ترنج موبایل
کد خبر: ۴۵۱۴۸

موافقان و مخالفان تحریم ایران در واشنگتن

تبلیغات
تبلیغات


اجلاس امنیت اتمی که در واشنگتن در حال برگزاری است به محلی برای لابی آمریکا با سران کشورهای مختلف در موضوع اتمی ایران و اقناع این کشورها برای اعمال تحریم ها علیه ایران بدل شده است.

در همین راستا دیروز باراک اوباما با هو جین تائو رئیس جمهور چین در مورد مسائل اتمی ایران مذاکره کرد؛ مذاکراتی که باعث شد پس از آن سخنگوی وزارت امور خارجه چین عنوان کند: «هو به اوباما گفت چین و ایالات متحده روی هم رفته هدف یکسانی در موضوع هسته ای ایران دارند.» با این وجود سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین عنوان کرد: «چین امیدوار است همه طرف ها به تلاش های دیپلماتیک خود ادامه دهند و فعالانه درصدد راه های موثری برای حل وفصل موضوع هسته ای ایران از طریق گفت وگو و مذاکره باشند.»

از سویی خبرگزاری بی بی سی مدعی شد: «بعد از دیدار باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و هو جین تائو همتای چینی وی اعلام کرد: پکن حاضر است از مواضع آمریکا در قبال برنامه هسته ای ایران حمایت کند.

مقام های کاخ سفید همچنین اعلام کردند رهبران آمریکا و چین به دیپلمات های خود دستور دادند درباره تحریم های احتمالی ایران مذاکره کنند. با این وجود هنوز مشخص نیست چین از تحریم های شدید مورد نظر دولت اوباما علیه ایران حمایت کرده باشد.

سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین گفت: «کشورش از تمامی کشورهای عضو گروه 1+5 می خواهد تلاش های دیپلماتیکی را برای حل و فصل مساله هسته ای ایران از طریق گفت وگو در پیش بگیرند.»

این مقام چینی ابراز امیدواری کرد کشورهای عضو گروه 1+5 در رویکردهای خود وضعیت و دورنمای کلی را ملاک قرار دهند، انعطاف پذیر باشند و تلاش های دیپلماتیک را ادامه دهند. اما گفته های سخنگوی وزیر امور خارجه چین مبنی بر مخالفت کشورش با تحریم ها همچنین باعث شد تا موضع چین در مورد موضوع هسته ای ایران نامشخص بماند.

به گزارش سی ان ان، وی درست در روزی که رئیس جمهور کشورش با باراک اوباما دیدار داشت، عنوان کرد: «گفت وگو و نه تحریم بهترین راه برای حل معضل توافق با ایران است. چین همواره معتقد بوده است بهترین راه برای خروج از این وضعیت گفت وگو است نه فشارهای حاضر.»

البته با وجود اینکه رئیس جمهور چین پس از خروج از جلسه با اوباما عنوان کرد هدف این کشور با آمریکا یکی است اما مشاجرات این دو مقام بر سر ارزش «یوان» که دیروز در جلسه مشترک اوباما و هو جین تائو صورت گرفت و به رسانه ها راه یافت، می توان عنوان کرد احتمالاً جلسه این دو مقام چندان دوستانه نیز نبوده است. آمریکا عنوان کرده است چین، عامدانه ارزش یوان را پایین نگه می دارد تا هزینه تمام شده محصولاتش در بازارهای جهانی در حد پایینی باقی بماند. آمریکا بارها خواستار این شده بود که چین این پایین نگه داشتن ارزش کاذب یوان را خاتمه دهد که دیروز با واکنش صریح هو جین تائو پس از نشست با اوباما مواجه شد. وی در این باره گفت: «چین طرح و نظر خود را در این مورد دارد.»

اما این بار گویی نوبت روسیه بود تا برخلاف اظهارات صریح چندی پیش مقامات خود از تحریم های جدید علیه ایران استقبال نکند. رئیس جمهوری روسیه در آستانه دیدار با همتای آمریکایی خود در واشنگتن، اعمال تحریم های «فلج کننده» علیه ایران از جمله تحریم صنعت نفت ایران را رد کرد.

به گزارش رویترز دیمیتری مدودوف که برای شرکت در کنفرانس امنیت هسته ای به واشنگتن سفر کرده است، تاکید کرد: «غرب باید از رویکردهای شتابزده برای اعمال تحریم علیه ایران خودداری کند.»

رئیس جمهوری روسیه تحریم صنعت نفت ایران را رد کرد
از سوی دیگر وزیر امور خارجه مصر نیز گفت: «دیپلماسی بیش از اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران کارساز است.» به گزارش خبرگزاری فرانسه، احمد ابولغیط وزیر امور خارجه مصر که به عنوان نماینده مصر در نشست هسته ای ایالات متحده شرکت کرده است، دیروز اعلام کرد: «اگرچه اسرائیل کلاهک های هسته ای دارد اما سیاست هسته ای این رژیم نامعلوم است و از قبول یا رد وجود زرادخانه های هسته ای اش طفره می رود در حالی که ایران یکی از اعضای معاهده ان پی تی است اما کشورهای غربی تصور می کنند ایران تعهدات بین المللی را نقض می کند و این در حالی است که ایران بارها بر صلح آمیز بودن اهداف هسته ای اش تاکید می کند.»

وزیر امور خارجه مصر اظهار کرد: «جهان اگر از یک سو بر ایران فشار وارد می کند باید بر اسرائیل نیز برای داشتن منطقه ای عاری از هر گونه تسلیحات هسته ای فشار وارد کند.»

ترکیه نیز که به دلیل عضویت غیردائم در شورای امنیت سازمان ملل، همسایگی با ایران و نفوذ در عالم اسلام از اهمیت ویژه ای برخوردار است به شدت با تحریم ها علیه ایران مخالفت کرد. به گزارش سی ان ان رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه ضمن اعلام اینکه از طرح تحریم های باراک اوباما حمایت نمی کند، گفت: «ما از قرن هفدهم اتحاد استراتژیکی با ایران داشته ایم و می خواهیم گره مشکلات توسط دیپلماسی باز شود.»

نخست وزیر ترکیه در مصاحبه با کریستین امانپور و در شبکه سی ان ان همچنین ادامه داد: «من برای این اینجا هستم که راه حلی دیپلماتیک پیدا کنم، کشورهایی که عضو ان پی تی هستند باید با هم کار کنند و ترکیه می تواند به عنوان یک میانجی وارد عمل شود.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات