ترنج موبایل
کد خبر: ۳۴۲۹۵۸

حق اعتراض را به رسمیت می‌شناسیم

نشست هفتگی سخنگوی دولت دیروز متاثر از فضای اعتراضی چند روز اخیر در برخی از شهرهای کشور بود.

تبلیغات
تبلیغات

محمدباقر نوبخت با بیان این مسأله که میان اغتشاش با اعتراض باید تمایز قایل شد، تأکید کرد؛ اعتراضات تا جایی که امنیت ملی را به خطر نیندازد، می‌تواند ادامه داشته باشد.

به گزارش شهروند، نشست هفتگی سخنگوی دولت دیروز متاثر از فضای اعتراضی چند روز اخیر در برخی از شهرهای کشور بود.

محمدباقر نوبخت با بیان این مسأله که میان اغتشاش با اعتراض باید تمایز قایل شد، تأکید کرد؛ اعتراضات تا جایی که امنیت ملی را به خطر نیندازد، می‌تواند ادامه داشته باشد.

او به رسمیت‌شناختن حق اعتراض برای مردم را ازجمله سیاست‌های دولت دانست و در این مورد اذعان کرد که اعتراض می‌تواند ذیل حقوق شهروندی تعریف شود که از طرق آن صدای آنها به گوش مسئولان برسد. سخنگوی دولت همچنین تأکید کرد که نوع برخورد با معترضان هم باید در چارچوب قانون باشد. وی همچنین اشاره‌ای به ریشه اتفاقات اخیر نکرد و گفت: بعدا در این‌باره اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

گفتنی است که چندی پیش رئیس‌جمهوری هم بر این نکته اشاره کرده بود که فعلا زمان مناسبی برای این‌که بگوییم ریشه اعتراضات کجا بوده، نیست.

سخنگوی دولت در نشست خبری خود حق اعتراض را در چارچوب حقوق شهروندی الزام‌آور دانست و در این مورد گفت: با توجه به منشور حقوق شهروندی مردم می‌توانند در چارچوب قانون صدای خود را به گوش مسئولان برسانند و دولت این حق را در مورد همه آنها چه کسانی که رأی داده‌اند و چه نداده‌اند، به رسمیت می‌شناسند. سخنگوی دولت یادآور شد: در گذشته هم این تجمعات بود؛ مانند تجمع مالباختگان موسسات مالی یا بازنشستگان این موارد را داشتیم، دولت اینها را می‌شنید و تلاش کرد که مشکلات را برطرف کند. نوبخت ادامه داد: دولت سخنان همه آنها را شنید و از آنها عذرخواهی کرد. این نوع اعتراض و پیام‌رسانی مردم از منظر حقوق شهروندی محترم شمرده می‌شود.


برخورد قانونی در برخورد با اغتشاشات
نوبخت در ادامه به نوع برخورد با معترضان اشاره کرد و گفت: نکته بعدی بحث اغتشاش است. اغتشاش با اعتراض مرزی دارد. اعتراضات تا جایی که امنیت ملی را به خطر نیندازد، می‌تواند ادامه داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: در برخورد با اغتشاشات هم باید در چارچوب قانون رفتار کرد. آنها که مخل امنیت ملی شوند و به اموال عمومی ضربه بزنند، از نظر قانون مجرم و محکوم هستند، به‌خصوص این‌که این آسیب به جان شهروندان برسد. قانون اساسی مرز اغتشاش با اعتراض را در اخلال در نظم عمومی و امنیت می‌داند و بر این اساس حساب اغتشاشگران با معترضان جداست.


همه ایرانی هستیم
وی همچنین به کشته‌شدگان اعتراضات اخیر اشاره کرد و در این راستا اظهار کرد: چه کسانی که در کسوت پلیس و مأمور نیروی انتظامی در این اغتشاشات شهید می‌شوند و چه کسانی هم که کشته می‌شوند، همه ایرانی هستند. نوبخت گفت: امروز که رئیس‌جمهوری ما از این اتفاقات غمگین است، یک رئیس‌جمهوری و یک نخست‌وزیر دیگر خوشحال هستند.

وی با اشاره به سخنان رئیس‌جمهوری آمریکا عنوان کرد: این فرد از زمانی که نامزد شد و چه رئیس‌جمهوری شد، اعلام کرد؛ چون ایران از برجام سود می‌برد، من آن را پاره می‌کنم و تلاش کرد گشایش‌های اقتصادی را ببندد، یک چنین فردی خوشحال است. سخنگوی دولت گفت: در این جغرافیا همه می‌دانند نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دوست ایران نیست اما امروز اعلام می‌کند از این اغتشاشات حمایت می‌کند.

وی افزود: به یاد دارید همه فکر می‌کردند اغتشاشات سوریه مدنی است اما دیدید داعش در آن‌جا چه کرد. مردم فراموش نکردند یک سازمان چگونه دستشان به خون رئیس‌جمهوری و نخست‌وزیر آلوده است. منافقان هرکسی را که ظاهر انقلابی داشت اعدام می‌کردند، آنها که تا دیروز پشت مرزها بودند، امروز ابراز خرسندی می‌کنند.


عده‌ای می‌خواهندروابط ما با همسایگان فرو بریزد
وی تأکید کرد: ما باید از سیاست‌های اقتصادی برای بهبود روابط با کشورهای همسایه استفاده کنیم. قصدمان هم همین بود هرچند که عده‌ای می‌خواهند آجرهای این دیوار فروریخته را دوباره بگذارند. سخنگوی دولت ادامه داد: مرحوم دکتر شریعتی می‌گفت؛ آنچه منجر به اعتراض می‌شود، فقر و تبعیض نیست بلکه احساس فقر و تبعیض است. آیا از روزی که دولت آمد، رشد اقتصادی نداشتیم؟ وضع اقتصادی بهتر نشد؟ چرا وقتی دستاوردها را می‌گوییم، نقاط منفی را می‌گویید؟


وقتش نیست بگوییم ریشه اتفاقات اخیر از کجاست
نوبخت در ادامه تأکید کرد: درحال حاضر وقت این نیست که بگوییم ریشه این اتفاقات از کجاست. باید مشکلات مردم را حل کنیم. در خانه‌های ما شاید جوان‌ترها تند صحبت کنند اما پدر صبر و تحمل می‌کند، با این حال این صبر هم اندازه دارد. رئیس سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد: دولت موظف است مشکلات مردم را حل کند، مشخص است که از کدام شهر این اختلافات شروع شد اما الان زمان این حرف‌ها نیست. باید کاستی‌ها را جبران کنیم. درحال حاضر این سم مهلک است که بگوییم چه کسی آمد و چه کسی رفت.


دولت در حریم شخصی شهروندان وارد نمی‌شود
سخنگوی دولت به مسأله حریم خصوصی شهروندان اشاره و در این راستا تأکید کرد: دولت هیچ‌گاه در حریم شخصی شهروندان وارد نمی‌شود اما وقتی بحث امنیت به وجود بیاید، زیرکانه همه چیز را زیرنظر می‌گیرد. سخنگوی دولت درباره سوال مجلس از رئیس‌جمهوری درخصوص چای‌کاران گفت: یک پدیده جدیدی در مجلس اتفاق افتاده که دست به سوال خوبی پیدا کرده‌اند. دولت کارهای خوبی برای چای‌کاران انجام داده است.


کمک کنید این حذفیات بودجه دوباره برنگردد
وی درباره اختصاص بودجه به صداوسیما گفت: قانون تعیین کرده است که این بودجه به صداوسیما اختصاص داده شود. وقتی ما بحث بودجه‌ریزی عملیاتی را مطرح کردیم، برای همین بود که دستگاه‌ها براساس عملکرد بودجه دریافت کنند. نوبخت ادامه داد: ممکن است شما بگویید یک‌میلیارد هم زیاد است، ما هم برای همین است که می‌گوییم بودجه براساس عملکرد بدهیم. ما تلاش‌هایی را انجام دادیم که برخی از نهادها حذف شوند. جدول ۱۷ خاطرتان هست، کمک کنید این حذفیات دوباره برنگردد.


از استعفای آخوندی بی‌اطلاعم
وی درباره استعفای آخوندی به دلیل کمبود بودجه گفت: از این موضوع بی‌اطلاع هستیم. سخنگوی دولت درباره فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و مختل‌شدن کسب‌وکارهای مجازی عنوان کرد: نگاه دولت مشخص است، این‌که فضای مجازی و برخی از کانال‌ها با خط‌دادن باعث مختل‌شدن فضای کسب‌وکار و شکسته‌شدن شیشه مغازه‌ها و مختل‌شدن کسب‌وکار واقعی نیست، ابتدا باید آن مسائل حل شوند و بعد به فضای مجازی و رفع محدودیت‌ها پرداخت. وی درباره سخنان روز گذشته رئیس‌جمهوری درخصوص نبودن تمامی بودجه در دست دولت گفت: قصدشان این بود که بگویند هزینه بخش‌هایی اجتناب‌ناپذیر است، اما مثلا پرداخت حقوق کارکنان هر سال هم ۱۰‌درصد افزایش پیدا می‌کند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۵ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات