اظهارات رامین درباره جنگ رسانه ای
به گفته معاون وزير ارشاد امروز رسانههايي چون صدا و سيما، مطبوعات و خبرگزاريها در همايش استراتژي رسانههاي داخلي مقابل جنگ نرم معاونت مطبوعاتي را مهمان كردند تا بگويند در اين جنگ فرسايشي، نفسگير و پايانناپذير كه غربيها عليه عقايد، باورها و ارزشهاي ملي و تاريخي و اسلامي ما به راه انداختند چه برنامهها و استراتژي دارند و با چه تاكتيكها و تكنيكهايي با اين جنگ رواني مقابله و براي جامعه مصونيت ايجاد ميكنند.
محمدعلي رامين ـ معاون امور مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ـ در همايش استراتژي رسانههاي داخلي مقابل جنگ نرم با اشاره به نقش و جايگاه حساسي كه رسانههاي امروز در عرصهي جهاني برعهده گرفتهاند، گفت: هيچ نظام سياسي نميتواند در جهان بدون اتكا بر افكار عمومي حداقل در جهان آزاد كه آزادي انسان براي حفظ كرامت او معنا پيدا ميكند، باقي بماند.
او با بيان اين كه افكار عمومي منشا ابتكار و اقتدار نظام سياسي است ادامه داد: جمهوري اسلامي يك تهاجم جدي عليه سياستهاي شيطاني و قدرتهاي ابليسي در روزگار ما بود؛ اين جمهوري توحيدي، الهي و انساني نقطهي عطفي در تاريخ معاصر سياسي جهان است و بهطور طبيعي همهي قدرتهاي اهريمني را به چالش كشانده است.
وي افزود: به همين دليل همه قدرتهاي ابليسي براي محو آن قيام كردند و همه ابزارشان مثل كودتاها، فتنههاي مختلف، آشوب طلبيها، ترورها و جنگ تحميلي را به كار گرفتند كه نتيجهاي نداد و با پايان جنگ مسلحانه، جنگ نرم آنها شدت گرفت.
اهل رسانه بايد جوانمردانه ايستادگي كنند
رامين افزود: دوران پس بعد از رهبري امام خميني (ره)، دوران بسيار آشكار و روشني از تهاجم رسانههاي غرب به مباني فكري انقلاب است. اگر در دوران دفاع مقدس رزمندگان ما دشمن را آشكارا تشخيص ميدادند و جان بركف مقابل آنها ميايستادند، در دوران جنگ رسانهيي، اهل رسانه بايد جوانمردانه، آگاهانه و مجهز و مسلح ايستادگي كنند و قهرمانان اصلي دوران كنوني از ميان صاحبان فكر و رسانه جلوهگر ميشوند؛ آينده جامعه ما به قهرماني اين قهرمانان بستگي دارد.
راهبرد رسانهها در جنگ نرم چيست؟
معاون وزير ارشاد گفت: راهبرد رسانهها براي مقابله با اين جنگ و نيز احيانا برنامهي آنها براي يك تهاجم متقابل چيست؟ اين سوالهايي است كه معاونت مطبوعاتي از اهل رسانه ميپرسد و توقع جواب دارد.
اهالي رسانه، سرداران دشمنشناسي
او از اهالي رسانه به عنوان سرداران دشمنشناسي و دشمنستيز اين عرصه نام برد و تاكيد كرد: مطبوعات و رسانهها در همه جاي جهان، تكيهگاه ملت و حاكميت خويشند؛ در جمهوري اسلامي نيز كه نظامي برخواسته از هستي اعتقادي و فرهنگ است، تكيه گاهي در افكار عمومي جز رسانهها ندارد و رسانهها بايد تجميعكننده آراء مختلف و برداشتها و سلايق گوناگون باشند.
رامين تصريح كرد: در همهجاي جهان رسانهها مستقل از قواي سهگانه در جمهوري اسلامي بهعنوان ركن چهارم مردم سالاري ديني و در جوامع غربي عامل دموكراسي هستند.
معاون وزير ارشاد خاطرنشان كرد: استقلال رسانهها از سه قوه، به مفهوم ياري سه قوه براي ادارهي جامعه است كه در هيچ جاي جهان هيچ حكومتي اجازه نميدهد رسانهاي مباني فكري، اخلاقي و ميثاق ملي آنها را به چالش بكشد. رسانههاي جهان رسالت قانونمندي دارند كه ضابطهمند پيگيري آن هستند و انحراف از آن را بر خود ممنوع ميكنند.
اهميت استقلال رسانهها از بيگانگان
او ادامه داد: رسانهها در جهان غرب از رسانههاي بيگانه از آن كشور استقلال مطلقي دارند؛ يعني استقلال ملي خود در برابر ديگران حتي كشورهاي همسوي آنها نيز حفظ ميشود و استقلال رسانهها از رسانههاي بيگانه، گردنكشان جهان و افكار و عقايد انحطاطي آنها براي ما بسيار مهم است.
رسانهها به غيرخودي راه ندهند
معاون امور مطبوعاتي تصريح كرد: استقلال داخلي رسانهها در كشور از سه قوه به اين مفهوم است كه مستقل از قواي سه گانه مسائل را تجزيه و تحليل و نقد مدبرانه، منصفانه و روشنگرانه كنند و در پاسداري از حريم حرمتها فعاليت كرده و منضبط باشند؛ در اين مفهوم است كه زيرمجموعه نظام امت و امامت خواهند بود و هرگز هيچ عنصر غيرخودي را در خود راه ندهند.
وي در پايان در تعريف از عنصر غيرخودي گفت: كسي كه نوعي ديگر ميانديشد و خلاف انديشههاي عقيدتي، اسلامي و توحيدي ملت ايران عمل ميكند، در جامعه ما و رسانههاي ما عنصر غير خودي است.
همايش استراتژي رسانههاي داخلي مقابل جنگ نرم با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، برخي مسوولان عالي نظام، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، اساتيد و صاحبنظران و اصحاب رسانه امروز سهشنبه در مركز همايشهاي بينالمللي صدا و سيما در حال برگزاري است.