bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۳۷۱۵
علی بیگدلی کارشناس روابط بین‌الملل در گفتگو با فرارو

آژانس علیه ایران؛ هدف نهایی آمریکا چیست؟

علی بیگدلی گفت: آقای روحانی نسبت به هرگونه اقدام آژانس اولتیماتوم داده، اما به طور قطع گزینه‌های ایران زیاد نیست، در مقابل عمل آژانس، یا باید سطح غنی‌سازی و تعداد سانتریفیوژ‌ها افزایش پیدا کند و یا اینکه ایران از پیمان ان‌پی‌تی خارج شود، که در این صورت که هرکدام از این دو راه پیموده شود، تبعات سنگینی برای ایران دارد، چرا که با ارجاع پرونده هسته‌ای کشورمان به شورای امنیت و تصویب قطعنامه علیه کشورمان، ایران ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد خواهد رفت و به مانند زمان ریاست جمهوری احمدی‌تژاد تهدیدی برای صلح جهانی شناخته خواهد شد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۰۵ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
فرارو- منابع دیپلماتیک و خبری از وین گزارش دادند که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز (جمعه) قطعنامه تروئیکای اروپایی علیه ایران را تصویب کرد.

به گزارش فرارو، جمعه گذشته (۱۶ خردادماه)، آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی محرمانه به اعضای این نهاد که نسخه‌ای از آن به دست خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز رسیده است اعلام کرده: جمهوری اسلامی ایران در حال نقض تمامیِ مفاد توافق هسته‌ای برجام است. بلافاصله پس از مطرح شدنِ رسانه‌ای این موضوع، طیف گسترده‌ای از رسانه‌های خارجی مخصوصا رسانه‌های عبری (نظیر تایمز آو اسرائیل، اسرائیل هیوم و جروزالم پست)، جنگ رسانه‌ای گسترده‌ای را به راه انداختند و با مانور تبلیغاتی خود سعی کردند تصویری منفی و مخدوش از ایران ارائه کنند.

نکته مشترکِ فعالیت اغلب این رسانه‌ها در این موضوع، این مساله بود که هیچ کدام از آن‌ها به چراییِ عبور ایران از برخی مفاد توافق برجام اشاره‌ای نداشتند و صرفا تمرکز خود را بر محکوم کردن این کشور قرار داده بودند. در این راستا، آن‌ها با اشاره به آمار‌هایی نظیر افزایش قابل توجه ذخایر اورانیوم غنی شده ایران از ۱.۱ تن به بیش از ۱.۵ تن و یا افزایش غلظت فعالیت‌های غنی سازی از سوی ایران از ۳.۶۷ درصد به ۴.۵ درصد، سعی داشتند تصویری نگران کننده از ماهیتِ برنامه هسته‌ای ایران در برهه کنونی و لزوم مقابله با آن ارائه کنند. بدون تردید، این رفتار سیاسی از جانب مخالفان ایران، تبعاتی را به دنبال خواهد داشت که در ادامه به آن‌ها پرداخته می‌شود.
 
آژانس علیه ایران؛ هدف نهایی آمریکا چیست؟آمریکا به دنبال مذاکره با ایران است
علی بیگدلی کارشناس روابط بین‌الملل در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه آمریکا قصد دارد از راه‌های مختلف فشارش به ایران را به حداکثر برساند، اظهار داشت: آمریکا می‌خواست اول از طریق شورای امنیت محدودیت‌های تسلیحاتی و هسته‌ای که در برجام در سال ۲۰۲۵ از میان برداشته می‌شود، را به مدت نامحدودی تمدید کند، که این امر با مخالفت جدی روسیه و چین روبرو شد، بنابراین راه دوم یعنی از طریق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در پیش گرفت.

وی افزود: آمریکا با تحت فشار قرار دادن دبیر‌کل آژانس به دنبال آن بود، در پایان نشست فصلی آژانس قطعنامه‌ای علیه فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان صادر کند، تا بر اساس آن پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع دهد، از سویی به نظر می‌رسد آمریکا می‌خواهد با فشار حداکثری ایران را مجبور به مذاکره کند، اما در فضایی که وجود دارد، حداقل در کوتاه مدت این امر محال به نظر می‌رسد.
 

بیشتر بخوانید:


بیگدلی گفت: در این راه سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس نیز با آمریکا همراه شدند که این امر می‌تواند برای کشورمان با تبعاتی همراه باشد، این در حالیست که اگر همراهی این کشور‌ها با آمریکا ادامه پیدا کند، کاری از دست روسیه و چین نیز بر نخواهد آمد، چرا که با قطعنامه آژانس علیه ایران، ممکن است آن‌ها اجماعی علیه ایران درست کنند، در این رابطه مقامات دولت نسبت به عملکرد روسیه و چین خوشبین هستند، اما بنده نسبت به این امر دید خوبی ندارم، زیرا که این دو کشور در گذشته در شورای امنیت چهار بار علیه کشورمان رای دادند و قطعنامه علیه ایران صادر کردند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه شرایط در حال پیچیده شدن است، بیان داشت: گزینه‌های ایران زیاد نیست، یا باید سطح غنی‌سازی و تعداد سانتریفیوژ‌ها افزایش پیدا کند و یا اینکه ایران از پیمان ان‌پی‌تی خارج شود.