بایدن: گزارشات افزایش تاثیر ایران در عراق اغراقآمیز است
معاون رئيس جمهور آمريكا با كم اهميت جلوه دادن نگرانيها در خصوص آينده عراق همزمان با خروج سربازان آمريكايي از اين كشور اظهار داشت: «القاعده در به راه انداختن خشونتهاي فرقهاي در اين كشور ناموفق بوده و انتظار ميرود شمار زيادي از نيروهاي آمريكايي از عراق خارج شوند.»
جو بايدن، معاون رئيس جمهور آمريكا كه در كنوانسيون كهنه سربازان جنگهاي خارجي در ايندياناپليس سخنراني ميكرد، اظهار داشت: «برخي ميگويند كاهش شمار سربازان آمريكايي در عراق ممكن است به افزايش خشونت در اين كشور منجر شود اما آنها اشتباه ميكنند زيرا هم اكنون عراقيها آماده برعهدهگيري مسئوليت امنيتي كشور خود هستند.»
در صد و يازدهمين كنوانسيون سالانه كهنه سربازان جنگهاي خارجي آمريكا، جوبايدن همچنين اظهار داشت: «جنگ در افغانستان پس از دو سال غفلت دوباره آغاز شده است.»
وي هم چنين تاريخ ژوئيه 2011 را كه از سوي باراك اوباما به عنوان ضربالاجلي براي خروج نيروهاي آمريكايي تعيين شده كم اهميت جلوه داد و اظهار داشت: «ما در سال 2011 از افغانستان خارج نميشويم بلكه روند انتقال مسئوليت امنيتي كشور به نيروهاي بومي آغاز ميشود.»
بايدن اظهار داشت: «كاهش سربازان آمريكايي در عراق نشان دهنده عزم اوباما براي تحقق بخشيدن به وعدههاي خود مبني بر پايان دادن مسئوليت جنگي است كه پس از روي كار آمدن به عنوان رئيس جمهور برعهده گرفت.»
بايدن همچنين اظهار داشت: «گزارشاتي كه مبني بر افزايش تاثير ايران در عراق است گزارشاتي اغراق آميز است.»
معاون رئيس جمهور آمريكا در ادامه سخنان خود اظهار داشت: «نيروهاي عملياتي آمريكا از فردا ظرف مدت يك هفته به تدريج عملياتهاي نظامي خود را حذف ميكنند.»
بايدن خاطرنشان ساخت: «ما هم اكنون در افغانستان داراي يك ژنرال شايسته و هم چنين نيروي كافي هستيم و ميتوانيم به اهداف خود دست يابيم. ما نيازمند بهترين ژنرال در ارتش بوديم و هم اكنون در افغانستان داراي آن هستيم.»
بايدن در انتهاي سخنان خود تاكيد كرد: «سربازان آمريكايي در راستاي نيل به هدف خود مبني بر نابودي القاعده در افغانستان و پاكستان پيشرفتهايي ملموس داشتهاند.»