فرارو- برخی از سهامداران با توجه به رشد دو هفته اخیر شاخصهای بازار سهام اکنون اقدام به ذخیره سود میکنند. از طرفی شاخص کل در برخی اعداد که به سررسید نیز معروف هستند واکنش نشان میدهد. در چنین مواقعی نوسانگیرها و تکنیکالیستها نیز بهطور معمول اقدام به نوسانگیری در بورس میکنند. هر چند رقم شاخص بیانگر آیندهنگری در بورس نیست، اما بهدلیل اینکه بازارهای موازی دچار رکود شدند، نقدینگی بازار سرمایه را جذاب ارزیابی میکند و پیامد چنین رویدادی یقینا منجر به رونق در این بخش از اقتصاد کشور خواهد شد. این رونق نیز میتواند نقدینگی تازهتری را به فضای معاملاتی بازار سهام جذب کند.
به گزارش فرارو، از دیدگاه تکنیکالیستها و روانشناسی بازار محدوده فعلی شاخص کل (۵/ ۱میلیون واحد) در واقع رقمی است که میتواند بازار را دچار چالش کند. نماگرهای بازار سهام در حال انطباق خود با واقعیتهای اقتصادی هستند.
با در نظر گرفتن شاخص کل در محدوده ۲/ ۱ میلیون واحدی، فولاد ۱۱۰۰ تومان قیمتگذاری شده بود اکنون نیز با ورود شاخص به محدوده ۵/ ۱ میلیون واحد نرخ این محصول در نماگر اصلی بازار تقریبا از دیدگاه بنیادی حس برابری ایجاد میکند.
از این نقطه به بعد بازار سهام باید هوشمندانه عمل کند و به عبارتی کسب سود برای سرمایهگذار کمی سختتر از گذشته خواهد بود. چرا که نگاه سهامداران بلندمدتتر و انتظار بازاری با تشکیل روزانه صفهای خرید و فروش دیگر وجود نخواهد داشت؛ بنابراین محدوده فعلی شاخص تقریبا محدوده شناسایی سود سهامداران با دید کوتاهمدتی است که غالبا ریسکپذیر هم هستند.
اکنون حجم معاملات (۲۰ هزار میلیارد تومان روزانه) رقمی قابل قبول بوده و نشان از پویایی بازار دارد. به اعتقاد بنده سرمایهگذارانی که از محدوده ۲/ ۱ میلیون واحدی وارد بازار سهام شدند، ریسکهای بیرونی از قبیل روی کار آمدن تیم بایدن در ژانویه، مصوبات مجلس برای خروج از برجام و انتخابات ریاست جمهوری ایران طی ۶ ماه آتی را در محاسبات خود مورد ارزیابی قرار میدادند.
رشد ۲۲ درصدی شاخص کلهمایون دارابی کارشناس بازار سهام در
گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه این روزها بازار سهام از اوضاع مطلوبی را پشت سر میگذارد، اظهارداشت: شاخص کل بورس از کف کانال خود در حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد، امروز تا آستانه مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی بالا آمده و حدود ۲۲ درصد با رشد مواجه شد، در چنین شرایطی طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه عرضهها زیاد شد و برخی از سهام داران با توجه به کسب سود حدود ۲۰ درصدی اقدام به شناسایی کردند، همین موضوع باعث شد که شاخص کل نتواند به مانند روزهای ابتدایی هفته رشد خود را ادامه دهد.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به شرایطی که وجود دارد، به دلیل عدم جذابیت بازارهای موازی طی دو هفته اخیر نقدینگی خوبی به بورس روانه شده که این موضوع بسیار مهم است و میتواند به رشد بازار در ادامه نیز منجر شود، از سویی میتوان پیش بینی کرد که تا پایان سال بورس میتواند کماکان به رشد خود البته با شتاب کم و به آهستگی ادامه دهد، به بیان دیگر برآیند بورس تا پایان سال مثبت است، اما از صعود شارپ و شتایان خبری نیست.
دارابی با تاکید بر اینکه عرضههای اولیه این روزها در بازار بسیار کم است، اظهار داشت: در حال حاضر باید مسئولان بورس و فرابورس تمهیداتی را بیندیشند که عرضههای اولیه رونق گیرد، چرا که نقدینگی دوباره به بورس آمده و باید این منابع مدیریت شود، از سوی دیگر با توجه به اقداماتی که انجام شده، به مرور اعتمادی که از سرمایه گذاران سلب شده، در حال بازگشت که این موضوع میتواند بسیار نوبد بخش باشد، چرا که باعث خواهد شد، سرمایههای مردم در بورس ماندگار شود.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین با اشاره به افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر و تاثیر آن بر روی بورس، بیان داشت: آن چیزی که برای بازار سرمایه مهم از اهمیت بسزایی برخوردار بوده نرخ ارز نیمایی است، که الان این نرخ حدود ۲۵ هزار تومان است و برای یک سال آینده نیز پیش بینی میشود، این نرخ بالای ۲۰ هزار تومان بماند، حتی اگر آمریکا به برجام بازگردد، بنابراین الان نرخ ارز نمیتواند تهدیدی برای بورس به حساب آید.
وی با اشاره به اینکه شرکتهایی برای سرمایه گذاری مناسب هستند که رشد فروش، تولید و صادرات داشته باشند، اضافه کرد: صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فلزات، معدن، حمل و نقل و خدمات گروههایی هستند که برای سرمایه گذاری بلندمدت بسیار خوب هستند و میتوانند در طول زمان در سهام داری در آنها افراد به سودهای بسیار خوبی دست پیدا کنند، بدون اینکه ریسک چندانی را متحمل شوند.
بیشتر بخوانید:
نکته مهم بورس افزایش حجم معاملات استاحساس رضا پور کارشناس بازار سهام در
گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه روند مطلوب بورس از چند هفته قبل آغاز شده است، گفت: اتفاقی مهمی که در دو هفته اخیر در بورس رخ داده، حجم بالای معاملات از نظر ارزش ریالی است که حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده، این پول باعث میشود که سهمها دست به دست شود و با ورود سهام دار جدید به شرکتها قدرت مضاعف برای رشد بیشتر شکل بگیرد.
وی افزود: سهام داران دیگر با اتفاقاتی که افتاده، خودشان به این نتیجه رسیده اند که بعد از کسب سود ۱۵ تا ۲۰ درصدی، از سهم خارج شوند تا افرادی دیگر به عنوان سهام دار ورود کرده، این چرخه ورود پول به شرکتها باعث شده که دیگر شرکتها یکدست بالا نروند و به همین خاطر دیگر شاخص نیز با شتاب زیادی صعود نمیکند، این روند خوبی است که در حال حاضر شکل گرفته و باعث میشود، تا دوباره تحلیل وارد ادبیات بورسی شود، مسئلهای که از اهمیت بسزایی برخوردار است.
رضاپور اظهارداشت: یکی از مهمترین مسائلی که در مورد بورس میتوان گفت این است که دیگر با ریزش آنچانی در بورس روبرو نخواهیم بود، چراکه بازار اصلاح خود را در ماههای گذشته انجام داد، از آن ظرف نیز از صعود پرشتاب نیز خبری نخواهد بود، به نظر میرسد بورس بار دیگر به تعادل نسبی رسیده و این برای همه کسانیکه در بازار سهام حضور دارند، اتفاق بسیار خوبی است.
این فعال بازار سرمایه اضافه کرد: به بیان دیگر میتوان گفت، بورس در حال احیای وضعیت با ثبات خود است و دیگر از صفهای خرید و فروش آنچنانی نیز خبری نیست، بازار باید متعادل پیش رود تا سهام داران خُرد در در جه اول با زیان روبرو نشوند و در درجه بعد نیز با سود معقول و منطقی مواجه شوند، از سوی دیگر در چنین شرایطی باید تحولات بین المللی و سیاسی را به خوبی رصد کرد، زیرا که همواره یکی از ریسکهای که در بازار وجود داشته، همین مسائل سیاسی بوده است.
مثلاً در برخی شرکتها برای اینکه بفهمند یک نفر تکنیکالیست فارکس آیا توهم دانایی دارد یا واقعا مسلط است درخواست میکنند مثلا یکصد ترید آخر خود را نشان دهند اگر قادر بوده سرمایه خودش را محفوظ نگه دارد و مارجین کال نشده باشد میگویند طرف حرفی برای گفتن دارد .
سابقا هر فردی از خانه قهر میکرد میشد خواننده ولی متاسفانه الان آن افراد میشوند کارشناس و تحلیلگر بورس .و برخی هم که البته « اغطساد دان » بیانیه نویس میشوند متاسفانه.