ارز مسافرتی دانشآموزان را در گرجستان به کشتن داد؟

ظاهرا مدرسه فوتبال آرمان کویر، مدرسه فوتبال است، ولی مدرسه ورزش نیست؛ زیرا مدارس ورزش که زیر نظر آموزشوپرورش است، شامل شنا، ژیمناستیک و فوتبال میشود، ولی این مدرسه مجوز وزارت آموزشوپرورش را نداشته است. در واقع مدیر این مدرسه بابت هر نفر از دانش آموزان ۵۰۰ یورو ارز دریافت کرده و در کل ۱۶ هزار یورو را به جیب زده و شاید یکدهم هم خرج بچهها نکرده باشد.

هفته گذشته بود که ۳۲ بازیکن مدرسه فوتبال آرمان کویر در قالب ۲ گروه ۲۰ و ۱۲ نفری همراه توری گردشگری و به بهانه برگزاری اردو راهی تفلیس شدند.
عبدالرضا دستا، رئیس هیئت فوتبال استان یزد هم گفته است: «پروانه باشگاه آرمان کویر بهنام شخص دیگری است و بهنام فردی که فوتبال آموزان را به گرجستان اعزام کرده نیست.» بر اساس قوانین، روند برگزاری بازیهای دوستانه اینگونه است که باشگاهی که خواهان برگزاری دیداری دوستانه در خارج از کشور است به فدراسیون فوتبال به صورت رسمی نامه ارسال میکند.
۱۶ هزار یورو در جیب مدیر مدرسه فوتبال!
بر اساس تحقیقات اولیه دادگستری استان یزد، این باشگاه برای تاسیس مجوز داشته و تحت عنوان باشگاه ورزشی آرمان کویر یزد از آغاز سال جاری و زیر نظر اداره کل ورزش و جوانان فعال بوده و این درحالی است که این اداره کل و حراست آن اعلام کردند این باشگاه برای اعزام به عنوان اردوی ورزشی مجوز نداشته است.
از برزیل به گاوداری!
حسین شمس، مربی سابق تیم فوتسال ایران میگوید: «خیلی از خانوادهها با این تصور که هر کسی وارد فوتبال شود میلیاردر میشود، فکر میکنند اگر پای فرزندشان به گرجستان برسد، وارد تیم فوتبال میشود و از آنجا به اروپا میرود و میلیارد میشود؛ بنابراین بسیاری از واقعیتها را نمیبینند و بچههای معصوم را به این اردوها میفرستند؛ در حالی که هیچ مجوزی ندارند. در حال حاضر بسیاری از دلالها اینکارها را میکنند. یکی از همین افراد هم دنبال این بود که بچهها را به پرتغال ببرد و از هر خانوادهای ۱۲۰ میلیون تومان گرفته و بعد هم فرار کرده است. پدر و مادرها هم با حکم جلب دنبال او هستند، ولی پیدایش نمیکنند. در واقع خانوادهها باید در این خصوص آگاه شوند؛ واقعیت این است که وقتی کسی استعداد ندارد نمیتواند با پول فوتبالیست شود. همچین چیزی خیال خام است و کسانی که به یک جایی میرسند استعداد دارند و سختیهای زیادی را تحمل میکنند. متاسفانه از این ناآگاهی استفاده میکنند و پول کلانی از خانوادهها میگیرد.»
ماجرای ۱۲۰ میلیون تومانی که به باد رفت
شمس با اشاره به اینکه این مدارس زیر نظر هیئت فوتبال است، میگوید: «هیئت فوتبال هر استانی باید به این مدارس مجوز دهد و دادن مجوز هم کار بسیار سختی است، ولی به هر حال اکثر این مدارس برای سفر مجوز نمیگیرند. افراد سودجویی هستند که میخواهند از ارز مسافرتی استفاده کنند و از هر بچهای ۵۰۰ یورو گرفتهاند و این اتفاق رخ داده است؛ فاجعهای برای ورزش و فوتبال کشور.» این مربی سابق تیم فوتسال که پیش از این در آموزشوپرورش هم بهعنوان مشاور فعالیت میکرده درباره تعداد مدارس فوتبال میگوید: «آمار دقیقی نداریم، ولی گمان میکنم بیشتر از ۲۰۰ مدرسه فوتبال در تهران با مجوز هستند، ولی هیئتهای فوتبال باید نظارت بیشتری داشته باشند. آموزشوپرورش اینجا کارهای نیست و ارتباطی به این نهاد ندارد.»
او با اشاره به مصداق مشابهی در این خصوص میگوید: «چند سال پیش فردی بود که در قالب همین مدرسههای فوتبال، بچهها را به برزیل برده بود و با گرفتن پول زیادی، آنها را به گاوداری برده بود. بچهها هم فرار کرده بودند و از سائوپائولو به ایران آمده بودند. این فرد در حال حاضر هم فعالیت میکند و چند سال پیش ۱۲۰ میلیون از چند نفر گرفت تا آنها را به پرتغال ببرد، ولی فرار کرد و هنوز هم که هنوز است پیدا نشده است. از این دست مسائل زیاد است و خانوادهها باید با آگاهی بیشتری فرزندانشان را به این مراکز بفرستند.»