bato-adv
بازار موبایل علیرغم ثبات دلار، همچنان سودای صعود دارد

در بازار موبایل چه خبر است؟

در بازار موبایل چه خبر است؟
غیبی با اشاره به اینکه بُعد دیگر رشد قیمت موبایل علیرغم کاهش قیمت دلار، بحث عرضه است، گفت: زمانیکه قیمت دلار بالا می‌رود، عرضه در بازار مناسب است، این در حالیست که متاسفانه مردم نیز در این رابطه خوب عمل نمی‌کنند، درست زمانیکه قیمت‌ها به طور افسار گسیخته بالا می‌رود، همه هجوم می‌آورند که بخرند، خوب این فرهنگ نیز بسیار غلط است، مردم باید زمانیکه یک کالایی مانند موبایل بی دلیل افزایش قیمت دارد، باید از خرید صرف نظر کنند، تا شرایط عادی شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۰۲ دی ۱۳۹۹
فرارو- ماه پایانی پاییز در حالی سپری شد که بسیاری از بازار‌ها از جمله ارز، سکه و طلا ثبات نسبی داشتند، اما بازار موبایل آذر را با نوسان شدید قیمتی طی کرد، به طوریکه در برخی از گوشی‌های پرچمدار و پرطرفدار افزایش قیمت بیش از ۵ میلیون تومانی را شاهد بودیم.

به گزارش فرارو، در این باره کارشناسان و فعالان بازار موبایل معتقدند، علیرغم ثبات و کاهش اندک قیمت دلار، موبایل همچنان تب تندی برای افزایش قیمت دارد و در شرایطی که باید حداقل روند افزایش قیمت‌ها متوقف می‌شد، شاهد هستیم روز به روز بر قیمت‌ها افزوده می‌شود، بسیاری عدم وجود نظارت در بازار را مهم‌ترین دلیل این وضعیت می‌دانند.

تب تند افزایش قیمت موبایل!چرا موبایل گران شد؟
مهدی غیبی کارشناس فناوری اطلاعات در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه علیرغم قیمت ارز در طی یک ماه اخیر برخی از مدل‌های موبایل با افزایش بیش از ۵ میلیون تومانی پیدا کرده اند، اظهار داشت: مهم‌ترین دلیلی که در این مورد وجود دارد، عدم نظارت بر روی بازار است، طی این مدت بازار موبایل به کلی رها شده و عمده فروشان و واردکنندگان هر کاری را که بخواهند انجام می‌دهند، با توجه به اینکه امروز دیگر موبایل جزء کالا‌های اساسی مردم به حساب می‌آید، در این زمینه باید نظارت‌های لازم و موثر انجام شود، تا قیمت‌ها بدون هیچ دلیلی بالا نرود.

غیبی افزود: تا زمانیکه که دلار با افزایش قیمت روبرو بوده، توجیه گرانی موبایل نرخ ارز بود، اما حال که دلار پایین آمده، اما فروشندگان باز هم با توجیه اینکه موبایل را با دلار مثلا ۲۸ هزار تومانی خریده اند، نمی‌توانند الان به قیمت پایین‌تر به فروش برسانند، بعدتر نیز که کالای خود را با ارز ۲۵ تومانی وارد کردند، به انحاء مختلف قیمت‌ها را کاهش نمی‌دهند و با همان دلار ۲۸ هزار تومان به مشتری می‌فروشند، در چنین وضعیتی نیاز است که نظارت‌ها در بازار افزایش پیدا کند، اما متاسفانه وقتی نظارتی در کار نیست، نتیجه نیز افزایش قیمت‌ها خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بُعد دیگر رشد قیمت موبایل علیرغم کاهش قیمت دلار، بحث عرضه است، گفت: زمانیکه قیمت دلار بالا می‌رود، عرضه در بازار مناسب است، این در حالیست که متاسفانه مردم نیز در این رابطه خوب عمل نمی‌کنند، درست زمانیکه قیمت‌ها به طور افسار گسیخته بالا می‌رود، همه هجوم می‌آورند که بخرند، خوب این فرهنگ نیز بسیار غلط است، مردم باید زمانیکه یک کالایی مانند موبایل بی دلیل افزایش قیمت دارد، باید از خرید صرف نظر کنند، تا شرایط عادی شود.

این کارشناس اضافه کرد: موبایل قوت غالب مردم نیست که باید فورا تهیه شود، شما ببینید، در زمانیکه مرغ افزایش نرخ پیدا کرد، خرید کم شد، بنابراین فروشندگان و عرضه کنندگان مجبور شدند، قیمت را تعدیل کنند، حال در مورد تلفن همراه همین موضوع باید رخ دهد، تا زمانیکه این عطش خرید در زمان‌های افزایش مداوم قیمت وجود داشته باشد، ما نمی‌توانیم امیدوارم باشیم که قیمت‌ها کاهش می‌باید، در چنین حالتی نیز عرضه کنندگان به طور قطره چکانی کالا به بازار عرضه می‌کنند، تا بازار با کمبود مواجه شود.
 

بیشتر بخوانید:


چرا بازار موبایل در اختیار چینی‌ها است؟
این فعال صنعت آی‌تی ادامه داد: این مسئله در مورد مدل‌هایی که به اصصلاح لوکس و گرانقیمت محسوب می‌شود، نمود بیشتری دارد، زیرا که واردکننده آن‌ها انحصاری است و هر رفتاری را که دوست داشته باشد، در بازاری که مونوپول خودش است انجام می‌دهد، حال دوباره برای شکستن این انحصار و عرضه درست و مستقیم به بازار باید نهاد ناظری وجود داشته باشد که با احتکاری که صورت می‌گیرد، مقابله کند، اما متاسفانه بازار به حالش خودش رها شده و هرکسی هر کاری که دلش بخواهد را انجام می‌دهد، نتیجه نیز کاملا عیان بوده که امروز در بازار قابل مشاهده است.

غیبی با اشاره به اینکه بعد از افزایش تحریم‌ها بازار در انحصار چینی‌ها قرار گرفت، یادآور شد: این موضوع که مدام همه می‌گویند، چرا چین بازار را در اختیار گرفته، این موضوع تنها مختص به کشورمان نیست، بلکه چینی‌ها الان کل جهان را به قبضه خود درآورده اند، دلیل آن هم مشخص است زیراکه چین پایه اقتصاد خود را بر اساس تولید بنا نهاده است، در زمان همین کرونا مشاهده کنید، تنها کشوری که توانست رشد اقتصادی خود را مثبت نگه دارد، چین است.

وی خاطر نشان کرد: این کشور به دلیل اینکه مزیت تولیدی دارد و هزینه تولید پایین است، بسیار مورد اقبال شرکت‌های معتبر جهان در حوزه تولید موبایل قرار گرفته است، از سوی نیروی کار ارزان چین باعث شده که بسیاری از برند‌های جهانی نیز کارخانجات خود را به چین منتقل کنند، این حالیست که در مورد ایران نیز به دلیل تحریم‌های شدید آمریکا، ما مراوداتمان با چین تسهیل شده است و می‌توان از این کشور کالا وارد کرد، این موضوع نیز مزید بر علت شده تا طی دو، سه سال گذشته حضور چینی‌ها در بازار موبایل بیشتر و پررنگ‌تر شود.
bato-adv
نام
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
اشگول ا نخرید تا بکشه پاین
نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
نخرند ارزان میشه؟!
حالا چرا می‌خرند؟!
کلا یک موبایل ده سال کار میکنه، مگه هر روز باید موبایل خرید؟!
قبلا پاساژ علاالدین دزد بازار بود، الان چه خبره.....
امین میرزائى
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
قدیما فحش دادن خرج نداشت . الان مردم باید کلی پول خرج کنن تا بتونن یه موبایل بخرن برن توش به بالا تا پایین همه فحش بدن !!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
پاساژ چهل دزد بغداد که قیمت ها بیداد میکنه
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
من که نتیجه این گزارش و نفهمیدم دقیقا برای چی تو این یکی دو هفته انقدر قیمت ها افزایش پیدا کرده و کی با توجه به نرخ دلار قیمت ها پایین میاد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
کسی که می‌خره حتما پول داره
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
یکی بر حسب نیاز می‌خره حتما لازمه
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۷
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین