bato-adv
bato-adv

ثروت جهان در قبضه یک درصد ثروتمندترین

ثروت جهان در قبضه یک درصد ثروتمندترین

گابریلا بوچر، مدیر اجرایی آکسفام، خواستار افزایش مالیات برای فوق‌ثروتمندان شده است و معتقد است این امر پیش‌شرط استراتژیک برای کاهش نابرابری و احیای دموکراسی است.

تاریخ انتشار: ۰۱:۵۹ - ۲۸ دی ۱۴۰۱

 طبق گزارش جدید سازمان بین‌المللی آکسفام، طی دو سال گذشته یک درصد از ثروتمندترین افراد جهان سهمی نزدیک به دوسوم کل ثروت جدید ایجادشده در سراسر جهان را داشته‌اند.

براساس این گزارش، از مجموع ۴۲تریلیون دلار ثروت جدید که از ۲۰۲۰ ایجاد شده است، ۲۶تریلیون دلار یا ۶۳درصد آن به افراد فوق‌ثروتمند مربوط بوده است. به گفته آکسفام، ۹۹درصد باقی جمعیت جهان تنها ۱۶تریلیون دلار ثروت جدید جمع‌آوری کرده‌اند. طبقه این گزارش که همزمان با آغاز مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس منتشر شده است: «یک میلیاردر به ازای هر یک دلار از ثروت جدید جهانی که توسط فردی در ۹۰درصد پایین‌ به دست می‌آید، تقریبا ۷/ ۱میلیون دلار ثروت کسب کرده است». در دهه اخیر سرعت تولید ثروت افزایش یافته است و یک‌درصد ثروتمند جهان حدود نیمی از کل ثروت جدید خود را در ۱۰سال گذشته جمع‌آوری کرده‌اند.

گزارش آکسفام، داده‌های مربوط به خلق ثروت جهانی را از ارقام فهرست میلیاردرها و میلیاردرهای فعلی فوربس برای ارزیابی تغییرات در ثروت فوق‌ثروتمندان تجزیه و تحلیل کرده است. در این مطالعه روند تولید ثروت با گزارش‌های بانک جهانی از فقر جهانی در مقابل هم قرار داده شده است. در اکتبر ۲۰۲۲ بانک جهانی اعلام کرد احتمالا به هدف خود برای پایان دادن به فقر شدید تا ۲۰۳۰ دست نخواهد یافت، چراکه وقوع همه‌گیری، تلاش‌ها برای مبارزه با فقر را به‌شدت دچار مشکل کرده است.

گابریلا بوچر، مدیر اجرایی آکسفام، خواستار افزایش مالیات برای فوق‌ثروتمندان شده است و معتقد است این امر پیش‌شرط استراتژیک برای کاهش نابرابری و احیای دموکراسی است. در بیانیه مطبوعاتی این گزارش او، همچنین اشاره شده که تغییرات سیاست‌های مالیاتی در مقابله با بحران‌های جاری در سراسر جهان موثر خواهد بود. مالیات بر شرکت‌های فوق‌ثروتمند و بزرگ راه خروج از بحران‌های امروزی است. به گفته او، زمان آن فرا رسیده است که این افسانه پایان یابد که کاهش مالیات افراد ثروتمند باعث می‌شود ثروت آن‌ها به نوعی دیگر در میان گروه‌های دیگر درآمدی توزیع شود.

بحران‌های همزمان در سراسر جهان یکدیگر را تغذیه می‌کنند و در کنار یکدیگر مصیبت‌های بزرگ‌تری را ایجاد می‌کنند، به طوری که می‌توان این وضعیت را «چندبحرانی» نیز نامید. براساس اظهارات محققان، اقتصاددانان و سیاستمداران در هفته‌های اخیر، جهان درحال‌حاضر با چنین ماهیتی از بحران مواجه شده است، زیرا فشارهای ناشی از بحران هزینه زندگی، تغییرات آب‌وهوایی و بحران‌های اقتصادی دیگر در حال شکل دادن به ابربحران هستند.

برچسب ها: ثروتمندان جهان
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین