این روزها بازار اجاره مسکن بر خلاف ماههای گذشته کمی آرامتر شده و بسیاری از مستاجران اعلام میکنند که با نزدیک شدن به انتهای سال و عدم پیش بینی قیمتها در سال جدید، مالکان سعی دارند واحدهای مسکونی خود را زودتر اجاره دهند.
در حالی که در فصل پاییز شاهد افزایش نرخ اجاره مسکن بودیم، اما بررسیهای میدانی در دیماه حاکی از تثبیت قیمتها و افزایش تعداد فایلها در این بازار است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روزها بازار اجاره مسکن بر خلاف ماههای گذشته کمی آرامتر شده و بسیاری از مستاجران اعلام میکنند که با نزدیک شدن به انتهای سال و عدم پیش بینی قیمتها در سال جدید، مالکان سعی دارند واحدهای مسکونی خود را زودتر اجاره دهند.
حمیدی یکی از مشاوران املاک در محدوده خیابان قزوین پایتخت، به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: تعداد واحدهای مسکونی که برای اجاره در یک ماه گذشته به مشاوران املاک برای اجاره معرفی شده در مقایسه با فصل پاییز بیشتر شده و بسیاری از مالکان از ترس آنکه ممکن است در سال آینده نرخها تغییری نکند و یا قیمتها روند کاهشی پیدا کند واحدهای خالی خود را به بنگاههای املاک معرفی میکنند.
حسینی یکی از مستاجران که به دنبال واحد مسکونی برای اجاره در محدوده خیابان ولیعصر تهران است به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر تعداد فایلها برای اجاره در مقایسه با فصل پاییز بیشتر شده و همین امر باعث شده قیمتها در برخی از محلهها شکسته شود.
بازار اجاره مسکن همواره در نیمه دوم سال آرامتر بوده است، اما امسال اوضاع کمی متفاوتتر بود. نرخ اجاره در تابستان روند صعودی داشت، همین امر باعث شد که بسیاری از مستاجران به سراغ جابه جایی در فصل پاییز بروند و همین امر زمینه ساز افزایش قیمتها در بازار شد.
به گفته کارشناسان، یکی از ابزارهای لازم برای کنترل بازار اجاره بها، افزایش تولید و عرضه مسکن است، در صورتی که تولید در بخش مسکن افزایش یابد به طور قطع در بازار اجاره هم اثر گذار خواهد بود.
در همین رابطه محمد رضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: بازار مسکن باید با استفاده از تولید و عرضه مسکن تقویت شود در صورتی که این بازار به ثبات برسد به طور قطع آثار آن در تمامی بخشها به ویژه بازار اجاره مشهود خواهد بود.
او میگوید: بازار مسکن نیازمند اجرایی شدن هرچه زودتر طرح نهضت ملی مسکن است و در صورتی که پروژهها به بهرهبرداری و افتتاح برسد بازار مسکن و اجاره به طور قطع تحت تاثیر آن به ثبات خواهد رسید.
گلابچی کارشناس مسکن در این خصوص گفت: بازار مسکن باید با کمک بخش خصوصی و دستگاههای دولتی به ثبات برسد و از رکود خارج شود، در صورتی که این بازار سامان دهی شود به طور قطع بازار اجاره هم تحت تاثیر آن به سمت ثبات هدایت شده و قیمتها شکسته خواهد شد.
او گفت: دولت باید مجوزات لازم برای ساخت مسکن را به شرکتهای بخش خصوصی بدهد تا بتوانند در مدار فعالیت بیشتر در این صنعت قرار گیرند.
این کارشناس مسکن اظهار کرد: صنعت ساختمان پیشران تولید و اقتصاد کشور است. اگر صنعت ساختمان فعالیت موثری نداشته باشد قطعا در تولید و اقتصاد کشور با مشکلات بزرگی مواجه خواهیم شد.
او توضیح داد: در صورتی که صنعت ساختمان فعال شود کارخانجات مرتبط در این حوزه رونق میگیرند و تراز تولید در این بخش افزایش مییابد.
براساس این گزارش بازار مسکن این روزها چشم انتظار تولید و افزایش عرضه و همچنین اجرایی شدن وعدههای دولت در حوزه اجاره مسکن است؛ درصورتی که بانکها همکاری لازم برای پرداخت وام ودیعه مسکن را به مرحله اجرایی شدن برسانند و از طرف دیگر سایر طرحها از جمله اخذ مالیات از خانههای خالی هرچه سریعتر اجرایی شوند، در سال آینده به ویژه در فصل داغ جابه جایی تابستان شاهد ثبات قیمتی و در نهایت کاهش نگرانی متقاضیان خواهیم بود.