bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۵۹۹۵۶

(ویدئو) تکرار اتفاق «محمد بوعزیزی» در تونس، از خودسوزی خبر نیست!

(ویدئو) تکرار اتفاق «محمد بوعزیزی» در تونس، از خودسوزی خبر نیست!

رکن الحبیب البی شهروند تونسی که اتفاقی مشابه آنچه برای محمد بوعزیزی برایش رخ داده گفت: من بوعزیزی نیستم و در مواجهه با بحران‌ها دست به اقدامات ناامیدانه نمی‌زنم. تصمیم گرفتم موفق شوم و انگیزه‌ای برای جوانان باشم.

تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۱۸ تير ۱۴۰۱

نزدیک به ۱۲ سال پس از خودسوزی محمد بوعزیزی دستفروش معروف خیابانی که آغازگر انقلاب تونس شد، یک فروشنده خیابانی دیگر در تونس آرزوی پایان خوشی را در سر می‌پروراند.

به گزارش فرارو، محمد بوعزیزی جوان ۲۶ ساله تونسی در پایان سال ۲۰۱۰ پس از مصادره کالاهایش توسط پلیس، خود را به آتش کشید و اولین جرقه انقلاب در تونس را زد که بهار عربی را آغاز کرد، نزدیک به ۱۲ سال بعداً یک فروشنده خیابانی دیگر به دنبال اختلاف با پلیس شهرت را در شبکه‌های اجتماعی جمع آوری می‌کند، اما او آرزوی پایان خوشی را در سر می‌پروراند.

رکن الحبیب البی (۲۷ ساله) در ماه آوریل که مصادف با آخرین ماه رمضان است، در منطقه محبوب حی الخضراء در پایتخت تونس، با یک کامیون کوچک اقدام به فروش ساندویچ هایش کرد.

وی مشتریانش را در تهیه ساندویچ و کباب درگیر می‌کند و به شکلی نمایشی با آن‌ها صحبت می‌کند که توجه او را به خود جلب می‌کند و همین موضوع باعث شد در مدت کوتاهی به ستاره تبدیل شود و به لطف او بسیاری عاشق غذای خیابانی شدند.

ویدئو‌ها و تصاویر او در شبکه‌های اجتماعی پخش شد و طرفداران غذا‌هایی او بیشتر شد. اما در اواخر فروردین ماه توسط پلیس متوقف شد و پلیس کاروانش را در مقابل دیدگان مشتریانش به دلیل نداشتن مجوز متوقف کرد.

چندین ویدئو از روند تعطیلی کسب و کار این جوان گرفته شد و توسط فعالان در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد. فعالان تونسی معتقد بودند که مقامات اراده جوانانی را که می‌خواهند پروژه‌های کسب و کار راه اندازی کنند سرکوب و ناامید می‌کنند.

البی که نام اصلی او الحبیب هلیله است، در تونس همبستگی زیادی پیدا کرد. او با ریش قرمز مهمان برنامه‌های تلویزیونی شد که در آن ایده ها، پروژه‌ها و حرفه خود را ارائه می‌کرد.

من بوعزیزی نیستم

برخی او را با محمد بوعزیزی، سبزی‌فروشی مقایسه می‌کنند که در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۰ در اعتراض به مصادره کالاهایش توسط پلیس خود را به آتش کشید و جان باخت. واکنش او موجی از اعتراضات گسترده مردمی را در کشور برانگیخت که رژیم زین العابدین بن علی را سرنگون کرد و سایر کشور‌های عربی منطقه را نیز در بر گرفت.

البابی از مقایسه او با بوعزیزی در کشوری که بحران اجتماعی و اقتصادی شدیدی را پشت سر می‌گذارد و سرفصل‌های آن بیکاری بالا، تورم و کاهش قدرت خرید است که با رقابت‌های شدید سیاسی همراه است، خودداری می‌کند. اما او می‌خواهد از شهرت خود برای الهام بخشیدن و ترغیب جوانان تونسی به انجام ابتکارات علیرغم مواجهه با موانع اداری استفاده کند.

او به خبرگزاری فرانسه گفت: من بوعزیزی نیستم و در مواجهه با بحران‌ها دست به اقدامات ناامیدانه نمی‌زنم. تصمیم گرفتم موفق شوم و انگیزه‌ای برای جوانان باشم.

البی پس از طی مراحل اداری فراوان توانست مجوز دریافت کند، تجمعاتی را در تعدادی از مناطق کشور ترتیب دهد و کامیون خود را در پایتخت تونس متمرکز کند.

وی نمایش خود را با کامیون جدید که برایش ۲۰ هزار یورو هزینه داشت و به صورت اقساط خریداری کرد، در بخش قدیمی پایتخت تونس برگزار کرد.

نزیهه بهلول، ۵۱ ساله، در حالی در صف ایستاده می‌گوید: این مرد جوان خوب کار کرد و در برابر موانع ایستادگی کرد.

بلال، ۳۱ ساله، بیکاری که آرزوی خروج از کشور را در سر می‌پروراند، با تلخی می‌گوید: حبیب به برکت انتشار داستانش در رسانه‌ها فعالیت خود را از سر گرفته است و این برای جوانان دیگر امکان پذیر نیست.

البی تاکید می‌کند که او می‌خواهد ثابت کند که آنچه ما آرزوی آن را داریم در صورت وجود تعهد قابل دستیابی است. من می‌خواهم به آن‌ها بگویم که با وجود مشکلات نباید تسلیم شویم.

وی می‌گوید: من واقعاً شغلم را دوست دارم و ایده‌های زیادی برای توسعه پروژه‌ای دارم که می‌تواند منبع الهام برای افراد بیکار باشد.

او معتقد است که تنظیم بخش غذای خیابانی می‌تواند برای جوانان بیکار شغل ایجاد کند و به گردشگری تونس که یک بخش کلیدی در اقتصاد است، کمک کند.

 

(ویدئو)

طارق طیب محمد بن بوعزیزی دستفروش تونسی بود که در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۰ در اعتراض به توقیف کالاهایش و تحقیری که یک مأمور زن شهرداری به او روا داشته بود خود را در مقابل ساختمان شهرداری به آتش کشید. اقدام بوعزیزی آغازگر انقلابی در تونس شد که به حکومت ۲۳ ساله زین‌العابدین بن علی بر این کشور پایان بخشید.

 

برچسب ها: بهار عربی تونس
bato-adv
bato-adv
bato-adv