انتقاد آملی لاریجانی از حوزههای علمیه
رئيس قوه قضائيه تاكيد كرد: در فتنه اخير برخي از افرادي كه در كنار امام (ره) و به همراه امام بودند به جرياني تبديل شدند كه متاسفانه بدتر از منافقان عمل كردند.
آيت الله صادق آملي لاريجاني رئيس قوه قضائيه ظهر امروز چهارشنبه در جريان سفر استاني خود به همدان در ديدار با علما روحانيون و ائمه جماعات اين استان اظهار داشت: در حوزههاي علميه بر خوان عظيمي از معارف نشستهايم كه به زحمت به دست ما رسيده است.اما مسيري كه الان در حوزه هاي علميه طي مي كنيم براي رسيدن به مطلوب كافي نيست.
وي نگهداري از اين معارف براي نسلهاي آينده از طريق متكلمان، فقها، عرفا و فيلسوفان را ضروري دانست و بر لزوم برنامه ريزي نظم بخشيدن به وضعيت درس و بحثها، افزايش آرامش فكري طلاب و انجام كار دقيق و فني تاكيد كرد.
رئيس قوه قضائيه افزود: متاسفانه احساس ميشود در سطح حوزه هاي علميه حتي حوزه علميه قم بحث تحقيق و اجتهاد مصطلح حوزوي كمرنگ ميشود و كم كم دوستان روحاني به كارهاي آسان و آماده عادت ميكنند. در حالي كه ظرفيت حوزههايي كه عالمان بزرگ تربيت كرد اينچنين نبوده است.
بنابراين بايد تلاش و كار مضاعف صورت بگيرد و علما و مسئولان حوزه هاي علمي نيز بايد در اين زمينه برنامههاي منظمي داشته باشند.
آملي لاريجاني با بيان اينكه معارفي كه اختيار ما قرار گرفته واقعا عظيم است و حيف كه مهجور بماند، اضافه كرد: جهاد براي تحصل و رسيدن به اجتهاد كمتر از جهاد در جبهه هاي جنگ نيست.
وي توجه روحانيون به نيازهاي جامعه را بسيار مهم دانست و گفت: يكي از برجستگي هاي شهيد مطهري اين بود كه به نياز جامعه و مسائلي كه جامعه را ميگزيد توجه ميكرد و براي آنها پاسخ و راه حل پيدا ميكرد.
وي ادامه داد: در روزگار ما براي بشر پرسشهاي زيادي ديني مطرح شده كه فقهي و اصولي نيست بلكه پرسشهاي در مقابل دين است كه حتما فقيه خاص خود را ميطلبد و متكلمين قديمي نيز نسبت به اين سئوال پاسخگو نيستند. بنابراين براي اينكه زبان جوانان را بشناسيم و در ترغيب آنها به دين و ديانت كرده باشيم بايد از پوسته فعلي خارج شويم و خود را به مجموعه مطالبي كه فعلا در حوزه مطرح است محدود نكنيم و از آن فراتر برويم و نياز جامعه را پاسخ دهيم.
رئيس دستگاه قضايي با بيان اينكه نسل فعلي پرسشگر است، تصريح كرد: در كنار فقه اصول به فقه ديگري كه به محتواي ديني بپردازد و به پرسشهاي جديد و پاسخ هاي جديد دسترسي داشته باشد، نياز داريم.
آملي لاريجاني همچنين خاطرنشان كرد: اينگونه نيست كه هر كس پرسش خاصي درباره دين مطرح كند ضد دين باشد بنابراين بايد به سئوالات جامعه پاسخ دهد و براي اينكه اين سئوالات به ضد تبديل نشود بايد باز آمادگي پاسخگويي باشيم كه اين به آساني به دست نميآيد و به فهم و درك نيازهاي جامعه نياز دارد.
وي با تاكيد بر لزوم داشتن بصيرت براي روحانيون به فتنه اخير اشاره كرد و يادآور شد: در جريان فتنه اخير ديديم كه گاهي وضعيتي پيش ميآيد كه حتي افراد متدين دچار سردرگمي ميشوند بنابراين اين نكته بايد به طور جدي دنبال شود كه روحانيون در علوم سياسي بصيرت پيدا كنند چرا كه بخواهيم يا نخواهيم روحانيون وارد سياست شدهاند و اگر براي ايفاي نقش اصلي آمادگي نداشته باشند ضرر عجيبي به انقلاب اسلامي خواهد خورد.
رئيس قوه قضائيه تاكيد كرد: بنابراين بايد خودمان روشن باشيم تا ديگران را راهنمايي كنيم كه در اين زمينه شناخت جريان هاي سياسي لازم است.
آملي لاريجاني با يادآوري فتنه پس از انتخابات گفت: عجيب است كه در فتنه اخير حرفها و اعمالي از افرادي ديديم كه اصلا توقع نداشتيم؛ افرادي كه در كنار امام (ره) و به همراه امام بودند اما به جرياني تبديل شدند كه متاسفانه بدتر از منافقان عمل كردند. بنابراين نياز داريم مردم بصيرت پيدا كنند كه بهترين مجرا در اين زمينه روحانيت است.
وي جريان فتنه را تمام شده ندانست و اظهار داشت: هنوز بصيرت لازم است تا با تامل در منشاء كار آنها و همچنين تامل در اهداف انقلاب اسلامي از اين مشكل عبور كنيم.
رئيس قوه قضائيه، قضاوت را يك واجب كفايي تلقي كرد و افزود: دستگاه قضائيه نيازمند قضاتي عالم، متدين و استوار است كه البته كم نيستند اما با ورود پرونده هاي بسيار به دستگاه قضايي و حل و فصل نشدن آن در وقت خود اسباب نارضايتي مردم پيش ميآيد.
آملي لاريجاني همچنين از حوزه هاي علميه تقاضا كرد براي تامين نياز دستگاه قضايي آمادگي داشته باشند.
وي اضافه كرد: اقتضاء قضا اينگونه است كه روحانيون بهتر ميتوانند كمك كنند بنابراين حوزههاي علميه هر كاري كه از دستشان بر ميآيد براي تقويت دستگاه قضا انجام دهند چرا كه اگر دستگاه قضا اصلاح شود كل جامعه اصلاح ميشود.
رئيس قوه قضائيه در پايان يكي از مهمترين مشكلات اين قوه را بحث نيروي انساني اعلام كرد.