توضیحات شفق درباره اتفاقات بازی تراکتور و ابومسلم
مديرعامل باشگاه تراكتورسازي گفت: اعتراف ميكنم اقدام ما در بازي با ابومسلم در شرايط احساسي صورت گرفت و به اين دليل از هواداران تراكتورسازي و جامعه ورزش كشور عذرخواهي خواهيم كرد.
ناصر شفق پيرامون اتفاقاتي كه در بازي روز يكشنبه تيمهاي فوتبال تراكتورسازي و ابومسلم رخ داد و در نهايت منجر به بيرون آمدن بازيكنان تيم تراكتورسازي از زمين مسابقه شد، اظهار كرد: فكر ميكنم بايد ريشه اين قضيه را در نظر داشته باشيم و به آن بپردازيم. ما بايد به علتها توجه كنيم تا مشكلات از بين برود. باشگاه تراكتورسازي بارها از كميته داوران فدراسيون فوتبال خواسته است كه براي بازيهاي اين تيم چينش خوبي در داوري داشته باشد و در اين زمينه بيشتر دقت كند چرا كه تراكتورسازي تماشاگران بسيار زيادي دارد و به اين تيم هم بايد مانند تيمهاي پرهواداري چون پرسپوليس و استقلال نگاه كرد.
وي افزود: اما متاسفانه اين خواسته به حق ما كمتر از سوي كميته داوران مورد اجابت قرار گرفت و در مواقعي نه تنها چنين اقدامي صورت نگرفت بلكه نميدانم از سر دلسوزي يا انجام وظايف يا لجبازي است كه تصميماتي گرفته شد تا در نهايت باشگاه تراكتورسازي ضرر ديد. داوري كه در بازي ما با ابومسلم گذاشته شد، در شب قبل از مسابقه تغيير كرد و در نهايت داوري اين بازي را قضاوت كرد كه در بازي رفت تيم ما برابر سپاهان، تصميمهاي اشتباهي به ضرر ما گرفته بود كه منجر به محروميت سه جلسهاياش هم شده بود. وقتي شبانه داور را عوض ميكنند چه انتظاري بايد داشت؟! بازي ما برابر ابومسلم هم از مسابقههاي حساس ليگ است چرا كه هر دو تيم با توجه به جايگاهشان در جدول نياز جدي به امتيازهاي آن داشتند. كميته داوران بايد بداند كه حتي اگر داوري را صد جلسه هم محروم كند چيزي عايد تيم ما نميشود.
وي ادامه داد: آنها ميگويند اشتباه داوري در همه جاي دنيا وجود دارد اما اين حرفشان درست نيست چرا كه در چند صد مسابقه، شايد چندين اشتباه از سوي داوراني صورت بگيرد و يك تيم ضرر ببيند اما هيچ كجاي دنيا تيمي در سيو چند بازي از هفت،هشت مسابقه به دليل اشتباهات داوري ضرر نميبيند لذا اين قياس درست نيست. من يقين دارم كه سعيد بخشي زاده به عمد مرتكب برخي اشتباهها نشده است و حتي در بازي با سپاهان هم اشتباههايش عمدي نبود لذا اين كميته داوران است كه بايد براي بازيهاي بااهميت چينش داوري خوبي داشته باشد.
شفق در پاسخ به اين سوال كه آيا دستور بيرون آمدن بازيكنان تراكتورسازي از زمين را شما صادر كرديد يا فراز كمالوند، تصريح كرد: وقتي تيم دقايقي كنار زمين بود، فراز كمالوند با من تماس گرفت و گفت شرايط براي ادامه مسابقه مهيا نيست؛ بنده هم با بيرون آمدن بازيكنان از زمين موافقت كردم و سريعا نزد آنها رفتم و در نهايت بازيكنان را متقاعد كرديم تا به بازي ادامه دهند اما پس از آن تيم داوري اين تصميم ما را قبول نكرد و سوت پايان بازي را زده و ديگر نميتوان كار را ادامه داد.
وي افزود: در هر صورت جلسهاي تشكيل خواهد شد و ما هم دلايلمان را در كميته انضباطي فدراسيون مطرح ميكنيم و هر تصميمي كه اين كميته براي نتيجه بازي بگيرد، ميپذيريم.
مديرعامل باشگاه تراكتورسازي در پاسخ به اين سوال كه قبول داريد اگر ديدگاه شما درباره چينش داوري بازيها و يا اشتباههاي داوري درست باشد، باز هم دليلي براي بيرون كشيدن تيم از ميدان مسابقه نبود و شما در صورت اعتراض به چينش داوري ميتوانستيد از ابتدا بازي را آغاز نكنيد، به ايسنا گفت: با اين صحبت موافقم و در نهايت مجبور هستم اعتراف كنم اقدام ما در بازي با ابومسلم در يك شرايط احساسي انجام شد. از جامعه ورزش به خاطر چنين رفتاري عذرخواهي ميكنيم. همچنين از هواداران پرشور تراكتورسازي هم براي اين كار عذرخواهي ميكنيم و اميدواريم چنين كارهايي در تيم ما ادامه نداشته باشد.
وي در واكنش به اين سوال كه فكر نميكنيد تيم پرهواداري چون تراكتورسازي در اين فصل از پتانسيلاش بهتر استفاده نكرده و هر چند مسابقه يك بار اسير حاشيههاي بيموردي ميشود كه نهايت، باشگاه تراكتورسازي از اين حيث متضرر شده است، به ايسنا گفت: چنين نظري را قبول دارم و معتقدم ما ميتوانستيم بهتر، درستتر و منطقيتر از پتانسيل تيم استفاده كنيم، قطعا در آينده برنامههايي خواهيم داشت تا ديگر اسير چنين مشكلاتي نشويم.
شفق درباره قطعي شدن بازي تداركاتي تراكتورسازي با تيم گالاتاسراي تركيه تصريح كرد: ما هنوز پاسخ نهايي را به اين تيم تركيهاي نداديم و منتظر نظر سازمان ليگ و فدراسيون فوتبال هستيم. باشگاه گالاتاسراي حدود دو ماه پيش درخواست يك بازي تداركاتي با تيم تراكتورسازي را داشت و هدفش هم حضور پرشور انبوهي از تماشاگران تيم ما در استاديوم بود. آنها مبلغي را براي انجام اين بازي طلب كردند كه بنده زير بار آن نرفتم و سرانجام موافقت كردند تا پولي براي برگزاري اين مسابقه نگيرند. آنها گفتند كه با تمام بازيكنان اصليشان اين بازي را انجام ميدهند و زمان درخواستيشان براي برگزاري مسابقه دوم ارديبهشت ماه امسال است. در اين راستا ما هم از سازمان ليگ و فدراسيون درخواست كرديم تا در صورت عدم تداخل آن زمان با برگزاري مسابقههاي ليگ بتوانيم اين بازي را انجام دهيم كه هنوز جوابي از فدراسيون نگرفتيم و پاسخي هم به تيم گالاتاسراي نداديم.
وي در پاسخ به اين سوال كه مبلغ درخواستي باشگاه گالاتاسراي براي اين مسابقه چه ميزان بود و آيا گرفتن پيشنهادهايي از تيمهاي لاتزيو و هامبورگ براي بازي تداركاتي صحت دارد به ايسنا گفت: گالاتاسراي مبلغي در حدود 300 هزار دلار را از ما درخواست كرد و معتقد بود كه تراكتورسازي بيشتر از اين پول را از اين بازي به دست ميآورد. آنها تصور ميكردند درآمد ما از حق پخش، بليت فروشي و اسپانسر اين بازي بيش از رقم فوق است اما وقتي متوجه شدند كه بليتهايي با قيمت هزار تومان در ورزشگاه يادگار امام (ره) تبريز فروخته ميشود و از حق پخش هم مبلغي چنداني عايد ما نميشود، در عين تعجب مخالفت ما را پذيرفتند.
وي افزود: ما از باشگاه گالاتاسراي درخواست كتبي براي برگزاري بازي تداركاتي داشتيم اما درخواستها از دو تيم لاتزيو و هامبورگ شفاهي بوده و هنوز نامه مكتوبي از اين دو باشگاه دريافت نكرديم. علت آن كه موافقت با درخواست گالاتاسراي كمي طول كشيد، اين بود كه ميخواستيم با تامل بيشتر اين پيشنهاد را بررسي كنيم چرا كه فكر ميكنم حدود 40 سال است كه هيچ دو تيمي از ايران و تركيه چه در زمينه باشگاهي و ملي با يكديگر رقابت نكردند لذا اهميت اين بازي براي دفاع از اعتبار فوتبال ايران برايمان مهم بود.
شفق گفت: معتقدم فدراسيون فوتبال بايد در بحث بليتفروشي بازيها در فصل آينده تجديد نظر جدي داشته باشد، تا فوتبال ما به مرز خودكفايي نرسد مشكلاتش حل نخواهد شد. معتقدم قيمت بليت بازيها بايد حداقل چهار يا پنج هزار تومان باشد. در اروپا قيمت بليت يك بازي فوتبال چهار يا پنج برابر قيمت بليت سينماست و اتفاقا در كشور ما هم نهايت دستمزد ستارگان سينما 50 تا 80 ميليون تومان براي يك فيلم است و ميدانيد كه يك بازيكن ستاره شايد ده برابر اين رقم را از تيمي بگيرد لذا بايد نسبتي بين بليت مسابقههاي فوتبال و سينما در كشورمان ايجاد شود.
عضو هيات رييسه فدراسيون فوتبال درباره قطع همكاري كادر فني تيم ملي اميد با فدراسيون، گفت: در اين باره اطلاعي ندارم. صددرصد موضوع در جلسههاي هيات رييسه مطرح خواهد شد و پيرامون آن بحث و بررسيهايي انجام ميشود.