ترنج موبایل
کد خبر: ۴۰۶۶۸

انتقاد وزیر از سرگرم شدن دانشگاهیان به سیاست

تبلیغات
تبلیغات


وزير علوم، تحقيقات و فن‌آوري با تاكيد بر اين كه رضايت و توقف در وضعيت علمي فعلي، آفتي خطرناك است، گفت: رشد و توسعه علمي در جهان امروز، بلاوقفه و با ضريب تصاعد هندسي است و چه بسا سرگرم كردن جامعه علمي ما به مسايل واهي سياسي در جهت ايجاد فاصله ميان حركت رشد يابنده علمي ايران اسلامي با ديگراني است كه ايران مقتدر و توانا در علم و فن‌آوري جهاني را بر نمي تابند.

دكتر كامران دانشجو كه در مراسم تقدير از برگزيدگان بيست و سومين دوره جشنواره بين‌المللي خوارزمي سخن مي‌گفت با گراميداشت ياد و خاطره امام راحل(ره) و شهدا خصوصا شهيد دكتر مسعود علي محمدي و تبريك سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي اظهار كرد: در جامعه اي كه دانشمند‌ قدر نبيند و بر صدر ننشيند، تعالي و توسعه انساني جايي نخواهد داشت. از جمله راهكارهاي مناسب براي كشف استعدادها و زمينه سازي براي رشد و شكوفايي آنها و نيز حمايت و تكريم بهترين‌ها در رشته‌هاي مختلف علمي، برگزاري جشنواره هاست و جشنواره خوارزمي نيز در زمره جشنواره‌هاي موفق و ماندگار در حيات سي ساله جمهوري اسلامي ايران است كه مي‌بايست با برنامه‌ريزي‌ و هدفگذاري بهتر، همه ساله بر بركات و ثمرات آن افزوده شود.

وي گفت: فراهم كردن عرصه رقابت خصوصا در امور علمي، بنيان‌گذاري سنت حسنه‌اي است كه براي همه دست اندركاران آن، بانيان و مباشران و حاميان، تا هر كس كه به هر نحو در جريان سازي چنين بنيان‌هاي مرصوصي، نقش آفرين باشد، خير و بركت در پي خواهد داشت و نسبت به آثار آن ماجور خواهد بود.

وزارت علوم نيز به اقتضاي راهبرد ثابت نظام اسلامي در حمايت از فعاليت‌هاي علمي و تقدير از برگزيدگان و سرآمدان علم و دانش و نيز به تناسب وظايف ذاتي خود، همواره مشوق اهل علم و معرفت و مبلغ تحقيق و پژوهش بوده و در اثر چنين حمايتي، سطح كمي و كيفي آثار و مقالات و دستاوردهاي علمي و پژوهشي در مقايسه با قبل رشد چشمگير و قابل توجهي داشته است.

دانشجو خاطرنشان كرد: بازگشت به خويش و اين باور كه «ما مي‌توانيم» دستاورد بزرگ انقلاب اسلامي است كه همه موفقيت‌هاي علمي ما طي 30 سال استقلال و خود اتكايي، ناشي از همين تغيير رويكرد و نگرش فكري است.

اگر روزگاري استكبار جهانی مي خواست كه باور ناتواني را در ايراني غيور بپروراند، امروز در يك همگرايي جهاني ميان قدرت هاي استكباري، ‌دانش هسته‌يي، صنايع هوافضا و ديگرعلوم ايران اسلامي ، به رغم ميل باطني آنها تحسين مي‌شود و دانشمندان اين سرزمين را در بالاترين سطوح علمي و فني، هماورد خود محسوب مي‌كنند و چون پيشرفتهايي ما را برنمي‌تابند به باور باطل خود مي‌پندارند كه با ترور دانشمندان ما همجچون شهيد علي محمدي حركت و جهاد علمي ايران را كند كنند.

وي با بيان اين كه اين موقعيت ممتاز و غير قابل انكار، نيازمند حفاظت و پيشرفت است، تصريح كرد:

توقف و رضايت از وضعيت فعلي آفت بزرگ و خطر آفريني است كه بايد با جديت و مجاهدت با آن مبارزه كرد و علي الدوام بر دامنه و عمق فعاليت‌هاي علمي كشور افزود.

دانشجو افزود: رشد و توسعه علمي در جهان امروز، بلاوقفه و با ضريب تصاعد هندسي است و اي بسا مشغول كردن جامعه علمي ما به مسايل واهي سياسي در جهت ايجاد فاصله ميان حركت رشد يابنده علمي ايران اسلامي با ديگراني است كه ايران مقتدر و توانا در علم و فن‌آوري جهاني را بر نمي تابند.

در همين رابطه توجه به فرمايشات اخير مقام معظم رهبري كه در ديدار با استادان و دانشجويان دانشگاه تهران بيان فرمودند، بسيار آموزنده و راهگشا است. جان كلام معظم له تاكيد بر علم آموزي و پيشرفت علمي است و هر چيزي كه مانع از رشد و توسعه علمي كشور شود و يا موجب غفلت از ضرورتهاي جنبش علمي ايران اسلامي شود، بر خلاف مصلحت نظام و سرافرازي و سربلندي مردم شريف به ويژه جامعه دانشگاهي ايران خواهد بود.

وي گفت: بر اساس همين منزلت و اهميت است كه جشنواره‌هاي علمي كشور و از جمله جشنواره خوارزمي با اهتمام وجديت تمام برگزار مي‌شود و با معرفي برگزيدگان علمي،‌ نسل جوان و دانشجوي ما، الگوي موفق و پيشگام در رشته‌هاي مختلف علمي را مي‌شناسد، بنابراين يكي از هدفهاي اساسي جشنواره خوارزمي مي بايست، الگوسازي براي كساني باشد كه در مسير علم خود به دنبال چهره‌هاي موفق مي‌شوند. روايت و بازگويي زمينه‌ها و علم توفيق هر يك از برگزيدگان علمي جشنواره خوارزمي مي‌تواند بذر تلاش و حركت علمي را در جان دهها و صدها محقق و دانشجوي ديگر بيافريند.

دانشجو خاطرنشان كرد: ارائه الگو و معرفي نمونه هاي موفق مي‌تواند توفيقات علمي دانشجويان را دو چندان كند و چه به جاست كه علاوه بر مقالات علمي و كشفيات و مصنوعات آنها مجموعه‌اي از راه طي شده دانشمند‌ان تهيه و در دسترس ديگران قرار گيرد.

وي گفت: موضوع ديگر توجه به نيازها، ضرورت‌ها و اولويت‌هاي علمي كشور است كه جشنواره‌ها به ويژه جشنواره خوارزمي مي‌تواند با برنامه‌ريزي‌ و هدفگذاري درست، جهت گيري فعاليت‌هاي علمي را متناسب احتياجات و برنامه چشم انداز و نيز برنامه پنج‌ساله توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور، هماهنگ و همسو كند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات