bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۵۲۲۰۶

هشدا به معتادان درباره تریاک آلوده

قاچاقچیان مواد مخدر، به دلیل ارزانی سرب همچنان تریاک را با این ماده نصف به نصف مخلوط می‌کنند که مصرف آن معتادان را مسموم می کند.

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۶ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۶

رئيس كارگروه كاهش تقاضاي اعتياد كميته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: قاچاقچيان مواد مخدر، به دليل ارزاني سرب همچنان ترياك را با اين ماده نصف به نصف مخلوط مي كنند كه مصرف آن معتادان را مسموم كرده و كبد، طحال،‌ كليه و در نهايت مغز آنها را از بين مي برد.

به گزارش ایرنا، سعيد صفاتيان افزود: از آنجا كه ناخالصي در ترياك به وسيله اضافه شدن سرب زياد شده، بايد دنبال باندهاي بزرگ قاچاقچيان بود تا بتوان اين ميزان ناخالصي را كمتر كرد تا معتادان نيز كمتر دچار مسموميت با سرب شوند.

وي اظهار داشت: به خاطر افزايش وزن ترياك بسياري از قاچاقچيان سرب را به ترياك اضافه مي كنند، البته قيمت پايين سرب نيز مي تواند يكي از دلايل آن باشد.

وي تصريح كرد: از آنجا كه بدن ما روزانه به سه ميلي گرم سرب نياز دارد، اما اگر يك معتاد بخواهد نيم گرم ترياك مصرف كند، 500 ميلي گرم (نيم گرم) سرب به بدنش وارد مي شود كه اين موضوع بسيار خطرناك است، چون ميزان سربي كه وارد بدنش مي شود 150 برابر بيشتر از حد معمولي مي شود.

اين كارشناس اعتياد به عوارض مصرف زيادي سرب در بدن افراد معتاد اشاره كرد و افزود: ابتدا عوارض حاد مانند عوارض گوارشي، درد زير ناف و چيزي شبيه دردهاي آپانديسيت، يبوست، تهوع و استفراغ در فرد معتاد مشاهده مي شود و در موارد مزمن نيز موجب از بين بردن كبد، طحال، كليه و در نهايت مغز مي شود.

وي اختلال ذهني، ياديگري و حافظه را از جمله ديگر عوارض مصرف ترياك با ناخالصي سرب برشمرد و خاطرنشان كرد: در صورتي كه ترياك سرب داشته باشد براي مادراني كه نوزاد شيرخواره دارند به مراتب بسيار خطرناك تر است تا حدي كه اعلام شده براي اين كودكان و نوزادان 6 برابر خطرش بيشتر است.

صفاتيان با بيان اينكه سرب در بدن ته نشسن مي شود، اضافه كرد: كم خوني، زردي، گيجي، شل بودن بدن، منگي، بي خيالي و عدم تمركز از ديگر عوارض ناشي از مصرف ترياك با ناخالصي سرب است، پس توصيه مي شود معتادان بيشتر به اين موضوع توجه داشته باشند.

رئيس كارگروه كاهش تقاضاي اعتياد كميته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: چون مصرف زياد سرب با استفاده از مصرف ترياك عوارضي همچون سرگيجه، خماري و گيجي را به همراه دارد بسياري از معتادان فكر مي كنند كه بخاطر مصرف ترياك اين وضعيت برايشان به وجود مي آيد، اما اين همان عوارض مصرف سرب است.

وي با بيان اينكه مصرف كنندگان موادمخدر فقط از طريق آزمايش خون مي توانند ميزان سرب بدنشان را اندازه گيري كنند، خاطرنشان كرد: از آنجا كه مسموميت با سرب در معتادان افزايش يافته است، بهتر است افراد مصرف كننده بيشتر مراقب اين موضوع باشند چون ميزان سرب در خون بسيار خطرناك است.

صفاتيان در پاسخ به اين سوال كه آيا آماري از ميزان مسموميت با سرب ادامه داد: شنيده ها حاكي است كه مسموميت ناشي از سرب زياد شده اما هنوز مراجع به ويژه سازمان پزشكي قانوني آماري در اين خصوص ارائه نداده است.

چندي است كه برخي از قاچاقچيان موادمخدر ناخالصي هايي همچون سرب را به ترياك اضافه كرده اند، كه اين موضوع هم موجب نگراني مسئولان و هم موجب افزايش مسموميت ناشي از سرب شده است.

براساس آمار ستاد مبارزه با موادمخدر، يك ميليون و 325 هزار نفر مصرف كننده موادمخدر در كشور هستند.

bato-adv
bato-adv