یمن؛ مذاکره در شمال و درگیری در جنوب
رئيس جهمور يمن با دو تن از فرماندهان عملياتي شبه نظاميان حوثي ديدار كرد. اين اولين ديدار پس از توقف درگيريها ميان دو طرف در صعده است.
به گزارش پايگاه اينترنتي الجزيره، يك منبع شبه نظاميان حوثي از ديدار ابومالك و ابوطه از فرماندهان عملياتي حوثيها با علي عبدالله صالح، رئيس جمهور يمن خبر داد.
در اين ديدار ناصر قرشه كه نقشي اساسي را در ميانجيگري ميان حوثيها و دولت ايفا كرد، نيز حضور داشت.
بر اساس اين گزارش صالح از حوثيها خواسته تا براي حضور در عرصهي سياسي يمن يك حزب سياسي تشكيل دهند.
از سوي ديگر كميسارياي عالي امور پناهندگان سازمان ملل اعلام كرد: به دليل كمبود خدمات اساسي در شمال يمن نبايد حدود 250 هزار تن را كه در پي درگيريهاي اين منطقه از منازل خود گريختهاند، به زودي به اين مناطق بازگرداند.
مدير دفتر خاورميانه و شمال آفريقاي كميسارياي عالي امور پناهندگان سازمان ملل تاكيد كرد: بازگشت آنها بايد داوطلبانه، سازماندهي شده ، امن و پايدار باشد.
از سوي ديگر در پي استقرار واحدهايي از ارتش يمن مجهز به سلاح هاي سنگين در شهر صنعا، فضاي سنگيني بر اين شهر حاكم شده است.
همچنين درگيريهايي ميان ارتش و نيروهاي جنبشهاي جداييطلب جنوبي در استان ابين رخ داد.
از سوي ديگر تحولات موضوع استانهاي جنوبي يمن محور مذاكرات رئيس جمهور يمن با جفري فلتمن، معاون وزير خارجه آمريكا در امور خاورميانه بود.
فلتمن همچنين پيام باراك اوباما، رئيس جمهور آمريكا را تسليم رئيس جمهور يمن كرد. خبرگزاري يمن اعلام كرد: اوباما در پيام خود بر حمايت قدرتمند واشنگتن از وحدت يمن تاكيد كرده و آن را عنصري مهم براي امنيت و ثبات منطقه برشمرده است.
اوباما همچنين بر حمايت واشنگتن از يمن در زمينهي توسعه و تقويت توان امنيتي و تلاشهاي اين كشور در مبارزه با تروريسم تاكيد نموده است.
اين در حالي است كه رئيس جمهور يمن به جنبشهاي جنوبي درباره پيامدهاي اقدامات جداييطلبان هشدار داده و از آنها خواسته بود، از گذشته درس بگيرند.
وي گفته بود، اينگونه اقدامات هزينهاي سنگين براي يمن و ملت آن به دنبال دارد.