سعیدمومنی کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو تشریح کرد
پیشبینی بورس در مهر ماه

سعیدمومنی کارشناس بازار سهام گفت: مسئولان و دست اندرکاران بازار سرمایه باید این ترس سراسری که طی یک ماه اخیر بر بورس حاکم شده را از ببرند، در صورتیکه چنین مسئلهای محقق شود، قدر مسلّم بازار میتواند یک رشد متعادلی را تجربه کند، در این رابطه شنیده میشود، مسئولان سازمان بورس از شرکتهای سرمایه گذاری، سبدگردانها و حقوقیهای بازار خواسته است که در یک هفته اخیر فروش سنگینی نداشته باشند و در صورتیکه این کار را انجام دهند، کد معاملاتی آنها مسدود میشود، به نطر میرسد سازمان بورس میخواهد کف بازار را در همین محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی ببندد و دیگر نباید انتظار کاهش بیشتر از این شاخص کل را به مانند چند وقت گذاشته داشت.
به گزارش فرارو، این درحالیست که صبح روز دوشنبه «۳۱ شهریورماه» بورس کار خود را با صفهای فروش سنگین آغاز کرد و شاخص کل نیز با کاهش بیش از ۵۷ هزار واحدی روبرو شد، اما در نیم ساعت پایانی معاملات حقوقیها ازصفهای فروش اقدام به خرید کردند، به طوریکه صفهای فروش برخی از نمادهای بورسی به خصوص در گروههای فلزی و پتروشیمی، جمع شد و حتی این نمادها مثبت نیز شدند، از سوی دیگر در نمادی مانند ایران خودرو، نیز حقوقیها بیش از ۳۰۰ میلیون سهم را خریدند.
وی افزود: حال که یک اصلاح قیمتی انجام شده، نیاز است که یک اصلاح زمانی پشت سر گذاشته شود، تا بازار خود را پیدا کند، بنابراین برای کوتاه مدت میتوان یک بازار نوسانی را در بورس پیش بینی کرد، این در حالیست که در این بین نمادهای بانکی، فلزی و پتروشیمی از موقعیت بهتری نسبت به سایر گروهها برخوردار خواهند بود و بر همین اساس نیز بیشتر مورد توجه بازار قرار خواهند گرفت.
افضلیان با تاکید بر اینکه هرچه اصلاح زمانی بیشتر باشد، حجم معاملات در بورس نیز افزایش پیدا خواهد کرد، اظهار داشت: این امر نیز باعث میشود، سهمها بیشتر دست به دست شوند که در نهایت برای بازار بسیار خوب است، زیرا که کف سازی خوبی صورت میگیرد و به تبع آن نیز رشد نیز رخ خواهد داد، به نظر میرسد تا پایان سال شاخص بتواند سقف قبلی خود یعنی دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی را پس بگیرد، اما رشد بیشتر از آن با توجه به وضعیتی که امروز حکمفرما است، قدری بعید به نظر میرسد.

سعیدمومنی کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه ۵ عامل در مهرماه میتواند بر روی روند بورس تاثیر بسزایی بگذارد، اظهار داشت: اولین عامل نرخ ارز است، با توجه به اینکه دلار الان در محدوده ۲۶، ۲۷ هزار تومان قرار دارد، اگر دلار در این محدوده بماند، میتواند برای بازار جذاب باشد، چرا که در حال حاضر سهمها با دلار ۱۸ هزار تومانی در حال معامله هستند.
وی افزود: افزایش قیمتهای جهانی نیز به عنوان عامل دوم میتواند گروههای کامودیتی و صادرات محور را نیز با رشد همراه سازد، در حال حاضر قیمت اوره، مس و... در حال افزایش است که این برای گروههای فلزی، معدنی و پتروشیمی بسیار مثبت است، همچنین اگر نفت در کانال بالای ۴۰ دلاری تثبیت شود، آن وقت پالایشیها نیز میتواند تحرکات خوبی را تجربه کنند.
مومنی عامل سوم را انتشار گزارشهای شش ماهه شرکتهای بورسی و فرابورسی دانست و گفت: با توجه به اینکه از هفته آینده گزارشها به مرور منتشر میشود، پیش بینیها بر این است که اکثر گزارشها مثبت باشد که این مسئله نیز میتواند در آینده بازار از اهمیت بسزایی برخوردار باشد، همچنین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آبان نیز به عنوان عامل چهارم برای تعیین روند حرکتی بورس بسیار مهم است.
این کارشناس بازار سهام اضافه کرد: اگر ترامپ مجددا انتخاب شود، آن زمان میتواند یک رشد دسته جمعی را برای نمادهای بازار سهام پیش بینی کرد، چرا که انتظارات تورمی ناشی از ادامه کار ترامپ بسیار زیاد خواهد شد. اما اگر بایدن به کاخ سفید راه پیدا کند، به دلیل اینکه روند کاهشی برای دلار میتوان متصور بود، بورس نیز این مسئله تاثیر خواهد پذیرفت و به استراحت خواهد پرداخت و برای مدتی رکود و سکون بر بورس تهران حکمفرما میشود.
بیشتر بخوانید:
جو روانی، مهمترین عامل تاثیرگذار این روزهای بورس
وی ادامه داد: اتفاقی که در سال ۹۳ رخ داد که طی آن بورس وارد یک رکود شد، میتواند در صورت انتخاب بایدن نیز رخ دهد، اما نکته مهم این است که برخی از گروههای بورسی میتوانند در مسیر رشد پیدا کنند، صنایعی نظیر بانکی، خودرویی و برخی گروههای بورسی که تولید داخلی دارند، از جمله مواد غذایی این امکان را دارند که رشد بیشتری را نسبت به متوسط بازار تجربه کنند.
مومنی عامل پنجم و از همه مهمتر را، جو روانی موجود در بورس قلمداد کرد و یادآور شد: مسئولان و دست اندرکاران بازار سرمایه باید این ترس سراسری که طی یک ماه اخیر بر بورس حاکم شده را از ببرند، در صورتیکه چنین مسئلهای محقق شود، قدر مسلّم بازار میتواند یک رشد متعادلی را تجربه کند، در این رابطه شنیده میشود، مسئولان سازمان بورس از شرکتهای سرمایه گذاری، سبدگردانها و حقوقیهای بازار خواسته است که در یک هفته اخیر فروش سنگینی نداشته باشند و در صورتیکه این کار را انجام دهند، کد معاملاتی آنها مسدود میشود، به نظر میرسد سازمان بورس میخواهد کف بازار را در همین محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی ببندد و دیگر نباید انتظار کاهش بیشتر از این شاخص کل را به مانند چند وقت گذاشته داشت.
مشاور سرمایه گذاری گروه مالی نهایت نگر با بیان اینکه سهام داران خُرد باید این روزها به این موضوع توجه کنند که به هیچ عنوان سراغ سهمهای زیانده نروند، افزود: به نوعی میتوان گفت از این به بعد مسیر شرکتها از هم جدا میشود و نمادهایی که دارای بنیاد قوی هستند و در دل خود از سودسازی مناسبی برخوردار بوده و به نوعی ارزنده قلمداد میشوند، در ادامه روند بازار، امکان رشد متعادل و معقول برای آنها فراهم است.
وی تصریح کرد:، اما نمادهای زیاندهی که در ۵ ماه نخست سال رشد چند برایری را تجربه کردند، هرچند در این یک ماهه اخیر اصلاح داشتند، اما باید سرمایه گذاران توجه کنند، که روند چنین سهمهایی از این به بعد نوسانی خواهند بود و چه بسا افرادی که در موقع نامناسب وارد این گونه از نمادها شوند، ممکن است در همان ابتدا وارد ضرر شوند که جبران آنها بسیار سخت خواهد بود، بنابراین معامله گران باید برای حضور خود در بازار استراتژی داشته باشند و بر اساس آن اقدام به داد و ستد کنند.