ترنج موبایل
کد خبر: ۵۳۷۷۷

مناظره یا مذاکره؛ حسن بهشتی‌پور در گفت‌وگو با فرارو

طرفین باید خواهان رسیدن به حد وسط باشند

طرفین باید خواهان رسیدن به حد وسط باشند
تبلیغات
تبلیغات


فرارو- یک کارشناس مسایل بین الملل می‌گوید: «موضوع مناظره یا مذاکره احتمالی میان مقامات ایرانی و آمریکایی باید مشخص بوده و طرفین خواهان رسیدن به حد وسط باشند.»

حسن بهشتی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار فرارو با تفاوت قایل شدن میان مذاکره و مناظره گفت: «در مناظره دو طرف با یکدیگر بحث می‌کنند برای اینکه مواضع شان را در مورد یک موضوع مشخص مطرح کنند؛ قرار هم نیست که به توافقی برسند. در مناظره‌ها داوری با شخص ثالث یعنی مخاطبان است اما در مذاکره دو طرف خواهان آن هستند که به توافق رسیده و دستور کاری برای خود مشخص کنند.»

وی با بیان اینکه هر مناظره‌ و مذاکره‌ای باید با هدف مشخص انجام شود، گفت: «باید موضوع مناظره یا مذاکره معلوم باشد. این موضوعات در مناظره هرچه محدود باشد بهتر به نتیجه می‌رسد. یعنی بهتر است که مثلا رئیسان جمهور ایران و آمریکا فقط در مورد افغانستان مناظره کنند نه در مورد پرونده 30 سال گذشته میان ایران و آمریکا.»

این کارشناس مسایل بین الملل در مورد مذاکره افزود: «تاکیدی که درباره مذاکره وجود دارد این است که باید در مذاکرات سطوح پایین انجام شود؛ حتی پایین تر از سطح وزیران خارجه و در سطح کارشناسان. نمی‌شود که به صورت ناگهانی مذاکره میان روسای جمهور انجام شود. چنین اتفاقی اگر افتاد باید گفت که چنین مذاکره‌ای جنبه نمادین داشته و برای فرو ریختن دیوار بی‌اعتمادی انجام می‌شود.»

بهشتی‌پور با اشاره به روند پرونده هسته‌ای و تغییرات رخ داده در آن، اظهار کرد: «آقای اوباما در آغاز می‌گفت که با ایران در همه زمینه‌ها مذاکره می‌کند ولی الان می‌گوید که گفت‌وگوها باید به موضوع هسته‌ای محدود بوده و نه در چارچوب مذاکرات دو جانبه بلکه در قالب 1+5 دنبال شود.»

این تحلیل‌گر مسایل خارجی اضافه کرد: «این خطی است که اسرائیل به سیاست‌های اوباما داده است. چون یکی از مخالفان اصلی عادی سازی روابط ایران و آمریکا اسرائیل است. بنابراین سیاست‌های اوباما نسبت به آنچه که در ابتدا می‌گفت تفاوت کرده است.»

بهشتی‌پور مذاکرات درباره سوخت هسته‌ای را شروع خوبی برای آغاز مذاکرات دانست و گفت: «این مذاکرات می‌توانست به نتیجه برسد ولی نرسید.»

وی با بیان اینکه برخی‌ها معتقدند که ما باید مذاکرات ژنو پذیرفته و همان آن را ادامه می‌دادیم، تاکید کرد: «در ژنو موضوع به اندزه کافی پخته و چارچوب‌اش مشخص نبود.»

وی درباره بیانیه تهران ادامه داد: «بیانیه تهران چارچوب را مشخص کرده و 10 ماده دارد. این بیانیه هیچ ضرری به منافع غرب ندارد و به منافع ایران و غرب باهم توجه کرده است. در واقع بیانیه تهران با مذاکرات ژنو در تعارض نیست.»

بهشتی‌پور با اشاره به دیدگاه‌ ایران درباره مذاکره تصریح کرد: «ایران می‌گوید که اگرمذاکره انجام شود باید در چارچوب دو بسته‌ای باشد که ایران و غرب به هم داده‌اند. این بسته‌ها هم شامل موضوعات مختلفی می‌شود. ایران نمی‌گوید که اصلا درباره ایران گفت‌وگو نشود.»

وی افزود: «خط قرمز ایران درباره غنی سازی اورانیوم است و حاضر نیست که در این باره با طرف غربی گفت‌وگو کند چرا که به غرب بی اعتماد است.»

این کارشناس با بیان اینکه در سیاست بن بستی وجود ندارد، خاطر نشان کرد: «به نظر من می‌شود یک حد وسطی برای توافق‌ها پیدا کرد، همان گونه که بیانیه تهران به این حد وسط رسید. در سیاسیت بن بستی وجود ندارد به شرطی که طرفین بخواهند که به نتیجه برسند.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات