bato-adv

کدام سهامداران در ریزش بورس سود کردند؟

کدام سهامداران در ریزش بورس سود کردند؟

شاخص بورس از سه‌شنبه هفته گذشته تا حالا ۸۰ هزار واحد سقوط کرده، اما با این حال چند نماد بورسی حتی در دوران ریزش بازدهی قابل توجهی داشته‌اند. قیمت سهام شرکت خوراک دام پارس با نماد غدام از سه‌شنبه تا حالا ۲۲.۷ درصد رشد کرده و از ۹ هزار و ۴۳۵ به ۱۱ هزار و ۵۷۶ تومان رسیده است

تاریخ انتشار: ۱۵:۲۲ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
فرارو- ریزش ۸۰ هزار واحدی شاخص بورس به سهامداران نشان داد، ادامه راه به همان راحتی سابق نیست. این ریزش هشت درصدی تنها در چهار روز کاری یعنی از سه‌شنبه هفته قبل تا حالا اتفاق افتاد. روز‌هایی که اغلب نماد‌ها با صف فروش و سبقت گرفتن سهامداران برای فروش سهامشان روبرو بودند. حتی در همان روز‌های ناامیدکننده، بعضی سهامداران کلی برد کردند. بررسی وضعیت نماد‌های بورس نشان می‌دهد با وجود ریزش ۸۰ هزار واحدی می‌توان نماد‌هایی را نام برد که از سه‌شنبه تا حالا هر روز صف خرید داشته‌اند و در این مدت بالای ۲۰ درصد به سهامدارانشان سود رسانده‌اند. از جمله این نماد‌ها می‌توان به غدام، میهن و دتولید اشاره کرد.

نماد‌هایی که در برابر ریزش بورس واکسینه شده‌اند

دیروز با وجود ریزش ۳۰ هزار واحدی شاخص بورس، همچنان سهام چند شرکت با حداکثر رشد قیمت یعنی مثبت پنج درصد نسبت به روز گذشته مواجه بودند و شاهد صف خرید سرمایه‌گذار‌های بورس برای سهام این نماد‌ها بودیم. طولانی‌ترین صف خرید مربوط به نماد ونیکی متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران است که ارزش آن به ۱۴۶ میلیارد تومان می‌رسد. کفپارس متعلق به شرکت فرآورده‌های نسوز پارس با صف خرید ۵۰ میلیارد تومانی در مقام دوم و رانفور متعلق به شرکت خدمات انفورماتیک با صف خرید ۴۷ میلیارد تومانی در مقام سوم قرار دارد. از دیگر نماد‌ها با افزایش قیمت پنج درصدی می‌توان به والبر، غسالم، ساوه، حتوکا و دامین اشاره کرد. این شرکت‌ها دیروز با وجود ریزش بازار همچنان به رشد خود ادامه می‌دادند.

صف خرید دیروز برای سهم‌های ارزنده، امروز هم تکرار شد. اینبار نماد دتولید متعلق به شرکت داروسازی تولید دارو رکورددار طولانی‌ترین صف خرید در ساعات معاملات است. ارزش صف خرید این نماد به ۱۶۴ میلیارد تومان می‌رسد. کگهر، نماد شرکت سنگ آهن گهرزمین با صف خرید ۹۴ میلیارد تومانی در مقام دوم قرار دارد و مقام سوم متعلق به نماد ونیکی، شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران است که ارزش صف خرید آن امروز به ۷۱ میلیارد تومان می‌رسد. از دیگر نماد‌هایی که امروز با افزایش قیمت پنج درصدی روبرو بودند، می‌توان به گشان، حکشتی، فارس، شصدف، کفپارس، وآذر، غپاک و ساوه اشاره کرد.

کدام نماد‌ها بیشترین بازدهی مثبت را در ریزش بورس داشتند؟

به گزارش فرارو، شاخص بورس از سه‌شنبه هفته گذشته تا حالا ۸۰ هزار واحد سقوط کرده و میانگین بازدهی سرمایه‌گذاری در چهار روز کاری اخیر، منفی هشت درصد بوده. با این حال چند نماد بورسی حتی در دوران ریزش بازدهی قابل توجهی داشته‌اند. رکورددار آن‌ها نماد غدام متعلق به شرکت خوراک دام پارس است. قیمت سهام این شرکت از سه‌شنبه تا حالا با وجود ریزش ۸۰ هزار واحدی ۲۲.۷ درصد رشد کرده و از ۹ هزار و ۴۳۵ به ۱۱ هزار و ۵۷۶ تومان رسیده است. نماد میهن متعلق به شرکت بیمه میهن در رتبه دوم قرار دارد. قیمت سهام این شرکت در رزو‌هایی که شاخص کل ۸۰ هزار واحد ریخت و اغلب نماد‌ها شاهد صف فروش بودند، از ۴۶۷ به ۵۶۷ تومان رسیده و ۲۱.۵ درصد رشد کرده است. دتولید متعلق به شرکت داروسازی تولید دارو هم با بازدهی ۲۱.۴ درصدی در مقام سوم قرار دارد. از جمله دیگر شرکت‌ها با بازدهی چشمگیر در روز‌های قرمزرنگ بورس می‌توان به خساپا با رشد ۲۱.۲ درصدی، کدما با رشد ۲۰.۹ درصدی و کفپارس با رشد ۲۰.۲ درصدی اشاره کرد.
بازخوانی ریزش ۸۰ هزار واحدی شاخص بورس در چهار روز کاری
بورس از سه‌شنبه هفته گذشته آن روی سکه را به سهامداران نشان داده است. بعد از دو ماه رشد چشمگیر شاخص کل، هفته گذشته بورس وارد کانال اصلاحی شده و در چهار روز کاری حدود ۸۰ هزار واحد ریزش داشته است.

همان روز اول یعنی سه‌شنبه شاخص ۲۶ هزار واحد عقب نشینی کرد تا به سهامداران ثابت کند ادامه راه به همان راحتی یک دو ماه اخیر نخواهد بود. به گزارش فرارو، در این روز سرمایه‌گذاران بازار دیروز رقمی حدود ۱۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سهام خرید و فروش کردند که اگر این رقم را کنار معاملات شش هزار میلیارد تومانی فرابورس بگذاریم، می‌بینیم سه‌شنبه بازار بورس میزبان حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان خرید و فروش سهام بود. در این روز برای اولین بار بعد بیش از یک ماه شاهد خروج پول از بورس بودیم. طوری که سهامداران حقیقی ۴۷۸ میلیارد تومان از بازار سرمایه خارج کردند. هرچند روز چهارشنبه شرایط بازار کمی مساعدتر شده بود، اما با آغاز هفته دوباره بورس شرمنده سرمایه‌گذارانش شد.

بزرگترین ریزش تاریخ بورس دیروز رقم خورد. زمانی که شاخص کل با کاهش ۳۰ هزار واحدی با کانال یک میلیونی خداحافظی کرد. در این روز اغلب نماد‌ها شاهد صف فروش بودند. طولانی‌ترین صف فروش دیروز به نماد وبملت متعلق به بانک ملت اختصاص دارد. طوری که سهامداران این بانک حدود ۶۹۰ میلیارد تومان سهام خود را به فروش گذاشتند و خریداری برای آن وجود نداشت. فولاد مبارکه اصفهان با صف فروش ۵۷۱ هزار میلیارد تومانی و پالایش نفت بندرعباس با صف فروش ۴۱۵ میلیارد تومانی در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

دیروز سهامداران حقیقی ۲۹۳ میلیارد تومان پول از بازار سرمایه خارج کردند. این رقم پایین‎تر از خروج پول در روز سه‌شنبه هفته گذشته است. شاید بتوان دلیلش را در صف‌های فروش طولانی و موفق نشدن سهامداران به فروش سهامشان پیدا کرد.

امروز هم وضعیت بورس چندان تعریفی نداشت. تا یک ساعت و نیم بعد از بازگشایی بازار، شاخص کل تا رقم ۹۶۴ هزار واحد عقب نشینی کرد. هرچند از آن زمان به بعد هیجان فروش کمتر شد و شاخص بورس توانست خود را به محدوده ۹۶۸ هزار واحد برگرداند. بازگشایی شستا روی قیمت منفی ۲.۵ درصدی، شاخص را یک پله به عقب برد، اما در ادامه با آغاز معاملات نماد‌های خساپا و خودرو متعلق به سایپا و ایران‌خودرو، شاخص کل دوباره به ۹۶۸ هزار واحد بازگشت تا نهایتا کاهش ۱۹ هزار واحدی در کارنامه امروز بورس ثبت شود.
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین