پشت پرده طرح گلایه در محضر رهبر انقلاب
افشین اعلاء، از شاعران شناخته شده کشور که در دیدار شاعران با رهبر انقلاب، از برخی برخوردها با دلسوزان انقلاب گلایه کرده بود در اینباره اظهار داشت:« به سهم خودم وظیفه داشتم که خدمت ایشان برسم و ابراز کنم ما همچنان پایبند به این نظام و رهبری و امام هستیم اما نسبت به برخی وقایع شدیدا منتقد و دلشکستهایم».
افشین اعلاء، از شاعران شناخته شده کشور که در دیدار 4شنبه شب شاعران با رهبر انقلاب، به گلایه از برخی برخوردها با دلسوزان انقلاب پرداخته بود با اشاره به اینکه مرزبندی ای میان هنرمندان انقلاب وجود دارد که البته تنها مربوط به این حوزه شعر نیست، گفت: «جریانی در حال حاضر تصمیم گرفته نظام را از بسیاری از سرمایههایش به بهانههای واهی محروم کند و اگر میبینید که خواص و هنرمندان و اهل قلم در وقایع اخیر جزو منتقدین و معترضین قرار گرفتند بخاطر مشکوک بودن نسبت به این پدیده است».
وی اضافه کرد: «برخی در صدد ایجاد مرزبندیهای بیجهت میان هنرمندان انقلاب هستند. این طور نیست که تبلیغ شود منتقدین و معترضین با نظام و رهبری مشکل دارند. خیلیها متاسفانه خودشان را پشت رهبری مخفی کردند برای اینکه نمیتوانند هم آورد منتقدین به خودشان باشند؛چرا که منتقدین آنها هم پشتوانه دینی و هم پشتوانه انقلابی و هم پشتوانه فکری عمیقی دارند و هنرمندان برجستهای در میان آنها هستند و حتی روحانیون زیادی در بین آنها وجود دارد».
شاعر برجسته ادبیات کودک و نوجوان با اشاره به غیبت برخی هنرمندان انقلاب در برخی جلسات رسمی گفت:«همین عده هستند که باعث شدند افرادی که در هر حال و با همه توان، خود را متعلق به نظام میدانند تصمیم گرفتند در هیچ برنامه رسمی و دولتی حضور نداشته باشند اما من نمیخواستم دیدار با رهبری جزو این برنامهها محسوب شود، چون شخصیت و موقعیت و محبتی که ایشان به هنرمندان دارند و متقابلا علاقهای که هنرمندان به ایشان دارند در کنار اشراف ایشان به مسایل و اخلاص و جانبازی که برای حفظ این نظام و ارزشها داشته و دارند، بر هیچ کس پوشیده نیست».
این شاعر آیینی با اشاره به دیداری که چندی پیش شاعران جوان کشور با سیدمحمدخاتمی و سید حسن خمینی داشتند، درباره این دیدار و پیامدهای آن اینگونه میگوید: «آن دیدار، جلسهای معنوی و مفید بود اما پس از آن زمزمههایی شنیده میشد که اینها میخواهند یک همآوردی با دیدار رهبری داشته باشند».
وی توضیح داد: «گروهی هستند که در یک سالو نیم گذشته با رفتار خودشان تلاش کرده اند بین رهبری نظام و بسیاری از سرمایهها که دلسوز نظام هستند فاصله بیاندازند و به آن افتخار میکنند».
این شاعر معاصر با بیان اینکه «در این روزگار حتی ابراز ارادت به مقام معظم رهبری موجب سوءبرداشتهای زیادی میشود» این نکته را هم گفت: «من با تمام وجودم، شیفته رهبری هستم که این جدای شان رهبری به خاطر ویژگیهای شخصی ایشان است، بارها گفتهام بعد از امام(ره)، در بین مسئولان و روحانیون کشور، هیچ نظیری برای رهبری، به خاطر جامع الاطراف بودن، پیدا نمیشود با این حال حرفهای شب دیدار را فارغ از نظرات شخصی و محض چارهاندیشی خدمتشان عرض کردم».
افشین علاء در بخش دیگری از سخنان خود به رسانه ملی و برنامههای سیاسی آن نیز اشاره کرد و گفت: «تربیونها فقط در اختیار یک جناح خاص است و شب و روز یک مجری جوان در تلویزیون هر چه دلش میخواهد نسبت به بزرگان این نظام و کشور میگوید و مهمانهایی به عنوان مناظره دعوت میشوند که همه موید یکدیگر هستند و به شخص غایب دشنام میدهند بدون اینکه فرصتی برای آن طرف فراهم شود که از خودش دفاع کند».
علا یا اشاره به نحوه مدیریت جلسه شعر خوانی افزود:« من مدیریت این جلسه را نمیپسندم چرا که مدیریت این جلسه باید به گونهای باشد که زبده ترین افراد و بهترین آثار انتخاب شود نه اینکه کسانی بخاطر خوش خدمتی به یک جناح سیاسی یا سرودن مدح یا فحش نامه به رقبای سیاسی یک شبه عزیز و ناگهان صدر نشین مجلس شوند. اینها تلخ است و زیبنده یک جامعه معنوی نیست».
وی در پایان درخواست کرد رهبر معظم انقلاب به عنوان پدر هنرمندان، فرصتی را به اهل قلم و هنرمندان بدهند تا یکبار دیگر همه دغدغهها مطرح شود و به یک جمع بندی برسند و دکان برخی سوء استفادهها و سوءبرداشتها و نردبان ترقی برخی عناصر کممایه برچیده شود چرا که دود این فاصله فقط به چشم دلسوزان نظام میرود.