همه چیز درباره سریال «از یادها رفته»؛ از زمان پخش تا موضوع و بازیگران
مجموعه «از یادها رفته» زندگی دختری را در دهه بیست هجری شمسی به تصویر میکشد که پس از بازگشت به وطن به دلیل نداشتن شناخت از وضعیت کشور و آداب و رسوم دچار بحران میشود و با کشف حقیقت، سنتها و رفتارها به آرامش دست مییابد.

بیشتر بخوانید: با هلیا امامی از مدلینگ و تماشای ال کلاسیکو تا مهربانو سریال از یادها رفته

این سریال دهه ۲۰ را به تصویر میکشد و داستانهایی از مردمان آن روزگار، مشاغل مختلف و حتی اختلاف طبقاتی آن سالها را به روایت میکنیم. به طور مثال رضا یزدانی فردی از طبقه مرفه است که سرگرمی او بوکس است.
اختلاف طبقاتی یکی از ویژگیهای آن دوره تاریخی است و در داستان یک خانواده به شدت پولدار و قجری و یک خانواده به شدت ضعیف و فقیر است و به طور مثال پِهِن جمع میکنند و به عنوان سوخت میفروشند.
به گزارش فرهیختگان، با موفقیت سریال نمایش خانگی «شهرزاد» و استفاده از کلیشه مثلث عشقی در این سریال، بار دیگر تهیهکنندگان تلویزیون و سینما را ترغیب کرد تا سراغ سریالهای تاریخی- عاشقانه بروند، هرچند «شهرزاد» هم در سری دوم و سومش نه طرفداران قبلیاش را داشت و نه قوت و قدرت سری اول را.
با این همه صداوسیما احساس کرد که این مدل سریال بین مردم طرفدار دارد و پخش و موفقیت نسبی «بانوی عمارت» و شهرت بازیگرانش این فرضیه را بیشتر اثبات کرد. تلویزیون از سال ۹۶ دستور ساخت سریالی را داد که قرار بود به حوادث تاریخی دهه ۲۰ و پس از آن بپردازد. حالا آن دستپخت آماده است، اما نه «شهرزاد» شده است و نه «بانوی عمارت».
«شهرزاد» اگر شهاب حسینی داشت و مصطفی زمانی و یک ترانه علیدوستی که بین این دو نفر مردد بود، اما این بار رضا یزدانی را داریم که مخاطب بیشتر بهعنوان خواننده موسیقی پاپ راک میشناسندش و در میان مثلث عشقی با بازی حسین یاری و هلیا امامی قرار گرفته است. استفاده از الگوی عاشقانه ساختن که به خاطر موفقیتش در شبکه نمایش خانگی، گویا قرار است به رویه ساخت سریال در صداوسیما تبدیل شود.
تیتراژخوانی سریالها هم حکایت خودش را دارد. زمانی گفته میشد که مافیای تیتراژ وجود دارد و به جز چند خواننده، خواننده دیگری حق ندارد برای تیتراژ سریالها بخواند، حالا ظاهرا چند سالی است که صداهای تازهای وارد سازمان صداوسیما شدهاند. یکی از این صداها که با آهنگ «ماه و ماهی» یکدفعه معروف شد، حجت اشرفزاده است.
اشرفزاده در «از یادها رفته» هم تیتراژ پایانی سریال و آهنگهای میانیاش را خوانده است. در تیتراژ پایانی شعری از استاد شفیعیکدکنی را با آهنگسازی امیر توسلی خوانده است. «دست به دستِ مدعی، شانه به شانه میروی! / آه که با رقیب من؛ جانب خانه میروی» یکی از معروفترین اشعار استاد کدکنی است. خوانندگان اندکی برای خواندن سراغ اشعار ایشان آمدهاند. تهیهکننده و خواننده این سریال درباره حق مادی و معنوی این شعر هنوز اظهارنظری نکرده است.
اما جدا از مسائل حقوقی باید گفت که این تیتراژ، اتفاق تازهای برای اشرفزاده رقم نزده است در حالی که این غزل با افسوس و حسرت شروع میشود، اما اشرفزاده بیدلیل با گام بالا آن را میخواند و مخاطب در همان شروع آن را پس میزند. منتظر کارهای بعدی اشرفزاده میمانیم تا ببینیم آیا فقط همکاریاش با علیرضا بدیع منجر به شاهکار میشود یا با شاعران و آهنگسازان دیگر هم میتواند درخشان ظاهر شود.