bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۶۴۶۷

افزایش ابتلا به آنفلوآنزا

افزایش ابتلا به آنفلوآنزا

فصل سرما همواره با چالش شیوع آنفلوآنزا همراه بوده و در طی شرایط کنونی به علت رعایت نکردن شیوه نامه‌های بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک در بحران کرونا، این چالش مضاعف شده است.

تاریخ انتشار: ۱۷:۱۵ - ۰۳ آذر ۱۴۰۰
فرارو- رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نسبت به افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور هشدار داده و گفته «ثابت شده که اگر دو بیماری یعنی آنفلوآنزا و کووید۱۹ همزمان در کسی رخ دهد، بیماری شدیدتر و مرگبارتری خواهد شد.»

به گزارش فرارو، با کاهش محدودیت‌های کرونا و افزایش سفر‌های بین‌المللی و همچنین بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، فرصت‌های بیشتری برای شیوع ویروس آنفلوآنزا فراهم شده است. از همین رو متخصصان نگران افزایش دوباره موارد این بیماری و رخداد اپیدمی دوقلو یا Twindemics در کشور هستند.

در این رابطه حمید سوری، رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته «با توجه به ادامه فراوانی نسبی موارد ابتلا به کووید ۱۹ و این که هنوز متاسفانه تعداد مرگ‌های سه رقمی ناشی از این بیماری را تجربه می‌کنیم و کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به حدود ۵۰ درصد، احتمال رخداد همزمان اپیدمی دو بیماری یعنی کووید ۱۹ و آنفلوآنزا را در کشورمان خواهیم داشت، به این پدیده توییندمی یا اپیدمی دوقلو می‌گوییم».

استاد اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این نکته را هشداری به مسئولان وزارت بهداشت دانسته تا علاوه بر تلاش در بالا بردن تیراژ تعداد دوز واکسن تزریق شده از مدیریت سایر موازین پیشگیری غفلت نکنند.

همزمان با او دکتر محمد مهدی گویا گفته است: «موارد آنفلوآنزا در کشور در حال افزایش است و تاکنون بیش از ۲۰۰ مورد ثبت شده با تایید آزمایشگاهی به ما گزارش شده است».

او البته گفته که در زمینه موارد آنفلوآنزا هنوز به حد آستانه هشدار نرسیده‌ایم، اما به نظر می‌آید که به زودی به این حد آستانه می‌رسیم. به گفته گویا اکنون آنفلوآنزای فصلی نوع H ۳ N ۲ شایع است.  

پیش از دکتر گویا، مقام‌های وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی هم نسبت به خطر همزمانی شیوع آنفلوانزا و کرونا هشدار داده بودند.

در این رابطه پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، مدتی پیش گفته بود که سال گذشته به دلیل استفاده مردم از ماسک، آنفلوانزا شایع نشد، اما اگر رعایت پروتکل‌ها کاهش یابد احتمال شیوع آنفلوانزا امسال وجود دارد.

همزمان با او دکتر مردانی به کاهش محدودیت‌ها به علت بازگشایی مدارس، دانشگاه‌ها اشاره کرده و گفته بود که در فصول سرد سال امکان همپوشانی کرونا و آنفلوانزا و درگیری افراد با این دو بیماری افزایش یافته است.

آنفلوآنزا اوضاع را بحرانی تر می کند؟
بحران آنفلوانزا و کرونا، راهکار چیست؟

مدتی پیش سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره بحران همزمانی ابتلا به کرونا و آنفلوانزا صحبت کرد و گفت که فصل سرما همواره با چالش شیوع آنفلوآنزا همراه بوده و در طی شرایط کنونی به علت رعایت نکردن شیوه نامه‌های بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک در بحران کرونا، این چالش مضاعف شده است.

همچنین بسیاری از متخصصان، عفونت گوش میانی، ​سینه پهلو و سینوزیت را از عوارض آنفلوانزا برشمرده و گفته اند که عوارض بیماری کرونا هم منجر به نارسایی‌های تنفسی، درگیری ریه و بستری در آی سی یو خواهد شد که همزمان شدن این دو بیماری، آثار مخربی را بر جای می‌گذارد و ممکن است منجر به مرگ بیمار شود.

در همین راستا پزشکان رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و پرهیز از ساده انگاری را دو عامل موثر در پیشگیری این بحران دانسته و گفته اند در صورت بی توجهی، پیامد‌های جبران ناپذیری را به همراه دارد.

همچنین آن‌ها نگران موج جدید کرونا ویروس و انتشار همزمان آن با آنفلوآنزا هستند. به همین خاطر توصیه کرده اند تا افراد تزریق واکسن را در اولویت قرار دهند.  

البته دکتر مردانی گفته حتی افرادی که واکسن‌های این دو بیماری را زده اند، در صورت رعایت نکردن شیوه نامه‌های بهداشتی محافظت صد در صدی نخواهند شد.

آنفلوآنزا اوضاع را بحرانی تر می کند؟
آنفلوآنزا زمینه‌ساز ابتلا به کرونا!

پروفسور نیل مابوت از دانشگاه ادینبورگ انگلستان، شواهدی یافته که نشان می‌دهد، ممکن است ویروس آنفلوآنزا بر پیامد‌های ناشی از ویروس کرونا تاثیر داشته باشد.

پروفسور نیل مابوت در این باره می‌گوید: «نبود اکثر ویروس‌ها در سال گذشته به دلیل اقدامات ایمنی سختگیرانه برای کووید ۱۹ منجر به کاهش ایمنی در برابر بیماری‌های رایج‌تر شده است. اگر چه ممکن است افراد پس از همه‌گیری بیشتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا باشند، اما سرماخوردگی شدید در بسیاری از افراد تبدیل به یک کلمه نامفهوم شده است».

به گفته پروفسور مابوت، بررسی منظم برخی از علائم مانند گلودرد و عطسه که بازتاب علائمی است که در افراد مبتلا به نوع دلتای کووید دیده می‌شود، بسیار مهم تلقی می‌شود. علاوه بر این ویروس‌های سرماخوردگی بر اثر تماس سطحی بسیار بیشتر از ویروس کرونا قابل انتقال است.

این پروفسو می‌گوید: «سرماخوردگی یا آنفلوآنزا فوق شدید کلمات نامفهومی است که در گفتگو با افراد در مورد آن می‌شنویم، اما من تصور نمی‌کنم شواهدی مبنی بر وجود سرماخوردگی یا آنفلوآنزا فوق شدید در اطراف خود داشته باشیم. همچنین هیچ شواهدی مبنی بر ابتلا به سرماخوردگی شدید در ماه‌های اخیر مشاهده نشده است».
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین