این کهکشانی است که احتمالا به تصوری که از کهکشان راه شیری خودمان داریم، بسیار شبیه است. شما میتوانید تمام این خوشههای کوچک ستارگان مجزا را ببینید؛ ابرنواخترهای مجزایی که از بین رفتهاند و میتوانید واقعا آن را با جزئیات بررسی کنید.
هیولای مارپیچی بنفش تصویری از یک کهکشان نزدیک به ما است و تنها یکی از تصاویر بسیار زیاد تلسکوپ جیمز وب به شمار میرود که قرار است در روزها، هفتهها و سالهای آینده منتشر شود.
به گزارش فرارو، تصویر جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب که بیشتر به چرخش گرداب توهمزا در فیلمهای دنیای سینمایی مارول شباهت دارد تا شکل آشنای کهکشان مارپیچی که در تلسکوپهای نور مرئی دیده میشود، ساختار غبارآلود کهکشان دوردست انجیسی ۶۲۸ (NGC ۶۲۸) را نشان میدهد.
گابریل برامر، ستارهشناس در کازمیک داون سنتر در موسسه نیلزبور دانشگاه کپنهاگ که این تصویر را دوشنبه در توییتر به اشتراک گذاشت، در مصاحبه با ایندیپندنت، میگوید: این کهکشانی است که احتمالا به تصوری که از کهکشان راه شیری خودمان داریم، بسیار شبیه است. شما میتوانید تمام این خوشههای کوچک ستارگان مجزا را ببینید؛ ابرنواخترهای مجزایی که از بین رفتهاند و میتوانید واقعا آن را با جزئیات بررسی کنید.
تصویر بازوهای مارپیچی [کهکشان] انجیسی ۶۲۸ پیش از این ثبت شده بودند، اما تصاویری که تلسکوپ فضایی هابل در نور مرئی از این کهکشان گرفته بود، به ساختار مارپیچی بنفشی که در تصویر فروسرخ میانی تلسکوپ جیمز وب دیده میشود، هیچ شباهتی ندارد.
برامر میگوید: وقتی که با تلسکوپ فضایی هابل یا با تلسکوپهای زمینی به این کهکشان نگاه میکنید، ستارههای آبی، ستارههای قرمز، بازوهای مارپیچی و خطوط گردوغبار را مشاهده میکنید.
او میگوید این خطوط گردوغبار و رشتههای قهوهای مایل به قرمز در بازوهای مارپیچی در تصاویر مرئی ثبتشده وب و سایر تلسکوپها، باعث میشوند تا حدی جلو نور ستارهها گرفته شود.
دکتر برامر میگوید: در طیف فروسرخ میانه، چیزی که در واقع بهنوعی مشاهده میکنید، برعکس آن است؛ جایی [را مشاهده میکنید که]غ بار دیگر [نور را] جذب نمیکند. ما در واقع مستقیما خود غباری را که اینک در حال درخشش است، مشاهده میکنیم، زیرا خود غبار در حال گسیل پرتو است. ما در واقع به جای مشاهده ستارهها، تصویری از گاز و غبار در این کهکشان را میبینیم.