انتقاد معصومه ابتکار از مصوبه تازه دولت
با توجه به مخالفت هيات دولت با مصوبه ممنوعيت احداث واحدهاي صنعتي در محدوده 120 كيلومتري تهران، ابتكار رئيس كميته محيطزيست نسبت به اين اقدام دولت انتقاد كرد.
معصومه ابتكار در دويست و چهل و دومين جلسه علني شوراي شهر تهران با اشاره به خبر ناگوار فوق يادآور شد: مخالفت هيات دولت با مصوبه ممنوعيت احداث واحدهاي صنعتي در محدوده 120 كيلومتري تهران ميتواند تبعات ناگوار گستردهاي براي شهر بيمار تهران كه بسياري از شاخصهاي زيستمحيطي در آن رعايت نميشود به دنبال داشته باشد.
او افزود: مخالفت با اين مصوبه ميتواند شرايط را تشديد و بحران زيادي از نظر جذب فعاليتهاي نوين صنعتي و اقتصادي موجب شود.
رئيس كميته محيطزيست شوراي شهر تهران گفت: بر اساس آمارهاي سال 85، 40 درصد فعاليت اقتصادي كشور در محدوده استان تهران انجام ميشود كه با توجه به تمركز چنين فعاليتي و محدوديتهاي شديد استان تهران از نظر منابع آب ميتواند مشكلات فراواني را به بار آورد.
ابتكار افزود: در دوره مسئوليتم در سازمان حفاظت از محيطزيست بر چنين محدوديتهايي تاكيد كرده بودم؛ ما به عنوان سياستگذاران ملي ـ محلي بايد به اولويتهاي ملي توجه كنيم. چرا كه ظرفيت محدوده تهران و حاشيه پيراموني آن از حد خود گذشته است. استانهايي همجوار مانند قم، سمنان، استان مركزي و غيره از اين مصوبه خشنود بودند چرا كه اين مصوبه عاملي براي تمركززدايي بود.
او از بررسي آثار و تبعات اين معضل در كميته محيطزيست شهر تهران خبر داد و گفت: هجوم فعاليتهاي اقتصادي به محدوده تهران و حاشيه پيراموني آن به ضرر منافع ملي و شهر تهران است.
خادم رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران نيز يادآور شد: بحث اصلي مصوبهاي كه از سوي هيات دولت نقد شد نيست، چرا كه 200 هزار واحد صنعتي در داخل شهر تهران وجود دارد كه هيچكدام مجوز فعاليت ندارند و تنها 60 هزار واحد صنعتي در تهران مجوز توليد و فعاليت دارند.
او افزود: در اقتصاد شهري و در راهبردهاي طرح جامع نياز جدي به احداث و ايجاد واحدهاي صنعتي پاك داريم اما رويكردهاي قبلي ما نيز نياز به بازنگري دارد چرا كه بدون برنامه و مشكلساز شده است.
او افزود: اگر هيات دولت ضابطهاي را لغو كرده بايد تلاش كنيم تا ضابطه و مصوبه قانوني ديگري نيز جايگزين آن كنيم.