رامین: روزنامه غیر منتقد ارزش خواندن ندارد
معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني اظهار کرد: نقد جزو كار روزنامه نگاري است و اصولا روزنامه ي غير منتقد ارزش خواندن ندارد؛ اما معيار رسانه ها در نقادي خويش بايد قانون باشد. دروغ نويسي نبايد در مطبوعات رايج باشد و اين قضيه قطعا با نقد متفاوت است. معيار نظارت و حمايت معاونت امور مطبوعاتي نيز همين قانون مطبوعات است و تا زمان تدوين نظام جامع رسانه اي، التزام عملي به قانون مطبوعات فعلي راهگشاي همه ماست.
نخستين نشست مشترك معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با مديران مسئول روزنامهها و مديران عامل خبرگزاري برگزار شد.
در آغاز اين نشست كه در محل معاونت امور مطبوعاتي برگزار شد. محمدعلي رامين با شاره به نقش روزنامهها و خبرگزاريها به عنوان پناهگاه افكار عمومي جامعه، رسانههاي داخلي را به عنوان نقطه اتكاء نظام در مبارزه با جنگ رسانه اي دشمنان برشمرد و تصريح كرد: رسانه هاي غرب همواره در طول سال هاي پس از انقلاب اسلامي تاكنون در مقابل انديشه هاي والاي اسلام و مديريت امام خميني(ره) و امام خامنه اي(مدظله العالي) ايستاده و سعي در تضعيف جايگاه رهبري امت اسلامي كرده اند و هرگاه يك نفر حتي زاويه كوچكي با نظام از خود نشان داده، از وي يك چهره رسانه اي ساخته اند، تا از اين طريق افكار عمومي جامعه را متشتت سازند.
وي با طرح اين پرسش كه آيا رسانه هاي ما در مقابل اين استراتژي، شيوه اي مشخص و راهبردي را طراحي كرده اند؟ دليل اصلي برگزاري اين جلسه را همفكري با مديران مسئول مطبوعات و خبرگزاري ها براي پاسخ دادن به سه پرسش اساسي عنوان كرد و افزود : آيا مي پذيريم كه كشورمان در مقابل يك جنگ نرم رسانه اي قرار دارد يا خير؟ راهبرد رسانه هاي ما در مقابله با اين جنگ نرم چيست؟ - معاونت مطبوعاتي چگونه مي تواند به رسالت خود در حمايت از رسانه هاي داخلي براي مقابله با جنگ نرم دشمن بپردازد؟
معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني ادامه داد: نقد جزو كار روزنامه نگاري است و اصولا روزنامه ي غير منتقد ارزش خواندن ندارد؛ اما معيار رسانه ها در نقادي خويش بايد قانون باشد. دروغ نويسي نبايد در مطبوعات رايج باشد و اين قضيه قطعا با نقد متفاوت است. معيار نظارت و حمايت معاونت امور مطبوعاتي نيز همين قانون مطبوعات است و تا زمان تدوين نظام جامع رسانه اي، التزام عملي به قانون مطبوعات فعلي راهگشاي همه ماست.
رامين تصريح كرد: اگر نقادي ها همراه با بيان زيبائي ها و ظرفيت ها و محسنات نظام جمهوري اسلامي باشد، حتما بيشتر تاثيرگذار خواهد بود و در اين صورت مطبوعات به جايگاه واقعي خود در نظام مردم سالار ديني دست خواهند يافت.
معاون امور مطبوعاتي ابراز داشت: معيار من در ارزيابي مطبوعات، عملكرد زمان حال آنهاست؛ منطبق بر قانون. در اين مورد هم هيچ نگرش سياسي اعم از چپ يا راست ندارم.
وي ارتقاي شان مطبوعات كشورمان را در جايگاه ركن چهارم مردم سالاري ديني، يك امر خطير و ميسر ناميد و موفقيت در تحقق اين هدف را وابسته به عملكرد قانونمدارانه خود مطبوعات و معاونت مطبوعاتي دانست.
وي رسانه هائي را كه در راستاي منافع و مصالح ملي حركت مي كنند، شايسته تامين نيازهاي مادي آنها دانست كه حاكميت، خود را در انجام اين نيازها مسئول مي داند.
در ادامه اين مراسم سيدمحمود دعائي نماينده ولي فقيه و سرپرست روزنامه اطلاعات در سخناني، دفاع از ولايت و مقدسات كيان اسلامي را، دغدغه اصلي همه علاقمندان نظام و از جمله مديران رسانه ها برشمرد.
در ادامه «وكيلي» مديرمسئول روزنامه ابتكار نيز با تشكر از تشكيل اين نشست توسط معاون امور مطبوعاتي، درخواست كرد تا موضوعات مطروحه معاونت به دليل اهميت و گستره بحث هاي مربوط در جلساتي مستمر دنبال و پيگيري شود تا به نتيجه مطلوب برسد.
مديرمسئول روزنامه انديشه نو نيز، ايجاد وحدت ميان همه گروه هائي كه دغدغه نظام را دارند، يك اصل دانست و از معاونت امور مطبوعاتي خواست تا با ايجاد اين فضاي تعاملي به تحقق اين وحدت كمك كند.
محمد اميني مديرعامل خبرگزاري موج نيز ابراز اميدواري كرد تا نگاه معاون مطبوعاتي جديد كه از منظر نوعي فلسفه ديني آشنا به مسائل حوزه مطوعات است سبب شود تا فضاي مطبوعات به يك فضاي باز جهانشمول اسلامي منجر شود.
وي با اشاره به اينكه به هرحال خلل و فرج هائي هم در ميان فضاي رسانه اي كشور وجود دارد كه دغدغه هاي جدي را براي مسئولين عالي رتبه نظام ايجاد كرده، از اهالي رسانه و معاونت مطبوعاتي خواست تا با همفكري يكديگر اين نقاط را شناسائي و پر كنند.
وي در ادامه گفت: متاسفانه ما اهالي رسانه در مواجهه با مسائل روز، گاهي دچار جو زدگي مي شويم و سياست ها و ضروريات نظام را فراموش مي كنيم.
سعيدپورعلي سرپرست خبرگزاري ايسنا هم گفت: انتظار رسانه ها اين است كه در حوزه سياست گذاري رسانه اي در كشور شاهد تحرك بيشتري باشيم و به ويژه در خصوص منافع ملي كه فصل مشترك دغدغه هاي همه ماست، به يك تعامل مثبت برسيم.وي رعايت قانون مطبوعات فعلي و عمل به آن را موجب ايجاد فضاي آرامش در جامعه رسانه اي كشور دانست.وي از تداوم برگزاري اين نشست ها استقبال كرد.
الياس حضرتي مديرمسئول روزنامه اعتماد خواستار ايجاد نوعي اعتماد متقابل ميان مطبوعات و معاونت مطبوعاتي شد و با اشاره به ديدگاه معاون جديد مطبوعاتي كه مطبوعات و خبرگزاري ها را در اندازه هائي متناسب با شئون جمهوري اسلامي ايران مي خواهد، از وي خواست تا مسئوليت اين ايجاد اعتماد ميان مطبوعات و ساير اركان نظام را عهده دار شده و اين كار بزرگ را به سرانجام شايسته اي برساند.
ابوتراب فاضل مديرعامل خبرگزاري ايلنا هم در ادامه جلسه از معاونت امور مطبوعاتي خواست تا علاوه بر يك آسيب شناسي در حوزه مطبوعات، نگاه جديد به رسانه ها و رفتار حرفه اي در قبال رسانه ها را فراگير سازد.
قلي زاده قائم مقام مديرعامل خبرگزاري فارس نيز از مديران رسانه ها خواست تا همانطور كه در اين قبيل جلسات همفكري و تعامل نسبت به لزوم مبارزه با جنگ نرم رسانه اي دشمن هشدار داده و ارائه پيشنهاد مي كنند، از سوي ديگر اين موضوع را در رسانه هاي خود نيز متجلي سازند. وي همچنين از برخي مطبوعات كه نسبت به توهين اخير به حضرت امام(ره) واكنش نشان نداند، گلايه كرد.
امامي ناصري نماينده روزنامه فرهنگ آشتي هم تدوين قانون نظام جامع رسانه اي كشور را خواستار شد. وي از معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني خواست تا در كنار وظايف نظارتي، به ابعاد حمايتي و هدايتي معاونت مطبوعاتي بيشتر بپردازد.