bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۱۶۲۵
در گفتگوی محمد درویش، کارشناس محیط زیست با فرارو بررسی شد

چرا دیگر "تهران" جای "زندگی کردن" نیست؟

چرا دیگر

محمد درویش، کارشناس محیط زیست در گفتگو با فرارو گفت: "در حالی که مدیریت کلان کشور باید براساس نظام عدالت محورانه و توزیع عادلانه ثروت و امکانات در سایر مناطق کشور اقدام می‌کرد تا مردم بیشتری علاقه‌مند به این نباشند که خانه و کاشانه خود را رها کنند و وارد تهران شوند. اما باز تلاش کردیم که تعداد اتوبان ها، بزرگراه ها، پارکینگ‌های طبقاتی را اضافه کنیم و تلاش شد تا بهترین مراکز درمانی وفرهنگی و بهترین مال‌ها در تهران مستقر شود و همچنان بهترین دانشگاه‌ها در تهران مستقر هستند و این روند همچنان ادامه دارد. "

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۷ - ۲۷ آذر ۱۳۹۸
فرارو- از مهرماه سال جاری تاکنون، ۸ روز مدارس تهران به علت آلودگی هوا تعطیل شده است و تعدادی بسیاری زیادی از مردم هم در اثر آلودگی هوا به مراکز درمانی مراجعه کرده اند. در روز‌های اخیر نیز میزان آلودگی از مرز بسیار ناسالم هم عبور کرده تا بحران بزرگ تهران بیشتر خودنمایی کند. البته شهردار تهران هم در مورد افزایش آلودگی هوا در روز‌های اخیر گفته که اگر آلودگی هوا توسعه می‌یافت باید شهر تهران تعطیل می‌شد.

به گزارش فرارو، بررسی آمار شرکت کنترل هوای شهر تهران نشان می‌دهد که در ۲۷۲ روز گذشته، ۲۵ روز پاک، ۱۹۲ روز سالم، ۵۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۴ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها در شهر تهران به ثبت رسیده است. این در حالی ست که در مدت مشابه سال گذشته، ۱۵ روز پاک، ۲۱۷ روز سالم و ۴۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و روز ناسالمی برای تمامی گروه‌ها گزارش نشده است که نشان می‌دهد هوا در سال ۹۸ نسبت به سال گذشته آلوده‌تر بوده است.

البته در روز‌های گذشته وضع بسیار وخیم تر هم شد. به شکلی که میزان ذرات معلق در هوا در برخی محلات تهران از مرحله قرمز عبور کرد و به مرحله بحرانی بسیار ناسالم رسید.

شهردار تهران هم با اشاره به رسیدن میزان ذرات معلق در هوای تهران به ۲۰۰ پی پی ام، گفته که " این حالت خطرناک است و وقتی در چنین شرایطی از آلودگی هوا قرار می‌گیریم باید شهر تخلیه شود که البته این امر ناشی از تمرکز است و برای کنترل آلودگی هوا علاوه بر کاهش آلاینده‌ها باید به مسأله تمرکزی توجه شود. "

این در حالی است که کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست هم اواخر آبان ماه گفته بود که "به دلیل عدم رعایت استاندارد‌ها توسط کارخانه‌های خودروسازی، تیرماه امسال آلودگی گاز اُزُن در هوا آن قدر زیاد شد که باید ۱۱ روز تهران را تعطیل می‌کردیم. "

با عبور آلودگی هوای تهران از مرز هشدار، برخی نمایندگان مجلس نسبت به عدم اقدام برخی نهاد‌های مرتبط با کاهش آلودگی هوا انتقاد کرده اند. در این رابطه سید فرید موسوی نماینده تهران در توئیترش نوشته است: " فاجعه آلودگی هوا در حالی رخ می‌دهد که قانون هوای پاک را چند سال پیش تصویب کردیم، اما خیلی از دستگاه‌ها با استنکاف از اجرای آن، عملا جان شهروندان را به بازی گرفته‌اند. درخواست کردیم که مجلس، قصور دستگاه‌ها از اجرای این قانون را بررسی و در صورت احراز، موضوع پیگرد قضایی شود. "

بهرام پارسایی نماینده شیراز هم به شدت از خودروسازان و سه قوا انتقاد کرده و در توئیترش نوشته است: "۸۲درصد آلودگی هوای تهران از خودروهاست. آلودگی هوا عامل سالانه ١١هزار مرگ و ده‌هاهزار بیمار سرطانی و تنفسى در کشور است. ۹۵درصد خودرو‌های کشور تولید داخل هستند. کجای دنیا به عامل کشتار جمعی شهروندان جایزه می‌دهند؟ حمایت رانتی و بى‌تفاوتى سه قوه نسبت به مافیای خودرو شرم‌آور است. "

رئیس اداره سلامت هوا و اقلیم وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت آلودگی هوا گفته که" پیش بینی سازمان هواشناسی نشان می‌دهد که طی هفته آینده بارندگی نخواهیم داشت و احتمال افزایش دوباره آلودگی هوا با توجه به ادامه پایداری هوا بسیار زیاد است. "
چرا تهران از بحران آلودگی هوا خارج نمی‌شود؟
محمد درویش معتقد است که بهبود کیفیت بنزین وخودروها برای کاهش میزان آلودگی هوا آدرس دادن اشتباه است وباید به بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی توجه شود.
 

تعداد ساکنان تهران بیش از ظرفیت آن است

محمد درویش، کارشناس محیط زیست در گفتگو با فرارو گفت: " از سال‌ها پیش اکولوژیست‌ها میزان بارگذاری در تهران را با توجه به مجموعه شرایط اقلیمی، سرعت باد غالب و آب قابل استحصال در مخروط افکنه البرز مرکزی - که این شهر در وسعت ۷۵۰ کیلومتر مربعی از آن قرار گرفته - را بین ۲.۵ تا سه میلیون نفر تخمین زدند."

وی ادامه داد: "بهترین کیفیت و سرویس دهی در چنین منطقه‌ای حداکثر برای سه میلیون نفر امکان پذیر است. اما در چنین شرایطی از سرشاخه رودخانه کرج و طالقان به تهران آب منتقل کردیم وحالا قرار است از سرشاخه‌های لار و سد هراز هم آب به این شهر منتقل کنیم وبه این ترتیب جمعیت را اضافه کردیم. "

درویش افزود: "تهران قرار بوده با منابع آب سد لتیان حیات خود را به صورت پایدار ادامه دهد. اما سد لار، ماملو، کرج و طالقان احداث شد و حالا هم قرار است سد هراز زده شود، و فکر کردیم که اگر مشکل آب مردم را حل کنیم می‌توانیم به جای سه میلیون نفر، ۱۰ میلیون نفر را در تهران ساکن کنیم. "

این کارشناس محیط زیست خاطرنشان کرد: " حجم سکونتِ بیش از حد مردم در جایی که متوسط باد غالب، کمتر از ۲ تا ۳ متر در ثانیه است، به شدت می‌تواند مشکل آفرین باشد و در مواقعی از سال بحران وارونگی هوا ودیگر مشکلات اساسی را به دنبال داشته باشد. "

وی گفت: "تهران یکی از بالاترین رکورد‌های فرونشست زمین را در جهان دارد. این فرونشست درجنوب غرب به میزان ۳۶ سانتیمتر و در جنوب شرق ۲۵ سانتی متر بوده و باعث شده تا تهران با پدیده فرونشست شدید زمین هم دست وپنجه نرم کند."

درویش خاطرنشان کرد: "علاوه بر این بحران، تهران در هر ۱۰۰ هزارنفر، ۷ هزار نزاع خیابانی را شاهد است، بالاترین میزان خودکشی و افسردگی را به خود اختصاص داده است و نیروی انتظامی در تهران بالاترین میزان هزینه‌ها را برای امنیت صرف می‌کند. این مسائل نشان دهنده این است که اصل قضیه غلط بوده، چراکه هنوز هم از محل فروش تراکم و آینده، می‌خواهیم هزینه خدمت رسانی را تامین می‌کنیم. "

بیشتر بخوانید: 

جولان دود در تهران و کلانشهرها؛ چاره چیست؟



این کارشناس محیط زیست گفت: "در حالی که مدیریت کلان کشور باید براساس نظام عدالت محورانه و توزیع عادلانه ثروت و امکانات در سایر مناطق کشور اقدام می‌کرد تا مردم بیشتری علاقه‌مند به این نباشند که خانه و کاشانه خود را رها کنند و وارد تهران شوند. اما باز تلاش کردیم که تعداد اتوبان ها، بزرگراه ها، پارکینگ‌های طبقاتی را اضافه کنیم و تلاش شد تا بهترین مراکز درمانی وفرهنگی و بهترین مال‌ها در تهران مستقر شود و همچنان بهترین دانشگاه‌ها در تهران مستقر هستند و این روند همچنان ادامه دارد. "

وی افزود: "ما همچنان به خودرو محوری چراغ سبز نشان می‌دهیم. مثلا تعداد خودرو‌ها در تهران در سال ۸۴ سه برابر ظرفیت معابر عمومی بود، اما در حال حاضر کار به جایی رسیده که تعداد خودرو‌ها به هفت برابر ظرفیت معابر عمومی رسیده است. در این صورت حتی این اتوبان‌هایی که حتی بیشتر از افق ۱۴۰۴ توسط قالیباف ساخته شده هم نتوانسته مشکل را حل کند. "

تجربه شهر‌های موفق جهان در زمینه کاهش آلودگی هوا چه می‌گوید؟

درویش گفت: تا زمانی که ما این تجربه و درس را نگیریم که باید از اتفاقات مثبت و موفقیت آمیز در دیگر کشور‌های پر ترافیک جهان استفاده کنیم، مثلا در بوگوتا در کلمبیا، مکزیکوسیتی در مکزیک، آمستردام در هلند یا شهر‌های اسکاندیناوی وآلمان این چرخه اشتباه تکرار خواهد شد.

وی اذعان داشت: "این شهر‌ها با تقویت زیرساخت خود بر اساس آموزه تی او دی، سراغ بهبود کیفیت وسایل حمل ونقل عمومی وبهبود تراموا و مترو‌های زیر زمینی، ایجاد مسیر‌های ایمن برای دوچرخه سواری، ایجاد مسیر‌های جذاب برای پیاده روی رفتند."

این کارشناس محیط زیست ادامه داد: " البته بعد از اینکه این زیر ساخت‌ها را ایجاد کردند. هزینه تردد با خودرو‌های سواری را افزایش دادند و قیمت سوخت و مالیات در این حوزه افزایش یافت. در نتیجه مردم به این دریافت رسیدند که استفاده از خودروی شخصی هم از نظر اقتصادی وهم از نظر زمانی به صرفه نیست واز نظر ایمنی هم استفاده از حمل ونقل عمومی صرفه دارد.

وی تصریح کرد: "چرا ما چنین کار‌هایی را انجام ندادیم، درحالی که قدمت ترافیک و آلودگی هوا در تهران به ۶۲ سال رسیده است. اما همچنان تلاش می‌کنیم تا کیفیت سوخت و کاربراتور خودرو‌ها را بهتر و معاینات فنی را بیشتر کنیم. ولی هیچ وقت به این فکر نمی‌کنیم که اگر همه‌ی این خودرو‌هایی که درتهران تردد می‌کنند حتی اگربرقی هم می‌شدند باز ما نمی‌توانستیم مشکل ترافیک وهدررفت وقت شهروندان را حل کنیم. "

بهبود کیفیت بنزین وخودرو‌ها آدرس اشتباه دادن است

درویش گفت: "دو فرضیه جدی وجود دارد. اول اینکه مدیران شهری در طول چند دهه گذشته از فهم لازم در این حوزه برخوردار نبوده اند. دوم اینکه مافیا‌های پرقدرتی که پشت این موضوع منافع اقتصادی دارند همچون شرکت‌های خودروسازی وارگان‌هایی که منفعت شان در ساخت اتوبان وتونل است و شرکت‌های مهندسی مشاوری که در این حوزه هستند اجازه نمی‌دهند تفکراتی که به غلبه تفکرات سازه‌ای در مدیریت شهری پایان می دهد، جان بگیرند. "

وی افزود: "شورای شهر اصلاح طلب تهران اعتراض کرده که چرا شهرداری باید ۵ میلیارد تومان یارانه به شرکت بیدود بدهد تا به ترویج دوچرخه سواری کمک شود. شهرداریی که ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان می‌دهد تا صدر را دو طبقه کند و هزاران میلیارد را صرف ساخت اتوبان‌ها و بزرگراه‌ها می‌کند تا خودرو‌های بی کیفیت بیشتری وارد شهر شوند آن زمان صدای کسی در نمی‌آید. اما زمانی که قرار است ۵ میلیارد تومان به ترویج دوچرخه سواری کمک شود صدای همه در می‌آید. این واقعا خجالت آور وشرم آور است. "

این کارشناس محیط زیست اذعان داشت: "تاکید بر بهبود کیفیت بنزین و مسائل این چنینی آدرس اشتباه دادن است و منحرف کردن افکار عمومی است. روز گذشته سازمان محیط زیست نامه‌ای به شرکت‌های خودروساز نوشته با این مضمون که خودرو‌هایی که در حال پیش فروش است، قرار بوده بر اساس استاندارد یورو ۵ باشد، اما حالا این خودرو‌ها با استاندارد یورو ۴ تولید شده است. این کار‌ها مشکل تهران را حل نمی‌کند.

چه باید کرد؟

وی تصریح کرد: " سازمان محیط زیست باید تلاش کند تا قوانینی وضع شود که شهرداری‌ها با قدرت بیشتری وضعیت حمل ونقل عمومی را بهبود ببخشند. نه اینکه تلاش شود تا این خودرو‌های فشل وارد شهر شوند و فضای شهری را تنگ وتنگ‌تر کنند. "

درویش تاکید تاکید کرد: "برای حل مشکل آلودگی شهر تهران باید مدیریت شهری به نحوه‌ای عمل کند که شهروندان تهرانی مطمئن شوند که بیش از ۵ دقیقه منتظر اتوبوس عمومی و مترو نخواهند بود و بدانند که با ۲۰۰ متر پیاده روی به یک ایستگاه بی آر تی و یا ایستگاه مترو می‌رسند. برای این کار لازم است که شهرداری تهران یک پنجم ترنول مالی خود یعنی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان را به این موضوع اختصاص دهد. "

وی خاطرنشان کرد: "یک بار برای همیشه باید این اتفاق رخ بدهد. یعنی تعداد ناوگان اتوبوس رانی با کیفیت را ارتقا ببخشد. خطوط معوق مانده مترو را تکمیل وتعداد واگن‌ها را افزایش دهد. این برای شهرداریی که جز ده شهرداری ثروتمند جهان است کاری ندارد. اما شهرداریی که ۶۰ هزار پرسنل را بدون ضابطه استخدام می‌کند که دو سوم آن اضافی است. مجبور هم می‌شود تا بخش بزرگی از بودجه اش را صرف حقوق و دستمزد کند. در چنین شرایطی مشخص است در چنین حوزه‌هایی به شدت کُند و محافظه کار عمل می‌کند ونمی تواند این مسئله را به شکل درست حل کند. "

این کارشناس محیط زیست گفت: "شهرداریی که بانک اختصاصی به نام بانک شهر دارد چگونه نمی‌تواند تسهیلات به شهروندان بدهد تا قدرت خرید شهروندان برای تهیه دوچرخه‌های برقی افزایش پیدا کند. یا مردم را تشویق به استفاده از دوچرخه در مسیر‌های کمتر از ۵ کیلومتر کند. "

وی ادامه داد: "کل اعتبار مسیر ایمن دوچرخه سواری شهر تهران ۴۰۰ میلیارد تومان است. چگونه این شهرداری توان تامین این بودجه را ندارد. اما ده‌ها برابر این مبلغ را دارد تا اتوبان و تونل وبزرگراه بسازد. این‌ها مسائل قابل قبولی نیست. "

درویش خاطرنشان کرد: " ۴۴.۳ درصد تردد‌های شهر تهران با خودرو‌های تک سرنشین انجام می‌شود و علت این امر هم این است که جز تردد با خودرو هیچ گزینه دیگری برای شهروندان وجود ندارد. ما باید اول گزینه‌های جایگزین برای مردم فراهم کنیم و بعد از آن‌ها بخواهیم تا خودروهایشان را کنار بگذارند. "

با این حال همچنان برای درمان آلودگی هوا مسئولان مرتبط، اقدام به تعطیلی مدارس ودانشگاه‌ها می‌کنند و برخی نیز چشم امید به آسمان دوخته اند تا شاید باران و بادی بیاید و آلودگی شهر تهران را با خود ببرد.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
اگه جای زندگی نیست چرا اینقده مرد م خودشونو به اب آتیش میزنن که بتونن تو تهران یه سر پناهی گیر بیارن ...بله جای زندگی نیست ولی برا کیا ؟ برا تازه واردا واونهائی که دستشون به دم گاووصل ننیست همه بوجه ایران داره تو تهرون شماهزینه میشه
صفاری
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
خودروهاي سواري شخصي و وانت تهران 49 درصد كل آلاينده‌هاي گازی شهر را توليد مي‌كنند.
از4ملیون خودرودرتهران و800هزارتایی که هرروزازحومه وارد می شوند،نزدیک دوملیون شخصی ازصبح تاشب درپارکینگ حاشیه ای آنهم بیشتر درخیابان های اصلی و مسیر حمل و نقل عمومی پارک هستندودرحالیکه کمتراز10% جابجایی19ملیونی تهران را بعهده دارند،بیش از50% معابر را اشغال می کنند!بنابرفرمول جریان F=pr2/8nl اگرشعاعr باحذف پارکینگ حاشیه خیابان اصلی افزایش یابد بالطبع تراکم n خودروها کاهش و جریانFبیشترمی شود.راه حل:
1.خط کشی زرد ناپیوسته لاین راست همه خیابان های اصلی به علامت مسیر حمل و نقل عمومی با جلوگیری از پارکینگ – نه عبوریا مکث – خودروها.
2.خط کشی پارکینگ در فرعی با تعیین پارک بها.
با این طرح مسیرباز، سرعت و ظرفیت حمل ونقل عمومی سه برابر،پارکینگ هزینه بردار،لذا استفاده از خودروتک سرنشین به صرفه نخواهد بود.جزییات طرح قابل ارایه است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
مهمترین مسئله اشتغال است.... اگر وضع اشتغال در شهرستان‌ها درست باشه حتی از تهران هم مهاجرت می‌کنند... ایجاد اشتغال در شهر و روستا نیاز به سرمایه گذاری داره و سرمایه گذاری باعث بهبود کیفیت زندگی.... انشالله روزی برسه همه مردم ایران در هرجا زندگی می‌کنند همراه با آرامش باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
مهمترین مسئله اشتغال است.... اگر وضع اشتغال در شهرستان‌ها درست باشه حتی از تهران هم مهاجرت می‌کنند... ایجاد اشتغال در شهر و روستا نیاز به سرمایه گذاری داره و سرمایه گذاری باعث بهبود کیفیت زندگی.... انشالله روزی برسه همه مردم ایران در هرجا زندگی می‌کنند همراه با آرامش باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
مهمترین مسئله اشتغال است.... اگر وضع اشتغال در شهرستان‌ها درست باشه حتی از تهران هم مهاجرت می‌کنند... ایجاد اشتغال در شهر و روستا نیاز به سرمایه گذاری داره و سرمایه گذاری باعث بهبود کیفیت زندگی.... انشالله روزی برسه همه مردم ایران در هرجا زندگی می‌کنند همراه با آرامش باشه
انتشار یافته: ۹۲
ناشناس
United States of America
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
تهران غیرقابل سکونت و 100% سرطانزا و کشنده شده شکی درش نیست ولی برای قشر مرفه و متوسط جمعیت تهران هیچ گزینه دیگری بجز حاشیه وجود نداره . کرج که ول معطله چون از همه نظر از تهران بدتر شده تازه رفت و برگشتش هم پنج شش ساعت زمان میبره . فقط و فقط میمونه پردیس که هم کلا نوسازه و محله قدیمی نداره ، هم آب و هوای رویایی و بی نظیر داره هم مسافتش با تهرانپارس 10 دقیقه راهه . باش و ببین تا چند ماه دیگه چه هجومی ببرن به اون طرف و قیمتهاش تا چه حد نجومی بشه . این کامنت تو خاطرت باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
متفکر بدو برو یه واحد بخر عقب نمونی!
تهران و حومه و حاشیه هاش کلا تو باقالی هاست. همه فکر تو رو بکنند تا سال دیگه این موقع از پردیس هم باید فرار کنید همانطور که شهر جدید هشتگرد که در دامنه کوه هست هم در این یکی دو روز از این قاعده مستثنی نبود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
املاکی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
اونجا چند تا ملک داری که رو دستت باد کرده کلک؟!
پردیس مفتش گرونه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
شما بنگاهی نیستی احیانا
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
قشنگ معلومه املاک داری اونجا

توی تمام کامنت ها در خصوص هوای تهران مینویسی :پردیس هوای رویایی داره و با تهرانپارس ده دقیقه راهه

بی انصاف امثال شما باعث گرانی های کاذب میشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
آقای بنگاهی, مظنه چقده پردیس؟
ناشناس
United States of America
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
شما چقدر زمین تو پردیس خریدی که زیر هر خبر تبلیغ می‌کنی:)))
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۹
پردیس که جهنمه .. . خر نشید ..... گول نخورید .....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
خدا رحم کرده که دیگر تهران جای زندگی کردن نیست و لحظه به لحظه به جمعیتش اضافه میشه اگه جای زندگی کردن بود چی می شد؟؟؟؟؟؟
سالهاست که این حرفها و شعارهای تکراری درباره تهران گفته می شود و بدون هیچ نتیجه ای عکس آن اتفاق می افتد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
البته, جای زندگی برای آدم های معمولی و استاندارد نیست. ما دیگه پوستمون کلفت شده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
مردم به خاطر کار مجبورند
بشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
من در سه مقطع به علت شغلی در تهران زندگی کردم ؛ اما الان خوشحال هستم که در شهرستان زندگی می کنم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
چون جنگل اسفالت شده
پر از ماشین و دود
پر از روستایی شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
ببین من که تو را نمی شناسم ولی تو که به روستایی توهین می کنی فکر کردی خودت چی هستی؟خجالت بکش مگه روستایی آدم نیست . فرارو چرا حرف این به ظاهر آدم را منتشر کردی؟ چرا حرفهای تبعیض آمیز را منتشر می کنید این آزادی بیان نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
ناشناس ۱۴:۲۹
روستایی عزیز
مهاجرت بیش از حد باعث شده خود روستایی هم که اومده شهر هم نتونه نفس بکشه
ربطی به ادم و غیر ادم نداره
حرف بیربط نزن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
اشتباه نکنید ، ایران دیگر جای زندگی نیست. تهران که جای خود دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
این درسته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
ای بابا پس کلید این بنده خدا تو این یدونه قفله هم نچرخید خدا رحم کنه
نا شناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
کلید این آقا دل و روده مردم را پاره کرد.....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
تقصیر دولت قبله.......!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
تنها راه جاره تمرکز زدایی هست ولاغیر،مجلس و همه دم و دستگاهشون رو بفرستن یه شهر دیگه،تو تهران چیکار دارن میخوان قانون گزاری کنن همه جا نیشه این کارا،دانشگاه ها و اساتید که خیلی هاشون غیر بومی هستن رو بفرستن تو یه شهر دیگه،به همت دانسگاه ازاد که کلی ام ساختمان نوساز همه جا هست،مثل دانشگاه علم و صنعت که یه بخشیش تو اراکه،دانگشاه شریف و امیر کبیر و..‌ این کارا رو بکنن
ناشناس
Finland
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
احمدی نژاد گفت وزارت نفت بره خوزستان فقط قیمت خونه ها دوبرابر شد و هیچ تغییری هم ایجاد نشد. وقتی زیرساخت آماده نیست حرف الکی زدن فقط باعث گرونی در شهرستانها و فشار بیشتر به مردم میشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
تا کی میخوایم بگیم زیر ساخت نیست ،نمیشه،بفرستیم برن ،زیرساختش اماده میشه،پس اینهمه کشور که پایتخت رو جابجا کردن چیکار کردن
بجای اباد کردن ۷،۸ تا کشور مجاور و غیر مجاور باید بفکر ایران ویران بود
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
شهر جدید هشتگرد مکان دنج خوبی است واز تهران یکساعت واز کرج نیم ساعت فاصله دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
آره برید اونجا رو هم آباد کنید. یک ایران ویران شده تا تهران آباد بشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
ممنون آقای مشاور، پیام بازرگانی وسط کامنت ها هم جدیدا مد شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
فروشنده ای؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
شهرهای اطراف تهران از نظر امکانات وضع مناسبی ندارند. معضل آب آشامیدنی که در کوره دهات ها هم وجود ندارد در شهرهای حاشیه تهران بیداد می کند. شاید هم تعمدی در کار است مثلا از جانب مافیای مسکن تهران تا اجازه رشد به شهرهای اطراف تهران ندهند و بازار مسکن تهران را داغ نگهدارند.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
واقعا تهران دیگه جای زندگی کردن نیست.

فقط خرمشهر و اهواز و چابهار و بشاگرد و سر پل ذهاب و ورزقان و..جای زندگی کردن هست.
ناشناس
Finland
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
گل گفتی.
آقای نویسنده اگه آلودگی بزرگترین چاش تهرانه ولی یکی لز چالشهای شهرستانهاست. همونطور که میدونی اهواز آلوده ترین شهر جهانه در کنار اون نشکل نا امنی و فاضلاب و ... هم داره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۹
به قول افغانی ها .... ایران جای زندگانی نمی باشد.... خیلی باحالند......
بشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
پس چرا همه مثل کنه چسبیدن به تهرون ؛ مسئول و غیر مسئول
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
چرا نگفتی اصفهان و شیراز و همدان و تبریز و یزد و کرمان و ...
شهر مناسب برای زندگی کم نیست که اکثر امکانات تهران را هم دارند.
طهرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
به نظرم دهاتیا برگردند دهشون بذارن ما تهرانیا زندگیمونو بکنیم
نادر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
تو که خودت و اجدادت همه دهاتی هستن
شانس آوردی که آغا محمد خان قاجار دهاتت رو پایتخت کرد ولی هنو هم شعورتت به اندازه دهاتیها نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
آقا جان دهاتی و شهری چیه؟ این حرفها چیه که میزنی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
نکشی مارو بچه تهرون
هیچکس
Germany
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
دوست عزیز این چیزا به شعور برمی گرده و نه به اینکه از کجا اومده باشی. البته بعید می دونم شما شعور فهم همین یک مساله رو هم داشته باشی. کسی که با اینهمه پیشرفت علم بشری هنوز تنها افتخارش اینه که شهریه و تهران به دنیا اومده، بیشتر از این نباید ازش انتظار فهمیدن رو داشت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
خوب درست مي گن، هر كسي بمونه شهر و ولايت خودش،، ماهم تهران دنيا اومديم، مگه ادعايي حرفي زديم،، جز اينكه اين شهر بيش از ساكنانش از همه شهرها و روستاها جمعيت بهش سرازير شده
بابادی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
ده درصد نفت خوزستان رو صرف خود خوزستان کنند من و هزاران خوزستانی همین الان میریم تهرانی مصرف کننده صرف
ناشناس
United Arab Emirates
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
تو خودت یه تازه به دوران رسیده هستی که با جا عوض کردن خودتو گم کردی، اگه تهرونی اصیل بودی اینجور حرف نمیزدی
ستاره
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
با طرز حرف زدنتون ثابت کردین تهرانی اصیلی هستید هه
Dr
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
تو که اینو میگی از همه زودتر از تهران برو..چون تهران شهر اخلاق و فرهنگ است که تو خیلی زیر سطح فقر از لحاظ فرهنگی هستی..برو حرفی نزن بگذار شهروتدان با شعور در شهر باشند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۹
ما از سال 1300 ساکن تهرانیم . آیا تهرانی محسوب میشویم ؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۹
پدرم بچه ده شمرون بود ..... شمیرانات سابق . خودم هم متولد همانجا هستم. آیا تهرانی به حساب می آیم ؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۹
هر کسی تهران به دنیا آمده که تهرانی نیست
مثل این می ماند که کسی فرزندش را در کانادا به دنیا بیاورد و سریع برگردد ایران .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۹
من به این شهروند عزیز حق میدهم راست میگه من خودم از دهات امدم تهران و برنمیگردم. ایکاش برای تلافی کردن هم که بود این شهروند عزیز میرفت دهات ما میماند و برنمیگشت و آنجا را به گند میک د شید تا دلش خنک شود آدرس میدهم بروید آنجا بمان تا دهات ما هم جای زندگی نباشد آدرس کرمان شهرستان قلعه گنج روستای رمشک فقط عزیز برادر رفتی آنجا یکم آب با خودت ببر ولی دستشوئی نداره و اگر بچه مدرسه ای هم داری تو آن روستا مدرسه نیست باید بچه ات را ببری شهرستان میناب یا روستای سرمازغ .
بشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
بچه ها دعوا نکنین ؛ همه ما دهاتی هستیم ، اصلن دهاتی بودن افتخاره
واقع بین
United Arab Emirates
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
اگر تهران جای زندگی نبود قیمت آپارتمانهای لاکچری(متری تا 90 میلیون تومان) در حد قیمت آپارتمان لس آنجلس ونیویورک وواشنگتن نبود
اگر تهران جای زندگی نبود حتی قشر ضعیف و مهاجر شهرستانی ،آپارتمان 60 متری اش را حداقل 600 میلیون تومان میفروحت با 300 میلیونش در شهرستان خودش آپارتمان 100متری میخریدوبا سپرده گذاری300 میلیون تومان دیگرش سالی 60 میلیون تومان معادل ماهانه 5 میلیون تومان سودش را میبرد یعنی معادل حقوق1 بازنشسته عالیرتبه باتحصیلات عالیه
حال قشر دهک 1 تا8 دیگه جای خوددارد قشر 1و2و3 هم با فروش فقط منازل یا آپارتمانشان براحتی در اروپا و امریکا صاحب همه چی میشوند
پس اصلا"نگوئید تهران جای زندگی نیست زیراشهری که قبل از انقلاب 2.5 – 2 میلیون نفر جمعیت داشت به جمعیت 12 میلیونی (با اطرافش ) تبدیل نمیشد مطمئن باشید جمعیت تهران تا مرز جمعیت شهر دهلی از هند( 25 میلیون نفر) جا دارد وآنروز هم فراخواهد رسید پس تهران برای تهرانیها بهتر از لس انجلس ونیویورک ویا شهرهای دیگه ایران است که بهیچ عنوان حاضربه ترکش نیستند حتی بازنشستگان وغیر شاغلین
شکیبا
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
دمت گرم چه نظر منطقی و کارشناسی شده ای
تهرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
عجب !!!!!
قشر ضعیف و مهاجر شهرستانی به شهرستان خودش برنمی گردد چون شغلش را از دست می دهد. و اشتغال در شهرستانها محدود است. 300 میلیون مازادش را هم تورم بعد از چندی مستهلک می کند.
" قشر 1و2و3 هم با فروش فقط منازل یا آپارتمانشان براحتی در اروپا و امریکا صاحب همه چی میشوند": این دیگر به جوک شبیه است. کی به اینها ویزا می ده؟ از طرفی قیمت مسکن در تهران در قیاس با قیمت دلار هنوز از ارزانترین پایتختهای دنیا است. بهترین آپارتمانهای تهران را با متری فقط 5000 دلار می توان خرید.
"مطمئن باشید جمعیت تهران تا مرز جمعیت شهر دهلی از هند( 25 میلیون نفر) جا دارد وآنروز هم فراخواهد رسید ": مطمئن باشید منابع و محدودیتها اجازه نمی دهند جمعیت تهران به آن حدود حتی نزدیک شود و آن روز فرا نخواهد رسید.
"پس تهران برای تهرانیها بهتر از لس انجلس ونیویورک ویا شهرهای دیگه ایران است که بهیچ عنوان حاضربه ترکش نیستند ": به هیچ عنوان حاضر به ترکش نیستند چون جای دیگری ندارند بروند. خارج ویزا می خواد و هزینه های گزاف. شهرستان کار نیست. برای بومی های تهران هم مهاجرت به شهرستان به معنی دوری از خانواده و فامیل و توام با مشقته.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
سلام


اکثرا دهاتی هستیم ، اشکالی هم نداره


تهران هنوز جای زندگیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
درباره خودت صحبت کن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۹
چاره اینه که به شهرهای اطراف تهران که آب و هوای خوب دارن امکانات داده بشه مثل طالقان روستاهای کردان وغیره تا فشردگی جمعیت تهران کم یشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
شخصا اگر پولدار بودم می رفتم یه جای خوش آب و هوا مثل لواسون یا فشم یه ویلا می خریدم و ماهی یک بار هم پامو تهران نمی ذاشتم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
من خودم تهرانيم و خانواده و اجدادم حداقل ٢٠٠ سال تو تهران هستن!
بنظرم اينكه بعضيا ميگن دهاتيا و شهرستانيا برن خيلى اشتباه ميگن
اون بيچاره ها تو شهر و ديار خودشىن كار نيست مجبورى اومدن اينجا!
كدوم آدم عاقلى جنگل و دريا شمال، كوير مركز، كوه هاى كردستان و ساحل زيبا جنوب رو ول مى كنه بياد تهران لاى هزاران ساختمون كج و كوله ؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
واردات از چين رو متوقف كنيد كارخونه بزنيد جووناى شهرستان برن شهر خودشون كار كنن چرخ مملكت بچرخه!
يه عده دارن ميخورن و ميدزدن و ملت رو بيخيال شدن
اونقدر بوجه هست كه هزار تا حداقل كارخونه بزنن
ناشناس
United States of America
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
جای تهران بنویسید ایران...دلیلش هم اینه که چون ما خودمون انتخاب کردیم اینجوری زندگی نکنیم!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
چرا انقدر سوسول هستیم ما، هنوز اوضاعمون از خیلی از شهرهای دیگه بهتره. بریم هر روز هزار بار شکر کنیم که تهران زلزله و سیل نمیاد اونوقت ببین چی میشد.
سید
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
کجای ایران جای زندگیه؟
خرمشهر ؟ابادان؟ اهواز؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
خوب اول خودت برو خوب بود ما رم خبردار کن
Nima
Canada
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
جمعیت مساله اصلی ایران است.
با امکانات فعلی کشور پاسخگوی مطالبات مردم نیست.
رشد جمعیت باید در ایران متوقف و شاید منفی شود.
جمعیت امروز ایران حاصل زاد و ولد دهه های قبل است.
برای اینکه محیط زیست ایران توان بازتولید پیدا کند باید آهنگ رشد جمعیت معکوس شود.

در اولین سرشماری ها حدود ۱۳۰۰ کل جمعیت ایران ۹ میلیون بوده الان بیش از ۸۰ میلیون امکانات کشور به نسبت متعادل رشد نکرده است.

الگوی مصرف تغییر کرده، سبک زندگی ها به سمت مصرف بیشتر حرکت می کند، سوخت های فسیلی بیشتر مصرف می شود، منابع کشاورزی و غذایی بیشتر مصرف می شود، منابع آبی کشور کاهش یافته.

یک راه اساسی کنترل و کاهش جمعیت است،
تکنولوژی و ماشین چند برابر نیروی انسانی اهمیت پیدا کرده ایرانیان باید زاد و ولد را بویژه در نقاط فقیرتر کاهش دهند.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
تهرون مثل مواد مخدر برای یه معتاد می مونه، ازش متنفری ولی گرفتارت کرده و نمیتونی ولش کنی.تهرون قدیم قشنگ بود اما حالا یه جهنم دره ای شده اون سرش ناپیدا! ازش بدت میاد ولی انگار طلسم شدی .نمیتونی از دستش در بری!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
به نظرمن هر کس باید خودش به فکر خودش باشد اگر کسی خانه ندارد شغلی ندارد که حتما بایدر تهران باشد بهتر استخودش به شهرودیار خود برگردد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
گویند روزی
یکی به دیگری گفت کجایی هستی
دیگری به یکی گفت تهرانی هستم
یکی خطاب به دیگری گفت نگفتم کجا زندگی میکنی بگو مال کدوم دهات هستی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
اگر روستایی نبود الان شما گدا گشنه های تهرانی از گرسنگی مرده بودید.. بابای من سالی 500 تن گندم تحویل سیلو میده شماها میخورید مصرف میکنید بی مصرف شدید.. درود بر روستاییان من دست تک تک روستاییان را میبوسم....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
جناب کارشناس محیط زیست ، فقط حرفای قشنگ می زنی که دل و روده ام رو بهم می زنی !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
چاره کار تمرگز زدایی است وبس
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
مردم، قول این حرفها را نخورید. می خوان زودباورها را از تهران بیرون کنند و خودشان کیف زندگی در تهران را ببرند. یکی از اقوام من شهرستان زندگی می کرد و هر چه زور می زد، زندگی اش خلاصه شده بود در فروشندگی کردن برای این و آن. اومد تهران در عرض ۵ سال شد یک سرمایه دار میلیاردر الان همه جا خانه و آپارتمان و ویلا داره و پول پارو می کنه. هر جای تهران هستید محکم بشینید و از جاتون حتی تکون هم نخورید. زندگی اتفاقا تو تهرانه!
ناشناس
Lithuania
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
همتون بیاین بیرجند اینجا خیلی هوا عالیه ولی در عوض بازار کار داغونه
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
همه منابع مملکت و حق شهرستانها رو سرازیر کردین تو تهران و الان موندین تو این جهنم خود ساخته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
کجا اباد مانده؟ شهرهای خوزستان مدام زیر سیل یا ریزگرد هوا، شهرهای بلوچستان، شهر ماهشهر!
amin
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
چرا سیستم ایالتی رو اجرا نمی کنند؟ اینجوری همه هزینه ها صرف تهران نمیشه و ملت مجبور نیستن واسه پیشرفت بکنن برن تهران! الان اگه نگاه کنید معمولا استان های هم جوار شیوه زندگی و فرهنگ مشابهی دارن و میشه هر چند استان هم جواری رو به صورت ایالت در نظر گرفت تا توسعه و پیشرفت همونجا باشه! میشه یکی بگه دلیل عدم اجرای این سیستم چیه؟
ناشناس
United Arab Emirates
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
سلام یه چیزی بگم شاید بی ربط باشه. اما اینترنت من دوباره قطع شده. برای شما چی؟
امیرحسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
بهترین جا برای زندگی شهر همدان هستش که نه آلودگی داره نه ترافیک با بهترین آب و هوا و روی گسل زلزله هم نیست خیلی عالیه
سام
United Arab Emirates
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
این کارشناس محیط زیست اذعان داشت: "تاکید بر بهبود کیفیت بنزین و مسائل این چنینی آدرس اشتباه دادن است!
آقای کارشناس من وقتی ماشینم را روشن می کنم سوختش بوی تخم مرغ گندیده می ده !
اونوقت شما می گین بنزین تاثیری نداره!
شما می گین حمل و نقل عمومی را باید توسعه بدیم !
ولی من می گم یکی از دلایل الودگی همین اتوبوسهای شهرداری تهران است و خودروهای بی کیفیت ایرانی!
شما چرا ادرس غلط می دین به مردم
راه حلش اینه
تعرفه خودرو رو بردان و خودروهای تولید داخل را هم کیلویی به اوراقی ها بفروشند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
تمام امکانات کشور جمع شده توی تهران ، بعد میگن برگرد به دهاتت باشه برمی گردم ولی به شرطی که امکانات و درآمدهای معادن و مزارع و بندرها و ... رو به شهرهای خودشون برگردونید.
نمیشه ما دهاتی ها حرفه ای یاد بگیریم و خدمات ایجاد کنیم یا درس بخونیم دکتر مهندس بشیم و توی آبادانی کشور سهم داشته باشیم،‌ بعد توی بی سواد بی فرهنگ صرفاً به خاطر محل تولدت تمام امکانات رو در اختیار داشته باشی!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
مسئولین که غمی ندارندتوشیان ولواسان ولویزان زندگی می کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
مشکل تهران معلول یک مشکل اساسی سیاسی تو کشور ماست که اکثرا مغفول مانده و تا این مسئله حل نشود مشکلات از این هم پیچیده تر خواهد شد وآن اینکه یک کشور هشتاد نود میلیون نفری رو به این صورت متمرکز نباید اداره کرد همانطور که در قریب اتفاق کشورهای پیشرفته فدارالیسم و تقسیم منصفانه منابع در تمام کشور راه کار اصلی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
مشکل تهران معلول یک مشکل اساسی سیاسی تو کشور ماست که اکثرا مغفول مانده و تا این مسئله حل نشود مشکلات از این هم پیچیده تر خواهد شد وآن اینکه یک کشور هشتاد نود میلیون نفری رو به این صورت متمرکز نباید اداره کرد همانطور که در قریب اتفاق کشورهای پیشرفته فدارالیسم و تقسیم منصفانه منابع در تمام کشور راه کار اصلی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
مشکل تهران معلول یک مشکل اساسی سیاسی تو کشور ماست که اکثرا مغفول مانده و تا این مسئله حل نشود مشکلات از این هم پیچیده تر خواهد شد وآن اینکه یک کشور هشتاد نود میلیون نفری رو به این صورت متمرکز نباید اداره کرد همانطور که در قریب اتفاق کشورهای پیشرفته فدارالیسم و تقسیم منصفانه منابع در تمام کشور راه کار اصلی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
مشکل تهران معلول یک مشکل اساسی سیاسی تو کشور ماست که اکثرا مغفول مانده و تا این مسئله حل نشود مشکلات از این هم پیچیده تر خواهد شد وآن اینکه یک کشور هشتاد نود میلیون نفری رو به این صورت متمرکز نباید اداره کرد همانطور که در قریب اتفاق کشورهای پیشرفته فدارالیسم و تقسیم منصفانه منابع در تمام کشور راه کار اصلی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
فعلا که بیدود رو جمع کردن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
مهم نیست مهم پول مفت هست که در تهران توزیع می شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
به نظرمن از سالها قبل باید یک بسته حمایتی پروپیمان به ساکنین روستا میدادند یارانه نقدی هم فقط به ساکنین روستا می دادند مسلما اینقدر مهاجرت نبود هر چقدر زندگی کسی در روستا بد باشد به بدی زندگی در حاشیه شهرها نیست باید فکر می کردند وقتی قوت وغذای مردم به دست توانمند کشاورز ودامدار است از همه نظر هوایشان را می داشتند تا چنانچه در بعضی مناطق خشکسالی شده بدانند هستند کسانی که تا اخرین نقطه محروم را می بینند وبسته وپولی به انها می دهند تا گذران زندگی کنند واز طرفی به هیچ وجه در باغها وزمینهای دولتی نباید ساخت وساز می شد اگرمی خواستند بسازند باید خانهای کهنه را تجمیع می کردند ومی ساختند تا شهر اینقدر بزرگ نشود حالا هم که هیچ کاری نمی شود کرد مگر اینکه خود مردم به فکر سلامتی خود بیفتند وکسانی که خانه ندارند وشغل درستی هم ندارند به شهرهایشان برگردندکه انهم اجباری نمی شود مگر خود مردم به این نتیجه برسند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
همه چیز درسته ولی امکانات خوب و وام با درصد کم برای کارگشایی باشه حتی تهرانیها هم به شهرستان میرند.ولی فقط حرف هست عمل صفر صفر صفر صفر هست.ثابت شده است.