پورمحمدی: متخلفان بزرگي داريم كه ناشناخته هستند
مصطفي پورمحمدي با تاكيد بر اينكه پيش از قطعي شدن حكم نميتوان اسامي مفسدان اقتصادي را اعلام كرد، تصريح كرد كه بناي سازمان بازرسي كل كشور، اين است كه در حين رسيدگي كمترين اطلاع رساني انجام گيرد.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور كه شب گذشته به مناسبت سالروز صدور فرمان هشت مادهاي مقام معظم رهبري در زمينه مبارزه با فساد در برنامه نگاه يك حضور يافته بود، در ابتداي برنامه با انتقاد از گفته مجري برنامه مبني بر اينكه ساعت برگزاري اين برنامه، ساعت سياسي محسوب ميشود و افراد بسياري اين برنامه را در اين ساعت دنبال ميكنند، گفت: مباحث سلامت نظام اداري، حل مشكلات مردم و مبارزه با فساد، مقولههاي سياسي نيستند و اگر به دنبال مخاطبان سياسي باشيم اين برنامهها بازخورد جدي نخواهند داشت.
تاكيد بر توسعه نظارت مردمي
پورمحمدي با تاكيد بر توسعه نظارت مردمي يادآور شد: اين كار در سازمان بازرسي كشور از طريق رسانه، همچنين بازرسان آزاد و افتخاري در حال پيگيري است.
متخلفان بزرگي داريم كه ناشناخته هستند
وي در خصوص اعلام اسامي دانه درشتها و مفسدان اقتصادي كه مورد سوال واقع شده بود با تاكيد بر اينكه پيش از قطعي شدن حكم نميتوان اسامي را اعلام كرد، تصريح كرد: هنگامي كه گفته دانه درشت مقصود كسي است كه داراي يك جايگاه سياسي اجتماعي باشد ما متخلفان بزرگي داريم كه ناشناخته هستند و رسانهها اطلاع دارند و دنبال آن نميروند.
بناي ما كمترين اطلاعرساني در حين رسيدگي است
وي يادآور شد: پروندههاي بسيار جدي داريم و در اين جهت موارد تخلف را با جديت دنبال كرده و ميكنيم. بناي سازمان بازرسي كل كشور، اين است كه در حين رسيدگي كمترين اطلاع رساني انجام گيرد و حتي به افراد نزديك و دستاندكاران.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور با اشاره به بخشنامهاي كه اخيرا از سوي معاونت اول رياست جمهوري ابلاغ شد، اظهار اميدواري كرد كه اين بخشنامه موثر واقع شود.
پورمحمدي با تاكيد بر روش پيشگيري به عنوان يكي از روشهاي بازرسي اظهار كرد: در سال 88، هفت هزار و 114 پيشنهاد اطلاحي به دستگاههاي ارائه كرديم كه همه در جهت بهبود رفتارشان است.
سياست جامعي در مورد انرژي نداريم
وي مطالعات جامع در حوزههاي مختلف را مورد اشاره قرار داد و يادآور شد: تا به امروز سياست جامعي در مورد انرژي نداريم. ما در بررسيهاي خود به كاستيهايي برخورد كرديم. گزارشي تهيه كرده كه در آن روش استخراج، صيانت، پالايش، ارائه خدمات به مردم و فروش و صادرات را در حوزه نفت مطرح كرديم. اين گزارش حدود چهارصد و اندي صفحه و نزديك به صد نسخه تكثير كرده و به مقامات رتبه بالا ارائه كردهايم.
در سال 88 حدود 412 ميليارد تومان مناقصه را لغو كرديم
رئيس سازمان بازرسي كل كشور در ادامه اين برنامه اعلام كرد: در سال 88 حدود 11 هكتار از اراضي ملي، دولتي و منابع طبيعي را از دست متصرفين گرفتهايم و حدود يك هزار و 200 ميليارد تومان از مطالبات دولتي را وصول كردهايم. همچنين در كنترل بر روي مناقصهها، در سال 88 حدود 412 ميليارد تومان مناقصه را لغو كرده و تقاضاي برگزاري مجدد آن را كردهايم.
تلاش ما اين است كه زياد وعده ندهيم
بعضي اوقات با مقاومت دستگاهها موجه ميشويم
پورمحمدي در مقابل اصرار مجري برنامه در خصوص اعلام اسامي مفسدان اقتصادي و اينكه اگر اعلام نميكنيد چرا شعار آن را ميدهيد؟ گفت: تلاش ما در سازمان بازرسي كل كشور اين است كه زياد وعده ندهيم. سعي كرديم شعار و وعده داده نشود ولي واقعيت اين است كه ما فقط يك بازرس هستيم.ما بايد فضاي پذيرش را در ميان جامعه به ويژه افراد دولتي تقويت كنيم. به عنوان مثال هنگامي كه به عنوان يك دستگاه نظارتي به دستگاهي تذكر داده ميشود بعضي اوقات با مقاومت مواجه ميشويم.
بايد تدبير به خرج دهيم
پورمحمدي تاكيد كرد: اگر بخواهيم در امر مبارزه با فساد موفق شويم بايد روحيه تفاهم را در دستگاههاي اداري تقويت كنيم. اگر با اين قبيل موضوعات سياسي برخورد شود منتج به اثر نخواهد شد. هنگامي كه در فضاي سياسي نقد، اعتراض يا اشكالي صورت گيرد همه برداشت و تحليل سياسي ميكنند.بعضا ما در فضاهايي قرار ميگيريم كه بايد تدبير به خرج دهيم.
اينكه مطرح ميشود در همه سطوح فساد وجود دارد تعبير نادرستي است
رئيس سازمان بازرسي كل كشور در پاسخ به اين سوال كه آيا در كشور فساد وجود دارد؟ گفت: اگر قرار باشد تعميم داده شود درست نيست؛ اينكه مطرح ميشود در همه سطوح فساد وجود دارد تعبير نادرستي است. مديران و كارمندان شايستهاي داريم اما فساد نيز وجود دارد. بايد توجه داشت كه در هر كجا قدرت، ثروت يا هر دو با هم جمع شوند فساد ايجاد خواهد شد.
وي در ادامه درباره اين گفته كه در جامعه مدعي نظام علوي وجود فساد درست نيست، خطاب به مجري برنامه گفت: از اينكه شما آرماني صحبت ميكنيد خوشحالم اما آيا در جامعه علوي يا در حكومت حضرت علي (ع) همه چيز داراي سلامت بود؟
پول و قدرت جامعه علوي و غيرعلوي سرش نميشود
پورمحمدي ادامه داد: پول و قدرت جامعه علوي و غيرعلوي سرش نميشود. انسان زياده خواه و جاه طلب است. در اين راستا چند اهرم براي مبارزه با فساد وجود دارد كه نخستين آن اخلاق است و توجه به اين تفكر كه خداوند ناظر به اعمال و رفتار بندگانش است. در جوامع ديگر شفاف سازي و پاسخگويي وجود دارد و ما بايد اين موارد را تقويت كنيم.
نبايد در مقابل بازرسي و نظارت مقاومت صورت پذيرد
وي تاكيد كرد: نبايد در مقابل بازرسي و نظارت مقاومت صورت پذيرد كه اكنون ما در بعضي موارد شاهد مقاومت در اين زمينه هستيم.
از پورمحمدي در مورد اقدامات سازمان بازرسي كل كشور پيرامون معوقات بانكي سوال شد كه وي گفت: معوقات بانكي مربوط به بخش خصوصي است و سازمان نسبت به افراد حقيقي و مردم وظيفه ندارد. ما نسبت به دستگاههاي دولتي مانند بانكها حساس هستيم.
وي در خصوص تشكيل پرونده در سازمان بازرسي كل كشور خاطرنشان كرد: ما خودمان اجراكننده بازرسيهاي خود نيستيم پرونده را براي قوه قضاييه ارسال ميكنيم براي دولت نيز گزارش كار، ضعفها و پيشنهادات براي اصلاح ارائه ميشود. بايد توجه داشت تا زماني كه كسي در دادگاه محكوم و حكم قطعي نشود امكان اعلام اسامي وجود ندارد.
در فضاي سياسي نميتوان اطلاع رساني كرد
وي تاكيد كرد: در فضاي سياسي نميتوان اطلاع رساني كرد، وقتي جامعه سياست زده شود اين امر خود مانع بزرگي در اين زمينه است بنابراين بايد فضاي آرام و مناسب براي بيان مسئله وجود داشته باشد.
پورمحمدي گفت: اگر به جامعه القا شود كه اگر پنج نفر دانه درشت اقتصادي معرفي شوند مشكل حل خواهد شد، درست نيست.
در اين ميان مجري سوال كرد:« پس چرا وعده داده ميشود؟» كه پورمحمدي پاسخ داد: شما از آنهايي كه وعده دادهاند، سوال كنيد. من به دليل اينكه ميدانم از نظر قانوني منع وجود دارد، وعده نميدهم.
مبارزه با فساد فضاي غير سياسي مي طلبد
رئيس سازمان بازرسي كل كشور اظهار كرد: اصلاح نظام اداري و مبارزه با فساد كار سختي است. همكاري، همفكري و همدلي ميخواهد فضاي غيرسياسي ميطلبد همچنين عدم مقاومت در مقابل نظارتها بايد وجود داشته باشد.
در حال بررسي موضوع تخلف در آزمون دستياري پزشكي هستيم
پورمحمدي درباره بررسيهاي سازمان متبوعش در مورد تخلف در آزمون دستياري پزشكي سوال شد كه وي پاسخ داد: در پرونده قبلي پيگيريهاي بسياري انجام داديم در مرحله اخير نيز پيگيري صورت گرفته است. در حال بررسي هستيم كه تكليف اين قصه روشن شود البته نبايد در اين ميان از نقش فوق العاده رسانه غافل شد زيرا وقتي رسانه وارد شد موضوع بسيار اثربخشتر شد.
وي در مورد برخي از موسسات آموزش عالي آزاد كه بدون مجوز قانوني فعاليت ميكردند، گفت: در اين خصوص چند مورد به دادگاه ارسال شد و اكنون نيز موضوعاتي است كه به طور جدي دنبال ميشود.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور در ادامه اظهار كرد: وقتي افراد در سطوح بالا متهم ميشوند موضوع كاملا سياسي ميشود، بايد دقت كرد اين پروندهها دقيق و محكم بسته شود اين افراد به دنبال رفع اتهام از خود هستند. ما در سازمان بازرسي كل كشور سعي كرديم پروندهها را مستند تشكيل دهيم. در دادگاه نيز بايد با قوت، جسارت و قاطعيت برخورد شود.
پورمحمدي خطاب به همكاران قضايياش گفت: انتظار مردم رسيدگي قاطع، سريع و عادلانه به پروندههاست و بايد هر چه زودتر پاسخ داده شود.
مسئولان نبايد از پيگيريها ما ناراحت شوند
رئيس سازمان بازرسي كل كشور در پايان با تاكيد بر اينكه مسئولان نبايد از پيگيريها ما ناراحت شوند، گفت: اين مورد از مطالبات مردم است. از سوي ديگر اطلاع رساني نيز بايد صورت گيرد ما در سازمان در تلاش هستيم اطلاع رساني ميانه يعني بدون اعلام اسامي را انجام دهيم.