bato-adv
bato-adv

«شما هم حتما مالیات بر عایدی بدهید»

«جناب بابایی حتما شما یک منزل مسکونی و یک دستگاه اتومبیل دارید. لطفا قیمت سال گذشته و امسال آن را محاسبه و بابت تفاوت قیمت آن‌ها حتما به سازمان امور مالیاتی مراجعه و مالیات آن را بپردازید؛ چون به اموال و دارایی شما، نجومی اضافه شده است».

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۷
پیرو انتشار گزارشی با عنوان «رانت میلیاردی حراج طلا» در روزنامه «شرق» و بازتاب گسترده آن در رسانه‌ها، حسین ارجمند، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه طلافروشان استان زنجان در جوابیه‌ای خطاب به پرویز بابایی که در نگارش این گزارش به‌عنوان یکی از کارشناسان حضور داشت، نوشت:
 
«جناب بابایی خیلی متأسفم که از مشکلات این صنعت و صنف چندین‌هزارساله کوچک‌ترین اطلاعی ندارید.‌ ای کاش قبل از اظهارنظر در مورد طلاسازان و طلافروشان حداقل مطالعه‌ای جزئی یا مشورتی با خبرگان این صنف داشتید تا این‌چنین مطالب ناپخته‌ای را در مورد آن‌ها انتشار نمی‌دادید و این عزیزان را که در بدترین شرایط اقتصادی به‌سر می‌برند، این‌چنین مورد بی‌مهری و کم‌لطفی خود قرار نمی‌دادید. آیا شما می‌دانید که با تصمیم اداره محترم سازمان امور مالیاتی با قانون آزمایشی ارزش افزوده که از نیمه سال ۸۷ ابلاغ و اجرا شد، حال و روز صنعت طلا به چه روزی گرفتار شده؟ آیا می‌دانید در این مدت چند هزار نفر از کارگران کارگاه‌های طلاسازی بی‌کار و چندین کارگاه تعطیل شده؟ لطف کنید و از اتحادیه‌های طلافروشان سراسرکشور آمار ابطال جواز کسب طلافروشان را استعلام کنید و علت آن را جویا شوید».
 
او در ادامه نوشته: «برادر محترم شما نمی‌خواهد دلتان به حال دولت و مدیران سازمان امور مالیاتی بسوزد، آن‌ها خود خبره کارشان هستند. اگر مایل باشید مکاتبات چند هزار صفحه و چند‌صد جلسه‌ای که این صنف با مسئولان مربوطه داشتند را برایتان ارسال کنم تا متوجه عمق مشکلات این صنف بشوید».
 
ارجمند با اشاره به اظهارنظر این پژوهشگر مبنی‌بر اینکه «طلافروشان و طلاسازان با ثبت قیمت‌های نجومی و بالابردن قیمت طلا در حال چندبرابرکردن ثروت خود هستند»، می‌نویسد: «استاد عزیز اقتصاد، قیمت طلا در سراسر جهان بر اساس انس جهانی محاسبه می‌شود. در کشور ما هم قیمت طلا را انس جهانی و دلار آزاد محاسبه می‌کند. شایان‌ذکر است که انس جهانی نسبت به سال قبل تغییر محسوسی نکرده است و دلارِ آزاد است که در کشور ما از سه‌هزارو ۷۰۰ به ۱۱ هزار رسید و انس جهانی برمبنای آن محاسبه می‌شود. شما بهتر است دنبال مقصر گرانی دلار بگردید نه طلا؛ بنابراین اگر هم طلاساز یا طلافروشی بخواهد در تعیین نرخ طلا دخالت داشته باشد، قطعا نمی‌تواند».
 
این فعال صنف طلا با اشاره به فرایند فعالیت در این صنعت، نوشت: «طلا نزد طلاسازان و طلافروشان به‌منزله ابزار کار است؛ به‌عنوان مثال اگر طلاسازی یک کیلوگرم طلا داشته باشد، با آن مصنوعات طلا می‌سازد، به بازار ارائه می‌کند و در قبال آن طلای آب‌شده می‌گیرد و بابت هر گرم طلای ساخته‌شده اجرت ساخت دریافت می‌کند؛ بنابراین برای سازنده هیچ اهمیتی ندارد که قیمت طلا هر گرم ۱۰۰ هزار تومان باشد یا ۴۰۰ هزار تومان و همچنین فروشندگان طلا در قبال هر گرم هفت درصد سود عایدشان می‌شود. هدف حفظ سرمایه است؛ چه برای طلافروش و چه برای طلاساز؛ بنابراین اگر قیمت یک گرم طلا یک‌میلیون تومان هم باشد، هیچ فرقی برای آن‌ها ندارد. با این اظهارنظر به غیر از اینکه اذهان مردم را مشوش کنید و طلاسازان و طلافروشان را در مقابل مردم قرار دهید و به اقتصاد و رونق بازار لطمه بزنید، هیچ سود دیگری نصیبتان نمی‌شود».
 
او در پایان با ذکر مثالی خطاب به این پژوهشگر نوشت: «یک مثال معروف و واضح برای روشن‌شدن ذهن جناب‌عالی، اگر یک کشاورز یک رأس گاو داشته باشد که روزانه ۲۰ لیتر شیر بدهد، آیا قیمت گاو در شیردادن آن فرقی می‌کند؟ چه یک میلیون باشد چه ۱۰ میلیون. جناب بابایی حتما شما یک منزل مسکونی و یک دستگاه اتومبیل دارید. لطفا قیمت سال گذشته و امسال آن را محاسبه و بابت تفاوت قیمت آن‌ها حتما به سازمان امور مالیاتی مراجعه و مالیات آن را بپردازید؛ چون به اموال و دارایی شما، نجومی اضافه شده است».
bato-adv
bato-adv
bato-adv