ترنج موبایل
کد خبر: ۴۲۲۳۷۳

واکنش‌ها به ردصلاحیت زیباکلام به خاطر "سوء شهرت"

سعید زیباکلام؛ اصولگرایی که ردصلاحیت شد

سعید زیباکلام؛ اصولگرایی که ردصلاحیت شد

فعالان سیاسی اصولگرا در شرایطی از ردصلاحیت سعید زیباکلام انتقاد می‌کنند که این روز‌ها تعدادی از نامزد‌های اصلاح طلب نیز ردصلاحیت شده اند، با این حال آن‌ها هیچ اظهار نظری در این باره نکرده اند و حتی از این ردصلاحیت‌های دفاع کرده اند. این مسئله نشان دهنده رویکرد دوگانه به مسئله ردصلاحیت در این طیف است.

تبلیغات
تبلیغات

سعید زیباکلام اصولگرایی که ردصلاحیت شد سعید زیباکلام برادر صادق زیباکلام است

فرارو- سعید زیباکلام - عضو هیئت‌علمی گروه فلسفهٔ دانشگاه تهران - که برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نام‌نویسی کرده بود، از سوی هیئت اجرایی رد صلاحیت شد. براساس گزارش‌ها این استاد دانشگاه با استناد به بند ۶ ماده ۲۸ قانون انتخابات رد صلاحیت شده است.

به گزارش فرارو، بند ۶ ماده ۲۸ قانون انتخابات می‌گوید نامزد‌های انتخابات در هنگام ثبت نام باید هشت شرط را داشته باشند که یکی از آن‌ها " نداشتن سوء شهرت در حوزۀ انتخابیه" است. ظاهرا هیات‌های اجرایی تشخیص داده اند که سعید زیباکلام در حوزه انتخابیه خود یعنی تهران، سوء شهرت دارد.

مشخص نیست دقیقا کدام عملکرد و اظهار نظر سعید زیباکلام مصداق "سوء شهرت" شناخته شده است.

رد صلاحیت سعید زیباکلام با انتقاد شدید اصولگرایان "عدالتخواه" همراه بوده است. این طیف می‌گویند سعید زیباکلام نه تنها "سوء شهرت" ندارد بلکه بسیار هم "خوشنام" است. آنها دلیل رد صلاحیت زیباکلام را فعالیت های "عدالتخواهانه" او دانسته اند.

علی صابری تولایی، استاد حقوق دانشگاه امام صادق (ع) در این باره نوشت: "‏استاد فلسفه که برای کفالت یک کامیون‌دار معترض از تهران تا بهارستان گز می‌کند و با چرتکه و علم حساب میانه خوبی ندارد قطعاً آدم خطرناک و مخل آرامشی است و نباید پایش به مجلس شورا برسد."

وحید اشتری - روزنامه‌نگار و فعال عدالت‌خواه - نوشت: ‏ «دکتر سعید زیباکلام به‌عنوان یکی از خوش‌نام‌ترین و باسوادترین و معقول‌ترین اساتید عدالت‌خواه دانشگاه تهران بابت داشتن «سوء شهرت» در هیئت اجرایی رد صلاحیت شده است. حتی نوشتن در موردش هم خجالت‌آور است.»

در همین رابطه سلمان کدیور - دبیر اسبق جنبش عدالت‌خواه - هم نوشته است: "دکتر سعید زیباکلام را سال‌هاست می‌شناسم. استاد فلسفه دانشگاه تهران، که در حوزه خودش جزو نوادر جامعه دانشگاهی است، کسی که وقتی سخن از مردم و درد و استضعاف آن‌ها می‌زند، می‌شود آتش‌فشانی که پشت دکمه‌های پیراهنش، می‌تپد را احساس کرد. کسی که وقتی نامزد شد، دل‌خوش شدم که می‌توانم شرافتم را برایش گرو بگذارم و بگویم او همان است که ایران امروز ما به آن نیازمند است. باسواد، عالم، دردشناس، آگاه و البته غیرقابل معامله. حالا بفرمائید به چه دلیلی؟ داشتن سو شهرت. باورتان می‌شود؟ شرم بر شما و این ملاک صلاحیت‌هایتان.»
یاشار سلطانی روزنامه نگار و از فعالان مبارزه با فساد نیز به دفاع از سعید زیباکلام پرداخته و درتوئیتی نوشته است: «از هیات اجرایی که صلاحیت مسئولان فساد ١٤هزار میلیاردی را تایید می‌کنند انتظار هم میرفت که عدالتخواهی نظیر سعید زیباکلام را تایید نکند. مشی فسادستیزی گمشده امروز جامعه ماست.»

وحید یامین پور مجری تلویزیون و از فعالان رسانه‌ای اصولگرا که خود نیز نامزد انتخابات شده، هم خواستار تائید صلاحیت سعید زیباکلام شده است. او نوشته است: «از عدم تایید صلاحیت دکتر سعید زیباکلام توسط هیات‌های اجرایی هم متعجب و هم ناراحت شدم هرچند که در سلایق سیاسی ما تفاوت‌هایی وجود دارد. ایشان استاد بنده بوده و حقاً در فلسفه علم و فلسفه سیاسی از اساتید برجسته ایران هستند. امیدوارم در مرحله بررسی‌های شورای نگهبان نتیجه تغییر کند.»
غلامحسین الهام، وزیر دادگستری در دولت محمود احمدی نژاد، در واکنش به یخ زدن دو برادر نوجوانِ کول‌بر و رد صلاحیت شدن سعید زیباکلام، در توئیتی با هشتگ های کوله بری، عدالت طلبی و سوء شهرت نوشت: "1.دو برادر نوجوان که کولبری می کردند، از سرمای کوهستان یخ زدند! 2. سعید زیباکلام که سالهاست شهرت به ‎عدالت طلبی دارد و دانشجویان عدالت‌خواه گردش جمع شده‌اند، بدلیل ‎سوء شهرت توسط هیأت اجرایی رد صلاحیت شد! به نظر شما این دو واقعه به هم هیچ ربطی ندارند؟ کاش هردو خبر دروغ می‌بود."

رویکرد دوگانه در قبال رد صلاحیت‌ها

این طیف از فعالان سیاسی اصولگرا در شرایطی از ردصلاحیت سعید زیباکلام انتقاد می‌کنند که این روز‌ها تعدادی از نامزد‌های اصلاح طلب نیز ردصلاحیت شده اند، با این حال آن‌ها هیچ اظهار نظری در این باره نکرده اند و حتی از این ردصلاحیت‌های دفاع کرده اند. این مسئله نشان دهنده رویکرد دوگانه به مسئله ردصلاحیت در این طیف است.
از جمله چهره‌های اصلاح طلبی که رد صلاحیت شده اند می‌توان به علی شکوری راد، آذر منصوری، جواد امام، هادی غفاری، احمد حکیمی پور، عماد بهاور، بهرام پارسایی و... اشاره کرد.

منتقدان ردصلاحیت سعید زیباکلام می‌گویند، هیات‌های اجرایی دولت روحانی به خاطر این که زیباکلام چهره‌ای عدالت خواه است او را رد صلاحیت کرده اند.

سعید زیباکلام اصولگرایی که ردصلاحیت شد سعید زیباکلام از حامیان محمود احمدی نژاد بوده است

سعید زیباکلام کیست؟

سعید زیباکلام مفرد متولد سال ۱۳۳۲ در تهران، عضو هیئت علمی گروه فلسفهٔ دانشگاه تهران و محقق فلسفه‌های پست‌مدرن و فلسفه سیاسی است. برخی از کتاب‌های او به عنوان منابع درسی در رشته‌های فلسفه و جامعه‌شناسی تدریس می‌شود و کتاب معرفت‌شناسی اجتماعی وی در سال ۱۳۸۵ به عنوان کتاب سال ایران، برگزیده شد.

او برادر صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران است. سعید و صادق اختلاف دیدگاه‌های بنیادینی با یکدیگر دارند و حتی ظاهرا در سال‌های اخیر روابط آن‌ها نیز به خاطر همین اختلاف نظر‌ها به حداقل رسیده است.

سعید زیباکلام، مهندسی برق و الکترونیک را در سال ۱۳۵۶ در انگلستان به‌پایان رساند و در همان سال دورهٔ کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی انقلاب را در دانشگاه برادفورد شروع کرد و در ۱۳۵۷ به ایران بازگشت. او از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۹ به تحصیل دورهٔ دکترا فلسفه در دانشگاه لیدز مشغول بود و در سال ۱۳۶۹ با مدرک دکترای فلسفه علم دانشگاه لیدز انگلستان به ایران بازگشت.

سعید زیباکلام مدتی رئیس صدا و سیمای کردستان بوده‌است و به حکم صادق قطب زاده سفیر ایران در فیلیپین شد. او تا سال ۱۳۶۵ از مسئولین ارشد وزارت امور خارجه ایران بود که بر اثر اختلاف شدید با علی اکبر ولایتی از آنجا خارج شده‌است.

در حال حاضر دانشیار گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران است. او سابقهٔ عضویت در هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه امام صادق را دارد. او همچنین عضو سابق هیئت علمی انجمن حکمت و فلسفه و مدرس سابق فلسفه علم در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی شریف بوده است.

سعید زیباکلام برخلاف برادرش صادق از منتقدان جدی آیت الله هاشمی رفسنجانی است. او در انتخابات سال ۸۴ و ۸۸ تمام قد از محمود احمدی نژاد حمایت کرد.

او معتقد بود انتخابات سوم تیر سال ۸۴ "مصافی به قدمت تاریخ" بوده است. در سال ۸۸ نیز از معترضان به نتایج انتخابات به تندی انتقاد کرد. زیباکلام چند باری در تلویزیون حاضر شده و از اشرافیگری مسئولان به تندی انتقاد کرده است.

او هیچ وقت از احمدی نژاد و عملکردش انتقاد نکرد و حتی می‌توان گفت در سال‌های اخیر همگام با احمدی نژاد و یارانش به انتقاد از قوه قضائیه پرداخت. از جمله اقدامات جنجالی او حمایت از یاشار سلطانی پس از افشای ماجرای املاک نجومی و حمایت از معترضان نیشکر هفت تپه بوده است.

او از منتقدان دولت حسن روحانی است. سعید زیباکلام برخلاف برادرش صادق که گفته در انتخابات مجلس شرکت نمی‌کند، نامزد انتخابات شد.
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۵۵ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات