ترنج موبایل
کد خبر: ۴۴۵۴۴

بحران در قرقیزستان

دولت قرقیزستان سقوط می‌کند؟ + عکس

دولت قرقیزستان سقوط می‌کند؟ + عکس
تبلیغات
تبلیغات


فرارو- اوضاع در قیرقیزستان لحظه به لحظه متشنج‌تر می‌شود احتمال داده می‌شود که این شرایط به سقوط دولت این کشور بیانجامد. خشونت و کشتار در شهر بیشکک پایتخت این کشور ادامه دارد و اخباری مبنی بر کشته شدن 12 نفر و وزیر کشور قرقیزستان منتشر شده است.

به گزارش فرارو، روز چهارشنبه، 18 فروردین، دهها هزار تن از مخالفان قربان بیک باقی یف، رئیس جمهوری، در بیشکک، پایتخت، و برخی نقاط دیگر این کشور دست به تظاهرات زدند و در حالیکه دولت در چند شهر وضعیت فوق العاده برقرار کرده، پخش برنامه های رادیو و تلویزیون دولتی این کشور قطع شده و احتمال می رود که این مراکز به تصرف تظاهرکنندگان در آمده باشد.



در این شرایط شبکه خبری الجزیره لحظاتی پیش از کشته شدن وزیر کشور قرقیزستان در درگیری میان نیروهای پلیس با معترضین خبر داد. این در حالی است که از صبح امروز معترضین کاخ ریاست جمهوری قرقیزستان را محاصره کرده‌اند.

گفته می‌شود مخالفان دولت قرقیزستان در درگیری‌های امروز از سلاح‌های گرم و سرد استفاده کردند، شبكه "كي پلاس" صحنه‌هايي از درگيري پليس با تظاهرات كنندگان در مقابل كاخ رياست جمهوري و خيابان هاي بيشكك را پخش كرد كه صداي شليك گلوله نيز شنيده مي شد. براساس گزارش این شبکه تاکنون 12 نفر کشته شده‌اند.



همچنین آسوشیتدپرس در جدیدترین گزارش خود از بیشکک اوضاع در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری این کشور را وخیم گزارش کرد و از کشته شدن چهار نفر در درگیری پلیش با معترضین در حوالی کاخ ریاست جمهوری خبر داد.

به گزارش آسوشیتدپرس، پس از آنکه معترضین اقدام به حمله به سوی نیروهای پلیس قرقیزستان و خلع سلاح آنها کردند، نیروهای امنیتی مستقر در کاخ ریاست جمهوری این کشور که به آن کاخ سفید گفته می شود به سوی معترضین آتش گشودند که در نتیجه آن تا کنون دست کم چهار نفر کشته شده‌اند.



بر اساس این گزارش، پلیس ابتدا تلاش کرد تا با استفاده از ماشین های آب پاش، گلوله های پلاستیکی و پرتاب گاز آشک آور معترضین را متفرق کند، اما پس از آنکه معترضین به سوی نیروهای پلیس حمله کرده و سعی کردند تا با تجهیزات بدست آمده از نیروهای پلیس دروازه کاخ سفید را بشکنند نیروهای امنیتی اقدام به شلیک به سوی آنها کردند.

در همین راستا خبرگزاری‌ها از بازداشت گسترده مخالفین در شب گذشته خبر دادند، بی بی سی در این‌باره گزارش داد از شامگاه گذشته، ماموران امنیتی در اقدامی هماهنگ بسیاری از رهبران مخالف دولت را بازداشت کرده اند و در نتیجه، به نظر می‌رسد که راهپیمایی های روز چهارشنبه به طور خودجوش و بدون رهبری مشخص آغاز شده و با خشونت همراه بوده است.

نخست وزیر قرقیزستان تظاهرات کنندگان را به شورش و خیانت به کشور متهم کرده و گفته است که این افراد اجرا کنندگان توطئه های خارجی هستند اما در مورد موضوع های مورد اعتراض آنان سخنی نگفته است.

اوضاع قرقیزستان از حدود یک ماه پیش و با درخواست رهبران احزاب مخالف برای کناره گیری رئیس جمهوری نا آرام بوده اما شرایط این کشور در پی بروز خشونت در تظاهرات روز سه شنبه در شهر تلاس، واقع در شمال غرب قرقیزستان، بحرانی شد.

کورمان ‌بیک باقی یف" رئیس جمهور قرقیزستان حدود پنج سال پیش و در پی اعتراضات گسترده علیه رئیس جمهوری وقت قرقیزستان، که او هم از حمایت روسیه برخوردار بود، به قدرت رسید.

باقی ‌یف در آغاز زمامداری خود برنامه ای حاوی تحکیم دموکراسی، افزایش نظارت مردم، بهبود شرایط اقتصادی و ریشه کنی فساد را ارائه داد اما به گفته مخالفان، در سال های اخیر گام چندانی در اجرای این برنامه ها برنداشته است.



مخالفان رئیس جمهوری همچنین او را به نادیده گرفتن فساد گسترده در میان نهادها و افراد وابسته به خود متهم می کنند و از گسترش نارضایتی عمومی از عملکرد دولت سخن می گویند.

کورمان ‌بیک باقی یف در انتخابات ماه سپتامبر سال گذشته بار دیگر با کسب بیش از هفتاد درصد آرا به این سمت انتخاب شد، اما احزاب مخالف و همچنین ناظران بین المللی دولت را به تقلب در انتخابات متهم ساختند و نتیجه اعلام شده را بی اعتبار خواندند.

در این میان جنبش متحد مخالفان دولت قرقیزستان با صدور بیانیه ای گفته است که تا استعفای رئیس جمهوری به اعتراضات سیاسی و مدنی از جمله برگزاری تظاهرات ادامه خواهد داد و دولت نیز در مقابل، با بازداشت شماری از فعالان سیاسی، وعده داده است با هرگونه "اقدام تحریک آمیز" به شدت برخورد خواهد کرد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات