هدفمند کردن یارانهها و آستانه تحمل جامعه
یک عضو کمیسیون کشاورزی مصوبات کمیسیون تلفیق در حوزه هدفمند کردن یارانه ها را براساس نظرات نمایندگان مجلس خواند و اعلام کرد: تصویب 20 هزار میلیارد تومان درآمد دولت از محل اجرای هدفمند کردن یارانه ها از سوی کمیسیون تلفیق بر همین اساس و بر مبنای آستانه تحمل جامعه صورت گرفته است.
عیسی جعفری نماینده کبودرآهنگ که در جلسه امروز دوشنبه مجلس در موافقت با کلیات لایحه بودجه سخن میگفت ، اظهار داشت: آنچه کمیسیون تلفیق مصوب کرده است به خصوص در ارتباط با هدفمند کردن یارانهها براساس نظر مجلس بوده است. باید در این زمینه هوشیارانه و آگاهانه عمل شود تا از چالشهای پیش رو جلوگیری شود.
جعفری با بیان اینکه اختلاف نظر بین دولت و مجلس و کارشناسان در ارتباط با خود لایحه و قانون نیست، تصریح کرد: نظر این است که اگر عدد بالاتر از 20 هزار میلیارد تومان باشد، تحمل جامعه برای جذب و کشش آن چقدر است که همانطوری که ملاحظه کردید در زمان اعلام خوشه بندیها تحمل جامعه پایین دیده شد و بر این اساس کمیسیون تلفیق این عدد را کاهش داد.
وی با اشاره به استفاده از صندوق توسعه ملی در بودجه 89 گفت: در گذشته استفاده از این صندوق بدین شکل نبود و دستها باز بود؛ نگاه مجلس و دولت به این بحث نگاهی مشترک است که میتوان از آن به عنوان یک حسن یاد کرد.
این نماینده مجلس ادامه داد: اگر بناست 20 درصد درآمدهای نفتی به سمت صندوق توسعه ملی برود این به نحوی حمایت از بخش خصوصی است. آیا حمایت از بخش خصوصی که یک صراحت قانونی است محل اشکال است؟ خیر این حسن است.
وی درباره ارتباط شرکت ملی نفت و دولت یادآور شد: اینکه کمیسیون آمده عدد مشخصی را اعلام کرده که بخشی از درآمد به سمت شرکت ملی نفت و بخشی به دولت میرود که این بعد نظارتی به مجلس کمک خواهد کرد.
جعفری با اشاره به دغدغههای مجلس در ارتباط با بخش کشاورزی و واردات برخی کالاها تاکید کرد: در کمیسیون تلفیق و کشاورزی این موضوع به خوبی دیده شده است. اینها اتفاقاتی است که میتواند بخش کشاورزی را زنده کند که در بحث انتقال و حمایت از تولید موثر است.