bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۰۵۴۴۸

کلاهبرداری اینترنتی با تبلیغات دروغین در فضای مجازی

کلاهبرداری اینترنتی با تبلیغات دروغین در فضای مجازی

فردی که با درج آگهی دروغین در سایت دیوار از بیش از ۱۰ نفر کلاهبرداری کرده بود، دستگیر شد و به جرمش اعتراف کرد.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۰

یکی از شگرد‌هایی که مجرمان سایبری این روز‌ها زیاد به آن متوسل می‌شوند، انجام تبلیغات گسترده در فضای مجازی است. آن‌ها با این کار طعمه‌های خود را فریب می‌دهند و به اهدافشان دست پیدا می‌کنند.

به گزارش شرق، مأموران پلیس فتا متهمان سه پرونده را که با این شگرد از شهروندان کلاهبرداری کرده‌اند، دستگیر کردند. در اولین پرونده، فردی درباره فروش تجهیزات پزشکی پیشگیری از کرونا در سایت دیوار تبلیغ کرد و از این طریق توانست دست به کلاهبرداری بزند.

با اعلام شکایتی ازسوی یکی از شهروندان اراکی مبنی‌بر کلاهبرداری از او در فضای مجازی، بررسی موضوع از‌سوی کارشناسان پلیس فتا آغاز شد.

فرد شاکی در اظهاراتش به مأموران انتظامی گفت: مدتی پیش تبلیغاتی از فروش دستکش و دیگر تجهیزات پیشگیری از کرونا را در سایت دیوار مشاهده و بعد از تماس با شماره همراه فرد آگاهی‌دهنده، ۳۰ میلیون ریال برای خرید این تجهیزات به این فرد پرداخت کردم. بعد از این پرداخت و عدم پاسخ‌گویی شماره تلفن همراه فرد آگهی‌دهنده، متوجه شدم از من کلاهبرداری شده است.

کارشناسان پلیس بعد از دریافت این شکایت، در گام اول وجه کلاهبرداری‌شده را ردیابی و حساب فرد شیاد را مسدود کردند. سپس متهم که ساکن شهر تهران بود، شناسایی شد. با توجه به انسداد وجه در حساب متهم، در هماهنگی انجام‌شده با مرجع قضائی، وجه کلاهبرداری‌شده به حساب شاکی بازگردانده و پرونده نیز پس از تکمیل تحقیقات به دادسرا ارسال شد.

سرهنگ احسان آنقی، رئیس پلیس فتای استان مرکزی، با درخواست از هم‌وطنان درخصوص دقت در خرید‌های اینترنتی و عدم اعتماد به افراد ناشناس گفت: هنگام خرید به‌هیچ‌وجه بیعانه واریز نکنید و خرید‌های خود را تنها ازطریق فروشگاه‌های معتبر و شناخته‌شده انجام دهید.

در پرونده دوم فردی که با درج آگهی دروغین در سایت دیوار از بیش از ۱۰ نفر کلاهبرداری کرده است، دستگیر شد و به جرمش اعتراف کرد. یکی از شهروندان گیلانی شکایتی را مطرح کرد و گفت: برای خرید تلفن همراه دست‌دوم به سایت دیوار مراجعه کردم و بعد از کمی جست‌وجو گوشی مورد پسندم را یافتم. فروشنده من را به یک صفحه جعلی اینستاگرام هدایت کرد و پس از جلب اعتمادم، مبلغی بابت بیعانه دریافت کرد، اما پس از آن دیگر پاسخ‌گو نیست.

کارشناسان پلیس فتا با اقدامات فنی و تخصصی، متهم ۲۷ ساله این پرونده را شناسایی کردند و متهم با هماهنگی مقام قضائی دستگیر شد.

متهم پس از حضور در پلیس فتا همه‌چیز را انکار کرد، اما پس از مشاهده ادله دیجیتال جمع‌آوری‌شده از‌سوی پلیس، به جرم خود اقرار و انگیره خود از این عمل را مشکلات مالی عنوان کرد. این در حالی است که تاکنون بیش از ۱۰ نفر علیه این فرد شکایت کرده‌اند و تعداد شاکیان همچنان در حال افزایش است.

در سومین پرونده، فردی با انجام تبلیغات گسترده در فضای مجازی خود را به‌عنوان مسئول تور ورزشی در صفحات شبکه‌های اجتماعی معرفی می‌کرد و از این طریق دست به کلاهبرداری ۹۸۶ میلیون ریالی زد. فردی با مراجعه به پلیس فتای استان آذربایجان شرقی در شکایتی گفت: در فضای مجازی با فردی آشنا شدم که برای ثبت‌نام در تور دوچرخه‌سواری تبلیغ می‌کرد. من هم مبلغی را به حساب او واریز کردم، اما این شخص دیگر پاسخ‌گوی تماس نیست.

این شخص خود را در شبکه‌های اجتماعی مسئول تور دوچرخه‌سواری معرفی کرده بود و به همین دلیل به او اعتماد و برای سفر به خارج از کشور ۹۸۶ میلیون ریال به حسابش واریز کردم. با انجام اقدامات فنی و مهندسی مأموران، هویت فرد کلاهبردار فاش و او به پلیس فتا احضار شد.

با بازجویی از این شخص مشخص شد او هیچ سمتی در تور‌های ورزشی ندارد و به دلیل اینکه به‌تازگی شغل خود را از دست داده و با مشکل مالی مواجه شده بود، با انجام تبلیغات مرتکب کلاهبرداری شد. این متهم متعهد شد تمام مبلغ را به حساب شاکی بازگرداند. پس از انجام اقدامات قانونی لازم از‌سوی کارشناسان پلیس فتا در‌نهایت پرونده تکمیل و برای تصمیم‌گیری‌های لازم به دادسرا ارسال شد.

سرهنگ محسن محمودی، رئیس پلیس فتای استان آذربایجان شرقی، به کلاهبرداران فضای مجازی هشدار داد و گفت: هر‌کسی بخواهد از هر طریقی و با هر عنوانی در این فضا اقدام به کلاهبرداری و سوء‌استفاده از هم‌وطنان کند، حتما پلیس سراغ آنان خواهد آمد و باید پاسخ‌گوی اعمال خود در قبال قانون باشند.

سرهنگ محسن محمودی از شهروندان خواست: به افراد یا اشخاصی که خود را در فضای مجازی مسئول یا متخصص در یک شغل معرفی می‌کنند، بدون اطلاع و تحقیقات لازم اعتماد نکرده و حتما از هویت این افراد اطلاعات کافی را کسب کنند و در ضمن توجه داشته باشند که از پرداخت وجه بجد خودداری کنند تا در دام مجرمان سایبری گرفتار نشوند.