دانشجو: داستان همان داستان«مرغ و تخم مرغ» است
سخنگوي شوراي شهر تهران به اظهارات مديرعامل مترو در مورد حادثه نشست خيابان در ميدان منيريه اشاره كرد و گفت: داستان پيدا كردن مقصر براي نشست خيابان در ميدان منيريه همان داستان «مرغ و تخم مرغ »است.
خسرو دانشجو امروز يكشنبه در پايان دويست و هشتاد و يكمين جلسه شورا كه بدون حضور مستمع برگزار ميشود، در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور شهردار تهران به همراه مدير عامل متروي تهران و معاون فني و عمراني خود در جلسه امروز براي ارائه توضيحاتي در مورد ريزش خيابان در ميدان «منيريه»، افزود: توضيحات شهردار و همراهان وي مبني بر اين بود كه نشت آب و گاز و بيتوجهي نسبت به آن زمينه نشست خيابان را فراهم كرده است، چرا كه حجم خاك شسته شده توسط آب در طولاني مدت باعث بروز اين حادثه شده است .
وي ادامه داد: جدا از صحت و سقم اين توضيحات اعضاي شوراي شهر تهران تاكيد داشتند كه دستگاههاي اجرايي و دستگاههاي متولي مربوط به خدمات عمومي نبايد نسبت به چنين حوادثي و زمينههاي بروز آن بي توجه باشند.
به گفته دانشجو، قطعا چنين مسايلي با زندگي روزمره مردم در ارتباط است و ميطلبد كه مسوولان هماهنگي بيشتري در اين امور داشته باشند .
دانشجو با اشاره به اظهارات مدير عامل متروي تهران بيان كرد: آقاي هاشمي تاكيد دارند كه بارها نسبت به نشست اين محدوده و احتمال خطر براي ساكنان به سازمان آب و گاز هشدار داده شده ، اما توجهي نشده است.
وي با اشاره به مصوبهاي قديمي در رابطه با تشكيل شوراي هماهنگي مسوولان مربوط به حوزههاي شهري، توضيح داد: اصلاحيه قانون مربوط به اين شورا در سال 59 انجام شد و در قانون شهرداريها نيز اضافه و بر اين اساس تاكيد شده كه شوراي هماهنگي مركب از شهردار يا قائم مقام وي ، معاون سازمان برنامه و بودجه ، مدير عاملهاي سازمانهاي آب ، برق منطقهاي ، مخابرات ، گاز و رييس هيات مديره و مدير عامل شركت مترو بايد در اين شورا عضو باشند و رياست اين شورا نيز بر عهده شهردار تهران باشد.
سخنگوي شوراي شهر تهران تاكيد كرد: متاسفانه در سالهاي گذشته به دليل بيتوجهي به اهميت موضوع تشكيل جلسه كارشناسان رده پايين در اين جلسه حاضر ميشدند و بنابر اظهارات شهردار تهران اين جلسه كارايي لازم را نداشته و سالهاست كه تشكيل نميشود.
وي با اشاره به اهميت تشكيل چنين جلساتي براي مديريت واحد شهري، خاطرنشان كرد: اعضاي شورا بر تشكيل مجدد جلسه و هماهنگي بين مسوولان تاكيد كردند.
دانشجو با بيان اينكه اگر قرار باشد پس از هر حادثهاي مردم خسارت ببينند و مسوولان توپ را به زمين يكديگر بياندازند، در اين شرايط فلسفه چنين شورايي چه ميشود؟ ادامه داد كه چنين مسايلي با تعامل بيشتر و همكاري حداكثري مسوولان كمتر به وجود ميآيد.
سخنگوي شوراي شهر تهران با اشاره به اظهارات مدير عامل متروي تهران، تصريح كرد: آقاي هاشمي مدعي است كه چندين بار در نامههاي كتبي احتمال ريزش و نشست خيابان در اين محدوده را به كسبه و مسوولان مربوطه هشدار دادهاند، اما توجهي صورت نگرفته است و حتي شركت مترو يكي از ساختمانهاي واقع در ميدان را نيز به دليل احتمال ريزش تخليه و تملك كرده است.
وي با تاكيد بر اينكه تا زمان تحقق مديريت واحد شهري و مديريت پاره پاره شهر در شرايط فعلي، وقوع چنين اتفاقاتي باز هم احتمال دارد، اضافه كرد: اينكه مدير ارشد چنين شوراهايي چه كسي باشد، مهم نيست و ما اصراري به رياست شهردار تهران در اين شورا نداريم.
دانشجو در پاسخ به سوالي در رابطه با مقصر اصلي اين حادثه، عنوان كرد: وظيفه شورا پيدا كردن مقصر اين حادثه نيست ، بلكه ما به دنبال اين هستيم تا بدانيم كدام مسوول به وظايف خود عمل نكرده است .
وي خاطر نشان كرد: شركت مترو مدعي است كه موضوع نشت آب در محل ريزش را بارها به صورت كتبي به شركت آب اعلام كرده است و سازمان آب نيز تاكيد دارد كه علت و شكست لوله آب عمليات تونل سازي مترو است و به قول مدير عامل متروي تهران داستان «مرغ و تخم مرغ » در مورد اين حادثه پيش ميآيد .
سخنگوي شوراي شهر تهران اظهار كرد: در زمان نشست خيابان در بالاي سر تونل «توحيد» نيز يك مغار عامل اصلي بود، اما شوراي شهر تهران حساس شد و پس از آن شهرداري تهران براي جلوگيري از حوادث مجدد حدفاصل «آزادي» تا «جمهوري» را به دقت بررسي كرد و به گفته معاون فني و عمران شهرداري تهران تاكنون بيش از 15 مغار در اين محدوده شناسايي و پر شد.
وي اضافه كرد: معمولا دستگاههاي اجرايي از جمله مترو بايد قبل از شروع عمليات خود در مسيرهاي احتمالي وجود مغار يا تاسيسات شهري را شناسايي كنند تا چنين حوادثي به وجود نيايد و مترو نيز بايد اين كار را انجام ميداد .
سخنگوي شوراي شهر تهران همچنين به اظهارات يكي از اعضاي شوراي شهر تهران در مورد مشكلات مردم پس از حادثه نشست خيابان در ميدان «منيريه» اشاره كرد و ادامه داد: پس از وقوع اين حادثه آب، برق و گاز اين محدوده براي ساعات متوالي مختل و مردم دچار مشكل شده بودند و بايد در اين شرايط دستگاههاي خدمترسان به صورت اضطراري خدمت رساني خود را انجام مي دادند، اما متاسفانه اين اتفاق رخ نداد و مردم پس از وقوع اين حادثه دچار مشكل شدند.
وي در ادامه در پاسخ به سوالي در رابطه با نتايج بررسيهاي شورا در مورد تخلفات ساخت و ساز در منطقه يك ، پاسخ داد: نتايج اين بررسيها در جلسه شورا مطرح شد و اطلاعات بيشتر را مي توانيد از رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي شهر تهران بپرسيد.
گفتني است، پس از اظهارات حمزه شكيب ــ رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي شهر تهران ــ در خصوص ساخت و ساز غير مجاز در منطقه يك تاكنون در جلسات علني شورا هيچ گزارشي مطرح نشده است.
دانشجو در پاسخ به سوال ديگري در رابطه با افزايش تعداد فرمانداران در شهر تهران، توضيح داد: متاسفانه برخي از سايتهاي غير مسوول مطالبي را مطرح ميكنند و بعد از آن رسانهها نسبت به اين مطالب دامن ميزنند، در حالي كه اصل موضوع به آن شكلي كه مطرح شده است، درست نيست.
وي توضيح داد: اصل اين موضوع در سال 82 و از سوي شوراي شهر تهران مطرح شد و اعضاي شورا تاكيد داشتند كه براي عملكرد بهتر مديريت شهري بايد مديريت برخي از نقاط حاشيهاي با مناطق شهرداري تهران يكسان شود تا اختلاف مناطق كمتر به وجود آيد، به عنوان مثال منطقه 22 در فاصلهاي بسيار كم از شهرستان اطراف خود قرار دارد و با فاصلهاي كمتر از دو كيلومتر قوانين مجزايي براي ساخت و ساز در آنها حاكم است كه براي مردم مشكلاتي را به وجود ميآورد، به همين دليل پيشنهاد براي هماهنگي بيشتر مناطق با حاشيههاي خود مقررات يكساني تنظيم شود و در واقع اين قانون در راستاي هماهنگي بوده است و نه جايگزيني برخي از اختيارات.
سخنگوي شوراي شهر تهران خاطر نشان كرد: در هيچ جاي مصوبه شوراي شهر تهران در مورد هماهنگي قوانين صحبتي از افزايش تعداد فرمانداران نشده بود .
وي ادامه داد: در حال حاضر نيز سه فرمانداري بر عملكرد شوراي شهر تهران نظارت ميكنند و اين مساله به هيچ وجه امر جديدي نيست .
در جلسه امروز همچنين يك فوريت لايحه مجوز ارائه تسهيلات تشويقي به منظور رونق ساخت و ساز شهر تهران، يك فوريت لايحه تشويق موديان در پرداخت مطالبات شهرداري تهران و يك فوريت لايحه مجوز اخذ حق توقف (پاركينگ) از وسايل نقليه در ميدان مركزي ميوه و تره بار به تصويب رسيد.
در جلسه امروز طرح يك فوريت اصلاحيه مصوبه انتخاب ذيحساب و عوامل ذيحسابي و نيز يك فوريت طرح اخذ عوارض از اماكن تفريحي، فرهنگي و هنري به تصويب رسيد.