محاکمه ۳ نوجوان داعشی در تهران

پس از ورودم به داعش یک ماه بدون گوشی موبایل در داخل یک چادر نگهداری میشدم؛ چون آنها فکر میکردند من از ایران آمدهام و اطلاعاتی هستم و پس از اینکه مطمئن شدند قصدم کار اطلاعاتی نیست، جذبم کردند و از من خواستند به خاطر اینکه کمسنوسال هستم، به گروه عملیات انتحاری بپیوندم که بهشدت ترسیدم و ساعتها گریه کردم و وقتی هم به آنها گفتم نمیتوانم عملیات انتحاری انجام دهم، ضربوشتم و شکنجه شدم.
به گزارش شرق، دو نفر از این متهمان که اهل کشور عراق هستند، براساس رأی دادگاه باید به نیروهای امنیتی-اطلاعاتی کشور عراق تحویل داده شوند و نوجوانی که ایرانی است، علاوهبر حبس، حق خروج از شهر خود به مدت دو سال را ندارد.
براساس محتویات پرونده، حدود سه سال قبل یک گروه ۲۱نفره از اعضای داعش به سرکردگی فردی بهنام ابوخدیجه وارد خاک ایران شد.
در ابتدای جلسه محاکمه و پس از قرائت کیفرخواست ازسوی نماینده دادستان، متهم ردیف اول که یک عراقی ۱۴ساله است، در جایگاه قرار گرفت و گفت: من اتهام محاربه را قبول ندارم. من اصلا نمیدانستم قرار است به ایران بیاییم. ما در دیاله عراق پایگاهی داشتیم و پس از درگیری با گروه آسایش (اطلاعات کردستان عراق)، غذا و سلاحمان را از دست دادیم و بدون هدف از آنجا گریختیم و پنج روز فقط با روزی یک خرما زندگی میکردیم و بهدنبال یک روستا میگشتیم تا بتوانیم مقداری غذا بخوریم.
پس از این متهم، عماد، متهم ردیف دوم، به جایگاه رفت و با رد اتهام محاربه عنوان کرد: من محارب نیستم. من در راه خدا جهاد کردم. ما نمیدانستیم داخل خاک ایران آمدهایم، اما اگر میدانستم هم حتما قبول میکردم و عملیات انتحاری هم انجام میدادم.
متهم در پاسخ به این پرسش که کمربندهای انتحاری که از آنها کشف شده متعلق به چه کسی است، گفت: کمربندها مال من نبود، جلیقه انتحاری با کمربند فرق دارد. از جلیقه برای انفجار در میان مردم استفاده میکردیم، اما قرار ما در گروه داعش این است که اگر احساس کردیم قرار است دستگیر شویم، با انفجار این کمربندها خودمان را بکشیم تا تسلیم نشویم.
در ادامه جلسه دادگاه، عماد در بیان آخرین دفاع یکبار دیگر مدعی شد محارب نیست و در راه خدا جهاد کرده است و گفت: ما میتوانستیم عراق را بگیریم، اما سردار سلیمانی اجازه نداد. شما باید طرف ما را میگرفتید نه اینکه طرف کردهای کردستان را بگیرید. او که بهشدت از داعش دفاع میکرد، دوباره عنوان کرد قصد ورود به خاک ایران را نداشته و ابوخدیجه که فرمانده آنها بود، درباره اینکه قرار است در خاک ایران عملیات انتحاری انجام بدهند تا لحظه آخر به آنها چیزی نگفته بود و آنها در لحظه آخر متوجه شدند ماجرا از چه قرار است.
بعد از پایان جلسه دادگاه و کسب نظر مشاور دادگاه درباره وضعیت درکی این سه متهم، قضات وارد شور شدند و دو متهم عراقی را با توجه به نوجوانبودنشان در زمان ارتکاب جرم به پنج سال حبس بهدلیل اقدام برای عملیات انتحاری و یک سال حبس بهدلیل حمل سلاح و همچنین اخراج از خاک ایران و تحویل آنها به نیروهای اطلاعات عراق محکوم کردند.