رییس جدید بنیاد مستضعفان کیست؟
پرویز فتاح؛ مردی برای تمام فصول!

او چهرهای کمتر شناخته شده و البته نسبتا مثبت در میان مردم دارد. در واقع او مهرهای سوخته نیست. مردی برای تمام فصول است، هم میتواند وزیر نیرو باشد، هم در بازوی اقتصاد یک نهاد نظامی فعالیت کند، هم رییس کمیته امداد و بنیاد مستضعفان شود و نهایتا اینکه اگر لازم شد به عنوان گزینه ریاست جمهوری مطرح شود.

به گزارش فرارو، کمیته امداد و بنیاد مستضعفان دو نهاد مهم رسیدگی به وضعیت محرومان در کشورند. این دو نهاد زیر نظر رهبر معظم انقلاب اداره میشوند.
پیش از انتصاب فتاح به عنوان رییس بنیاد مستضعفان زمزمههایی مبنی بر احتمال حضور محمد باقر قالیباف در این سمت مطرح شد. در حکم رهبر انقلاب برای فتاح سه توصیه مهم آمده است. "اولاً اهتمام به توانمندسازی تهیدستان و مصروف کردن این امانت ملّی در جهت آبادانی و پیشرفت جامعِ مناطق محروم، و ثانیاً رعایت دقیق بندهای اقتصاد مقاومتی، و ثالثاً بهکارگیری نیروهای جوان و متخصص و انقلابی و جریانسازی فعالیت جهادی در همهی بخشهای این بنیاد است."
حالا پرویز فتاح در سمت تازه خود باید به این سه ماموریت مطرح شده از سوی رهبری عمل کند. به نظر میرسد فتاح با توجه به تجربهای که در کمیته امداد کسب کرده فردی مناسب برای تحقق ماموریت رهبر انقلاب است.
بنیاد مستضعفان یک نهاد غیرانتفاعی اقتصادی بزرگ است که گفته میشود پس از شرکت ملی نفت دومین موسسه اقتصادی بزرگ ایران است.
انتصاب پرویز فتاح به خاطر موقعیت سیاسی ویژه او مورد توجه رسانهها و افکار عمومی قرار گرفت. او زمانی هم که به عنوان رییس کمیته امداد منصوب شد مورد توجه رسانهها قرار گرفت و گمانه زنیهای زیادی درباره آینده سیاسی اش مطرح شد.
پرویز فتاح کیست؟
او زمانیکه به عنوان وزیر نیرو انتخاب شد به لحاظ فکری و سیاسی نزدیکی زیادی با احمدی نژاد داشت. آن زمان فتاح ۴۴ سال داشت و یکی از وزرای جوان دولت به حساب میآمد.
اما اندک اندک اختلافاتی میان احمدی نژاد و فتاح به وجود آمد. به نظر میرسد این اختلافات ریشه در برخی اطرافیان رییس جمهور وقت داشت. اطرافیانی که بعدها به حلقه انحرافی مشهور شدند و اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی در صدرش قرار گرفتند.
حواریون احمدی نژاد فتاح را از او دور کردند، تا جاییکه در دور دوم ریاست جمهوری، فتاح را کنار گذاشت. حتی نامه بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس نیز باعث نشد احمدی نژاد در این تصمیم خود تجدید نظر کند.
پرویز فتاح از منتقدان انتصاب اسفندیار رحیم مشایی به عنوان معاون اول رییس جمهور بود چرا که رهبر معظم انقلاب مخالف این انتصاب بودند.

پس از این که فتاح از دولت احمدی نژاد جدا شد، به سپاه بازگشت او از سال ۸۸ تا ۹۴ مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه بود.
پس از بنیاد تعاون سپاه، فتاح در سال ۹۴ از سوی رهبر انقلاب به عنوان رییس کمیته امداد امام خمینی منصوب شد. عملکرد فتاح در کمیته امداد قابل دفاع ارزیابی شده است. او ارتباط مناسبی با دولت اعتدالگرای روحانی برقرار کرد و توانست گامهای مثبتی برای کمک به نیازمندان در دوران سخت اقتصادی سالهای اخیر انجام دهد.
فروش ساختمان کمیته امداد در شمال شهر تهران و انتقال دفتر رییس به جنوب پایتخت، پرداخت مستمری مددجویان قبل از پرداخت حقوق پرسنل و مدیران، کاهش همایشهای کمیته امداد، و سفرهای پیاپی به شعبههای کمیته امداد در استانها از جمله اقداماتش در کمیته امداد بود.
فتاح در کمیته امداد ایدههایی را هم مطرح کرد که البته عملی نشد. او به دولت پیشنهاد داد که یارانه نقدی را فقط به نیازمندان اختصاص دهد.

فتاح و پروژه سیاسی اش
جدای از این که عدهای معتقدند فتاح خود به دنبال رییس جمهور شدن است، نام او در محافل سیاسی اصولگرایان چند سالی است به عنوان یک گزینه به میان آورده اند.
در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ جمنا پرویز فتاح را به عنوان گزینه ریاست جمهوری مطرح کرد. این در حالی بود که خود بارها اعلام کرد که نامزد انتخابات نخواهد شد. با این وجود تا آخر جزو گزینههای جمنا بود.
حالا هم دو سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری باز هم نام او در میان گزینههای احتمالی اصولگرایان برای انتخابات مطرح است. محمد باقر قالیباف، علی لاریجانی و سعید جلیلی از دیگر افرادی هستند که ممکن است نامزد انتخابات ریاست جمهوری شوند.

در بین این چندنفر شاید پرویز فتاح گزینه جذابتری باشد. او نه همچون جلیلی به تندروی و عدم انعطاف شهرت یافته و نه همچون لاریجانی به عنوان یک سیاستمدار تمام عیار شناخته میشود.
او چهرهای کمتر شناخته شده و البته نسبتا مثبت در میان مردم دارد. در واقع او مهرهای سوخته نیست. مردی برای تمام فصول است، هم میتواند وزیر نیرو باشد، هم در بازوی اقتصاد یک نهاد نظامی فعالیت کند، هم رییس کمیته امداد و بنیاد مستضعفان شود و نهایتا اینکه اگر لازم شد به عنوان گزینه ریاست جمهوری مطرح شود.