ترنج موبایل
کد خبر: ۴۵۴۳۰

فرمانده ناتو: در افغانستان بیشتر می مانیم

تبلیغات
تبلیغات


سفر ژنرال استنلی مک کریستال فرمانده ناتو و ائتلاف در افغانستان به فرانسه در محاق پوشش خبری حوادثی همچون خاکسپاری رئیس جمهوری لهستان، شورش در تایلند و فلج شدن فرودگاه های اروپا قرار گرفت.

نکته مهمی که در سخنان این ژنرال آمریکایی که به دعوت رئیس ستاد ارتش فرانسه به این کشور رفته بود و در بنیاد « مطالعات عالی ملی پاریس» در مورد افغانستان سخنرانی می کرد به چشم می خورد ادعای او در مورد وجود نشانه هایی از آموزش نیروهای طالبان در ایران بود که برای آن هیچ گونه سندی نیز نداشت.

به گزارش فیگارو، او اگرچه اظهار داشت برای این ادعای خود سند یا شاهدی نمی تواند ارائه دهد اما باز هم مدعی قاچاق سلاح و مهمات از مرز ایران به افغانستان شد. ضمن آنکه اظهار داشت در این باره نیز نمی تواند سندی ارائه کند. اگرچه به گفته ناظران سیاسی این سخنان به معنای اعلام تصمیمات این ژنرال آمریکایی برای ماندن در افغانستان بود.

نیروهای آمریکایی اگرچه براساس برنامه های تنظیم شده باید تا سال 2011 به تدریج خاک افغانستان را ترک کنند اما مک کریستال در پاریس خلاف چنین وعده ای را داد و گفت: در صورت نیاز به نیرو می توان تعداد نظامیان را افزایش داد یا از پیمانکاران افغان استفاده کرد.

ژنرال مک کریستال همچنین گفت: «جنگ افغانستان تا رسیدن به ایستگاه پایانی و تا کسب پیروزی به زمان طولانی نیاز دارد.»
مک کریستال با اشاره به اینکه سال 2010 سالی پرکار، دشوار و در عین حال تعیین کننده برای افغانستان خواهد بود به روشنی به اشتباهات غرب در عدم شناخت پیچیدگی ها و چند وجه بودن شرایط جغرافیایی، اجتماعی و فرهنگی این کشور اشاره می کند.
به باور او، پس از سال ها حضور در افغانستان، هنوز غرب موفق به شناخت روحیه مردم نشده است.

سفر و سخنان این ژنرال بلندپایه آمریکایی که به گونه ای در راستای برنامه جلب بیشتر قلوب متحدان اروپایی برای حضور و مشارکت بیشتر در نبرد با طالبان مهم ارزیابی می شود، پس از رفتن اوباما به این کشور و اظهارات کاملاً غیرمنتظره کرزی در انتقاد شدید از رفتار غرب و سازمان ملل در ایجاد کج روی های انتخاباتی و دست آخر واکنش تند وزارت خارجه آمریکا نسبت به حرف های رئیس جمهور افغانستان، این پیام را در خود دارد که برنامه «نظامی- مردمی» آمریکا یعنی نبرد با طالبان در هوا و زمین از یک سو و تلاش برای جلب نظر مردم برای مخالفت با طالبان و قبول درست بودن حضور غربی ها در افغانستان از سوی دیگر، آنگونه که انتظار می رفت، پیش نرفته است.

مک کریستال می گوید در این جنگ هنوز پیروز نشده ایم، پیروزی زمانی کامل می شود که افغان ها خود آن را بخواهند. در واقع این مردم افغانستان هستند که باید تیر آخر را به پیشانی طالبان بنشانند چگونه می توان پیروز شد در حالی که هنوز نتوانسته ایم، مردم را قانع کنیم که برای رهایی از چنگ طالبان و خوشبختی آنها به افغانستان آمده ایم. نکته دیگر این است که اگرچه از سال 2011، براساس برنامه تنظیم شده، نیروهای آمریکایی باید به تدریج خاک افغانستان را ترک کنند اما به نظر می رسد ژنرال مک کریستال به گونه ای دیگر فکر می کند.

او می گوید: «باید کمی بیشتر بمانیم.» ژنرال آمریکایی بر این باور است که رفتن از افغانستان قبل از اینکه افغان ها، کینه طالبان را به دل نگیرند و دشمن واقعی خود نپندارند، آب در هاون کوبیدن است.
در کنار تفکر ژنرال آمریکایی، بسیاری از کارشناسان نظامی نیز عقیده دارند برپایی یک ارتش کارآمد ملی در افغانستان، دست کم به 10 سال زمان نیاز دارد.

سفر مک کریستال به فرانسه و سخنان او در هر قاب و قالبی که جای گیرد و تعبیر و تفسیر شود، یک نکته مشخص است که جنگ چند وجهی در افغانستان هنگامی به پایان می رسد که خواسته مردم در چارچوب اوضاع و شرایط جهانی و منطقه ای با احترام مورد توجه قرار گیرد.

تشویق فرانسه از سوی آمریکا برای اعزام نیروی بیشتر به افغانستان در حالی است که با سفارش آمریکا، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز به نحوی درگیر این مساله است چرا که افزایش شمار کشته شدگان آلمانی ادامه ماموریت نیروهای این کشور را با مشکل مواجه کرده است.

اما با این وجود او پس از این حادثه نیز بار دیگر بر ضرورت حضور سربازان کشورش در افغانستان تاکید کرده است. درگیری تازه ای که میان سربازان آلمانی و نیروهای طالبان در شمال افغانستان اتفاق افتاد، همه را غافلگیر کرد. این درگیری روز پنجشنبه یک روز پس از سفر کارل تئودور تسو گوتنبرگ وزیر دفاع آلمان به این منطقه رخ داد و به کشته شدن چهار سرباز این کشور انجامید. در این درگیری ها که ساعت ها طول کشید و بسیار شدید توصیف شده، پنج سرباز دیگر نیز زخمی شدند که حال چند تن از آنها وخیم گزارش شده است.

پس از حادثه روز پنجشنبه بار دیگر نیروهای اپوزیسیون به ویژه دو حزب چپ و سبزها، مخالفت خود را با ادامه حضور نیروهای نظامی آلمان در افغانستان اعلام کردند. زیگمار گابریل رهبر حزب سوسیال دموکرات نیز معتقد است شرایط در افغانستان به حالت «جنگی» درآمده و دولت لازم است موضوع ماموریت نیروهای نظامی کشور در شرایط جدید را در پارلمان به بحث و رای بگذارد.

آنگلا مرکل خبر کشته شدن سربازان آلمانی را در آمریکا دریافت کرد. او ضمن ابراز همدردی با بازماندگان کشته شدگان به انتقادهای مطرح شده نیز پاسخ داد. مرکل با تایید خطرناک بودن ماموریت نیروهای آلمانی در شمال افغانستان تاکید کرد: «ما باید به فعالیت خود ادامه بدهیم.»

صدراعظم آلمان قصد داشت سفر خود به ایالات متحده را نیمه کاره رها کند و عصر جمعه در برلین باشد که ظاهراً به دلیل غبار آتشفشانی که از ایسلند برخاسته پرواز هواپیماها بر فراز بخش بزرگی از اروپا را ناممکن کرده است.

مرکل پیش از ترک آمریکا در حضور دانشجویان دانشگاه استنفورد بخشی از سخنان خود را به موضوع افغانستان اختصاص داد. او گفت: «مایلم تاکید کنم که از ماموریت سربازان آلمانی در افغانستان حمایت می کنم تا این کشور به ثبات برسد و بتواند امنیت خودش را به تنهایی تامین کند.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات