طرز تهیه زرشک پلو با مرغ؛ مجلسی و خوشمزه

برای بهتر شدن طعم زرشک پلو قبل از پخت تکه های مرغ را با روغن سرخ کرده تا رنگ طلایی به خود بگیرند سپس پیاز و ادویه و اب را به ان اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ ویژه ۴ نفر
پیاز متوسط ۲ عدد
هویج متوسط ۲ عدد
ساقه کرفس ۲ تا ۳ عدد
زردچوبه ۱ و ۱/۲ قاشق مرباخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
رب ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
قرص استاک مرغ ۱/۵ عدد
زعفران دم کرده غلیظ ۶ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
زرشک ۱ و ۱/۲ پیمانه
شکر ۴ قاشق غذاخوری
خلال پسته ۷۵ گرم
خلال بادام ۷۵ گرم
روغن یا کره به مقدار لازم
برنج ۴ پیمانه
قبل از اینکه بریم سراغ طرز تهیه ابتدا باید توضیحاتی در خصوص مواد اولیه بدیم:
۱- نکات مربوط به مرغ زرشک پلو

مزه دار کردن مرغ باعث طعم بهتر مرغ میشود و همچنین کمک میکند بوی بد مرغ گرفته شود. علاوه بر این باعث میشود بافت مرغ پوک شود و مرغ در زمان سرو نرمتر باشد پس مزه دار کردن کیفیت غذای شما را خیلی بالا میبرد بنابراین اگر وقت و حوصله دارید حتماً مرغ را از قبل مزه دار کنید.
۲- نکات مربوط به استاک
استاکها در انواع سوپ ها، انواع سسها و البته بسیاری از غذاهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثیر بسیاری در طعم و مزه غذاها دارند میتوانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکتها خریداری کنید.
۳- نکات مربوط به زرشک

نکته مهم دیگر در خصوص شستن زرشک است زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمیشود برای شستن زرشک ابتدا زرشکها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید میبینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آبی که داخل کاسه میماند کاملاً تمیز باشد.
۴- نکات مربوط به خلال بادام و پسته
خلال پسته را خیس نکنید، چون رنگ پس میدهد بلکه فقط در روغن مایع تفت دهید.
دستور پخت و طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
استفاده از سبزیجاتی مثل کرفس و هویج برای طبخ مرغ باعث میشه طعم مرغ خیلی بهتر شود و بوی زهم مرغ هم گرفته شود بنابراین توصیه میشود حتماً مرغ را با ساقه کرفس، هویج و پیاز تفت دهید.
۲- بعد از اینکه مرغ را تفت دادید آب جوش + استاک را با هم مخلوط کنید وقتی استاک در آب حل شد به مرغ اضافه کنید برای پخت ابتدا سینه مرغ را قرار دهید و روی آن ران را قرار دهید آب را به اندازهای اضافه کنید که کاملاً روی سطح مرغ را نگیرد بعد مواد را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید مرغ کاملاً بپزد و سس شما نصف شود.
۳- وقتی که آب مرغ نصف شد و مرغ پخته شد ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع + رب را به مدت ۱ دقیقه تفت دهید سپس آبلیمو + ۲ قاشق غذاخوری زعفران + گلاب را به آن اضافه کنید بعد از ۱ دقیقه این مواد را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بماند تا کاملاً جا بیفتد در این مرحله نیازی به هم زدن نیست.
۴- در یک تابه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع + ۱ قاشق غذاخوری کره + زرشک را اضافه کنید بعد هم شکر را اضافه کنید همین که شکر نزدیک به حل شدن بود از روی حرارت بردارید، چون شکر اگر زیاد روی حرارت بماند کارامل میشود و همچنین رنگ زرشک هم تیره میشود همان طور که گفتیم نیازی نیست زرشک به اندازهای روی حرارت بماند که پف کند به این مواد هم میتوانید ۱ قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید.
۵- خلال پسته و بادام را هم جداگانه تفت دهید.
۶- زرشک + خلال پسته + خلال بادام را با هم مخلوط کنید به این مخلوط چند قاشق از آب مرغ اضافه کنید به این نکته توجه داشته باشید که مقدار زرشک باید خیلی بیشتر از خلال پسته و بادام باشد.
۷- حالا مقداری از برنج را زعفرانی کنید و به مخلوط زرشک و بادام و خلال پسته اضافه کنید برای اینکه رنگ برنج زعفرانی شما بهتر شود و نارنجیتر باشد و در مصرف زعفران هم صرفه جویی کنید زعفران را جداگانه به برنج کنید بعد برنج زعفرانی را به زرشک اضافه کنید.
زرشک پلو با مرغ را چطور سرو کنیم؟
اگر خواستید برنج و مرغ را با هم سرو کنید داخل دیس ابتدا کمی برنج بکشید بعد مخلوط زرشک و خلالها بعد مرغ و بعد هم برنج بکشید و با زرشک و خلال تزیین کنید.
اگر خواستید برنج را به صورت قالبی سرو کنید ابتدا قالب مورد نظر را کمی چرب کنید بعد یک لایه از مخلوط برنج زعفرانی و زرشک اضافه کنید بعد برنج ساده را اضافه کنید و کاملاً برنج را در قالب با دست فشرده کنید سپس در ظرف مورد نظر برگردانید و به آرامی قالب را از روی آن بردارید نگران نباشید با فشار دادن برنج خمیر نمیشود.
برای داشتن این ته دیگ تهچینی کافی است که سه یا چهار قاشق غذاخوری ماست چکیده با دو کفگیر برنج آبکش شده و مقداری زعفران غلیظ مخلوط کنید (مقدار زعفران در حدی باشد که مواد کاملا رنگ بگیرند) کف قابلمه روغن بریزید و برنج مخلوط را کف قابلمه بریزید. سپس بقیه برنج آبکش را هم روی مواد بریزید تا دم بکشد. موقع سرو غذابرنج را بکشید به تهدیگ که رسیدید قابلمه را داخل یک سینی برگردانید و با قیچی آشپزخانه برش بزنید.
