بانک مرکزی این رقم را بالاتر در نظر گرفته و قرار شده که ۱۰ میلیون تومان به صورت قرض الحسنه برای خانوادههای زلزلهزده اختصاص یابد که علاوه بر آن دو میلیون تومان کمک بلاعوض نیز در مجموعه این بسته به خانوار اختصاص خواهد یافت.
آن طور که نوبخت اعلام کرده زمان بازپرداخت تسهیلات به خانوادههای زلزله حدود ۱۵ سال در نظر گرفته شده است و برای تعمیر این مدت هفت سال و برای تسهیلات لوازم خانگی بازپرداختها ۵ ساله خواهد بود.
بر اساس اعلام اخیر محمدرضا حسینزاده-رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولتی- قرار بر این شده تا از هفته جاری و از امروز همزمان با ۲۷ آبان ماه تشکیل پرونده برای خانوادههای زلزله زده به منظور دریافت تسهیلات در دستور کار بانک های قرار گیرد.

وحید حقانیان، نماینده دفتر مقام معظم رهبری از بیمارستان صحرایی در مناطق زلزلهزده کرمانشاه بازدید کرد.
به گزارش ایسنا، مسئولان محلی از خیران خواسته اند که در ارسال کمک های مردمی کودکان زلزله زده را فراموش نکرده و برای آنها اسباب بازی و یا کتاب آموزشی ارسال کنند و به گفته رییس سازمان داوطلبان هلال احمر، در حال حاضر با توجه به سرمای شبانه هوا و پیش بینی بارندگی نیاز اصلی مردمان مناطق زلزله زده، نایلون، لباس گرم، چراغ والور، پتو و برزنت است. علاوه بر وسایل گرمایشی، لوازم تحریر، عروسک برای بچهها، بستههای بهداشتی، لباس زیر و لباسهای گرم از جمله اقلام ضروریست که مردم میتوانند برای کمک به مناطق زلزله زده ارسال کنند.
وی تاکید کرد که مردم وسایل گرمایشی را فراموش نکنند.
در حوزه درمانی نیز براساس آنچه کولیوند سرپرست اورژانس کشور عنوان کرده است: در حال حاضر از نظر دارو و تجهیزات پزشکی و دپوی خون و فرآوردههای خونی اصلا دچار کمبود نیستیم.
سرپرست اورژانس به هموطنان مناطق زلزلهزده توصیه کرد که در صورت بروز سرفه، تب و اسهال در مناطق زلزلهزده، گزش حشرات و سایر مشکلات جسمی، موضوع را با کادر درمان مستقر در این مناطق در میان بگذارند.
با دستور وزیر بهداشت، تا پایان سال، هر هفته یکی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مسئولیت ارایه خدمات درمانی در مناطق زلزلهزده را برعهده دارد که اولین دانشگاه نیز دانشگاه علوم پزشکی شیراز است.
محورهای مواصلاتی به مناطق زلزله زده بخاطر ازدحام خودروهای کمکهای مردمی و امدادی سنگین است و براین اساس پلیس ضمن اعمال محدودیتهای تردد، از هموطنان خواست با خودروهای شخصی خود برای رساندن محمولههای امدادی به این مناطق نیایند.
به گزارش میزان، مجتبی نیک کردار اظهار داشت: پس از زلزله ۷.۳ ریشتری یکشنبه شب گذشته، ستاد بحران استان تشکیل شد و تیم های امدادی به مناطق زلزله زده اعزام شدند. در 48 ساعت اولیه کار امداد و نجات انجام و 8 هزار مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی ادامه داد: تا صبح امروز بالگردهای هوانیروز 600 سورتی پرداز انجام داده و بخشی از مجروحان را به کرمانشاه و سایر شهرها منتقل کردند.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه تاکید کرد: پس از انتقال مجروحان، کار امداد به بازماندگان با توزیع پتو،چادر و اقلام زیستی آغاز شد. با گذشت 5 روز از وقوع زلزله شرایط زلزله زدگان پایدار شده و تاکنون 55 هزار تخته چادر و 200 هزار پتو در میان مردم زلزله زده توزیع شده است.
نیک کردار با اشاره به وصل دوباه انشعابات آب، برق و گاز در مناطق زلزله زده گفت: در حال حاضر برق تمامی مناطق زلزله زده وصل شده است. به جز چند روستا آب تمام مناطق زلزله زده وصل و مردم از آب شهری استفاده می کنند. در مورد گاز هم در شبکه انتقال گاز تریق شده و پس ار بررسی کارشناسان اداره گاز از خانه ها و اطمینان از شکسته نبودن لوله ها،وصل می شود.
وی در مورد فعالیت ادارات و مدارس مناطق زلزله زده گفت: ادارات با دستور استاندار از امروز فعالیت خود را در ساختمان های باقی مانده، چادر یا کانکس انجام می دهند. مدارس مناطق زلزله زده از ابتدای هفته آینده فعالیت خود را آغاز می کنند.
معاون عمرانی استاندار کرمانشاه در مورد آغاز بازسازی مناطق زلزله زده، با بیان اینکه دولت با اختصاص 800 میلیارد تومان وام و 200 میلیارد تومان کمک بلاعوض موافقت کرده است،تاکید کرد: از امروز کار آوار برداری برای ساخت مسکن های جدید در شهر سرپل ذهاب آغاز می شود.
نیک کردار از آغاز شناسایی خانه های تخریبی و تعمیری خبر داد و افزود: با علامت هایی که با رنگ قرمز و آبی روی خانه ها گذاشته می شود، مردم می توانند در خانه های تعمیری که با رنگ آبی مشخص شده است، ساکن شوند.
كمكهاي مردمي از چادر گرفته تا آب و موادغذايي هر روز از ميان انواع خطراتي كه ماشينها و كانتينرها را تهديد میكنند، میگذرد اما همين چادرها هم خطرات بالقوهای است كه در فصل سرما جان «نجاتيافتگان زلزله» را تهديد كند.
زلزله ۴.۴ ریشتری قصرشیرین را لرزاند
۵ سناتور آمریکایی خواستار امداد رسانی به زلزله زدگان ایران
وصل شدن گاز 1300 واحد مسکونی
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از وصل شدن گاز 1300 واحد مسکونی در شهرستان های ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب خبر داد.
بازگشایی ادارات و بانک ها
استاندار کرمانشاه گفته است از امروز باید تمام کارکنان ادارات دولتی و بانکها در مناطق زلزله زده در محل کار خود حاضر باشند و در صورتی که ساختمان اداره ای تخریب شده باشد، ارائه خدمات در زیر چادر یا کانکس انجام شود.
سیدحسن قاضیزاده هاشمی از روسای دانشگاههای علوم پزکشی خواست که با برنامهریزی منظم، هر هفته یک دانشگاه علوم پزشکی با حضور جدی، مسئولیت بهداشت و درمان منطقه را عهدهدار شود.
وی با تاکید بر لزوم حفظ رضایت مردمی به دستآمده، خاطرنشان کرد: حضور کادر بهداشت و درمان در مناطق زلزلهزده نباید کمرنگ شود.
به گزارش خبرآنلاین، سازمان فضایی ایران به نمایندگی از سازمان ملل متحد مسئول پردازش تصاویر ماهواره ای زلزله اخیر در کشورهای ایران و عراق شده است که در اولین خروجی خود مناطق دارای تخریب، کمپها و مناطق تجمع مردم را بر اساس تصویری که در زیر مشاهده می کنید مشخص کرد.
قرار است این سازمان در ادامه ماموریت محوله، با استفاده از تصاویر ماهواره ای رادار، قبل و بعد از زلزله میزان جابه جایی پوسته زمین را نیز در منطقه مورد نظر محاسبه کند.
گفتنی است استفاده از اطلاعات دریافتی از ماهواره های سنجش از راه دور میتواند در آگاهی بخشی و کاهش اثرات ناشی از وقوع حوادث غیر مترقبه و همچنین برآورد میزان تخریب و امداد رسانی نقش بسزایی داشته باشد.

سازمان هواشناسی کشور ضمن پیشبینی کاهش دما از روز یکشنبه در مناطق غربی کشور از ورود سامانه بارشی به مناطق زلزلهزده خبر داد.
سازمان
هواشناسی کشور اعلام کرد: تا فردا (27 آبان) در غرب کشور و مناطق
زلزلهزده، جوی پایدار برقرار خواهد بود و از یکشنبه (28 آبان) سامانه
بارشی به کشور وارد خواهد شد و در برخی مناطق غرب کشور سبب رشد ابر، بارش
باران، گاهی رعد و برق همراه با وزش باد شدید پیشبینی میشود.
همچنین احتمال بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر وجود دارد.
بر
اساس پیشبینی سازمان هواشناسی کشور کمینه دمای طی فردا در کرمانشاه صفر
درجه سانتیگراد و روز یکشنبه نیز یک درجه سانتیگراد خواهد بود.
کمینه دما در سرپل ذهاب نیز طی فردا 6 درجه سانتیگراد و روز یکشنبه 7 درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
اسلامآباد غرب نیز طی فردا با کمینه دمای منفی 2 درجه و روز یکشنبه با کمینه دمای منفی یک درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
رئیس جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه تمامی اقدامات امدادی در لحظه و روز اول حادثه بر عهده هلالاحمر بود، گفت: نیروهای اعزامی هلالاحمر و نیروهای ستادی به خوبی بحران را مدیریت و هماهنگی خوبی در این عملیات انجام شده است.
پیوندی با اشاره به اینکه عمق این فاجعه و زلزله بسیار عمیق بود، بیان کرد: در مسیر خدمترسانی معضلات و مشکلاتی پیشروی هلالاحمر بود اما از آنجا که کار هلالاحمر معامله با خداست خدمات ما نیز به بهترین نحو به زلزلهزدگان ارائه میشود.
وی از توزیع شناسنامه امدادی در بین زلزلهزدگان خبر داد و افزود: از روز شنبه توزیع اقلام 72 ساعته و یک ماهه و درج در شناسنامه امدادی در بین زلزلهزدگان آغاز میشود.
رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به اینکه مناطق زلزلهزده به هشت منطقه عملیاتی تقسیم شده است، گفت: از روز اول اقلامی مانند چادر، پتو، کنسرو و لوازم بهداشتی میان مردم توزیع و اکنون نیز بیشتر مردم لوازم مورد نیاز خود را دریافت کردهاند.
پیوندی افزود: تمامی اقلامی که بین زلزلهزدگان توزیع میشود در دفترچه امدادی ثبت خواهد شد تا همه افراد اقلام مورد نیاز را به صورت عادلانه دریافت کنند.
وی با بیان اینکه از روز شنبه تا دوشنبه اقلام 72 ساعته میان مردم توزیع میشود، بیان کرد: از روز دوشنبه نیز با مدیریت افراد در مناطق هشتگانه، اقلام مورد نیاز یکماهه خانوار بین آنها توزیع میشود.
رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به اینکه با توجه به سرد شدن هوا تهیه وسایل گرمایشی در اولویت قرار دارد، عنوان کرد: ضمن تقدیر از مردم برای اهدای کمکهای خود تقاضا داریم تمرکز را بر جمعآوری کمکهای نقدی قرار دهند.
به گزارش تسنیم، در حالی که محورهای منتهی به مناطق زلزلهزده در استان کرمانشاه دارای ترافیک سنگین است براساس اعلام پلیس راه کرمانشاه از تردد خودروهای شخصی به مناطق زلزلهزده جلوگیری خواهد شد.
فرمانده پلیس راه استان کرمانشاه با بیان اینکه محورهای منتهی به مناطق زلزلهزده در غرب استان کرمانشاه دارای ترافیک سنگین است گفت: بهدلیل ترافیک سنگین در محورهای منتهی به مناطق زلزلهزده امدادرسانی با کندی انجام میشود.
سرهنگ محمد حیدری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، از ترافیک نیمهسنگین و روان در محورهای استان کرمانشاه خبرداد و گفت: جادههای منتهی به سرپلذهاب نیز با ترافیک سنگین و گره ترافیکی روبرو است.
حیدری با بیان اینکه از تردد خودروهای شخصی از اسلامآباد غرب به سمت سرپلذهاب جلوگیری میشود افزود: یک کامیون میتواند بار بیش از صد دستگاه خودرو سواری را حمل کند و براین اساس از مردم تقاضا داریم کمکهای خود را تجمیع کرده و با یک کامیون به مناطق زلزلهزده ارسال کنند تا از حجم ترافیک در این مناطق کاسته شود.
به گزارش ایسنا، پس از وقوع زلزله در استان کرمانشاه روزانه ۵۰ تن گاز مایع درون کپسول به مردم زلزله زده توزیع شده است. همچنین ۶۰۰۰ پیک نیک دو و نیم و پنج کیلویی در اختیار مردم گذاشته شده است.
در این زلزله چهار جایگاه سوخت در منطقه سرپل ذهاب آسیب دید که تاکنون سه جایگاه راهاندازی شده و یک جایگاه CNG به دلیل آسیب زیاد هنوز به مدار نیامده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی از زمان وقوع زلزله تاکنون چهار میلیون لیتر نفت سفید در استان کرمانشاه توزیع شده است.
دکتر مهدی زارع استاد پژوهشگاه بینالمللی زلزله با تاکید بر اینکه گسل مسبب این زلزله، هنوز مشخص نیست، ادامه داد: ولی گسل فعال خمیدگی جبهه کوهستان زاگرس و گسلهای پهنه گسله ذهاب (یا سرپل ذهاب) در همین منطقه قرار دارد.
زارع با تاکید بر اینکه گسل "پی سنگی ذهاب" از گسلهای سامانه گسله خمیدگی جبهه کوهستان زاگرس است، خاطرنشان کرد: سازوکار این زلزله فشاری و صفحه گسله نزدیک به قائم بوده است.
این محقق مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه این زلزله را حدود 150 میلیون نفر در ایران و عراق و در هر دو پایتخت حس کردند، خاطرنشان کرد: طبیعتا رخداد این زمینلرزه به تحریک گسلهای دور از منطقه مرکزی مانند گسلهای تهران، تبریز و قم و یا سایر گسلها ربطی ندارد.
وی همچنین در خصوص تصاویر منتشر شده در خصوص این زلزله توضیح داد: تصویری که از این زلزله منتشر شده به زلزله اخیر کرمانشاه تعلق ندارد بلکه مربوط به زلزله مکزیک است.

استاد پژوهشگاه بینالمللی زلزله در ادامه تاکید کرد: ارائه اطلاعات بیشتر منوط به انجام مطالعات میدانی است که فردا عازم این منطقه هستم.
به گزارش ایسنا، زلزلههای ۹۵۸ میلادی و ۱۱۵۰ میلادی سرپل ذهاب و در سده بیستم زلزله ۱۹۶۷ میلادی با بزرگای ۵.۷ و زلزله ۵.۱ سال ۱۹۸۳ میلادی از جمله زلزلههای تاریخی این منطقه است.

امیر سرتیپ جلیل رجبی فرمانده بهداشت و درمان ارتش اعلام کرد: مرتضی قبادی از اعضای کادر بهداشت و درمان ارتش به دلیل فعالیت زیاد و استرس های وارده در حین کمکرسانی به زلزلهزدگان و بر اثر ایست قلبی، به شهادت رسید.
شهید مرتضی قبادی عضو کادر بهداشت و درمان ارتش از بهیاران بیمارستان 520 ارتش در کرمانشاه بوده است.
روز گذشته نیز ستوانیکم "حسن نیرپور" از پرسنل کادر هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران که در مأموریت کمکرسانی به زلزلهزدگان غرب ایران بهسر میبرد در حین انجام مأموریت کمکرسانی بر اثر ایست قلبی به شهادت رسید.
به گزارش تسنیم، هوشنگ بازوند با تکذیب شایعات مطرح شده در مورد دفن دستهجمعی زلزلهزدگان در منطقه کوئیک اظهار داشت: چنین چیزی اصلا صحت ندارد و هیچگونه گور دستهجمعی در هیچ منطقهای از استان کرمانشاه وجود ندارد.
وی افزود: مردم کرمانشاه و ایران براساس سنت اسلام اموات خود را با احترام بعد از مراحل شرعی تدفین کرده و هیچوقت به صورت دستهجمعی این کار را نکرده و نمیکنند.
استاندار کرمانشاه با انتقاد از برخی شایعات مطرح شده گفت: از رسانهها انتظار داریم اخلاق را رعایت کرده و از شایعهپردازی که سبب ضربهزدن به مردم میشود خودداری کنند.
بازدید محسن هاشمی از مناطق زلزله زده
رییس شورای شهر تهران و جمعی از اعضای شورا از مناطق زلزله زده کرمانشاه و سر پل ذهاب بازدید کردند که طی این بازدید مشخص شد، نایلون و حمام صحرایی اولویت نخست نیازمندی زلزله زدگان غرب کشور است.


توزیع 51 هزار چادر
توزیع بسته های غذایی 72 ساعته و یکماهه
رئیس جمعیت هلال احمر از توزیع 55 هزار دستگاه چادر در مناطق زلزلهزده خبر داد و گفت: تقریبا اسکان اضطراری به صورت صددرصدی صورت گرفته است و ممکن است برخی از مناطق به لکهگیریهایی نیاز داشته باشد. به گفته وی از فردا بستههای غذایی 72 ساعته میان زلزلهزدگان توزیع میشود؛ همچنین از روز دوشنبه بستههای یک ماهه به میان افراد توزیع خواهد شد.
انتقال سرویس بهداشتی و حمام پیش ساخته
معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه گفت: نیروی زمینی سپاه ست های پیش ساخته حمام و سرویس بهداشتی را برای رفاه بیشتر زلزله زدگان در روستاها مستقر خواهد کرد.
ارسال کمک های مردمی از انگلیس
یک منبع مطلع از سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن، از ارسال 8.5 تن محموله کمک های مردمی از انگلیس به زلزله زدگان غرب ایران خبر داد.
مانع تراشی وزارت خزانه داری آمریکا در راه کمک رسانی
آب در قصر شیرین وصل شد
جلسه ستاد بحران در چادر
جلسه ستاد بحران سرپل ذهاب با حضور استاندار کرمانشاه زیر چادر برگزار شد. پیگیری موضوعات مرتبط با زلزله، محور مهم شورای مدیریت بحران شهرستان سرپل ذهاب بود که با حضور بازوند استاندار کرمانشاه و فرهاد تجری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی انجام شد. این جلسه، سومین جلسه ستاد مدیریت بحران است که امروز در کرمانشاه به ریاست استاندار انجام شد.

جاری شدن آب در خانه های مخروبه
احمدی نژاد در مناطق آسیب دیده
محمود احمدی نژاد صبح امروز برای بازدید از مناطق زلزله زده و ابراز همدردی با آسیب دیدگان، وارد کرمانشاه شد، در این سفر مرتضی تمدن، عبدالرضا شیخالاسلامی و علی ذبیحی وی را همراهی می کنند.
سردرگمی در توزیع امکانات
مرگ ۱۰۰مددجوی کمیته امداد در زلزله
رئیس کمیته امداد امام خمینی از احداث کامل خانههای مددجویان زلزله زده خبر داد و گفت: 4150 مورد از خانههای مددجویان کمیته امداد امام خمینی از 10 درصد تا ویرانی کامل، آسیب دیده است.
پرویز فتاح در گفتگویی تلویزیونی با شبکه خبر با اشاره به اینکه 20 هزار مددجو در 6 شهرستان زلزله زده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی قرار داشتند افزود: 100 نفر از این افراد جان خود را در زلزله از دست داده و چند صد نفر نیز آسیب دیدهاند.
به شایعات درباره کمبود چادر توجه نکنید
جمعیت هلال احمر اعلام کرد: تاکنون ۵۰هزار چادر ۵نفره در منطقه ۱۳۰هزارنفری زلزلهکرمانشاه توزیع شده. اگر کمبودی هست، موردی است؛ نه کلی.
برخی بینظمیها باعث اتفاقات ناگواری مثل دزدیدن تعدادی از چادرها شده از نیروهای نظامی بابت همکاری در برقراری نظم تشکر میکنیم.
هلالاحمر صلاحیت آماردهی درباره تعداد تلفات حادثهها را ندارد و مسئولیت آن با پزشکیقانونی است. امیدواریم سایر دستگاههای درگیر بحران نیز در حد جایگاه و صلاحیت خود با رسانهها سخن بگویند.
بازدید سردار وحید معاون امور ویژه دفتر مقام معظم رهبری از مناطق زلزله زده
تعداد جانباختگان زلزله به 436نفر رسید
شنبه فقط مناطق زلزله زده تعطیل است
اداره روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمانشاه اعلام کرد: روز شنبه، 27 آبان تمامی مدارس استان به غیر از مدارس شهرستان های سرپل ذهاب، قصرشیرین و ثلاث باباجانی باز است. پس از وقوع زلزله 21 آبان در استان کرمانشاه تاکنون کلیه مدارس این استان تعطیل بوده است.
۱۰۰ نفر در زلزله غرب کشور قطع نخاع شدند
فرید براتی سده، معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از قطع نخاع شدن حدود ۱۰۰ نفر در زلزله کرمانشاه و مناطق غرب کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، براتی افزود: "افراد آسیب دیده بیشتر ساکن روستاهای کوهستانی و مربوط به مناطق ریجاب، زرده دالاهو و سرپل ذهاب بودهاند."
معاون سازمان بهزیستی با اشاره به دستور تشکیل کمیته تعیین معلولیت گفت که پس از شناسایی و ثبت اطلاعات این افراد سپس آنها تحت پوشش سازمان بهزیستی برای دریافت خدمات و کمک ها قرار خواهند گرفت.
حضور روحانیون امدادگر درمناطق زلزله زده
نرخ اقلام امدادى در بازار سیاه کرمانشاه
خبرنگار ایلنا هم از بازار سیاهی خبر داده که در کرمانشاه شکل گرفته. به گزارش این خبرگزاری، از همان شب نخست که برخى اقلام امدادى توسط اولین گروه از امدادگرها بین اهالى توزیع میشد، همزمان در نقاط دیگر دلالان در حال چانهزنى بر سر فروش وسایل اولیه حیاتى بودند.
با رسیدن سیل اقلام امدادى از سوى مردم و سازمانهاى امدادى، بساطِ بازار سیاه در مناطق زلزلهزده جمع شد اما اینبار در کرمانشاه بازار سیاه جدیدى به وجود آمد. در سبزه میدان بازار این شهر؛ قیمت پتو طرح گلبافت که پیش از زلزله به صورت تکی ٣٨ هزار تومان بود ناگهان به ٤٥ هزار تومان آنهم به صورت عمده (گونی ١٢ تایى) افزایش پیدا کرد و پتوهاى ارتشى نیز با ٥٠ درصد افزایش قیمت ٢٠ هزار تومان فروخته مىشد.
در روز نخست چادر مسافرتى تا سیصد هزار تومان معامله مىشد. در محله لب آب در نزدیکى طاق بستان نیز چادرهاى مسافرتى که قیمت آنها از ٨٠ هزار تومان تا ١٥٠ هزار تومان بود به ١٢٠ هزار تومان افزایش پیدا کرد.
اما این تمام ماجرا نبود مردم با مشاهده مدیریت ضعیف سازمانها و ارگانهاى دولتى در توزیع اقلام امدادى خود دست به کار شدند و مایحتاج ضرورى را به برخى مناطق زلزله زده رساندند به طوریکه روز گذشته ترافیک سنگینى از کرمانشاه به سرپل ذهاب به خاطر حضور ماشینهاى کمکهاى مردمى تشکیل شد.
اما اینجا نیز داستان بم تکرار شد و افراد دیگری از سایر نقاط کشور به طمع دستیابى به اموال خود را در پوشش زلزلهزدگان نشان دادند به طوریکه اگر ماشینى در طول جاده توقف میکرد چنان به آن هجوم مىبردند که علاوه بر کمکها، وسایل شخصى مردمى که برای امداد آمده بودند را نیز به یغما میبردند.
اقلامى که آرم هلال احمر را دارد در بازار سیاه خریدار آنچنانى ندارد اما اگر جزو کمکهاى مردمى باشد به راحتى خریدارى مىشوند. به طوریکه پتو را به قیمت ١٢ تا ١٥ هزار تومان و چادر بسته به اندازه آن از ٥٠ هزار تومان تا ١٢٠ هزار تومان خریدارى مىشود.
پایان آواربرداری برای یافتن اجساد و مصدومان روستاهای سرپل ذهاب
جانشین فرمانده سپاه ناحیه شهرستان سرپل ذهاب هم گفت: کار آوار برداری در تمامی روستاهای زلزله زده شهرستان سرپل ذهاب برای یافتن اجساد و یا مصدومان حادثه زلزله یکشنبه شب پایان یافته و دیگر هیچ جسد و یا مصدومی در آوارهای این مناطق روستایی وجود ندارد.
سرهنگ پاسدار مجتبی کاکایی با بیان اینکه کمک به مصدومان نیز با تمام امکانات در حال انجام است اظهار کرد: امکانات و لوازم ارسالی مردمی و دولتی برای زلزله زدگان منطقه بسیار خوب است و این اقلام به صورت مرتب در میان مناطق روستایی توزیع می شود.
او با اشاره به اینکه کار توزیع کمک های امدادی در روز نخست وقوع حادثه به دلیل شرایط بحرانی مقداری بی نظم بود گفت: هم اکنون امدادرسانی و توزیع لوازم مورد نیاز مردم در روستاها با نظم خاصی در حال انجام است.
تخریب ۷۸ مدرسه در مناطق زلزله زده
رییس سازمان نوسازی مدارس از تخریب ۷۸ مدرسه در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: نوسازی مدارس از هفته آینده آغاز می شود.
محمد تقی نظرپور دکه به کرمانشاه سفر کرده است تا از نزدیک وضعیت را ارزیابی کند به ایسنا گفت: در مجموع ۷۸ فضای آموزشی با ۴۱۵ کلاس درس در استان کرمانشاه تخریب شده است.
وی به آمار تفکیکی مدارس شهرستان ها اشاره کرد و افزود: سرپل ذهاب ۲۹ مدرسه (۱۶مدرسه روستایی و۱۳مدرسه شهری با ۱۵۸کلاس)، در ثلاث باباجانی۳۹ مدرسه (۱۷مدرسه شهری و۲۲مدرسه روستایی با ۱۸۶ کلاس)، در قصرشیرین ۳مدرسه با۱۸کلاس،در دالاهو و گهواره ۵مدرسه با۲۹کلاس، در گیلان غرب۲مدرسه با۲۴کلاس وجود دارد.
هشدار درباره بارندگی و وزش باد شدید در مناطق زلزله زده
سازمان هواشناسی اعلام کرد: از بعد از ظهر روز یکشنبه بارندگی، گاهی رعد و برق و وزش باد نسبتا شدید در مناطق غرب کشور آغاز می شود.
بازدید نماینده ویژه دفتر رهبر انقلاب از مناطق زلزله زده
سردار وحید حقانی اظهار کرد: «ما مشکلاتی که این روزها مردم زلزله زده با آن دست به گریبان هستند را میدانیم و به زودی تحولات و تعییرات اساسی در نوع مدیریت بحران زلزله در این مناطق صورت میگیرد.»
وی افزود: «ما ده روزی در مناطق زلزله زده مستقر خواهیم شد و به زودی مشکلاتی که احصا شده به خصوص نحوه توزیع امکانات و چادر اقامتی رفع خواهد شد.»
نایلون از اقلام مورد نیاز زلزله زدگان است
سخنگوی سازمان مدیریت بحران گفت: «نایلون» به منظور حفظ چادرها از باران از اقلام مورد نیاز مردم زلزله است.
سعیدی در خصوص تعداد جانباختگان و مجروحان گفت که آمارها از شب گذشته تغییری نکرده است و براساس آخرین گزارشها 433 نفر جان باخته و 7817 نفر مجروح شدهاند.
او اضافه کرد: تلاش بر این است که کسی بدون چادر و وسایل گرمایشی باقی نمانده باشد .همچنین تهیه نایلون و پلاستیک برای حفظ چادرها در برابر باران از اهمیت ویژهای برخوردار است و از هموطنان میخواهیم کمکهای غیرنقدی خود را برای تهیه نایلون اختصاص دهند و دولت نیز در تلاش است که این مشکل را برطرف کند.
همچنین روابط عمومی سازمان مدیریت بحران کشور در اطلاعیه ای اعلام کرد: «هموطنان نوع دوست با توجه به پیش بینیهای سازمان هواشناسی مبنی بر برودت هوا و نزولات آسمانی در مناطق زلزله زده غرب کشور، برای حفاظت چادرها و سایر وسایل، پوشش نایلونی را در تهیه اقلام ارسالی در اولویت قرار دهند..»
آب قصر شیرین همچنان قطع است
فرامرز اکبری، فرماندار قصرشیرین گفت: "با وجود گذشته چند روز از زلزله در استان کرمانشاه آب شهرستان قصرشیرین همچنان قطع است."
به گزارش تسنیم، اکبری افزود: "با توجه به اینکه منابع آب در حوزه وسیعی از مناطق اطراف این شهرستان به علت زلزله آلوده و کدر است، بنابراین تانکرهای آب باید آب مورد نیاز را از مناطق دورتری تهیه و در اختیار مردم قرار دهند."
فرماندار قصرشیرین از تهیه غذای گرم در این شهرستان خبر داد و افزود: "چادر، پتو، موکت و نایلون برای پوشش چادرها در برابر سرما از جمله نیازهای اساسی مردم در شهرستان قصرشیرین است."
410پس لرزه تا ساعت ۸ صبح امروز
فرمانده ارتش از پایان آواربرداری در سرپل ذهاب خبرداد
- کار آوار برداری در شهرستان سر پل ذهاب به اتمام رسیده است اما در بعضی از روستاها به دلیل تخریب کامل، احتمال اینکه آمار تلفات بالا برود وجود دارد.
- برای تخلیه مجروحین از محل زلزله تا محل فرود بالگردها، یک زنجیره زمینی تشکیل دادیم و ۵۰ فروند بالگرد بطور دائم یک پل هوایی بین منطقه زلزله زده و کرمانشاه را ایجاد کردند. همچنین بیمارستان ۵۲۰ ارتش بسیار فعال عمل کرد و پذیرای بیش از ۹۰۰ مجروح بود و همه نیروهای پزشکی اطراف را هم در آنجا مستقر کردیم و برای انتقال بیماران به تهران و شهرهای دیگر از هواپیماهای نیروی هوایی استفاده کردیم و با بالگردهای هوانیروز بیش از ۹۰۰ نفر را از طریق پل هوایی از منطقه به بیمارستان کرمانشاه و تهران منتقل کردند که این یک کار استثنایی بود.
- هرچه چادر در منطقه و تهران داشتیم را به کمک هلال احمر در اختیار هموطنان زلزله زده قرار دادیم و تعداد زیادی چادر گروهی نیز خریداری کردیم و با هواپیما به منطقه ارسال کردیم و الان تقریبا کسی بیرون از چادر نیست.
- بیمارستان های صحرایی از خسروی و ایلام به سرپل ذهاب منتقل شدند تا به مداوای مجروحین بپردازند.
- طی ۲ روز گذشته با تقسیم غذای کنسرو در خدمت هموطنان بودیم و با توجه به قطعی آب منطقه بطری های آب معدنی را به دست زلزله زدگان عزیز رساندیم و با همکاری برادران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به بعضی از روستاها نیز کمک کردیم.
- از دیروز آشپزخانه های ارتش در منطقه را فعال کردیم که هر چقدر می توانیم غذای گرم در اختیار هموطنان عزیز زلزله زده قرار دهیم.
دو روایت از وضعیت مناطق زلزله زده