bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۸۵۷۴۱

(تصاویر) بازسازی چهره اولین مومیایی باردار

(تصاویر) بازسازی چهره اولین مومیایی باردار

محققان چهره یک مومیایی باردار که «بانوی اسرارآمیز» نام داشت، بازسازی کردند. اعتقاد بر این است که این زن حدود ۲۰۰۰ سال پیش در حالی که ۲۸ هفته حامله بود، در سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی مرد.

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۲۰ آبان ۱۴۰۱

در یک پروژه جالب، پژوهشگران با استفاده از نرم افزار‌های رایانه‌ای و بقایای جسد اولین مومیایی باردار مصری موفق شدند تا چهره وی را بازسازی کنند.

به گزارش فرارو، اسکن‌ها نشان می‌دادند که جسد ۲۰۰۰ ساله اولین مومیایی باردار مصر باستان مبتلا به سرطان بوده و احتمالاً در اثر یک نوع نادر از این بیماری در هفته ۲۸ بارداری مرده است.

محققان لهستانی سال گذشته در حال انجام اسکن از جمجمه جسد باستانی بودند که علائم غیرعادی‌ای را در استخوانش کشف کردند. با توجه به اینکه، علائم مشاهده شده، مشابه آنچه در بیماران مبتلا به سرطان نازوفارنکس است، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که این زن، ملقب به «بانوی اسرار آمیز» به احتمال زیاد در اثر همان بیماری مرده است.

برای بازسازی چهره با استفاده از رایانه، ابتدا مدل سه بعدی از جمجمه تهیه و بخش‌های از بین رفته به صورت مدل سازی به آن اضافه می‌شود.

مدل آماده جمجمه با شاخص‌هایی مانند چشم‌ها، بینی، گوش‌ها، گونه‌ها، لب‌ها و چانه نشانه گذاری شده، و هر نشانه با استفاده از بافت دهی رایانه‌ای پوشش داده شده و در نهایت حالت چهره بدست خواهد آمد.

گفته می‌شود که «بانوی اسرارآمیز» در مقبره‌های سلطنتی در تبس و در اوایل دهه ۱۸۰۰ کشف شد و به قرن اول قبل از میلاد باز می‌گردد، زمانی که کلئوپاترا ملکه و شهر تبس محل فعالیت بود. این زن در سال ۱۸۲۶ به ورشو در لهستان برده شد و در حال حاضر در موزه ملی ورشو به نمایش گذاشته شده است.

سال گذشته در معاینه‌ای با استفاده از تصویربرداری توموگرافی مشخص شد که این زن بین ۲۰ تا ۳۰ سال سن داشته و در هفته ۲۶ تا ۳۰ بارداری خود بوده است.

شانتال میلانی، انسان‌شناس پزشکی قانونی ایتالیایی و عضو پروژه مومیایی ورشو، می‌گوید: استخوان‌ها و به‌ویژه جمجمه، اطلاعات زیادی در مورد چهره یک فرد می‌دهد.

وی افزود: اگرچه نمی‌توان آن را یک پرتره دقیق در نظر گرفت، جمجمه مانند بسیاری از قسمت‌های آناتومیک منحصر به فرد است و مجموعه‌ای از اشکال و تناسبات را نشان می‌دهد که در صورت نهایی ظاهر می‌شوند.

میلانی گفت: چهره‌ای که ساختار استخوان را می‌پوشاند از قوانین آناتومیک متفاوتی پیروی می‌کند، بنابراین می‌توان از روش‌های استاندارد برای بازسازی آن استفاده کرد، به عنوان مثال برای ایجاد شکل بینی.
بدن او را با دقت در پارچه‌ها پیچیده بودند و با مجموعه‌ای غنی از تعویذ (حرز) برای دیدن او به زندگی پس از مرگ گذاشته بودند.

به گزارش فرارو، پروژه مومیایی ورشو در فیس بوک نوشت: مومیایی کردن مراقبتی بود که برای حفظ یک فرد برای زندگی پس از مرگ انجام می‌شد.

اعتقاد بر این است که این مومیایی اولین نمونه مومیایی شده است که حاوی جنین است و در حال حاضر در موزه ملی ورشو به نمایش گذاشته شده است.

(تصاویر)

(تصاویر)

(تصاویر)

(تصاویر)

(تصاویر)

(تصاویر)

(تصاویر)

(تصاویر)

(تصاویر)

(تصاویر)

برچسب ها: مومیایی جنین
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین