سخنان رامین در مورد آزادي و عدالت قضايي براي رسانه ها


معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رسانی وزارت ارشاد گفته است بر قراری عدالت قضايي، بهترين راه اصلاح وضعيت رسانههاست بر قراری عدالت قضايي، بهترين راه اصلاح وضعيت رسانههاست و از نظر اسلام، آزادي معنوي، اصل و مقدمه اساسي آزاديهاي فردي و اجتماعي است .
به گزارش فرارو به نقل از روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد، محمدعلي رامين با تشريح رسالت حكومت ديني در توصيف واژه آزادي گفت: تعريف مفاهيمي چون آزادي، گاهي منشاء سكولار و دين گريز دارد و گاهي خواستگاه اش توحيدي و الهي است.
آزادي از منظر اسلام، آزادي عقلاني و قانونمند است كه همه بايد بطور يكسان از آن برخوردار باشند و هيچكس نبايد از ابزار و جايگاهي كه در اختيار دارد به بهانه آزادي بتواند اخلاق، معنويت و كرامت انساني ديگران را مورد تهاجم قرار دهد.
وی درباره منزلت قلم افزود: در دين ما قلم قداست دارد و اهل قلم جايگاهشان ميتواند از شهدا بالاتر باشد. اما سؤال اينجاست كه اين جايگاه مخصوص كدام گروه از اهل قلم است؟ اين گروه كساني هستند كه حرمت حريم قلم را پاسداري ميكنند، با اين قلم به روشنگري افكار عمومي ميپردازند و دانايي و رشد مخاطب را هدف قرار ميدهند و نگهبان پاكيها و صداقت ها و ارزشهاي انساني ميشوند و رشد و دانايي مخاطب را رسالت خود قرار ميدهند.
رامين افزود: بدین ترتیب، سؤال مهم اين است كه اگر در جامعهاي كساني صاحب قلم شوند كه خلاف رسالت الهي و انساني اهل قلم عمل كنند چه بايد كرد؟ چه كسي مسؤول و دلسوز فرهنگ ايراني و ارزشهاي اسلامي است؟ كدام سازمان مسؤول رسيدگي به آشفتگيهاي موجود در بازار بيدر و پيكر رسانهها است؟
معاون ا مور مطبوعاتی و اطلاع رسانی افزود: طبق ماده 45 قانون مطبوعات، نظارت دقيق بر عملكرد جرايد و انجام رسالت مطبوعاتي به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.
آيا در این صورت، اگر كسي پيدا شد كه خواست اصول بر زمين ماندة قانون اساسي و قانون مطبوعات را پيگيري كند، بايد با او برخورد كرد يا به وي ياري رساند؟
علامت متمدن بودن هر جامعه تطابق عملكردها با قانون است و بنده هم در جايگاه معاون مطبوعاتي صرفاً با تكيه بر قانون به انجام وظايف سازماني و مأموريت قانوني خود به رشد و تعالي مطبوعات ميانديشم و طبيعي است برخي عناصر قانون گريز در مطبوعات كه مانع ارتقاء جايگاه مطبوعات هستند، بايد قانون تكليف آنان را مشخص كند و همه دستگاهها و خود رسانهها بايد از اجراي قانون حمايت كنند.
وی تاکید کرد: بر همین اساس بر قراری عدالت قضايي، بهترين راه ساماندهي امور جامعه و از جمله اصلاح وضعيت رسانههاست.
بدین ترتیب، اگر دستگاه قضايي درصدد اعمال عدالت قضايي در عرصه رسانهها باشد، ما ميتوانيم به سرعت فضاي مطلوب و معقول و قانوني فعاليتهاي رسانهاي را كه موجب رشد و سعادت جامعه ميشود، فراهم كنيم. وگرنه با رفتار دوگانه هيچ امري از امور مهم مملكت اسلامي به سامان نميرسد.
محمدعلي رامين در پايان اين نشست دانشجويي كه به دعوت بسيج دانشجويي دانشگاه اميركبير برگزار شده بود، به پرسشهاي مختلف دانشجويان پاسخ داد.