وزارت بهداشت میگوید فردا اولین آزمایش کرونا از دانشجویان ووهان گرفته میشود
در قرنطینه مسافران ووهان چه خبر است؟

«دیروز اینترنت محل قرنطینه وصل شد. راستش تنها سرگرمی این روزهای بچهها همین چرخ دراینترنت هست. البته تمام اتاقها تلویزیون داره. چون اکثر بچهها دوهفته آخر در ووهان کامل قرنطینه بودند نیاز به بسیاری از لوازم مصرفی و وسایل شخصی داشتند که همه براشون تهیه شد.»
مسافران ووهان چهارشنبه به ایران بازگشتند/ پذیرایی یک پزشک از مسافران
دوره اقامت این کاروان در قرنطینه ۱۴ روز خواهد بود. براساس گزارشها پزشکان و همراهان گروه نیز در قرنطینه قرار گرفتند. دانشجویانی که به کشور بازگشته اند بیش از پنجاه نفراند.
در پرواز اختصاصی ماهان تعدادی از شهروندان دیگر کشور از جمله عراق و سوریه هم حضور داشتند که براساس گزارشها آنها از هواپیما پیاده نشدند. براساس اعلام وزارت بهداشت مسافران در حین معاینات در زمان پرواز، علایم ابتلا به ویروس را نداشتهاند.
مکان قرنطینه دانشجویان و شهروندان بازگشته از ووهان نامعلوم است. اعلام نشدن مکان قرنطینه برای جلوگیری از به هم خوردن امنیت روانی جامعه کاملا قابل درک است. با این حال در روزهای اخیر برخی رسانههای فارسی زبان خارج از کشور با استناد به این موضوع جنگ روانی به راه انداخته اند.
این رسانهها عدم اعلام مکان قرنطینه را در راستای امنیتی کردن فضا ارزیابی کرده اند! ایران اینترنشنال در این باره گزارشی منتشرکرده و به نقل از یک شاهد عینی مدعی شده که مسافران ووهان در هتلی در شهریار قرنطینه هستند. ادعا شده که فضای هتل مزبور امنیتی است و شیشههای آن دودی شده است.
همچنین گزارشهایی درباره اینکه یکی از مسافران ووهان مشکوک به آلودگی به ویروس کروناست منتشر شد.
تصویری از اتاق هتل محل قرنطینه مسافران ووهان
گزارش دقیقی در این باره وجود ندارد چرا که حضور خبرنگاران در این محل با ملاحظات بهداشتی هم خوانی ندارد. با این حال در روزهای اخیر علیرضا وهاب زاده خبرنگار حوزه بهداشت و درمان در صفحه توئیتر خود روایتهایی از وضعیت قرنطینه مسافران ووهان منتشر کرده است.
وهابزاده خود نیز از مسافران ووهان بوده است و به همراه تیم بهداشتی و درمانی عازم این کشور شده و با این کاروان به کشور بازگشته و در حال حاضر در قرنطینه قرار دارد.
او امروز در توئیتی با اشاره به گزارش شبکه ایران اینترنشنال نوشت: «گزارش خوبی بود. چون به این بچهها اوج رذالت شبکه سعودی رو اثبات کرد. یه چیزایی رو من نمیتونم تعریف کنم. چون باورش سخته. این بچهها آنچنان شستشوی مغزی شده بودند که باورشون نمیشد ایران بره دنبالشون. الان هم از پذیرایی متعجبن.»
ویدئویی از داخل هتل
او درباره دودی کردن شیشهها هتل نوشت: "دو ساعته اینجا رو گرفتن، چون هتل قبلی دقیقه نود کنسل کرد. چجوری میتونن شیشهها رو دودی کنن."
او همچنین با انتشار ویدئویی درباره یک مورد مشکوک به ابتلا به کرونا نوشت: "یکی از بچههایی که از ووهان اومده بود برای تستهای بیشتر فرستاده شد سه روز بیمارستان یافت آباد بستری بود و خدا رو شکر امروز اطمینان صد در صدی حاصل شد که هیچ مشکلی نداره، اما فعلا پیش ما چهارده روز قرنطینه خواهد بود."
بیمارستان شهدای یافت آباد، به عنوان بیمارستان معین کرونا انتخاب شده است و چند نفر مشکوک به ابتلا به کرونا در این بیمارستان تحت مراقبت ویژه قرار گرفته اند.
علیرضا وهاب زاده درباره وضعیت هتل محل قرنطینه نیز توئیتهای منتشر کرده است.
این خبرنگار صبح روز سوم نوشته است: «دیروز اینترنت محل قرنطینه وصل شد. راستش تنها سرگرمی این روزهای بچهها همین چرخ در اینترنت هست. البته تمام اتاقها تلویزیون داره. چون اکثر بچهها دوهفته آخر در ووهان کامل قرنطینه بودند نیاز به بسیاری از لوازم مصرفی و وسایل شخصی داشتند که همه براشون تهیه شد.»
او روز دوم نیز درباره محل قرنطینه با انتشر ویدئویی نوشت: "روز دوم قرنطینه روزانه چندین نوبت تمام راهروها و اتاقهای بچهها ضدعفونی میشه. راستش ویروس کرونا از پشت رسانه خیلی ترسناک تره وگرنه ما سالهاست به دلیل بیماریهای غیرواگیر مثل فشارخون و دیابت کشته میدیم، اما کسی حاضر به ترک فستفود و مواد قندی نیست."
ضدعفونی کردن راهرو هتل
در کنار این گزارشها روز گذشته وزیر بهداشت نیز از محل قرنطینه بازدید کرد. تصاویری از این بازدید منتشر شده است.
بازدید وزیر بهداشت

دانشجویان ووهان در حال انتقال به قرنطینه
وضعیت کرونا در ایران
با این حال افکار عمومی نگران پنهان کاریهای احتمالی در این باره است، اما وزیر بهداشت و دیگر مقامات این وزارتخانه بارها تاکید کرده اند هیچ مورد مثبتی مشاهده نشده و در هر شرایطی در این باره پنهانکاری صورت نخواهد گرفت.
در روزهای اخیر سیستم بهداشت و درمان کشور در حالت آماده باش قرار گرفته است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اینکه هنوز موردی از کروناویروس جدید در ایران گزارش نشده و البته باید در این زمینه در آمادهباش باشیم، گفت: «در این راستا پس از جلسه با معاونت درمان، دستورالعملی به کلیه دانشگاههای علومپزشکی ارسال شد تا پرستاران و بویژه پرستاران کنترل عفونتها در جریان آن باشند.»
او در خصوص مصرف ماسک برای جلوگیری از انتقال بیماری کروناویروس، گقت: "نباید وحشتزایی کنیم و تنها کسانی باید از ماسک n۹۵ استفاده کنند که در معرض قطرات تنفسی بیماری باشند که خوشبختانه تا کنون نیز موردی از ابتلا به کروناویروس نداشتیم."
همچنین برای اولین بار یک غیرچینی بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده است.
سفارت آمریکا در چین، روز شنبه ۱۹ بهمن، اعلام کرد که یک شهروند آمریکایی شصت ساله مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانی در ووهان، کانون اپیدمی کرونا در چین، درگذشت.