سفیر ایران: اسراييل به پ.ك.ك سلاح ميدهد
فرارو- سفیر ایران در ترکیه میگوید که اسرائیل به پ.ک.ک سلاح و نقشه راه میدهد و خانواده بسیاری از سران ایم گروه در اسرائیل بسر میبرند.
بهمن حسينپور ـ سفير ايران در تركيه ـ در گفتوگو با روزنامه هابر ترك ـ چاپ تركيه ـ، در پاسخ به سوالی درباره اين كه اوجالان كشته شدن 9 نفر از مردم شهر هكاري در تركيه را تقصير ايران دانسته است، گفت: «چنين اظهاراتي نشان ميدهد كه اوجالان در وضع بدي قرار دارد، در واقع اين اظهارات نشان از نبود جسارت در اين فرد است.»
سفير ايران در تركيه دربارهي اين سوال كه مراد كاراييلان ـ رييس گروه تروريستي پ.ك.ك ـ به اسراييل اعلام كرده است كه به تركيه سلاح نفروشد، نظر شما در اينباره چيست؟ افزود: «پ.ك.ك با اسراييل نه تنها در طول 10 تا بيست سال گذشته بلكه از زمان بنيانگذاري اين گروه در همكاري با اين رژيم بوده است. هر زمان كه يكي از مقامات گروه پ.ك.ك دچار مشكل شود براي درمان به اسراييل ميرود و حتي بسياري از مقامات اين گروه منازلي در اسراييل دارند.»
او در پاسخ به اين سوال كه آيا در اين زمينه اطلاعاتي داريد؟ اظهار كرد: «براي اولينبار اين اظهارات را به شما ميگويم و كساني كه به دنبال پيگيري اظهارات من بروند، حقيقت را دانسته و به اين موضوع پي ميبرند. برخي از خانوادههاي مقامات گروه پ. ك. ك در اسراييل به سر ميبرند. دنياي غرب به اين گروه كمك مالي ميكند، اما اسراييل هم سلاح و هم نقشهي راه را به اين گروه ميدهد. در واقع اسراييليها براي جلوگيري از انزوا در منطقه ميخواهند اسراييل ديگري را به وجود آورند. در واقع اسراييل يك تفكر استراتژيكي است و هر كس در اين رژيم بر سر حكومت آيد اين استراتژي را بايد اعمال كند، زيرا اين يك سياست دولت است.»
حسينيپور در پاسخ به اين سوال كه 9 نفر از سرنشينان كشتي ماوي مارمارا كه كمكهاي انسان دوستانه به غزه ميبرد، كشته شدند. بعد از اين كشتي ايران ميخواست كمكهايي را بفرستد. چرا از اين اقدام دست كشيد؟ ادامه داد: «اطلاعات شما درست است، اما متاسفانه دوستان مصري به ما اجازه ندادند. ما انتظار كمك از آنها داريم. برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي ايران از مصر براي ادامهي ارسال كمك به فلسطين درخواست كمك كرده بودند. اما آنها چنين اجازهاي را ندادند.»
وي در ادامهي اظهاراتش دربارهي انتقادات فتحالله گولن دربارهي كشتي ماوي مارمارا اضافه كرد: «براي ما نكتهي مهم مواضع كشور و ملت شماست. ما بر اساس اين مواضع ديدگاه خود را اعلام ميكنيم و موضوع خارج از اين مساله به ما مربوط نميشود، در واقع اين مساله مرتبط به سياست داخلي اين كشور است.»
سفير ايران در تركيه دربارهي گزارش خبرگزاري رويتر مبني بر اين كه بانك ملت با توجه به تحريمهاي اعمالي از سوي كشورهاي غربي نميتواند فعاليت كند و بر همين اساس تركيه مورد تذكر قرار گرفته است، گفت: «كشورهاي غربي دوستان ايران را تحت فشار قرار ميدهند بهخصوص آمريكا اين كار را انجام ميدهد. اين اقدام به هيچ وجه درست نيست. دوران همهپرسي نيز اين ادعا مطرح شد كه ايران به حزب حاكم كمك كرده است. اما آيا توانستند مدركي دربارهي اين موضوع به ميان آورند؟ اگر چنين مدركي را توانستند پيدا كنند بيايند و يقه منو بگيرند.»
او دربارهي مخالفت عبدالله گل ـ رييسجمهور تركيه ـ با اشاعهي سلاحهاي هستهيي ادامه داد: «آقاي گل صحيح گفتند؛ نبايد هيچ كشوري به تسليحات هستهيي دست يابد، بهخصوص بايد از دستيابي كشورهاي منطقه به تسليحات هستهيي جلوگيري شود و نگراني آقاي گل طبيعي است. زيرا همسايهي تركيه، اسراييل داراي 500 سلاح هستهيي است و ما نيز در اينباره مذاكرات بسياري انجام داده و به آنها اعلام كردهايم كه چه كاري انجام ميدهيم و آنها ميدانند كه ما در اينباره به چه ميزان شفاف هستيم.»
حسينيپور در پايان اين مصاحبه دربارهي تسليحات هستهيي گفت: «در ايران سلاح هستهيي وجود ندارد.»