شلغم از جمله گیاهانی است که خاصیت آنتی بیوتیکی طبیعی دارد و در آن ترکیباتی ضد میکروب و ضد باکتری موجود است که همانند آنتیبیوتیک در بدن عمل میکند.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: گیاه شلغم از جمله گیاهانی است که خاصیت آنتی بیوتیکی طبیعی دارد و در آن ترکیباتی ضد میکروب و ضد باکتری موجود است که همانند آنتیبیوتیک در بدن عمل میکند.
به گزارش ایسنا، محسن پویان اظهار کرد: یکی از راههای درمان و پیشگیری از بیماریها، استفاده از دمنوشهای مکمل گیاهی است.
پویان بیان کرد: یکی از این گیاهان که معمولاً در فصل بهار در سال دوم زندگی اش به گل میرسد و گلهای زرد رنگ زیبای آن را میتوانیم مشاهده کنیم، گیاه شلغم است، این گیاه از جمله گیاهانی است که خاصیت آنتی بیوتیکی طبیعی دارد و در آن ترکیباتی ضد میکروب و ضد باکتری موجود است که همانند آنتیبیوتیک در بدن عمل میکند.
وی ادامه داد: به همین دلیل است که مصرف شلغم را برای سرماخوردگی ناراحتیهای تنفسی و برای جلوگیری از عفونت بدن توصیه میکنیم.
وی تصریح کرد: گیاه شلغم به خانواده شببو تعلق دارد و خاصیت خوب شلغم این است که ترکیبات و اسانسهای گوگردی نیز در آن دیده میشود؛ همچنین برای کنترل قند خون میتوان از شلغم به صورت خام استفاده کرد.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه مصرف این گیاه به صورت بخارپز یا آب پز انجام شود، یادآور شد: در گذشته از برگ شلغم به عنوان ماده افزودنی داخل نان استفاده میکردند که به پلاسی معروف بود، همچنین شلغم به سلامت ریه و پوست کمک میکند و مصرف بخارپز آن برای سلامت گوارش بدن موثر است.
پویان با بیان اینکه توصیه میشود از این ماده ارزشمند برای پیشگیری و درمان بیماریها استفاده شود، بیان کرد: خوردن شلغم میتواند مقاومت بدن را در برابر بیماریهای ویروسی و عفونی بالا برده و سبب التیام علائم زکام و سرماخوردگی شده، از ابتلای افراد به سرماخوردگی خصوصاً در فصول سرد سال جلوگیری نماید.
وی افزود: ترکیبات شلغم خلط آور بوده، درمان کننده سرفههای خشک و گلودرد و ملین سینه و التیام دهنده تنگی نفس ناشی از زکام است و با کمک به لینت مزاج، سموم و میکروبها را از بدن خارج میکند.
پویان گفت: با استفاده از بخور شلغم آبپز یا بخارپز میتوانید به التیام سردرد ناشی از سرماخوردگی و سینوزیت و خروج اخلاط مجاری تنفسی کمک کنید و سینوسها و گرفتگی بینی را به این طریق رفع کنید.