bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۵۵۷۷

در لیبی چه خبر است؟

به نظر می‌رسد که این بار کشور‌های منطقه‌ای و بین المللی مصمم شده‌اند به طور نظامی در لیبی یک دولت واحد روی کار بیاورند و به دوگانگی چند ساله در این کشور پایان دهند. بنابراین، طرفی که در درگیری‌های فعلی به پیروزی برسد بر کل قلمرو این کشور نفتی حکومت خواهد کرد.

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۱ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۸
در لیبی چه خبر است؟

فرارو- از اواخر هفته گذشته، دو گروه قدرتمند در لیبی با یکدیگر وارد جنگ شده‌اند. جنگی که احتمالا به یکپارچه شدن کشور لیبی پس از چند سال منتهی شود.

به گزارش فرارو، از سال ۲۰۱۱ تاکنون کشور لیبی فاقد یک دولت یکپارچه است. در سال‌های اخیر، دو دولت در این کشور تشکیل شده و هر کدام ادعا می‌کند نماینده مردم لیبی هستند. در حال حاضر، «دولت همبستگی ملی» (الوفاق) به رهبری فایز السراج، در طرابلس مستقر است و در شرق لیبی، «دولت موقت» به رهبری عبدالله الثنی در کنار «ارتش ملی لیبی» به فرماندهی ارتشبد خلیفه حفتر قدرت را در دست دارند. با حمله حفتر به طرابلس در پنج‌شنبه گذشته، این دو گروه وارد جنگ شده‌اند.

سازمان ملل برای حل بحران لیبی نماینده ویژه‌ای به نام غسان سلامه تعیین کرده و قرار بود تحت نظارت سلامه بین روز‌های ۱۴ و ۱۶ آوریل در جنوب غرب لیبی برای حل بحران این کشور یک کنگره ملی تشکیل شود. اما حمله ارتش ملی به طرابلس این کنگره را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت همبسگی طرابلس در موضع تدافعی قرار گرفته و مشغول دفع حملات سهمگین نیرو‌های حفتر است. این نیرو‌ها شنبه گذشته مدعی شدند که فرودگاه بین المللی طرابلس را کاملا تصرف کرده‌اند.

بخش رسانه‌ای ارتش ملی اعلام کرده که نیرو‌های شرق لیبی به فرماندهی ارتشبد حفتر، از فرودگاه طرابلس به عنوان سکویی برای تصرف سایر اماکن حیاتی در پایتخت لیبی استفاده خواهند کرد.

حمله ارتش ملی به طرابلس در حالی صورت گرفت که آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، برای کمک به حل بحران لیبی در این کشور حضور داشت. او با السراج در طرابلس و با حفتر در بنغازی دیدار کرد و هنگام ترک لیبی گفت: «با نگرانی عمیق لیبی را ترک می‌کنم.»

سلامه اعلام کرده است که به رغم افزایش تنش‌ها در لیبی، کنگره ملی لیبی در موعد خود، یعنی اواسط آوریل، برگزار خواهد شد. اما در صورت ورود ارتش ملی به طرابلس و شکست دولت همبستگی، وضعیت سیاسی لیبی به طور بنیادین تغییر خواهد کرد و کنگره ملی عملا موضوعیت نخواهد داشت.

سازمان ملل به طور رسمی از دولت السراج حمایت می‌کند. پس از حمله ارتش ملی به طرابلس، شورای امنیت و جامعه بین المللی از حفتر درخواست کردند درگیری‌ها را متوقف کند. ولی او این درخواست‌ها را نادیده گرفت.

به رغم اینکه کشور‌های آمریکا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، امارات و مصر از تحولات لیبی ابراز نگرانی کرده‌اند و خواستار توقف فوری درگیری‌ها شده‌اند، اما برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که امارات، عربستان، مصر و فرانسه و حتی آمریکا در پشت‌پرده از حمله حفتر به طرابلس حمایت می‌کنند. این در حالی است که قطر و ترکیه به حمایت از دولت السراج در طرابلس متهم شده‌اند.

حفتر اخیرا به مصر و عربستان سفر کرد و با رهبران این کشور‌ها دیدار کرد. برخی ناظران می‌گویند او در این دیدار‌ها حمایت این کشور‌ها را به دست آورد. السراج، در اعتراض به حمایت فرانسه از تحرکات حفتر، سفیر این کشور در طرابلس را احضار کرد.

به موازات جنگ میدانی در طرابلس، جنگ رسانه‌ای نیز در جریان است. رسانه‌های عربستان و امارات از یک طرف و رسانه‌های قطر از طرف دیگر، روایت‌های مختلفی از تحولات میدانی لیبی ارائه می‌کنند. رسانه‌های قطری از دولت السراج و رسانه‌های عربستانی، اماراتی و مصری از ارتش ملی به فرماندهی حفتر حمایت می‌کنند.

درگیری‌ها در لیبی هنوز در جریان است. به نظر می‌رسد که این بار کشور‌های منطقه‌ای و بین المللی مصمم شده‌اند به طور نظامی در لیبی یک دولت واحد روی کار بیاورند و به دوگانگی چند ساله در این کشور پایان دهند. بنابراین، طرفی که در درگیری‌های فعلی به پیروزی برسد بر کل قلمرو این کشور نفتی حکومت خواهد کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۹
به نظر شما در ايران چه خبر است...؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۹
دولت روحانی نمونه بسیار کوچکی از دولت های طرفدار آمریکا است , ببین چه بلایی سر مردم آورده اند . حالا اگر دولتی مثل عربستان در ایران حاکم شود آنوقت طرفداران داخلی آمریکا خواهند دید چه به روز شان خواهد آمد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۹
حداقل ده سال طول میکشه تا این کشور روی آرامش رو ببینه البته اگه تجزیه نشه
ناشناس
Canada
۰۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۹
ایران هنوز طرف کسی را نگرفته؟
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
ارتش باغریت مردم لیبی رو نجات میده
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
France
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
جنگ نفتی که امریکا راه انداخته برای تصاحب نفت ان با همکاران خود عربستان و امارات برای گرفتن لیبی در سوریه داعش درست کردن در لیبی یک نفر را اعلم کردن و با پول عربستان و امارات برایش ارتش درست کردن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۹
البته الم درسته نه اعلم
خدا کنه تحلیلات مثل نوشتنت نباشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
قزافی کجایی که لیبی رو نابود.کردند
ناشناس
France
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
ایران باید وارد بشه در لیبی و تو دهن امریکا و نوکرانش بزند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۹
موافق ورودش نیستم ولی اگر وارد بشه برد با اونی هست که ایران باهاش باشه
bato-adv
bato-adv
bato-adv