چگونه موبایل خود را با خیال راحت به دست کودکمان بدهیم؟

با فعال کردن حالت کودک، محتوای برنامه بازار (اعم از برنامه، بازی و ویدیو) بر اساس رده سنی کودکان (تا ۱۰ سال) پالایش میشود و کاربر تنها به برنامه ها، بازیها و ویدیوهای مناسب این گروه سنی دسترسی خواهد داشت.
اگر موارد بالا دغدغه شما هم هست باید بدانید که این ضرورت در همه جای دنیا حس شده و اکنون در بزرگترین بازارهای اپلیکیشن و بازی موبایلی در جهان، یک حالت کودک وجود دارد که والدین و مربیان میتوانند با فعال کردن آن، محتوای مناسب را در اختیار کودکان قرار دهد.
اما چرا والدین باید پیش از اینکه گوشی خود را در اختیار فرزند خود قرار بدهند، این حالت را فعال کنند؟
لزوم استفاده کودکان از محتوای مناسب در فضای مجازی
اگر در گروه والدینی قرار دارید که چندان حساسیتی روی محتواهایی که فرزندتان در اینترنت و فضای مجازی دریافت میکند ندارید؛ بهتر است کمی تجدید نظر کنید چرا که روان شناسان معتقدند؛ استفاده بدون قید و شرط و دسترسی به محتواهای نامناسب در دنیای مجازی احتمال بلوغ زودرس و خطر الگوبرداریهای نادرست را در بچهها افزایش میدهد؛ این در حالی است که استفاده درست و دسترسی به محتوای مناسب نه تنها میتواند سرگرم کننده باشد بلکه آموزنده نیز خواهد بود.
- نگرانی آموزش و پرورش از موبایل بازی کودکان و پیشنهاد کافه بازار
- بازار کودک، محلی مناسب برای بازی کودکان
او الگو برداری ناصحیح و بلوغ زودرس را از جمله اسیبهای دسترسی به بازی ها، ویدیوها و برنامههایی نا مناسب با سن در کودکان و نوجوانان میداند.
صورت مساله را پاک نکنید
اگر فکر میکنید با محدود کردن مستقیم بچهها و بایدها و نبایدهای سرسختانه میتوانید از فرزندتان در دنیای بازیهای مجازی و اپلیکیشنها محافظت کنید، سخت در اشتباه هستید! یادمان باشد انسان هر اندازه از چیزی بیشتر منع شود نسبت به آن حریصتر میشود و کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
پروین ناظمی، روان شناس تاکید میکند: والدین باید با برقراری تعامل مثبت و ارتباط دوستانه با کودکانشان به آنها اجازه بدهند بچهها آزادانه با آنها صحبت کنند و به جای این که مانند یک کارآگاه مدام فرزندشان را کنترل کنند با اعتماد و آموزش او را در مسیر درست قرار دهند.

زمان سنج نگذارید، اما ...
یکی از آموزشهایی که بچهها باید در استفاده از هر وسیلهای از جمله بازی ها، اپلیکشینها و ... ببینند این است که وقت گذرانی و استفاده بیش از حد از آنها آسیب رسان است و انها را از زندگی واقعی دور میکند. همانطور که از قدیم گفته اند؛ افراط در هیچ کاری پسندیده نیست.
با این حال هرگز رطب خورده نمیتواند منع رطب کند! دکتر ناظمی معتقد است؛ اگر در زمره والدینی هستید که ساعات زیادی از شبانه روز تان را گوشی موبایل به دست میگذرانید با پند و نصحیت و دعوا نخواهید توانست راه به جایی ببرید و فرزندتان را از دنیای اپلیکیشنها و نرم افزارها و بازیهای اینترنتی دور کنید چرا که شما الگوی فرزندتان هستید. پس قبل از هر نصحیتی خودتان باید در زندگی تان تعادل برقرار کنید.
پروین ناظمی تاکید میکند: به جای این که مدام به بچهها و نوجوانان بگوییم چه کارهایی را انجام ندهند، باید به آنها بگوییم چه کاری را انجام بدهند البته منظور کارهایی متناسب با سن و لذت بخش است.